Uyanamama problemi

ImTheDevil

I’m a devil of my world
Pro Üye
28 Şubat 2017
9.048
26.212
548
31
Türkiye
Arkadaşlar benim bu derdime de bir çare bulalım ben uyanamıyorum arkadaşlar en gürültülü alarm sesine insan sesine dokunmasına asla uyanmıyorum kendiliğimden uyanırsam uyanırım çocukluğumdan beri bu böyle uykuyu çook seviyorum saat akşam 8de de uyusam sabah kalkamıyorum 7 de uyusam da kalkamıyorum sürekli geç kalacağım telaşı var bende.

Bir gün uykusuz kalıp ertesi akşam erken uyuyup uyanmayı demedim olmadı
Küçükken annem yüzme su serpse kalkar siler yatardım.
Biri istediği kadar seslenip dürtsün duymam bile.
Dehşet bir gürültü olsun duymam apartman yıkılsın ben yine uyurum.
Telefonuma bir alarm kurdum gece bir foto çekip alarm kuruyorsunuz sabah çalarken aynı fotoyu kalkıp çekmezseniz alarm susmuyor çalıyor, bu alarm 3 saat aralıksız çalmış uyanmamışım
Benim uykum bitmeden beni uyandırmanın hiçbir yolu yok ses gürültü ışık hiçbir güç yok.

Sadece son 5 6 ay kadar önce eğer okul varsa veyahut işe gideceksem kendiliğimden saatler önce kalkardım gece kaçta yatarsam yatayım kalkar bi güzel hazırlanırdım ama şimdi oda yok son zamanlarda hiçbir şekilde uyanamıyorum bana bir akıl tavsiye bir şey verin hanımlar.
Bu arada burnumda bir yamukluk var içten egri burnumun bir tarafı kapalı bir doktor yeterli oksijeni yatarken almadığım için bu problemi yaşıyor olabileceğimi söylemişti ama bu yamukluk son 5 6 aydır değil yıllardır benimle yıllardır uyanırdım şimdi ne oldu bilmiyorum

Ayy al bendende okadar. 4 farklı telefonlardan alarm kurup uyanamıyorum uyansamda digerleride daha çalacak diyip erteliyorum hepsini. Babam dioki ilk çaldığında kalkacaksin yoksa kalkamazsin. Evet super fikirde beynim algilamiyorki o an. Ben vardiyalı çalıştığın icin duzensizligim. Birde uyumayı sevmiyorum sanki hayat bosa geçio gibime gelio

Bende hafiften öyleyim sanırım eşim uyanır hadi canım diye on dk yatakta benimle uğraşır kalk diye adam benim dönmeme uyanıyor ben onun telefonu gece çaldığında uyanmak bazen de tam tersi ama ben bilmem hiç çok yorgun değilsem 11 de yattigimi erken yatıp erken kalkarım ama 9 u bulmaz genelde uyanmam

Merhaba, benimde küçüklükten gelen burnumun içinde kemik eğriliği var, bu uykumu etkiliyor. Sizin gibi zor uyanıyordum ama işten dolayı artık biyolojik saatim var diyelim.
Sleep cycle diye bir program var, telefonunuza indirebilirsiniz. Diyelim ki 6.30'damı kalkacaksınız, alarmı kurup bu saatlerde uykunuzun en hafif olduğu anı yakalayıp alarm çalıyor, böylelikle sizde uyanıyorsunuz. Tek tavsiyem bu :) Biraz araştırın programı olumlu bildirimler aldığını göreceksiniz.

Aaaa benim bikaç kat fazla halimi yazmışsınız resmen.
Bende canım sıkkın olsun hiç uyanmam 2 gün uyurum. Hasta olurum, mutsuz olurum gözümü kapadığım an uyurum. İnsanlar şaşırır. Hiç oralı olmadım ama daha çok işime geldi bu durum şimdiye kadar. Fakat en son burnunuzdan bahsetmişsiniz benimde oyle bir tarafı kapalı şuan uykumun bundan kaynaklı olduğunu sayenizde ögrendim.

araştırdım çoğu insan diyor ki uygulama kendi kendini durduruyormus doğru mu?

Ben de öyleyim top patlasa duymam diyenlerdenin.
Ama ne hikmetse çocuklarım oldugunda mızırdama seslerine bile kalkarım.
Sanırım beyinle alakalı bir durum.
Nasıl işe giderken sabah kalkıyorsak,tedirginizdir.
Normal günken uyumak da aynı sekildebence.

Aç uyumayı denediniz mi? Ve öğleden sonra hiç tatlı yememeyi falan? Eğer kansızlık yoksa Beslenmenizi düzenlemenizi öneririm.

Aç uyumayı denediniz mi? Ve öğleden sonra hiç tatlı yememeyi falan? Eğer kansızlık yoksa Beslenmenizi düzenlemenizi öneririm.
Ben günde bir öğünle duran insanım çoğu zaman akşam yemeği yemeyi unuturum sırf bu yüzden geçen baygınlık geçiriyordum son bir haftadır akşam yemeği yemeye alıştırdım kendimi ve tatlı yemekten çok hoşlanmam ama kansızlık var bende

Uyku bozukluklarına bakan klinikler var.Bir gece yatırıp takip ediyorlar.Bir araştır istersen.
Geçmiş olsun da denmez ki buna.İyi uykular mı diyim bilemedim:)
Ha bir de eğrilik bende de vardı.Ameliyat oldum.Uyku kalitesini arttırıyor hakkaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…