uvey anneyim sanirim

evet surekli oyle oluyor ama eski esiyle surekli cocuklarinin ozel gunlerinde bir araya gelirken kocaminhazirlayip evden arkasindan el sallamak zor geliyir bana artik bu sadcee asagida bekleme meselesi degil. isterdimki elimden tutsun benide ailedenmis gibi davrsnain icine alsin ama yok. tamamen disarda turuluyorum. tek gorevim evde yemek yapip hzuurlu bir ortam sunmak mutluyuz evet ama disarida ben ailesi degilim cocuklarla ilgili bisey oldugunda

ben zaten onu hic kursa goturmem bugun zorunkuluk oldu eski es sorun cikariyor diye dedigim gibi ccuklarin hic bir ozel gunundede olmuyorum esim cikip gidigor banada arkasindna dl sallamak dusuyor.
tek duydugum eski es sorun cikariyor kusura bakma hayatim bu.

Size zor olduğu kadar çocuklara da zor. Hele ki kendi anneleri istemiyorsa size karşı ilgi gösterip sevmekte de zorlanabilirler çünkü annelerine "ihanet etmiş gibi" hissedebilirler. Acı ama gerçek. O yüzden böyle anne-babalara çok sinirleniyorum. Siz birbirinizden boşandınız bitti gitti artık çocukları arada aracı olarak kendi çıkarları için kullanmak manasız. Ama siz de o çocukların üvey "annesi" falan değilsiniz, o çocukların bir annesi var. Bırakın sorumluluklarını anne ve babaları alsın. Kursa götürmek sizin sorumluluğunuz değildir, isterseniz yaparsınız. O arabanın içinde 2 saat beklemek de size karşı bilerek yapılan bir ayıptır. Çocuklara iyi davranın, vakit geçirin elbette ama ebeveyn sorumluluğunu almayın.

sizin kendi cocugunuz vaemiydi.. esiniz cocuguyla ilgli ozel gunlere resital okul mezuniyeti baska seylere hep siz olmadan mi gitti size gelme dedigi olfumu olmadysada boyle bise dese naail karsilardiniz?
Benim de kendi çocuğum var şimdi eşimle müşterek iki bebeğimiz daha var.Çocuğuyla ilgili özel günlere kendisi gitmez, beni götüremeyeceği bir yere gitmez.Ama ben kendim pek bu işlerin içine girmek istemedim açıkçası.Ama eğer beni sen gelme diye ayırıyor olsaydı çok bozulurdum ve bu ilişkiyi bitirmeye kadar gidebilirdi bile.Beni saklıyor gibi görünen, sanki meşru değilmişim gibi davranan adam için iyi düşünemem açıkçası.

evet benimde derdim tam olarak bu

Sizin acinizdan dinleyince hak verdim size ama cocuklarin yerine kendimi koydugum zaman onlara da hak veriyorum. Çünkü hickimse annesinin yerinde bir baska kisiyi gormek istemez. Siz dunyanin en iyi insani olsaniz bile bu durum degismez cunku onlari doguran anneleriyle aralarinda farkli bir bag var. Cocuklarin ozel gunleri derken dogum gunlerini falan kastediyorsunuz sanirim ama cocuklar orda anne ve babalariyla birlikte olmak istiyorsa bence bunada anlayis gostermeniz gerekiyor sonucta siz esinizin cocuklari oldugunu eski esi oldugunu onunla görüştüğünü bilerek evlenmissinizdir diye dusunuyorum. Kendinizi olumsuz fikirlerle doldurmayin cocuklar baska arkadaslarina karsi bu annem bu da uvey annem demek istememis olabilirler bundan cekinmis utanmis olabilirler. Siz cocuklarla aranizi iyi tutun ama onlara abla olun anne degil. Oyle beklentileriniz olmazsa hem siz hemde onlar daha mutlu olur diye dusunuyorum. Birdaha da kurs cikisi cocugu almaya esiniz gider hicbir problem kalmaz

Ama cocuklarin babalarina da ihtiyaci var bu eksikligi nasil tamamlıyor esiniz. Gercekten zor durum size de suan hak verdim ama ne bileyim küçük bir cocugun psikolojisinde babasinin yoklugunu hissetmenin açacağı yara sanki derin olabilirmiş gibi geliyor bana

Kendi aralarında hallediyorlar açıkçası, çok işin içinde değilim, çocuklar da küçük değil zaten, eski eşle muhatap olmadan kendi aralarında görüşüp konuşabilecekleri yaşta büyük olan 21 yaşında mesela.

bizimkilerde durum oyle degil kucukler henuz biri 10 biri 15 yasindw

Sizin durumunuzda bir sorun yok o halde ben çocuk deyince aklimda nedense 5 6 yaşlarında küçük çocuklar canlandi. Dediginiz gibi esiniz cocuklariyla eski esi olmadan rahatlıkla iletisim kurabilir en mantikli olan bu zaten buyuk yas grubunda. Problem cocuklar kucuk oldugunda oluyor sadece

Evet siz dışlanmış hissetmişsiniz ama çocuk açısından bakın

Yani annesi o kurdun bir etkinliğine gittiğinde sizin annesi olmadığınız anlaşılıp dedikodu olacak

Bu nedenle size gelme demiş

Eşim beni götürmüyor diyorsunuz da bence o da doğru

Yani okul etkinliğine herkesin annesi babası gelirken annesi babası ve babasının eşi ile katılmak istemez çocuklar

Eşiniz de o ortamda siz yabancı olduğunuz için sizinle ilgilenmek zorunda kalır vs vs yani diğer annelerle de muhabbet ortamı olmaz örneğin

bizimkilerde durum oyle degil kucukler henuz biri 10 biri 15 yasindw
Siz kirginliginizi esinize dile getirin aranizda bu sorunu cozebilirsiniz cocuklarinda anlayis gosterecegi şekilde. Muhatabiniz esiniz olsun bireysel olarak cocuklarla konusmayin bu konuyu esiniz gerekirse eski esiyle konussun madem bu kadar uzuluyorsunuz missilleme yapip sende benim cocuklarimin ozel gunlerine gelme demeyin. Guzel dille ben seni kendi cocugumun ozel gunune goturebiliyorsam sende beni gotur bana deger verdigini hissettir diyebilirsiniz

bunlar ne kadar konusuldu bir bilseniz.
zamana birakacagim heralde kirginligimi dile getirecegim. oteki turlu herseyi yikmak var bu halede kolay gelmedik hep benim fedakarlik gosgeriyor olmam yorucu olmaya basladi cok tesekkureddrim.

bunlar ne kadar konusuldu bir bilseniz.
zamana birakacagim heralde kirginligimi dile getirecegim. oteki turlu herseyi yikmak var bu halede kolay gelmedik hep benim fedakarlik gosgeriyor olmam yorucu olmaya basladi cok tesekkureddrim.
Kesinlikle yıkmak dökmek mantikli degil gibi şu durumda. Siz kirginliginizi belli edin yeter zamanla zaten herkes sizi kabullenecektir hem cocuklarda büyüyünce hicbir sorununuz kalmaz biraz sabretmeniz gerek sadece caninizi sıkmayın

Siz kendi cocugunuza birlikte gitmekle en çok kendi cocugunuza iyilik yapiyorsunuz. Bosverin madem onlarin annesi dolduruyor zamanla anlayacaklardir. Hep cocuk kalmayacaklar. Bence sabirli olun zaten bi haftasonuymuş. Ufakliklarin morali icin sabredin inanin büyüyünce sizin kiymetinizi anlarlar.

Bence takmayin kafaniza cocuk onlar.

Eski esinin de sizi istememesi normal bence. Dusunsenize ,o hep sizin bulundugunuz ortama geliyor.

Bence kafaniza takmayin , sadece ozel gunler ise .biraz buyusun cocuklar o zaman dersin esine de. Artik alisamadi mi diye vs .

Son düzenleme:

Sizin eski eş de geliyor mu çocuğunuzun etkinliğine

Bir de sizinki hafta içi eşiniz ile yaşıyor yani daha çok Zaman geçiriyor

Ben sizi hatırladım çocuk dans kursuna gidiyordu değil mi

Büyüğü ne yaptınız bu süreçte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…