• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üvey annemin internet yazışmaları...

Canım bence hiç yüzgöz olma. Babana söylersen hem evin huzuru kaçar hem de huylu huyundan vazgeçmez. Baban kızsa bile üvey annenin utanacağını zannetmiyorum. Sen uzak dur en iyisi, bilmezden gel. En kısa zamanda hayırlısıyla kendi yuvanı kurarsın inşallah.
amin güzel dıleklerın için çok tesekkur ederım sanırım bende bır fırtına kaldıracak kadar kendımı güçlü hıssetmıyorum bunuda hazmedıcem napayım ki peki nişanlımla paylaşmalımıyım sence?

kızlar az önce üvey annemin yanı babamın karısının öyle demek istiyorum ona facebookta arkadaşıyla yazışmalarını okudum
benim için ;
hala düğün tarihi yok kaldı başıma ,napıcam nasıl gönderıcem şunu,
kalıcı galiba başımda ayrılacaklar sanırım kavga ettiler gibi yazışmaları vardı istenmedıgımı bılıyordum da böyle gözümle görünce yıkıldım ah etsem olmaz gidip yüzüne söylesem olmaz napıcagımı bılmıyorum babamın evınde maruz kaldıgım muameleye bakın
üvey işte asla kendı annenın yerını tutmaz ama yazıklar olsun ona her konuda yardımcı oldum ben maddı manevi beni az kullanmadı çalıştım eline verdim
dertlerıne ortak oldum yerı geldı babamla sorunları oldu destek oldum ama oysa beni elaleme anlatıyor allahından bulsun napıyorum ben bu evde odamdan cıkmam sorun cıkarmam her işimi kendım yaparım hatta onun işlerinide ama işte üveyiz ya ondan anasızlık cok kötu allah büyük ne dıyım... canımı cok yaktı allahıma havale edıyorum daha öncede başka bır arkadasıyla telefon konuşmalarına şahit oldum ladylynn gidicek bugun seminere akşama gelir gel rahat rahat oturalım çay yapalım dıyordu ben size yemın ederım asla bırsey yapmıyorum onlara evde söz sahıbı degılmkı sankı benden korkuyorlar alakası yok iİSTENMİYORUM tek açıklaması bu
insanlar çok zalim hiç ölmeyecek hesap vermeyecek gibi yaşıyorlar ama bugünün yarını var onunda evlatları var üvey anne eline düşmeyeceklerı ne malum
neyapacagımı bılmıyorum aldım kopyaladım yazısmaları
sizce napayım kızlar? akıl verın cok moralım bozuk

Canım öncelikle kaç yaşın dasın ona göre yorum yapacağım.

en mantıklı yol konusmaları bı yere kaydettıysenız babanıza göstermek deil mi:53: karısının kızı hakkında neler düşündüğü öğrenmeli bence..:44:

allah kımseyı kımsenın merhametıne muhtac etmesin... sunları okuyunca uzuluyorum ınsanlar bukadarmı fesat diye.. ve haklısında böyle insanların şerrinden korkucan akla gelmez seyleri yapar ne yapar needer seni haksız cıkarır... arkandan böyle konuşan insanla yuzyuze konussan ''' ayy ayıp ettım bende''' diyip vicdanı sızlamaz... merhameti olan ınsanın vıcdanı vardır.

amin canım kımseyı kımseyle yaşama zorunluluğuda vermesın allah ...
yıllardır istemedıgım bir aile portresinin içindeyım babamın zoruyla aslında suç bıraz da bende babama hiçbişiyi duyurmadım biraz anlatsaydım yaptıklarını belkı de hersey farklı olurdu...
hayat gerçek böyle insanlar var canım allah sizleri karşılastırmasın amin...

Yapacağın en güzel şey yazışmaları usb ye kopyalayıp tekrar sana bir laf söylediği zaman bunu onun yüzüne vurmak olsun..

Babanın tavrı ne olur bilemiyorum belki senin yanında olur ama evlenmiş bi kere, onların arasında sorun yoksa yarın bi gün evlenip gidicem en azından bi can yoldaşı kalsın yanında der susarım. Yalnız onunla konuşmana ne gerek var ki, "benim sana ne zararım" var fln.. Odüşünsün be, o yokken sen vardın. O düşünsün ben bu kızın kurulu düzeninin üzerine geldim diye. Sen başını dik tut derim, bu zamana kadar destek olmuşsun ama gerçek yüzünü görmüşsün. Madem destekten iyilikten anlamıyo, sen o evden gidene kadar sen değil o misafirdir. Haddini bilsin, sinir oldum ya..

Allah sabır versin canım sana da :44:

Son düzenleme:
en mantıklı yol konusmaları bı yere kaydettıysenız babanıza göstermek deil mi:53: karısının kızı hakkında neler düşündüğü öğrenmeli bence..:44:

canım babam sinirli bir insan çok hemde yakıp yıkar korkuyorum biraz benım yüzümde olsun istemıyorum :(

Babanı tanımıyorum belki senin yanında olur ama evlenmiş bi kere, onların arasında sorun yoksa yarın bi gün evlenip gidicem en azından bi can yoldaşı kalsın yanında der susarım. Yalnız onunla konuşmana ne gerek var ki, "benim sana ne zararım" var fln.. Odüşünsün be, o yokken sen vardın. O düşünsün ben bu kızın kurulu düzeninin üzerine geldim diye. Sen başını dik tut derim, bu zamana kadar destek olmuşsun ama gerçek yüzünü görmüşsün. Madem destekten iyilikten anlamıyo, sen o evden gidene kadar sen değil o misafirdir. Haddini bilsin, sinir oldum ya..

Allah sabır versin canım sana da :44:

amin canım güzel dıleklerın için... sabır verıyor 14 yıldır ama artık bende tahammul kalmadı
sonradan görme olunca insan böyle oluyor ne oldum delisi oluyor
aynen dedğin gibi o geldı benım evıme benım duzenıme ama kuruldu verdıgım tavizlerden ötürü kendımı affetmıyorum zaten naptım aman hersey guzel olsun ıyı olsun dıye dıye kendıme ettım...
ama mutlaka hesaplasılacak ben evlendıkten sonra herseyı orataya dökmeyı dusunuyorum allahımn iznyle bakalım zaman neler gösterecek

canım babam sinirli bir insan çok hemde yakıp yıkar korkuyorum biraz benım yüzümde olsun istemıyorum :(

anladım cnm..sende tamamen mesafe koy kadına.onu hıc umursama evde yokmus gibi davran.maddi manevi her turlu yardımı destegıde kes:47::47: haddini bilsin o evde mısafır olan kendısı.dağdan gelmiş bağdakini kovacak terbiyesız.bence cok ılerı gıdersede yazışmaları yüzüne vur.baban sınırlıyse ona duyurmadan kozunu kadınla paylaş.:41:

anladım cnm..sende tamamen mesafe koy kadına.onu hıc umursama evde yokmus gibi davran.maddi manevi her turlu yardımı destegıde kes:47::47: haddini bilsin o evde mısafır olan kendısı.dağdan gelmiş bağdakini kovacak terbiyesız.bence cok ılerı gıdersede yazışmaları yüzüne vur.baban sınırlıyse ona duyurmadan kozunu kadınla paylaş.:41:

aynen şuan ona olan duygularımla yuzunu bıle gormek ıstemıyorum canım
allah buyuk dıyorum bu günlerı ınsallah atlatıcam
düğünden sonrada ona butun dosyaları gosterıcek bır dosya daha var elımde 2012 de kaydettıgım yıne benım hakkımda onları yuzune vurucam...

Ya bence babanı münkün olduğunca devreye sokmamaya çalış o zaman. Bak benim annem babam da ayrı üstelik farklı bi şehirdeler. Annem yine iyi teyzemler fln oyalanıyo da aklım sürekli babamda. Babana karşı iyiyse mümkün olduğunca babana yansıtma derim. Sen koru sadece kendini, bu zamana sıkmışsın dişini. O hissetsin artık o ailenin asıl ferdinin sen olduğunu. Çocuğu olan insan gözüne batıcaksa evlenmeseymiş, seni bildiği halde babanla evlendiyse kırıp dizini oturucak. Sen de kendini korumaya başla baktı ki sana dikleniyo, o zaman söylersin bak konuşmalarını okudum böyle böyle elimde var babama gösteririm de. Herkese hakettiği muamele, pisleş gerekirse ya, anlasaymış güzellikten kafasız..

Ya bence babanı münkün olduğunca devreye sokmamaya çalış o zaman. Bak benim annem babam da ayrı üstelik farklı bi şehirdeler. Annem yine iyi teyzemler fln oyalanıyo da aklım sürekli babamda. Babana karşı iyiyse mümkün olduğunca babana yansıtma derim. Sen koru sadece kendini, bu zamana sıkmışsın dişini. O hissetsin artık o ailenin asıl ferdinin sen olduğunu. Çocuğu olan insan gözüne batıcaksa evlenmeseymiş, seni bildiği halde babanla evlendiyse kırıp dizini oturucak. Sen de kendini korumaya başla baktı ki sana dikleniyo, o zaman söylersin bak konuşmalarını okudum böyle böyle elimde var babama gösteririm de. Herkese hakettiği muamele, pisleş gerekirse ya, anlasaymış güzellikten kafasız..

babam ona ladylynn bızımle yasamayacak demıs oda oylelıkle ıkna olmus evlenmeye kendısı soyledı bana benım babamda baba degılkı evlenmek ıcın yalana başvurmuş baksana...
bende şimdi sakin davranıyım dedıgın gıbı en ufak bır çirkefliğinde olayları açarım ona kötüye kötü iyiye iyi...
ben hep derim kız için anne önemli... erkek içinde baba
ben annemı kaybettım cogu kez tersı olmasını hayal ederdim cunku benım babamın bana zararı cok oldu
onun yuzunden dıyebılcegım bır dolu olay var
mesela senin baban mukemmeldır o şans meselesı canım...

kızlar az önce üvey annemin yanı babamın karısının öyle demek istiyorum ona facebookta arkadaşıyla yazışmalarını okudum
benim için ;
hala düğün tarihi yok kaldı başıma ,napıcam nasıl gönderıcem şunu,
kalıcı galiba başımda ayrılacaklar sanırım kavga ettiler gibi yazışmaları vardı istenmedıgımı bılıyordum da böyle gözümle görünce yıkıldım ah etsem olmaz gidip yüzüne söylesem olmaz napıcagımı bılmıyorum babamın evınde maruz kaldıgım muameleye bakın
üvey işte asla kendı annenın yerını tutmaz ama yazıklar olsun ona her konuda yardımcı oldum ben maddı manevi beni az kullanmadı çalıştım eline verdim
dertlerıne ortak oldum yerı geldı babamla sorunları oldu destek oldum ama oysa beni elaleme anlatıyor allahından bulsun napıyorum ben bu evde odamdan cıkmam sorun cıkarmam her işimi kendım yaparım hatta onun işlerinide ama işte üveyiz ya ondan anasızlık cok kötu allah büyük ne dıyım... canımı cok yaktı allahıma havale edıyorum daha öncede başka bır arkadasıyla telefon konuşmalarına şahit oldum ladylynn gidicek bugun seminere akşama gelir gel rahat rahat oturalım çay yapalım dıyordu ben size yemın ederım asla bırsey yapmıyorum onlara evde söz sahıbı degılmkı sankı benden korkuyorlar alakası yok iİSTENMİYORUM tek açıklaması bu
insanlar çok zalim hiç ölmeyecek hesap vermeyecek gibi yaşıyorlar ama bugünün yarını var onunda evlatları var üvey anne eline düşmeyeceklerı ne malum
neyapacagımı bılmıyorum aldım kopyaladım yazısmaları
sizce napayım kızlar? akıl verın cok moralım bozuk

canım benim allah yardımcın olsun Annesizlik çok kötü birşey yaşayan bilir...Babanla durumu konuşman gerekiyor şahsen ben olsam konuşurdum kimin ne oldugunu bilsin karşı çıksa bile yok sen yanlış anladın dese bile en azından o kadın hakkında kafasının bir yerlerinde bu şüphe hep kalır o kadında lafı ortaya çıktıgı için daha çok üzülür üzüldügüylede kalsın sen canını sıkacagına bırak başkaları üzülsün..

canım ya bence hiç bulaşma hiç umursama yakında evleniceksin kendi yuvan olucak inşallah hiç ona daha çok bulaşıp olayları büyütme derim Allah a havale et Rabbim gerekeni yapar zaten..

canım bence görmezden duymazdan gel
baban ikinizin arasında kalacaktır
atsa atılmaz satsa satılmaz karısı artık
sen de evladısın
babanın hatrına ses etme
dediğin gibi allah buyuk herkes yaşadıkça görecek

babam ona ladylynn bızımle yasamayacak demıs oda oylelıkle ıkna olmus evlenmeye kendısı soyledı bana benım babamda baba degılkı evlenmek ıcın yalana başvurmuş baksana...
bende şimdi sakin davranıyım dedıgın gıbı en ufak bır çirkefliğinde olayları açarım ona kötüye kötü iyiye iyi...
ben hep derim kız için anne önemli... erkek içinde baba
ben annemı kaybettım cogu kez tersı olmasını hayal ederdim cunku benım babamın bana zararı cok oldu
onun yuzunden dıyebılcegım bır dolu olay var
mesela senin baban mukemmeldır o şans meselesı canım...

Canım bi aileyi bi arada tutan toparlayan annedir, elimden geldiğince anlıyorum seni. Bizde de babamın çok hatası oldu ama baba işte yine de ilerde yalnız kalırsa kıyamiicaksın, senin de içine dert oluyo. Babanın başta yalan söylemesi de sıkıntıymış cidden ama ne olursa olsun, azıcık vicdanın varsa zaten annesini kaybetmiş kıza sesin çıkmaz. Hatta elinden geldiğince sen anne olmaya çalışırsın. Dediğim gibi kadını yok say bundan sonra, ne maddi ne manevi destek, hiç bşyde yanında olma. Nişanlına da anlat derim, o senin müstakbel hayat arkadaşın, her şeyi bilmesi lazım. Onunla şimdi konuşmiicaksın da ne zaman konuşucaksın?

Son düzenleme:
kendine kızma, ben taviz verdim böyle oldu deme, o geldiğinde sen küçüçük bir çocukmuşsun, ne yapabilirdin ki!
kadının içinde varmış kötülük..
bence babana söyleme.. baban kızar, bağırır,kırar,döker ama yine iyi olur onlar, sen kötü olursun...karısı o da sonuçta!
ve bence evlilik için sürekli hazırlık içinde gibi görün de, başıma kalacak korkusuyla seni göndermek için elinden gelen kötülükleri yapmasın bu kadın! "tarih belli değil ama düğün yakın" sinyalleri ver..

Ah be ladycim ne cok sinavin varmis senin ama olaylara olgunlukla yaklasabilmissin iste hep yasadiklarin pisirmis seni baskasi olsa o an dayanamayip herseyi yuzune vurabilirdi. Ah bir netlesseydi gercekten dugun tarihin de kurtulsaydin canim benim.

Bence de yazismalarin kayitli olmasi cok iyi olmus dayanamayacak hale gelirsen yak gemileri bosver.

Back
X