İsler cok karisikti acikcasi. Annem de ailesinden mal varligi olan bir insandi, gec de evlendigi icin belli bir birikimi vardi. Babam bunu korumak istedi cunku ölümlü dunya kimin ne olacagi belli olmaz diye. Ama ablalarim bunu kendilerinden mal kaciriliyor olarak algiladi. Annemin birikimi ile alinan evde oturduk. Annem maasiyla cocuklara bakti (4 cocuk 2si ablam 1i ben 1i de evlatlik abimiz) babam faturalari ve mutfak masrafini karsiladi zaten. Herkesin kalan parasi kendineydi. Zaten 80-90larda ogretmen maasiyla bir halt yapilamazdi baska . İkisi de emekliligin ardindan cok meshur kolejlerde calisti ve cok kazandilar,kazandiklariyla mal edinselerdi bugun sehrin yarisi bizim olurdu

ama onlar yoksul cocuklara burs verdi. Babam ve annemin bugun toplam 45 cocuga burs vermisligi var.
Babam kendi birikimiyle sadece bir ev ve bir araba aldi. Ölümünün ertesi gunu benim haberim olmadan o evin icindeki esyalari bosaltti ablamlar. Halam da buna onayak oldu. Ben buna cok sinirlendim. Usul bu degildi cunku. Ben maddi esyada asla degilim, keske bana fotograflardan pay verselerdi,kitaplarindan ve taslak halinde yarim kalan projelerinden pay verselerdi. Ne planlarim vardi onlar ile ilgili. ( yarim kalan projesini gerceklestirmek ve kazanc ile bir vakif kurma niyetim vardi,vakif cocuklara okuma hakki saglayacakti) hayalimdi, Olmadi. Buna cok uzuldugum icin yaptiklari her seyi yuzlerine vurup gorusmeme karari aldim. Banka hesabini zaten babamin hastalik suresinde karti ellerine alarak bosaltmislardi. Kirildi annem ama sesini cikarmadi. Cocuklaridir xin rizasi vardi ki kartini vermis harcasinlar dedi gecti.
Mezar yeri almislardi babam icin. Babaannem icin de almislar ve onun parasini da caktirmadan babaminkinin uzerine eklediler. Gercegi soyleselerdi vermemezlik etmezdik ne annem ne ben. Bicimi cirkindi umarim anlatabilmisimdir. Yani ölen bir adama mezar yeri alirken,uzerine mermer yaptirirken bile kucuk hesaplar pesinde olmamali bir insan. Veya ölmüs babasinin kiyafetleri markaydi diye alip da kocasina giydirmemeli bir evlat. Parfumlerini ay ben bunu kocama sıkarim diye almamali. Hepsini dunya aleme rezil etmem lazim aslinda ama iste yapmiyorum insan oldugum icin. Burada dertlesiyorum beni tanimayan insanlarla. Yoksa hepsi sonuna kadar gercek. Kim duyarsa duysun umrumda olmaz cunku hepsi yasandi bunlarin.
Sonuc nedir derseniz birkac el yazisi ile aldigi notu var bende babamin. Bir tane saati (annemle evlenirken annem hediye almis) bir kol dugmesi ve bir de babamin kendisine ilk maasiyla aldigi kiravati var. Benim icin paha bicilemez degerlere sahip bu sacma esyalar.