Bebek Beslenmesi Uyku düzeni? Yenidoğanda rutin?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

heramora

Be different
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
3.636
4.583
133
kızlar selam. Size bikaç sorum var. Tracy hogg ı okuyanlar varsa bilir. Kendisi kitaplarında bebeklerin doğduğundan itibaren bir rutin içinde yaşaması gerektiğini söylüyor. Keskin sınırlar olmasa da belli bir rutin olmalı diyor. Ayrıca bebeklerin beşiklerinde yalnız uyumaları için bırakılıp bağımsız bi şekilde uyumaları gerektiğini savunuyor. Yenidoğanda olsa kucağa ve memeye alışırsa bu şekilde gider diyor. Ama ben belli bir rutin oluşturamıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Tavsiyesi olan var mı

Canım ben 3 saate bir besliyorum öncelikle bunu ayarla,mesela saat 3 6 9 12... bizim beslenme saatlerimiz,benimki saatlerini öğrendi ve o saatler uyanıyo,rutine girmezse sende rahat edemezsin.Her neyse bu beslenme saatlerinde sadece emzirirken ve gazını çıkarırken kucağıma alıyorum işim bitince yatağına koyuyorum o uyuyo.biberon veriyosan kucağında verme yatağında ver,gazını bile bazen yüzüstü yatır kendi çıkarsın.Canı yandığında ya da çok ağladığında da kucağına almamazlık yapma tabi,her şeyini ağlayarak yaptırabilen bebişler bu sefer umutsuzluğa kapılan karamsar çocuklar olabiliyo

kızlar selam. Size bikaç sorum var. Tracy hogg ı okuyanlar varsa bilir. Kendisi kitaplarında bebeklerin doğduğundan itibaren bir rutin içinde yaşaması gerektiğini söylüyor. Keskin sınırlar olmasa da belli bir rutin olmalı diyor. Ayrıca bebeklerin beşiklerinde yalnız uyumaları için bırakılıp bağımsız bi şekilde uyumaları gerektiğini savunuyor. Yenidoğanda olsa kucağa ve memeye alışırsa bu şekilde gider diyor. Ama ben belli bir rutin oluşturamıyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz? Tavsiyesi olan var mı

ben Aletha Solter - Bilincli Bebek kitabini okumanizi tavsiye ederim,o yontemlerin bebegi kendi basina uyumaya zorlamanin aslinda ilerde ne gibi sorunlara yol actigini cok uzulerek okumustum.

Canım ben 3 saate bir besliyorum öncelikle bunu ayarla,mesela saat 3 6 9 12... bizim beslenme saatlerimiz,benimki saatlerini öğrendi ve o saatler uyanıyo,rutine girmezse sende rahat edemezsin.Her neyse bu beslenme saatlerinde sadece emzirirken ve gazını çıkarırken kucağıma alıyorum işim bitince yatağına koyuyorum o uyuyo.biberon veriyosan kucağında verme yatağında ver,gazını bile bazen yüzüstü yatır kendi çıkarsın.Canı yandığında ya da çok ağladığında da kucağına almamazlık yapma tabi,her şeyini ağlayarak yaptırabilen bebişler bu sefer umutsuzluğa kapılan karamsar çocuklar olabiliyo
Ay bu dediklerin bana rüya gbi geliyor benim oğlum bana çok bağlandı. Bazen diyorm ki kuralların olmalı bazen de diyorm ki saçmalama o daha 15 günlük..
ben Aletha Solter - Bilincli Bebek kitabini okumanizi tavsiye ederim,o yontemlerin bebegi kendi basina uyumaya zorlamanin aslinda ilerde ne gibi sorunlara yol actigini cok uzulerek okumustum.
ciddi misin? Çok küçük şuanda oğlum yani acımasızca geliyor bana da ama kafam çok karıştı ya böyle de tamamen bana bağımlı olursa diyorm. Annem çok erken en azından kırkından snra rutine geç şimdi kucağnda uyumasına izin ver diyor

Ay bu dediklerin bana rüya gbi geliyor benim oğlum bana çok bağlandı. Bazen diyorm ki kuralların olmalı bazen de diyorm ki saçmalama o daha 15 günlük..
ciddi misin? Çok küçük şuanda oğlum yani acımasızca geliyor bana da ama kafam çok karıştı ya böyle de tamamen bana bağımlı olursa diyorm. Annem çok erken en azından kırkından snra rutine geç şimdi kucağnda uyumasına izin ver diyor

cok erken ,ya en az 3 ay bebekler renkleri secemiyor sizi kokunuzdan sesinizden taniyor varin bunu dusunun..
gercekten cok zavallilar,o kadar bebek bi basina yatakta birakilmaz.
bakin benim bi oglum var,yurtdisinda tek basima buyutuyorum,suan 3 yasina geldi ve 8 aylik hamileyim.
kayinvalidem annem aman kokuna alismasin diye cok uyardi ama ben dinlemedim pek,koynumda uyuttum ilk 5 ay zaten kolik bi bebekti,cok aglardi,tasiyiciya koyar oyle uyuturdum gunduz uykularini.
sonra 6. ayda uyku egitimi verdim,9 aya kadar kendi uykuya dalmayi ogrendi ama dis belasi pesini birakmadi,kivraniyodu cocuk yatakta,gece teroru yasamaya basladi resmen.
yemisim teorisini dedim aldim yanima oglumun yatagini,kimi zaman yanimda yatti kimi zaman yataginda,hep yaninda oldugumu bildi,o azilar kopekler cikarken atesten sancidan uyuyamayan cocugu nasil birakayim ben yatakta bi basina ?
tabi arada hastaliklarda girdi vs,tatillerde mecbur beraber yattik baska yerde ayri oda luksu zaten yok.
tam 3 yasina kadar beni yaninda bildi oglum ve 3 yasini doldurdugu ertesi gun acikladim anlattim odasini yatagini 1 gunde ayirdim.
ilk hafta sabaha karsi yanima geliyordu simdi cok sukur o da kalmadi,hatta gecen hasta oldu mecbur yanima aldim cunku kocaman karnimla odadan odaya kosamiyorum,cocuk resmen odasina gitmek istedi..
cocugun eve anneye guvenle baglanmasi gerek.
dusunun en agrili zamanlarinda,korku icinde veya kendini huzursuz hissettigi anlarda caresizce yataginda bi basina birakilan cocuk ne kadar empati sahibi olarak yetisebilir ki?
onerilen 2 yasina kadar annenin kokusuyla veya yakininda olmasi,alisir safsatalarina inanmayin,hicbirsey baki kalmiyor ve oyle cabuk buyuyorlar ki.
uyku rutini olusturun onda sIkinti yok.
bizde bebekken beslenme,sarki vs. rahatlatici aktivite,ilik dus,pijama ve yatak rutini vardi,uykuya kendi dalardi ama gece uyandiginda yaninda beni bulurdu.
bidefa bebek oluyorlar ve emin olun size bagimli olmuyorlar.
bagimli cocuk anne sevgisini gidim gidim alandir,bagli cocuk ise anneye guvenle baglanandir.
Adem Gunes`i de takip edebilirsiniz,bazi gorusleri bana abartida gelse cok ilimli bir pedagog ve bence cogu seyde oldukca aydinlatici.

cok erken ,ya en az 3 ay bebekler renkleri secemiyor sizi kokunuzdan sesinizden taniyor varin bunu dusunun..
gercekten cok zavallilar,o kadar bebek bi basina yatakta birakilmaz.
bakin benim bi oglum var,yurtdisinda tek basima buyutuyorum,suan 3 yasina geldi ve 8 aylik hamileyim.
kayinvalidem annem aman kokuna alismasin diye cok uyardi ama ben dinlemedim pek,koynumda uyuttum ilk 5 ay zaten kolik bi bebekti,cok aglardi,tasiyiciya koyar oyle uyuturdum gunduz uykularini.
sonra 6. ayda uyku egitimi verdim,9 aya kadar kendi uykuya dalmayi ogrendi ama dis belasi pesini birakmadi,kivraniyodu cocuk yatakta,gece teroru yasamaya basladi resmen.
yemisim teorisini dedim aldim yanima oglumun yatagini,kimi zaman yanimda yatti kimi zaman yataginda,hep yaninda oldugumu bildi,o azilar kopekler cikarken atesten sancidan uyuyamayan cocugu nasil birakayim ben yatakta bi basina ?
tabi arada hastaliklarda girdi vs,tatillerde mecbur beraber yattik baska yerde ayri oda luksu zaten yok.
tam 3 yasina kadar beni yaninda bildi oglum ve 3 yasini doldurdugu ertesi gun acikladim anlattim odasini yatagini 1 gunde ayirdim.
ilk hafta sabaha karsi yanima geliyordu simdi cok sukur o da kalmadi,hatta gecen hasta oldu mecbur yanima aldim cunku kocaman karnimla odadan odaya kosamiyorum,cocuk resmen odasina gitmek istedi..
cocugun eve anneye guvenle baglanmasi gerek.
dusunun en agrili zamanlarinda,korku icinde veya kendini huzursuz hissettigi anlarda caresizce yataginda bi basina birakilan cocuk ne kadar empati sahibi olarak yetisebilir ki?
onerilen 2 yasina kadar annenin kokusuyla veya yakininda olmasi,alisir safsatalarina inanmayin,hicbirsey baki kalmiyor ve oyle cabuk buyuyorlar ki.
uyku rutini olusturun onda sIkinti yok.
bizde bebekken beslenme,sarki vs. rahatlatici aktivite,ilik dus,pijama ve yatak rutini vardi,uykuya kendi dalardi ama gece uyandiginda yaninda beni bulurdu.
bidefa bebek oluyorlar ve emin olun size bagimli olmuyorlar.
bagimli cocuk anne sevgisini gidim gidim alandir,bagli cocuk ise anneye guvenle baglanandir.
Adem Gunes`i de takip edebilirsiniz,bazi gorusleri bana abartida gelse cok ilimli bir pedagog ve bence cogu seyde oldukca aydinlatici.
adem güneşi duydum aslnda ama okumadm hiç. Şimdi sen söyleyince düşünüyorm 2 yaşa kdr anneye yakın olmanın önemini ben çok duymuştm aslında. Daha küçücük ztn insan kıyamıyor hele şu an odasını ayırdığımı düşünemiyorm bile. Kendi kendine dalamaması çok normal aslnda şu an en iyi beni tanıyor ve güvende hissediyor bana yakınken

adem güneşi duydum aslnda ama okumadm hiç. Şimdi sen söyleyince düşünüyorm 2 yaşa kdr anneye yakın olmanın önemini ben çok duymuştm aslında. Daha küçücük ztn insan kıyamıyor hele şu an odasını ayırdığımı düşünemiyorm bile. Kendi kendine dalamaması çok normal aslnda şu an en iyi beni tanıyor ve güvende hissediyor bana yakınken

omur boyu sizin yaninizda kendini guvende hissedicek :anne:
Adem Gunes muhafazakar gorunse de facebooktan yaptigi canli yayinlarda aslinda anne ve cocuga ne kadar onem verdigini gordum..her cumartesi saat 10da periscop ve faceden canli yayin yapiyor,bunun disinda bi suru kayitli radyo programi var internette,ben zaman buldukca dinlerdim.
3 yasla birlikte cinsel kimlik olusmaya basladigi icin yatagin ve odasin ayrilmasi oneriliyor ama oncesinde zaten 2 yasina kadar bebek sayiliyorlar,hele ilk 1 sene kendini annenin uzvu saniyor bebekler,ozellikle ilk 4-5 ay sizi eli kolu gibi goruyor..yurumeye baslayinca ozgur ve bagimsiz birey olduklarini kavradiklari icin sonrasinda hircinlasiyor ardindan 2 yas bunalimina giriyorlar:halay:

omur boyu sizin yaninizda kendini guvende hissedicek :anne:
Adem Gunes muhafazakar gorunse de facebooktan yaptigi canli yayinlarda aslinda anne ve cocuga ne kadar onem verdigini gordum..her cumartesi saat 10da periscop ve faceden canli yayin yapiyor,bunun disinda bi suru kayitli radyo programi var internette,ben zaman buldukca dinlerdim.
3 yasla birlikte cinsel kimlik olusmaya basladigi icin yatagin ve odasin ayrilmasi oneriliyor ama oncesinde zaten 2 yasina kadar bebek sayiliyorlar,hele ilk 1 sene kendini annenin uzvu saniyor bebekler,ozellikle ilk 4-5 ay sizi eli kolu gibi goruyor..yurumeye baslayinca ozgur ve bagimsiz birey olduklarini kavradiklari icin sonrasinda hircinlasiyor ardindan 2 yas bunalimina giriyorlar:halay:
teşekkürler bilgileriniz içimi rahatlattı :) dediklerinizi bi araştıraym. Bende bebeğimi elim ayağm gbi görmeye başladm ztn :))

Kızım 14 ayının içinde.. daha geçen yıl bu zamanlar koynumda uyuyordu mini minicikti. İçimden geldiği gibi davrandım. Çünkü hiçbir bebek hiçbir kalıba sığmaz. 6 aylık olana kadar beşiğini yatağımıza dayalı olarak yanımda yatırdım. 6 aylıkken aynı odada ama beşiğini bizim yatağımızdan ayrı bir yere koyarak yatırdım. 12 aylıkken kendi odasına geçti. Şimdi daha huzurlu uyuyor çok şükür.
Ve senin bebeğin henüz 15 günlükmüş. 9 aydır bildiği, tanıdığı, güvendiği tek insan sendin. Şimdi sana daha çok ihtiyacı var. Benim bebeğimde seninki gibiyken resmen bitişik yaşıyorduk ve artık dayanamayıp doktora gittim. Bana "neden bundan şikayet ediyorsun ki o sadece seni tanıyor" demişti. Çok duygulanmıştım.

bebeklerde uyku sorunu adlı makaleyi okumanızı tavsiye ederim.geçmiş olsun

Daha evvelce de uykunun bebekler için ne kadar büyük bir dikkate mevcutnu gördük. Fakat birtakım bebeklerin uyku konusu ile ilgili yaşismiğı problemler göz önüne alındığında, uyku hususu ile ilgili daha fazla bilgili olmamız gerektiği de anlaşılmaktismir. Bhafifı bebekler derli toplu olarak uyuyamamakta ve bu nedenden dolayı uykunun sağlayacağı faydalardan yoksun kalabilmektedir. Bu bölgede uyku arızalukları içeriğine değinerek, uyku sorunluluğu olaylarında uygulayabileceğimiz natural sıhhat tedavilerini inceleyeceğiz. bebeğinizun uykusuzluğunun sebebi ne olursa olsun, yapmanız ön görülenasli olayler her gün için aynıdır: Uyku saatlerini sisteme oturtmak, sakin ve devamlılıklı olmak, bebeğinizin rahatlıkla uykuya dalabileceği ve gündüza kadar deliksiz uyuyabileceği bir ortam meydana getirmek.

Uyku Bozukluğunun üstesinden gelirsiniz!

bebeğiniz uzun bir yolculuğun sonrası kendisini yorgun hissettiği için huzursuzluk yapılabilir ve uyumak istemeyebilir, gerilimli olabilir ve uykuya dalabilmekta güçluk çekebilir, gece uyku saatlerini daha ileri bir vakita çekmek isteyebilir, gündüzları çok güç kalkarak akşamlan çok güç yatma alışkanlığı edinmiş olabilir. Bu gibi hallerde genelde uyku saatlerinin derli toplu olarak takip edilmesi gereklidir fakat bazen natural sıhhat tedavilerine müracaatlabilir.

Doğal sıhhat tedavileri:

* Mine bitkisinin sakinleştirici ve teskin edici özelliği uyumak istemeyen bebeklerin bile uykusunu getirir.
* Limon yaprakları kızgın ve titiz olan bebeklerin uyumasını kolaylaşürır.
* Hayit ismi verilen ve bitkibilimde “motherwort” olarak tanınan bitki korku sebebiyle uyuyamayan bebek ve bebekler için kullanmak mümkün.
* Ağlayan ve uykuya dalamayan çocukları için papatya çayı kullanmak mümkün.
* Papatya, lavanta, şerbetçi otu ve limon karışımını küvet suyuna ekleyerek çocuğunuzu/bebeğinizi bu suda yıkayın.
* Kedi otunu iyice ezerek bal ile karıştırın ve karışımı çocuğunuza yedirin. Genellikle bebeğinizin gerilimli olduğu zamanlarda bu karışım vasıtası ile daha rahat uyuduğunu göreceksiniz.
* bebeğinizun uyku probleminin esasıni meydana getiren nedenleri belirleme edin ve homeopati eksperınızın müsait gördüğü homeopatik tedavileri uygulayın. Homeopati tedavilerinin uzun bir müddetye yayılması gerekliliğini unutmamalısınız. Homeopati bölümünde yapılan tedavileri bebeğinizin uyku zamankinden 1 saat evvelce kullanabilmeniz mümkün. Bu tedavilerin 14 gün süresince devam ettirilmesi gerekebilir. bebeğiniz geceleri kalkar ve bir daha uykuya dalamhafifsa bu tedavileri yenidenlamanız gerekebilir:

• Çit kökü ve acı hıyar ismi verilen bitkiler daimi ağlayan bebekler için kullanmak mümkün.
• “Rhus Tox.” ismi verilen madde uyuyamayan, daimi gezinmek isteyen ve huzursuzluk yapan bebekler için müsaitdur.
• Altın manasına gelen “aurum” isimli homeopatik madde ölüm ve kötü okul anıları hakkındaki rüyalar gören bebekler için kullanmak mümkün. Bu tarz bebekler uyandıklarında kendilerini mutsuz ve bitkin hissederler.
• Bıldırcın otu yaşanan bir şok sebebiyle meydana çıkan uyku problemlerinin giderilmesinde kullanılmaktadır. Huzursuzluk, kâbus ve ölüm korkusu gibi unsurlardan kaynaklı meydana çıkan uyku problemlerinde da bıldırcın otunun tüketimi müsaitdur.
• Aşırı korku sebebiyle meydana çıkan susuzluk hissi ve hassasiyet homeopati bölümünde “fosfor” olarak tariflenen madde ile giderilebilir.
• Rüzgârgülü bitkisi ağlamaklı olan bebekler için kullanmak mümkün.
• Diş çıkarma gibi unsurlardan kaynaklı meydana çıkan uyku arızalarında papatya kullanmak mümkün. Uyumak için defalarca kez ayakta sallanmayı iste¬yen bebeklera da papatya çayı içirebilirsiniz.
• Çok yoğun ve yorgunluk verici bir günün sonrası uyumakta güçluk çeken bebekler için “Nux vom.” isimli madde kullanmak mümkün.
• bebeğinizun zihni herhangi bir vakala meşgul olduğunda ve ilgisini diğer bir alana kaydıramismiğında kahve bitkisini tecrübeebilirsiniz.

■ Muz ve salatalık gibi birtakım enerji verici besinler karın ağrısına veya sindirim problemlerine neden olabilir. Uyku evveli bu besinlerin kullanımınden kaçının.
■ Bir bardak ılık keçi sütü herhangi bir sindirim problemine neden olmadan çocuğunuza uyku verir.
■ Yaşı müsait olan bebekler uyumadan evvelce çinko sahibi olan pastiller çiğneyebilir. Bu pastiller bebeklerin daha rahat uykuya dalmasını sağlar.
■ Çiçek esansları güzel ve derin bir uyku için son derece tesirlidir. Çiçek terapistinize danışarak hangi çiçeklerin esanslarını eş güdümlü kullanabileceğinizi öğrenin:

• Beyhafif kesadet zihinleri komplike olan bebekler için müsaitdur.
• Huzursuz bir bebek veya çocuk Bach çiçek esansları ile sakinleştirilebilir.
• Toz ağacı karanlık korkusu yaşayan bebekler için müsaitdur.
• Ceviz yeni bir okul veya yeni bir ev gibi farklılıklar sebebiyle uyum sıkıntısı yaşayan bebekler için kullanmak mümkün.
•Misk otu aşırı korku yaşayan veya stres hisseden çocuk ve çocuklar üstünde tesirlidir.
•Itır çiçeği, papatya, gül ve lavanta yağını bebeğinizin banyo küvetine karıştırabilirsiniz. Bu biçimde bebeğinizin sakinleştiğini ve rahatlismiğını göreceksiniz.

■ Üzerine birkaç damla lavanta yağı koyduğunuz mendili bebeğinizin yatağına veya yastığına yakın bir yere koyarsanız, onun daha basit uykuya daldığını gözlemleyebilirsiniz.
■ Buharlaştırıcı cam bir tüpün içerisine damlattığınız lavanta ve papatya yağının da aynı tesiri sağlismiğını göreceksiniz.
■ Uyku senti evvel lavanta ve papatya yağı ile gerçekleştireceğiniz masaj bebeğinizin rahat uykuya dalmasını sağlayacaktır. Bu biçimde bebeğinizin kendisini daha sakin ve huzurlu hissettiğini göreceksiniz.

Faydalı terapiler

Kranyal osteopati, çiçek esansları, (bilhassa de bebeğinizin uyku sistemini tesirleyecek duygusal bir hal söz hususu olduğunda), gıda terapileri, aRomaterapi, homeopati, herbalizm, müzik terapisi, Ayurveda, masaj, refleksoloji.
Hemen derhal bütün natural sıhhat terapileri bireylerin rahatlamasını ve iç huzur khafifanmasını karşılamaktadır. Rahatlık ve iç huzur bebeğinizin uykuya dalmasını sağlayacak olan en mühim faktörlerin başında gelir. Bu sebeple yararlı terapilere müracaat edebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende rutini oluşturmak için çok uğraştım ama bebeğim fena ishal oldu anne sütü ishaliymiş normalmiş ancak altı sürekli kakalı olunca ne yaptıysak pişiğin önüne geçemedik. Sürekli canı acıyan uyku arasında mecburen altı değiştirilen bi çocuk oldu rutin mutin hakgetire:(

Back
X