- Konu Sahibi cayvekahve
-
Kızlar hiçbir annenin ben ciddi manada kızının kötülüğünü isteyebileceği aklıma gelmiyor.Sanırım sadece fazla nazları geçiyor.Beelkide kendileri gibi olmanızı bekliyorlar.Ve annelerin gözünde çocuklar devamlı çocuk.Bir hastalanın bakalımda nasıl bakarşar :) sıkmayın canınızı bukadar evet bardaklar sarardı vs derler ama bu sevmedikleri anlamına gelmez:)
Annem ben küçükken kartopu oynamak istiyorum diye kardeşimle beni üzerimizdeki incecik kıyafetlerle hadi bakalım alın size kartopu deyip dışarı attı ve üzerimize kapıyı kilitledi.
Sonra ben çay demledim diye demir çakmağa bana attı, kaşım yarıldı, oluk oluk kanlar aktı, dikiş atıldı kaşıma, o çakmak bir cm aşağıya gelseydi ben kör olabilirdim..
Yine ben yanlışlıkla yağ bidonu içine su koydum diye akşam akşam çocuk halimle dışarıya attı. Komşuya sığınmıştım..
Bana sevgi sözcükleri koca kürt, bok tontonu, ne bokuma yararsın oldu. Ben bu laflarla büyüdüm..
Çok güzel laflar öyle değil mi.. Her annenin evladına söylemesi gereken SEVGİ SÖZCÜKLERİ...
Her yeri siler süpürürüm senin yaptığın iş mi derdi. Bir sefer 5 saat mutfak dolaplarını, içini dışını her yerini sldim geldi şöyle bir baktı, hıh buralar zaten temizdi ki dedi halbuki daha önceden bütün gün oturuyon silsene şuraları diye bağırırdı. Yerde bir toz zerresi görsün ağzına geleni sayardı.
Mesela şurayı sildin mi derdi, ben evet sildim derdim bu sus yalan söylem diye terslerdi..
Ya aylar sonra eve gelmişim sen gelince tabaklar sararıyor, bardaklar kararıyor der mi bir insan. İş yapmasam kızsa bir derece haklı derdimm Yapmayın lütfen. Annelik iç güdüsüyle hareket ediyorsunuz ama sizin evladınız aylar sonra eve gelmiş bu hareket çok mu normal,szi de mi böyle yapardınız.
Bana senin yıkadığın bulaşıklardan tiksiniyorum bile dedi. Siz de mi böylesiniz çocuklarınıza karşı da ne var bunda tavrınızdasınız. Böyleyseniz çok yanlış tavırlar içindesiniz. Yaptıklarınız doğru değil.
Benim annem olacak kadın oğlu dershaneye gitmedi diye altı ay oğluna bir tabak yemek bile vermemiş, kendi adını kardeşimin nüfus cüzdanından silmiş. Düşünün.. Bne o zmanalar üniversitedeydim bilmiyordum bunları. Sonradan kardeşim söyledi.
Mesela ben fabrikada çalışıyordum, çok kötü hastalanmıştım fabrikada. Eve geç geldim haliyle, yorgun bitkin zaten orda sabah 8 gece 11 tüm gün ayakta çalışıyordum, bu niye geç kaldın dedi, ben de hastalandım hastanedeydim dedim. Ya insan, bir anne ay evladım ne oldu, neden oldu der dimi. Ya da usulden der dimi.
Alah belamı versin tek kelime etmedi, zaten tv izliyordu ben anlatıyorum bunun suratında en ufak bir üzüntü belirtisi yok, yüzü tv ye dönük bana ne dese beğenirsin: AĞLADIN MI?
Evet hastaneye kaldırılmışım, bitkin halde eve zor gelmişim ve kadının bana dediği ağladın mı?
Allah'a binlerce şükür ağır hastalanmadım.
Çiçek almıştım aramız düzelsin diye soğuk bir sesle koy oraya dedi, aldıım hediyeleri hiç beğenmez hemen gider değiştirir veya iade eder, mesela yine hiç unutmuyorum tava yanmıştı, küçük ir yanaık ben gittim ona en güzelinden tava aldım şak diye yere attı..
Yaa hanımefendi biz boşuna kırgın değiliz. Ve bunların hepsini ben yaşadım ben. Eksiği var fazlası yok.
İş yerideyim şu an ve gözlerimden yaşlar boşalmaya başladı, fardekerler diye silemiyorum bile göz yaşlarımı..
Şimdi bunları yapan anne mi sevgi dolu anne. Şimdi bunları yapan anne mi kızını çok seviyor. Ve ben seni öldürürm diye üzerime yürüyene kadar vallahi billahi tillahi gık demedim gık.
Yaşıtlarım ailenin maddi durumlarına aldırmadan türlü türlü marka kıyafetler alırlardı, aldırırlardı, almadıklarında ortalığı yaygaraya verirlerdi ama benim hiç marka kıyafetim olmadı. Aileme yük olmayayım diye pazardan giyindim..
Arkadaşlarım sevgilileri varken ben çok sevdiğim birisi olmasına rağmane aileme laf söz gelmesin diye aşkımı yaşayamadım.
Annem çalışırdı ben evin her işini görürdüm yine yaranamazdım..
Ben böyleyken bu kadın bana böyle davrandı.. Düzelsin diye aldım karşıma konuştum. Bne sana ne yaptım ki dedi. Şöyle şöyle yaptın,ağladım üzüldüm diyorum aaa hiç hatırlamıyom valla hıh der kalkar giderdi. Bir üzülme, bir pişmanlık veya hatırlama çapası hiç yok. Sanki ben duvara konuşuyorum. Kaç kere konuştum kaç kereee. Yok.
Babam konuştu kardeşim bile. Hele dedim kardeşim konuşunca belki düzelir çünkü oğlunu pek sever yok bir iki gün iyi ondan sonra yine başlıyor.
Naz ne demek ben bilmem nazı. Ben dayak biliyiroum, hakaretler biliyorum,..
Diğer kızlar gbi nazlanmayı çok isterdim. Normal anne kız gibi olmayı çok isterdim ama olmadı.
Ben de artık en sonunda kaçtım gittim. Hesabım öbür dünyaya bıraktım.Ve hoca hakkını helal ediyor musun diye sorunca cevabımı Allah bana öbür dünyada sorarsa vericem. Ve bu zalim, ben ölene kadar mezarında benim cevabımı bekleyecek..
Mesela bizim komşu var, hem kendi hem kocasının önceki evliliğindne çocuklaır var yani komşum üvey anne, ama öyle iyi ki.. Öz anne gibi.
Birde bakıyorum benim anneme..mafoldumben
evet cok korkuyorum ne zaman tartşssam hemen ustume yuruyor vuruyorda bazen.cok dokunuyor vurması 19 yaşndayım daha okuyorum canım üniversitede gidememki bi yere iş bulmaya ne yapsınlar beni zaten bızımklerde bırakmaz.babamla aram cok iyi ama o hep annemın tarafını tutar ne olrsa olsn annem haklıdır babamda bıraz annemden korkuyor gbi benm gözlemledgm bu. ne ablam var ne bişey abım ve erkek kardeşm var onlarda annem benı döverken arkdan gelıp gulenler:gitme: ikiside cok kufur ederler bana kardeşimn dedklerını duysanız or...pu der senın a... koyiyım vs vs babama sölerım babam bagırır uzakatan bıdaha bışe demez hiç dövmez babam cokda sımarıklar nefret ediorum hepsınden abımle kaç aydır knşmuroum bana hç bşy yokken sataşıp kwga cıkardı öldüresiye dövdü beni saclarımın hepsnı kopardı yerde surukledi tekme attı babamda annemde sen napıosun demedler bile hep ben suclu oldum bu evde hep ben senağlamaTatlım sen şimdi annenden korkuyorsundur çünkü ben çok korkuyordum. Birgün öldürürm seni diye üzerime yürüyünce ben de artık bardak taştı hadi öldür bakalım diye üzerine yürümüşüm, o kadar kendimi kaybetmişim ki inanamadım düne kadar korktuğum annem benden korkmuştu..
Şimdi konuşursam bana birşey yapar diye korkma, koskoca kızsın,korursun kendini
Ayrıca canım babanın tavrı nasıl, babanla aran nasıl. Bir babana anlatsan. Baban konuşsa annenle.
İstanbul'dakilerin şansızlığı işte. Hadi diğer şehirdekiler İstanbul'da iş bulur ama İstanbul'dakiler iş imkanlarını bırakıp başka şehre gidemezler herhalde ama cnaım niye olmasın. Başka şehirde iş ara, başka şehirde iş bulursun..
StreLitzia ah benim bana destek olacak ablam da yoktu. Senin bir dayanağın varmış ne güzel. Bir tane erkek kardeşim var o da hep anasından yanaydı. İkisi bir olup( Hatta erkek kardeşim bana ağza alınmayacak laflar söyledi namusuma kadar. çalışmaya başladım başka şehirde. Sildim attım defterden..
Ama kardeşim hatasını anladı. Ablacım ben ne dedim sana ne ettim diye geldi, helallik istedi falan( Kardeşimdir ama bilmiyorum kalbimin bir köşesi de hala affedemiyor ( Aynı şeyi annemden bekliyorum ama değişmiyor bunlar sanıırm, ben boşuna hiç beklemeyeyim..
Valla cinlerim tepeme cıktı ne biçim bir aile yaa şu abiye kardeşe bak helee sonrada kızım evden niye kaçtı derler.Yapacak birşeyin yok canım içine atacaksın ne yazık ki merak etme gün gelir devran döner herşey değişir sabret.evet cok korkuyorum ne zaman tartşssam hemen ustume yuruyor vuruyorda bazen.cok dokunuyor vurması 19 yaşndayım daha okuyorum canım üniversitede gidememki bi yere iş bulmaya ne yapsınlar beni zaten bızımklerde bırakmaz.babamla aram cok iyi ama o hep annemın tarafını tutar ne olrsa olsn annem haklıdır babamda bıraz annemden korkuyor gbi benm gözlemledgm bu. ne ablam var ne bişey abım ve erkek kardeşm var onlarda annem benı döverken arkdan gelıp gulenler ikiside cok kufur ederler bana kardeşimn dedklerını duysanız or...pu der senın a... koyiyım vs vs babama sölerım babam bagırır uzakatan bıdaha bışe demez hiç dövmez babam cokda sımarıklar nefret ediorum hepsınden abımle kaç aydır knşmuroum bana hç bşy yokken sataşıp kwga cıkardı öldüresiye dövdü beni saclarımın hepsnı kopardı yerde surukledi tekme attı babamda annemde sen napıosun demedler bile hep ben suclu oldum bu evde hep ben
Valla cinlerim tepeme cıktı ne biçim bir aile yaa şu abiye kardeşe bak helee sonrada kızım evden niye kaçtı derler.Yapacak birşeyin yok canım içine atacaksın ne yazık ki merak etme gün gelir devran döner herşey değişir sabret.
Kimse yaşananları senden daha iyi bilemez Brsnz.Çok zor şeyler yaşamışsın.Bana helallik mevzusu çok ağır geldi sadece.Ben ne kadar yorum yapsam da bu gene sana kalmış bir şey tabi ki.Yani burda yorum yapan diğer insanlar da böyle bir şey görmedikleri ve kendi evladına yapmayacakları için,anneler merhametlidir diyo.Dilerim her şey yoluna girer,ama girmezse de Allah yardımcın olsun..
canım benim,gözyaşlarıyla okudum yazdıklarını.
Allah merdhamet versin ne diyelim....:çok üzgünüm:
evet cok korkuyorum ne zaman tartşssam hemen ustume yuruyor vuruyorda bazen.cok dokunuyor vurması 19 yaşndayım daha okuyorum canım üniversitede gidememki bi yere iş bulmaya ne yapsınlar beni zaten bızımklerde bırakmaz.babamla aram cok iyi ama o hep annemın tarafını tutar ne olrsa olsn annem haklıdır babamda bıraz annemden korkuyor gbi benm gözlemledgm bu. ne ablam var ne bişey abım ve erkek kardeşm var onlarda annem benı döverken arkdan gelıp gulenler:gitme: ikiside cok kufur ederler bana kardeşimn dedklerını duysanız or...pu der senın a... koyiyım vs vs babama sölerım babam bagırır uzakatan bıdaha bışe demez hiç dövmez babam cokda sımarıklar nefret ediorum hepsınden abımle kaç aydır knşmuroum bana hç bşy yokken sataşıp kwga cıkardı öldüresiye dövdü beni saclarımın hepsnı kopardı yerde surukledi tekme attı babamda annemde sen napıosun demedler bile hep ben suclu oldum bu evde hep ben senağlama
Yazılanları okuyunca içim acıdı çok üzüldüm.:gitme:
Burada eşinden çekenlere üzülüyoruz ama aileden çekenler beni daha çok etkiliyor.
Bir yerde eşine resti çekersin ebediyen görmeden hayatını sürdürürsün ama aile iyi kötü hep var olacaktır.
Annenin acımasız olması çok zor ve şanssızlık o evlat için.
Anneler sever diyoruz ama ne yazık ki kendi çocuğunu bile sevmeyenlere tanık oluyoruz.
Anne kendi kız çocuk olduğu için itilip kakıldıysa onun acısını kendi kızından çıkarıyor sanırım.
Eğer sevgi ile büyütülse kendi de aynı şekilde davranacaktır.
Onunla konuşmanın bir yararı olacağını sanmıyorum.
Artık merhametsizlik içine işlemiştir.
Bir şekilde evden ayrılıp (yurt, ev vs) arada görüşmek en iyisi bence.
18 yaşı doldurduğunuz için ayrılacağım dediğinizde karışmamaları gerekir. Bence babanızla paylaşın bunu ve evden ayrılmayı düşünün.
Allah kolaylık versin.:Saruboceq:
Canım işin çok zor anlıyorum ama iyi ki seni anlayan arkadaşın var.
Gönül isterdi ki ailen de anlasın ama evlenene kadar sabırdan başka seçeneğin yok anlaşılan.
Yine de merak ettim babanla kararlı bir tutum içinde hiç paylaştın mı canım ben artık yapamıyorum diyebilmiyorumkismile
Sanki anne korkusundan hiç konuyu açamadın gibi anladım.
brsnz mahfttn kndını burda yazarak daha fena oldun bıtanem kıyamam sana:sinifsinif: cnm bolumum pskolojı ztn yurda eve gtme gbı sansm yok okul dibimde ve ailem sıkıdır hep yanlarında olcam bu evde olucam arkdşlarıma gıdınce bın kere ararlar eve gel derler bu evden cıkmak gbi bir duşncyi hç kafama sokmadım bıle bıldgm içn. su an yaptıgım dedgm gbı kendımı oyalamak tv izlemek pcde oyun oynamak odada durmak okula gıdınce nefes aldıgımı hssdıorum arkdşlarmı görunce knşnca tek yptgm bunlar yapabılecegmde malesef:gitme: çalışmak gbi bır dusuncem olmadı zten öle bişyede izin vermezler cnm okuluna bak derler
Senin durumun hepimizden cok cok kötü her$eyden önce $iddet cok kötü sözle $iddete dayanamiyorken biz seni hic düsünemiyorum(
Rabbim görüyor biliyor her$eyi sana yapilanlari haksizliklari bu böyle gitmez feraha erecegin günlerin elbet yakindir fakat i$te dayanma gücün kalmadi seninde haklisin :/
Cok üzüldüm icim parcalandi yazdiklarini tek tek okkudum hepsini Allahim sana güc kuvvet sabir versin :Saruboceq: dayanilicak gibi degil :1no2::1no2:
Birgün ya$lanip elden etekten dü$tügünde oglu imdadina ko$ar saniyorsa cok yanilir yine ne varsa kiz evlatlarinda var bu benim görü$üm tabiki herkes ayni degildir fakat genelde böyledir.. Allah korusun yinede kötülügünü istemem hic bir annenin fakat birgün muhtac olacagi bir duruma geldiginde hangi yüzle senden yardim isteyecek istese bile sen ona nasil $efkatle sevgiyle yakla$abileceksin dü$ünemiyorum bile :1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?