Üvey evlat değilim ama

sapkali

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2016
1.395
1.227
133
İyi geceler herkese.Çok takıldı kafama bi de size anlatayım istedim.

Annemi herkes çok sever.Uyumludur hoşsohbetir vs.

Uzun zaman babamın ailesiyle yaşadık.Bi sürü sıkıntılar yaşadık,anneme bakan yönü çok fazla.Acaba bunlar mı etkiledi diye yazıyorum .

İlgisiz arkadaşlar annem.Sıfır ilgi.Kağıt üstünde ilgi diyesim geliyor.İnsanlara beni,kızımı,son zamanlar yaşadıklarımızı anlatıyor o kadar.

Evlenmem biraz sürüncemeli oldu.Babam istmedi.Kız tarafına düşen maddi herşeyi ben yaptım.Düğünle ilgili istisnasız herşeye annemle koşturduk.Oraya kadar hakkını veriyorum .

Sorunumuz yok hiçbirşeyimiz yok.Merak etmez.Sürekli açıktan okuduğu okulu-onun da çoğu işini ben yaparım,kayıt kitap alma vs-,kurslardan edindiği arkadaşları.Hayatı bu olmuş.

Eşim harekatta zaten heryere yazdım burda.5 ay memlekette kaldık.2 ay da kızmla yaşadığımız şehirde yalnız kaldık.Sonra da evi taşıdık.Taşıdık derken 14 aylık kızım ve ben.Ben topladım o dağıttı kutu yaptım bandı kaybetti vs.Tam çocuk işte.Aşırı yoruldum kilo verdim.

Annem arayıp da kızım nasılsın bile demedi.Toplanmak zor mu vs de hiçbirşey.Çok üzüldüm.Gidince gelir hem çok Yorgun’um hasretiz bi de işleri birlikte yapar evi yerleştiririz dedim yavaş yavaş.

Gelmedi gelmeyi teklif bile etmedi.Çocuğu alayım diyor.Sadece bu.Çok mu alınganım.Dış kapının dış mandalı gibi hissediyorum resmen.

Eşyaları yükledikten sonra eşim geldi.Uçakla dönerken anlattım ilk kez ağladım çok.Ağırıma gidiyor.2.5 yıllık evliyiz.Evet farkındayım çok ilgisiz annen dedi.Konuşayım dedi istemedim

Bi kez denedim.Erkek kardeşimden şöyle 5-6 tllik bişey aldıracak oldum.Dışardaydı o sıra.Annem kıyamadı sen kendin gider alırsın dedi

Ama bişey alınacak olsun şapkalı alır.Ondan itinayla istenir.Her türlü angarya işi yapar.

Kv yi sorarsanız da o ne iş yapacağını şaşırdı.Herşeye koşturdu.

Aslında böyle anneler yok değil çok duymaya başladım böyle şeyleri.herkesin yapısı bir olmuyor sanırım.sonucta senin annen de böyle kabullenmekten başka çare yok.ama seni mutlaka çok seviyordur anne sonucta

Çocukları evlendirip
Eksik kalan hayatlarını yaşamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum böyle annelerin

Benim annem de öyle
Varsa yoksa komşuları
Sizin anneniz yine çocuğa bakmaya teklif etmiş
Benim annem torunda sevmez

Bırakın öyle mutlu oluyorsa karışmayın
Belli ki gençliğinde evliliğinde yapamadıkları şeyler içinde kalmış

Ama hiç güzel bir durum değil
İnsan hangi yaşta olursa olsun
Annesinin manevi desteğine ihtiyacı oluyor

Evet iletişim sıkıntılı.Hiçbişeye karışmayayım herşeye yorum yapayım beğenmeyeyim modunda.Bişeyim eksikse en pahalısını al mesajı sürekli
Aynen bu .kendi evleri var ben kiraciyim balkon 10 metrekare .guneslik yaptir diye baski yaptilar.idare edelim kredi var diyorum yok.yaptirdik mecburen.kendileri hala yaptiracak yalan yani

Beklentiler içinde yaşamayın.

Öyle yapayım diyorum hep.Takmıyorum ama karşıdan beklenti gelince üzülüyorum.Benm en çok istediğim de manevi destek o da yok ona bozuluyorum

Evet bi de garip olan şu ;arkadaşlarının çoğu benm yaşlarımda.Onların herşeyiyle ilgileniyor,dertleniyor

Tam tespit işte.Sanki eksik kalmış gençliğini yaşıyor .
Aynen bu .kendi evleri var ben kiraciyim balkon 10 metrekare .guneslik yaptir diye baski yaptilar.idare edelim kredi var diyorum yok.yaptirdik mecburen.kendileri hala yaptiracak yalan yani

Evet.Benm de ev kira değil,kayınpederin.Kapakları değiştireyim dedim daha uygun diyor ki arkadaşım 40bine yaptırmış harika.

İş kendine bakınca da mesela geçen dedi ki bizim çocukların söz nişan arası kurbana gelmesin de koç almayız geline.Benm için dana ister nerdeyse

Benim annemde ilgisizdir.
Esim 6 aylik yurtdisi gorevine gitti, arada yazdi sadece nasilsiniz o kadar.
2 cocugun var 1 haftaligina gelip destek olayim bile demedi.
Cunku babamsiz hicbirsey yapmaz.
2 kere dogum yaptim.
Kirkim ciktiktan sonra babamla 10 gunlugune gelip gittiler, misafir gibi el gibi.
Uzun kalsin istedigimden degil, 2. Yi dogururken bari olsaydi buyuk cocuguma bakardi bikac gun.
Buyugume arkadaslarim bakti ilk 5 gun cunku hastaneden 1 hafta cikarmadilar beni.
Annem calismiyor gelebilirdi.
Kv calistigi icin izin almasi surdu biraz.

Üzüldüm.Ne diyeyim inşallah biz böyle olmayız.İnşallah baş ederiz herşeyle.

Hep aklıma Didem Madak ın şiiri geliyor

‘Ne bileyim Füsün
Şimdi aramıza duvar örsen ben yine kalkıp senin sevdiğin renge boyarım’

Kızım 10 aylıkken taşınmıştım ben de. Kızımı tutmaya bile gelen olmadı. Eşim çalışıyordu tüm gün. Evi yavaş yavaş yerleştirdim bir haftada. Sonra da kadın çağırdım. Bir günde düzene girdi her şey, mis gibi. Tavsiye ederim.

Bu devirde, tırnağın varsa başını kaşı. Onun da kendi hayatı var, kabul edin. Kendi hayatını yaşamasına izin verin.

Bu ve buna benzer olaylar aile hayatimi etkiliyor benim.cunku esim aptal denecek saf kullanildigimizi defalarca anlatmama ragmen yinede onlari mutlu etmeye cabalar

Benimki hic gelmedi taburcu oldugum gun iki cocukla eve gonderdi.dikislerim sisti acildi aglamaktan

Bu ve buna benzer olaylar aile hayatimi etkiliyor benim.cunku esim aptal denecek saf kullanildigimizi defalarca anlatmama ragmen yinede onlari mutlu etmeye cabalar

Benm eşim de bana saf olma diyor.Sana davranılan gibi davran anlarlar diyor ama yapamıyorum.Denedim ama anlamıyor annem.Her saçmalığı bana yıkıp beni umursamamasının farkındayım ama :/

Benimki hic gelmedi taburcu oldugum gun iki cocukla eve gonderdi.dikislerim sisti acildi aglamaktan

Allah akıl versin hepimizinkine.Dicek şey bulamıyorum.

Ancak tribünlere oynuyor benm annem.Aslında oynamak değil de içinden bu kadarı geliyor heralde.Gençliğinden beri aman insanlara iyi gözükeyim derken hayat felsefesi yaptı artık.Ergenler gibi anlık mutluluk muhabbet arıyor.Bi arkadaş grubu dağılsın yenisini kuruyor hemen

Beklemeyin en iyisi. İnsan zor zamanlarında yalnız kalmak istemez belki ama bir evlilik yapıp düzen kuracak yasa geldiyseniz ayaklarınızın üstünde durmayı da öğrenmeniz lazım. Biz eşimle ev ararken, taşınırken ve daha pek çok telaşlı zamanımızda kimseyi beklemedik yanımızda, hatta çoğu derdimizden kimsenin haberi olmamıştır. Allah'a şükür kimseye muhtaç olmadık, olmayalım da. Kafa kafaya verince her zorluk aşılır. Siz de artik ev yuva sahibi insanlarsınız. Bırakın herkes yerinde sağolsun. Kendi başına güçlüklerden çıkan insanlar çok güçlü ve sağlam yürürler hayatta.

Seni anliyorum.daha bu sabah yegenim geldigi icin kahvaltiya gittik.kizim perdeyi acdi diye aptal gerizekali diye bagirdi ablam cocuga annem agzini acip tek laf etmedi neymis sarkmis kicini goreceklermis zaten 4.kat onunde ev yok yol var kim ne gorecek gorse ne yapacak.kahvalti etmeden geldik geri kizim aglamaktan helak oldu.agladim bende neden bunu yaptiriyorum tavrimi koymuyorum diye.esimi cok seviyorum ama bizim gibi insanlar sanirim ilerde bosanirsam yada esim vefat ederse ortada kalirsam gidecek kapim yok diye korkuyoruz.mesela gecen gun kuafore gitmek istedim sadece kesim icin boya falan yok.iki ablam ve anneme sadece kucugu biraktim 2 yasinda buyuk olani aldim.kesim bitmeden getirdiler agliyo durmuyor diye ama kurban gunu kurbana goturdum yine biraktim mecburen bu defa kendi isleri yapilacak ya tam 7 saat baktilar.kiymalarida cektirdim benimle isleri bitince yani arabayla bu sabah bu muameleyle karsilastim.seneye yine ayni.sadece kendi istediginde gidebiliriz onun disinda tavirlar belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…