Ay bu dediklerin bana rüya gbi geliyor benim oğlum bana çok bağlandı. Bazen diyorm ki kuralların olmalı bazen de diyorm ki saçmalama o daha 15 günlük..
ciddi misin? Çok küçük şuanda oğlum yani acımasızca geliyor bana da ama kafam çok karıştı ya böyle de tamamen bana bağımlı olursa diyorm. Annem çok erken en azından kırkından snra rutine geç şimdi kucağnda uyumasına izin ver diyor
cok erken ,ya en az 3 ay bebekler renkleri secemiyor sizi kokunuzdan sesinizden taniyor varin bunu dusunun..
gercekten cok zavallilar,o kadar bebek bi basina yatakta birakilmaz.
bakin benim bi oglum var,yurtdisinda tek basima buyutuyorum,suan 3 yasina geldi ve 8 aylik hamileyim.
kayinvalidem annem aman kokuna alismasin diye cok uyardi ama ben dinlemedim pek,koynumda uyuttum ilk 5 ay zaten kolik bi bebekti,cok aglardi,tasiyiciya koyar oyle uyuturdum gunduz uykularini.
sonra 6. ayda uyku egitimi verdim,9 aya kadar kendi uykuya dalmayi ogrendi ama dis belasi pesini birakmadi,kivraniyodu cocuk yatakta,gece teroru yasamaya basladi resmen.
yemisim teorisini dedim aldim yanima oglumun yatagini,kimi zaman yanimda yatti kimi zaman yataginda,hep yaninda oldugumu bildi,o azilar kopekler cikarken atesten sancidan uyuyamayan cocugu nasil birakayim ben yatakta bi basina ?
tabi arada hastaliklarda girdi vs,tatillerde mecbur beraber yattik baska yerde ayri oda luksu zaten yok.
tam 3 yasina kadar beni yaninda bildi oglum ve 3 yasini doldurdugu ertesi gun acikladim anlattim odasini yatagini 1 gunde ayirdim.
ilk hafta sabaha karsi yanima geliyordu simdi cok sukur o da kalmadi,hatta gecen hasta oldu mecbur yanima aldim cunku kocaman karnimla odadan odaya kosamiyorum,cocuk resmen odasina gitmek istedi..
cocugun eve anneye guvenle baglanmasi gerek.
dusunun en agrili zamanlarinda,korku icinde veya kendini huzursuz hissettigi anlarda caresizce yataginda bi basina birakilan cocuk ne kadar empati sahibi olarak yetisebilir ki?
onerilen 2 yasina kadar annenin kokusuyla veya yakininda olmasi,alisir safsatalarina inanmayin,hicbirsey baki kalmiyor ve oyle cabuk buyuyorlar ki.
uyku rutini olusturun onda sIkinti yok.
bizde bebekken beslenme,sarki vs. rahatlatici aktivite,ilik dus,pijama ve yatak rutini vardi,uykuya kendi dalardi ama gece uyandiginda yaninda beni bulurdu.
bidefa bebek oluyorlar ve emin olun size bagimli olmuyorlar.
bagimli cocuk anne sevgisini gidim gidim alandir,bagli cocuk ise anneye guvenle baglanandir.
Adem Gunes`i de takip edebilirsiniz,bazi gorusleri bana abartida gelse cok ilimli bir pedagog ve bence cogu seyde oldukca aydinlatici.