Uyanık ev arkadaşları, faturalar nasıl paylaşılmalı?

Fazla gelmesinin sebebi her gün çamaşır makinesi çalıştırmaları olabilir mi? Kaldığım sürece her gün çalıştırdılar.
Napıcaklar çamaşır yıkamayacaklar mı ayrıca sular soğuk bende ellerimi sıcak suyla yıkıyorum kalırsın kalmazsın faturalar eşit ödenir benim bildiğim zaten gelen rakam çok komik :deli:

Valla ev sizin eşya sizin. Siz ev arkadaşı değil kiracı aşmışsınız bir nevi ama onlar bunu anlayamamış. Normal bir ev arkadaşlığı olsa eşit bölünür ama sizin durumda bilemedim. Aşırı gelen bir miktar da yok bence eşit ödeyin geçin milyarlar değil neticede. Kimseye de iyilik yapmayın eşikten adım atıncaya kadar onlar. Bırakın ev çürüsün. Bakın burada bile topa tuttular sizi, insanlara anlatamazsınız :)

Kasım aralık arası ailem bende kaldı 59 lira geldi fatura bana içim yana yana verdim. Tek başıma en fazla 40 gelir. Şehirden şehire hatta mahalleler arası bile çok değişiyor maalesef.
:KK57: aileniz geldi 59 tl faturaya içiniz mi yandı :KK64:

Kasım aralık arası ailem bende kaldı 59 lira geldi fatura bana içim yana yana verdim. Tek başıma en fazla 40 gelir. Şehirden şehire hatta mahalleler arası bile çok değişiyor maalesef.
Çok şanslısın kesinlikle. Küçük bir ilçede yaşıyorum ama en son 136 ödedik. Eşim ve ben sadece. 🤷‍♀️

@freudyenpsk, ev benim. sadece geçici bir süreliğine ben evde yokken, eve birileri baksın diye o civarda verilen ev kiralarının oldukça altında onları ev arkadaşı olarak kabul ettim. İlk başta biz yerde de yatarız diyen kızlar, sen salona mı geçsen dediler, salona geçtim. Tüm eşyalarımı bıraktım, kullanabilirsiniz, almanıza gerek yok dedim. Apartman aidatını da almıyorum... Başka ne yapabilirim ki? Ben onlarla aynı tutarı ödemek istemiyorum, evet. Örneğin doğalgaz, biz kullanmıyoruz, ödemeyeceğiz diyorlar ama yemek yapıyorlar, eşyalarını kurutmaya da benim odaya getiriyorlar.

Normalde ben de hesaplamazdım ama bu kızları kabul ettiğime pişman oldum. İnternet benim odamdan çekmiyor, ben katılmıycam dedi biri, ama diğer arkadaşının odasından kullanıyor.

Bizim evde tv yok,çalışan elektrikli eşyalar, kettler, bilgisayar, buzdolabı, kombi, lambalar, çamaşır makinesi.
Sizde az çakal degilsiniz hani. 😃
Ev boş kalınca korkuyor mu eve birileri baksin dediniz. 😃
Saka gibisiniz. O kontratin geçerliliğini araştırın dava açın en iyisi. Neden faturaları 3 e boleceksiniz ki ama 😂

Kısa süreli 2 ev arkadaşı buldum. Kızlar çok uyanık. Sen çok tükettin, ben çok tükettim tarzında hesaplama yapıyorlar. Ben evde 1 hafta kaldım, bilgisayar dışında da bir şey kullanmadım. Kızlar da evde olduğum sürece her gün çamaşır yıkadılar. Şimdi de sen yokken biz de yoktuk, diyorlar.

İlk defa 47 lira geldi. Aralık ayında tek kaldığımda fatura görünmüyor bile. Ben ne kadar vermeliyim bunlara?

Not 1:Kızlar bu ay sonu gidecek, kov diyeceklere ön bilgi vereyim.
Not 2: KOntratta faturaların ikisi arasında paylaşılacağını yazmıştım. Çünkü ben evde kalmıyorum. Onlar geldiğinden beri 1 hafta anca kalmışımdır.
Not 3: Sadece dolap ve kombi açıkken ve evde olmadığımda 20 lira geliyordu.

Okuduğunu anlayan birkaç kişi olmuş. Onlara teşekkür ederim.

Normalde eve kimseyi almıyorum. Zor durumda olduklarını söylediler. Çok ısrar ettiler. Ben de kabul ettim.

Bu evde değil ama diğer evde üniden ev arkadaşımla beraber kalıyorduk. Her şeyi 2 ye bölerdik. O hem kombiyi 79 e getirir hem de ufoyu çalıştırıdı. Gidip neden ufoyu da kullanıyorsun, ben ödemiyorum demezdim.

Ben bu kızlara, detarjan, tuvalet kağıdına kadar bıraktım. Aidatı da ödemenize gerek yok dedim.

Ben evde tek kalırken su 5 lira ya da 0 geliyordu. Bunlar gelince fatura 20 lira geldi ve kız ben evde değildim diyor. Ben de evde değildim. O zaman kim harcadı suyu?

Kusura bakmayın ama ben de mal değilim. Eşyaları odamda kurusun, yemek yapsınlar, sıcak suyu kullansınlar. Sonra biz kaloriferi yakmadık. Peki hepsini ben öderim.

Esra Esra , evet bu stres 47 lira için. Çünkü kızları tanımıyorum, arkadaşım değiller. Bana da, kendi evimden ne zaman gideceğimi soruyorlar. Faturaları ödemesinler, ceplerine de haşlıklarını ben koyayım.

Kızları ödemeye ikna edemiyorsanız yapabileceğiniz tek şey evden çıkartmak. Yaptığınız anlaşmanın resmi olarak bağlayıcı olduğunu sanmıyorum.
Sonuçta kızlar ödemezse sizin faturalarınız gecikmeye girecek. Hiçbir şekilde paranızı alamıyorsanız evden çıkmalarını isteyin.

Ben evde 1 hafta kaldım sadece. Çamaşırları da yıkamadım. Aralık ayında faturam oluşmamış bile.

Neyi nasıl hesaplayacağımı şaşırdım açıkçası. Yemek yapıyorlar, ellerini sıcak suyla yıkıyorlar. Su faturası geldi, yine aynı ama biz evde değildik.

vay canina! bu sekilde yasamak, ellerini bile sicak su ile yikiyorlar diye dikkat etmek cok yipratici. siz hayatta nelere takiliyorsunuz. lutfen sıkmayın kafanizi bu kadar, boyle kucuk ayrintilara dikkat etmeyin.

eger kontratta faturalari onlar paylasir yaziyorsa bunu hatırlatın ve ikiye bölün. ama bu isin normali tüm fatyralarin üçe bölünüp herkesin üçte birini odemesidir.

Okuduğunu anlayan birkaç kişi olmuş. Onlara teşekkür ederim.

Normalde eve kimseyi almıyorum. Zor durumda olduklarını söylediler. Çok ısrar ettiler. Ben de kabul ettim.

Bu evde değil ama diğer evde üniden ev arkadaşımla beraber kalıyorduk. Her şeyi 2 ye bölerdik. O hem kombiyi 79 e getirir hem de ufoyu çalıştırıdı. Gidip neden ufoyu da kullanıyorsun, ben ödemiyorum demezdim.

Ben bu kızlara, detarjan, tuvalet kağıdına kadar bıraktım. Aidatı da ödemenize gerek yok dedim.

Ben evde tek kalırken su 5 lira ya da 0 geliyordu. Bunlar gelince fatura 20 lira geldi ve kız ben evde değildim diyor. Ben de evde değildim. O zaman kim harcadı suyu?

Kusura bakmayın ama ben de mal değilim. Eşyaları odamda kurusun, yemek yapsınlar, sıcak suyu kullansınlar. Sonra biz kaloriferi yakmadık. Peki hepsini ben öderim.

Esra Esra , evet bu stres 47 lira için. Çünkü kızları tanımıyorum, arkadaşım değiller. Bana da, kendi evimden ne zaman gideceğimi soruyorlar. Faturaları ödemesinler, ceplerine de haşlıklarını ben koyayım.
Neden ne zaman gideceğinizi soruyorlar? Ne değişiklermiş öyle. Ben olsam bu konuda onları uyarırdım. Baktım aldırış etmiyorlar, ay sonuna kadar sabretmeye çalışırdım ki ay sonunda çekip gitsinler de kurtulayım derdim.

Lyanna mort, neden bağlayıcılığı yok? Zaten gidecekler, kovmam da. Faturaların hepsini kalmadığım halde ödeyince kendimi aptal gibi hissediyorum.

@ay bunlar 47 lira için mi diyenlere, evet 47 lira için. Çünkü cebimde 40 lira kaldı. Öğrenciyim belki, nereden biliyorsun?

Lyanna mort, neden bağlayıcılığı yok? Zaten gidecekler, kovmam da. Faturaların hepsini kalmadığım halde ödeyince kendimi aptal gibi hissediyorum.
Ev sahibi olduğunuzu varsayıyorum. Kendi aranızda herhangi bir resmiyeti olmayan bir kağıt imzalamışsınız. Kızlar "bunlar bizim imzamız değil" dese ne yapacaksınız? Nasıl bir yasallığı var imzaladığınız kağıdın?

Back
X