Uyku düzensizliği

lxldurittolxl

Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2023
130
14
13
Direk konuya giricem kaygı bozukluğum var geceleri uykum gelmiyor doktor uyku ilacı yazdı onu da içsem en erken 2de uyuyorum ve uyku ilacı içince en az 12 saat uyutuyor. Bu kes günümün yarısı gidiyor işime gücüme yetişemiyorum. Bu yaşa kadar haytımda bu uyku sorunu yüzünden neler neler kaçırdım. Hayatım uyuyarak geçti yalnız başıma gece oturmak hoşuma gidiyor ama sorumluluklarıma yetişemiyorum. Ben de herkes gibi bazen geç bazen erken yatmak istediğim zaman uyuyabilmek ama yine de istediğim saatte kalkıp hyatı kaçırmamak istiyorum. Lütfen tavsiye verin erken kalksam da gün içinde uyuyakalıyorum koltukta gece yine uykum gelmiyor delircem artık

ben de günde sekiz saatten aşağı uyursam uykusuz hissederim ve öyle bazı insanlar gibi üçte de yatsam yedide filan kalmamam. O yüzden kendinize yatma kalkma saatleri belirlerken gerçekçi olun. 12 saat çok fazla mesela dokuz saat deyin eğer mesai zorunluluğunuz yoksa gece 1 de yatın onda kalkın. Yedide kalkmanız gerekiyorsa geceyi de kaçırmamak için uyku sürenizden feragat edip 12 de yatın en geç. Uyku eğitimi sadece bebekler için gerekmiyor yetişkin olarak bizim de kendimizi eğitmemiz lazım. Sürekli aynı saatte yatıp kalkmak, uyku öncesi ılık duş, akşam beslenmesini azaltmak ve yatakta 20 30 sayfa kitap okumak işe yarar ama disiplinli olursanız

İlacı daha erken alsan yatağa 12de giremez misin? Bir de fiziksel aktivite yap, yorulursan daha iyi uyursun.

Bende tavuklarla yatıp tavuklarla kalkıyorum. Mesela şu an yatmak için yatağa girdim gözümü kapatsam uyurum😂😂 millet iş yerinde yok gece 2 de yattık yok 3 te yattık ben sürünürüm o saatte yatsam😂😂

Back
X