Üvey oğlum

Kızlar üvey oğlum 14 yasında ben 1 yıl önce evladımı kaybettim melek oldu ve üvey oğlum üzülmediğini söyledi yüzüme karşı ogünden beri ona karşı sıcak olamıyorum ve aynı evde yasıorum suan okulu bizim eve yakın oldugu için bizde kalıyo ve ben üvey oğlumu naptıysam birdaha eskisi gibi ısınamadım asla kötü davranmıyorum sadece sıcak olamıyorum günaha girmekten cok korkuyorum sevemediğim için napıcam lütfen yardım edin 😵‍💫
canim cok üzgünüm senin adına evlat acisi dünyanin en büyük acisi bunu cekmeyen bilemez kimsede cekmesin bu aciyi allah vermesin

sorun ne sende ne o cocuk da
Sorun o cocugu büyüten anne babada

Senin acın varken eşinin eski karisi gelip sizinle kavga etmesi zaten herseyi gözteriyor normal olamamasini

Allah kolaylik versin zamanla belki hersey yoluna girer
Zamana ihdiyacin var hersey cok taze

Öyle zaten vicdanım baska bişeye el vermıo benmde beynim baska kalbim baska arafta gibiyim ama bişy diyymmi ben hiç mutlu değilim nasıl yaşanır böyle bilemiyorum ciğerim toprakta ben üzülmedim diyen bi çocuga vicdanım yüzünden bakmak zorundayım zor imtihan rabbim sabır versin bana
Size şöyle anlatayım benim kardeşim vefat ettikten birkaç sene sonra yengem mektup yazmış ve o zaman bu kadın 45 li yaşlarda kızından babamın işyerine mektup yollamışlar..

Mektupta yazan su Allah oğlunu elinden aldı.Akillanmadin.Babam amcama gidip seninle dışarıda görüşürüm o kadının evine gitmem demiş.Nerden baksanız bu olay 20 seneye yakın oldu.Esimden ayrılırken de ama bu amcam vardı yanımda.Mecburen görüşmek zorunda kaldım.

Annem vefat etti.İsyerinde olduğu hafta bana bağırdılar.Kaynanam annen baban ile senin yüzünden ölmüştür dedi.Bu insanlar 45 ti kaynana 50 lerin başında

Konu sahibi ilk mesajimda sizi uzecek birsey yazdiysam cok ozurdiliyorum.

Baska uyeler icin anlasilir olsun diye yaziyorum.

10 yıldır esinizle evlisiniz, 14 yasinda uvey oglunuz var, 8 yasindan beri sizle yasiyor. Dogru mu?
Ve siz (basiniz sagolsun) 1.5 YASINDAKI evladinizi kaybettiniz.

Bu kayip sebebiyle uvey oglunuzu annesine yolladiniz, o sirada annesiyle kavga gurultu yasadiniz, uvey oglunuz da size "kardesini sevmedigini" soyledigi icin ona tekrar isinamiyor, sevemiyorsunuz.
Siz bu aciyla ugrasirken, esiniz ve uvey oglunuzun oz annesi 14 yaşındaki ergeni sizin basiniza sardi dolayisiyla zor zamanlar yasiyorsunuz.

Ben dogru anladigimi dusunerek toparlamak istedim, acinizla ugrasirken daha fazla uzulmeyin diye.

Kötü olaylar yaşanmış. Çocuk da annesi de size bayılıyormıyorken, size böyle sözler söyleyip neden sizde kalıyor anlamadım. Annesiyle kalması daha iyi olmaz mıymış? Yani kimse bana çocuğunun ölmesine üzülmedim diyip evimde kalamaz, gerekirse eşimden ayrılırım.
Aynen 👍🏻 Benimde demek istediğim bu.

Konu sahibi ilk mesajimda sizi uzecek birsey yazdiysam cok ozurdiliyorum.

Baska uyeler icin anlasilir olsun diye yaziyorum.

10 yıldır esinizle evlisiniz, 14 yasinda uvey oglunuz var, 8 yasindan beri sizle yasiyor. Dogru mu?
Ve siz (basiniz sagolsun) 1.5 YASINDAKI evladinizi kaybettiniz.

Bu kayip sebebiyle uvey oglunuzu annesine yolladiniz, o sirada annesiyle kavga gurultu yasadiniz, uvey oglunuz da size "kardesini sevmedigini" soyledigi icin ona tekrar isinamiyor, sevemiyorsunuz.
Siz bu aciyla ugrasirken, esiniz ve uvey oglunuzun oz annesi 14 yaşındaki ergeni sizin basiniza sardi dolayisiyla zor zamanlar yasiyorsunuz.

Ben dogru anladigimi dusunerek toparlamak istedim, acinizla ugrasirken daha fazla uzulmeyin diye.
Allah razı olsun sizden vallahi anlatamadım çok hızlı tepki alınca şaşırdım yazamadım kardeşimi sevmiyorum demedi fakat ölmesine üzülemiyorum dedi bende aynı kapı çünkü ziyaretine bile gelmiyor adını ağzınada almıyor ama anlatımınız ve desteğiniz için çokçok teşekkür ederim

Kızlar üvey oğlum 14 yasında ben 1 yıl önce evladımı kaybettim melek oldu ve üvey oğlum üzülmediğini söyledi yüzüme karşı ogünden beri ona karşı sıcak olamıyorum ve aynı evde yasıorum suan okulu bizim eve yakın oldugu için bizde kalıyo ve ben üvey oğlumu naptıysam birdaha eskisi gibi ısınamadım asla kötü davranmıyorum sadece sıcak olamıyorum günaha girmekten cok korkuyorum sevemediğim için napıcam lütfen
Baştan çocuklu adamla evlenip kumaya eyvallah demeyecektiniz :110: Çocuk 14 yaşındaysa adam 40 civarıdır diye tahmin ediyorum, keşke yaşıtınız biriyle olsaydınız.
Konunun yaş farkıyla ne alakası var ki..konuyu doğru okuduysam ortada bir kuma durumu yok,çocuklu biriyle evlenmiş sadece...14 yaş çok da küçük değil,lise çağı, ya da yakın,ne söylediğinin farkında olabilecek bir yaş..evladını kaybeden bir anneye söylenecek laf değil bu..konu sahibi oldukça merhametli bence..Allah sabır versin kendisine,acısını atlatacak güç versin önce..gerisi boş.

A
Size şöyle anlatayım benim kardeşim vefat ettikten birkaç sene sonra yengem mektup yazmış ve o zaman bu kadın 45 li yaşlarda kızından babamın işyerine mektup yollamışlar..

Mektupta yazan su Allah oğlunu elinden aldı.Akillanmadin.Babam amcama gidip seninle dışarıda görüşürüm o kadının evine gitmem demiş.Nerden baksanız bu olay 20 seneye yakın oldu.Esimden ayrılırken de ama bu amcam vardı yanımda.Mecburen görüşmek zorunda kaldım.

Annem vefat etti.İsyerinde olduğu hafta bana bağırdılar.Kaynanam annen baban ile senin yüzünden ölmüştür dedi.Bu insanlar 45 ti kaynana 50 lerin başında
Rabbim sizede sabır versin vallahi ben insanları anlayamıyorum artık vallahi billahi

Hayır eşim 34 yasında ve erken baba oldu yukardaki cevabımı okuyupta cevap verseniz keske benım hiçbirsıkıntım yoktu benim bebeğim vefat etti 1 sene önce 1,5 yasında cennete gönderdim onu ve üvey oğlumla hiçbir sorunum yoktu ama kardeşinim ölümünden sonra annesiyle kavga ettik ve onunda hareketleri değişti kardeşinin ölümüne üzülmediğini söyledi ben bu durumdan sonra çok soğudum yoksa lütfen biraz daha saygılı cevap verirsenz sevnrm
Başınız sağolsun, saygı çerçevesinde olsanız yeter. Sizin bebeğiniz neden öldu? Evlat acısı Rabbim kimseye vermesin, sizede anlayışlı yaklaşmaları gerekirdi

Sevmek değil de zaten o yaş erkek çocuklar kendi halinde oluyor size de bir saygısızlığı yoksa neden rahatsız oldunuz ki
1.5 yaşındaki kardeşi vefat etmiş. Kadının yüzüne karşı üzülmedim öldüğüne demiş. Kardeşine üzülmeyecek kadar duygusuz olmamalı ergen de olsa

Çocuğu ölmüş ve üzülmediğini soylemis üvey çocuğu
Evet okudum o kısmı da ama ergenlikle olan bir çocuğun sözleri bunlar çok karmaşık bir dönem üstünde durmamak lazım emin olun öz kardeşine de sevmiyorum diyorlar niye doğurdun gibi üstünde durup suçlamak yerine en çocuksu zamanında olduğu için böyle davrandı demek lazım

Arkadaşlar bence bu ergenligin de artık b*ku çıktı . İnsanlar aman ergen , aman hormonel duygular diye diye toplumdan kayıtsız , empati yoksunu bir nesil geliyor genel olarak. On dört yaşındaki bir birey eşşek gibi de bilir ölümü ve acıyı . Her yaptıklarından ama o ergen ama o şöyle diye kurtulduklari için bence buyuyemiyorlar. Beyinleri de gelişmiyor. İnsan olan vicdani olanin kalbi acır

Hayır değil oğlum tam yürüme evresindeydi ama rabbim okadar ömür vermiş dayanması yemn ederm çok zor kendimi alkole vurmadım namaza sarıldım die insanlar imam oldun dediler ailemdende destek göremedim annem babam hariç kardeşlermden destek göremedim yemn ederm dokunsan yıkılcak gibiyim oğlumla ilgili kötü hiçbirsözğ kaldıramıorum o melek çünkü anlatabiliomuyum oyüzden yüzüme karşı üzülmedim demesini yutamıorum
Ben aynı evde dahi yasayamazdim siz yine büyüklük göstermişsiniz Kaybınız için başınız sağ olsun

Ben 7 yaşındayken çok sevdiğim birini kaybettim. O an boğazımın düğümlenişini hala hatırlarım.
14 yaşında eşek kadar liseli ölümü de acısını da bilir. Ergen ergen diye bkunu çıkarmayın artık.
Bir de çocuklu adamla evlendi diye her şeye katlanmak zorunda değil. Herkes haddini bilecek. "Madem çocuklu adamla evlendin her şeye katlanacaksın" diye bir zihniyet olamaz. Bu acımasız cümleyi kuran eşinin annesi, babası da olabilirdi. O zaman ne diyeceğiz, annesi olan adamla evlenmeseydin falan mı?
Ben konu sahibine hak veriyorum. Sevmeye çalışmanıza da gerek yok.

Arkadaşlar bence bu ergenligin de artık b*ku çıktı . İnsanlar aman ergen , aman hormonel duygular diye diye toplumdan kayıtsız , empati yoksunu bir nesil geliyor genel olarak. On dört yaşındaki bir birey eşşek gibi de bilir ölümü ve acıyı . Her yaptıklarından ama o ergen ama o şöyle diye kurtulduklari için bence buyuyemiyorlar. Beyinleri de gelişmiyor. İnsan olan vicdani olanin kalbi acır
Bunu yazmaya geldim ya 14 yaş hiçte öyle küçücük bi yaş falan değil. 14 yaşında ilişkiye giren, bıçaklı kavgaya giren, ana bacı söven serseriler var nereye çocuk Allah aşkına?
O yaştakiler ergen yahu gerizekalı değiller ki. En azından küçük bir bebeğin ölümünü bilecek kadar aklı var yani. Ben hiç masum bulamadım vala. Ergense ergenliğini bilsin. Tamam kadını üzmeye çalışır vs anlarım da küçük bi bebeğin ölümünü de kullanmazsın üzmek için.
Anne baba terbiyesi almamış hadsizin teki. İlerde pişman olacağını falan da hiç sanmıyorum. Serserinin teki olur çıkar.

Kızlar ben 1 yıl önce evladımı kaybettim melek oldu ve üvey oğlum üzülmediğini söyledi yüzüme karşı ogünden beri ona karşı sıcak olamıyorum ve aynı evde yasıorm ve ben üvey oğlumu naptıysam birdaha eskisi gibi ısınamadım asla kötü davranmıyorum sadece sıcak olamıyorum günaha girmekten cok korkuyorum sevemediğim için napıcam lütfen yardım edin 😵‍💫

Konu sahibi, sana Allah sabır versin. Yaşadığın acı çok büyük.

Çocuğun söylediği, evet çok ağır bir laf. Ama bir çocuk bu. Daha beter bir lafta edebilirdi. Kendi hem anadan hem babadan öz kardeşi de olsa aynısını diyebilirdi, belki anasına babası vefat etse aynısını da diyebilirdi. Senin öz çocuğunda olsa sana aynısını diyebilirdi. Belki 2 yıl sonra, 5 sonra çok pişman olacak bu lafından. Anne- öz çocuk yeri geliyor neler konuşuyor, kavga sırasında. İkisinin de canı acıyor. Bu çocuk hala çocuk, yaptıklarının ve söylediği sözlerin nelere yol açacığını böyle yaşayarak öğrenecek. bugün 14 yaşındaymış, 1 yıl önce 13.

Sen çocuğa kırgın hissetmekte, eskisi gibi sıcak davranamamakta haklısın. Ama çocuğa saygı duymak zorundasın, bu çocuklu adamla evlenirken bu çocuğun bu adamla evli kaldığın süre boyunca hayatına etkisi kalacağını kabul etmiş oluyorsun.

Kocanda çok eşek birisi, bu olayı öğrenince oğluyla konuşup, senden düzgünce özür dilemesi gerektiğini oğluna öğütlemesi gerekirdi. Senin sorunun çocukla değil eşinle.

Kendisine ben bu durumu acıkladıgımda bana haklısın dedi ve oda kızmıştı ama annesi ilgilenmediği için bana hep alttan al bazı seyleri dedi yapacak bişeyim yok dio evladın ne demek oldugunu biliorum oda onun evladı ben ona çok bişey söleyemiorum
Sorun burda başlıyor aslında, anne babanın ayrı olması üzücü, keşke hicbir çocuk bunu yaşamasa ama bu yüzden "alttan alalım" mantığıyla hareket edilince çocuklar doğru yanlışı öğrenmeden yetiştirilmiş oluyor. Burda hata tamamen babada,o çocuk anneden ayrı kalıyorsa ölen çocukta kendi evladıydı... Çocuğun hatası olduğu noktalarda içinden kızıp geçmek yerine onunla konuşup uyarmalı

Allah razı olsun sizden vallahi anlatamadım çok hızlı tepki alınca şaşırdım yazamadım kardeşimi sevmiyorum demedi fakat ölmesine üzülemiyorum dedi bende aynı kapı çünkü ziyaretine bile gelmiyor adını ağzınada almıyor ama anlatımınız ve desteğiniz için çokçok teşekkür ederim

14 yaşında biri empati yapamayabilir.

Siz üvey oğlunuzu istemiyorsunuz açık arıyorsunuz.

Back
X