uyku eğitimi

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.175
798
arkadaşlar oğlum tam iki yaşında.

doğduğunda 6-7 ay kendi beşiğinde yattı, sonra kış gelince üşür diyerek yatağımıza aldık. Çok da sevdik bu işi :)
20 aylık olana kadar bizimleydi.
Sonra yeniden beşiğine geçirdik ama farklı odaya.
kendi odasında alışana kadar ben kanepede yattım.
Sonra tam alıştı derken bol gezmeli bir yaz tatili yaptık.
Döndükten sonra beşikte yalnız yatmak hiç istemedi, ben de odasındaki kanepeyi açtım yanında yattım uyuyana kadar, uyuyunca odama geçtim.
şimdi de öyle devam ediyoruz. kreşe başladı erkenden uykusu geliyor. 8 gibi yatıyor. 9 a kadar yanında yatıyorum, ya da babası yatıyor. gece 1-2 gibi uyanıyor yanımıza gelmek istiyor. Yine gidiyorum yanında yatıyorum ama bu sefer hiç kalkamıyorum yanından, azıcık hareket etsem uyanıyor, benim de uykum geliyor zaten.
Beşiğinde kesinlikle yatmıyor.
Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım yardımcı olur musunuz?
bir de hiç yapmayın denilen bir hatayı da yaptım, gece uyanmalarından bir iki seferinde çok yorgun idim, bizim yatağa aldım. öyle olunca mışıl mışıl uyudu kerata.

Bu bir süreç 3 gün sıkacaksınız dişimizi alışacak

Önümüz Bayram gözden çıkarın bir yere gitmeyecek iseniz

Gece de yanınıza almayın

Kitap okuyun masal anlatın sonra da orda olduğunuzu söyleyin ama bir daha asla konuşmayın uyuyunca da kalkın kanepeden

Beşik rahat mı yatak gibi mi kendi inip çıkabiliyor mu

Aynı yatakta yatınca uyumuyor ya da kalkınca uyanıyorlar benim oğlum bazada yattı ben beşikte oturdum orada yatamayacağımı sığmadığımı kendi yatağında yatacağımımsöyledim bir kaç gün sıkıntı oldu sonra alıştı

Çok rahatsızdım eşim de yoktu gel yatalım burda dedim onun odasında oturacak Halim yoktu olmaz ben kendi yatağında uyuyacak sen de oturacaksın dedi

Sabır edin sessizce oturun 3 saat uyumazsa da oturun 3 gn sonra alışacak

Bu bir süreç 3 gün sıkacaksınız dişimizi alışacak

Önümüz Bayram gözden çıkarın bir yere gitmeyecek iseniz

Gece de yanınıza almayın

Kitap okuyun masal anlatın sonra da orda olduğunuzu söyleyin ama bir daha asla konuşmayın uyuyunca da kalkın kanepeden

Beşik rahat mı yatak gibi mi kendi inip çıkabiliyor mu

Aynı yatakta yatınca uyumuyor ya da kalkınca uyanıyorlar benim oğlum bazada yattı ben beşikte oturdum orada yatamayacağımı sığmadığımı kendi yatağında yatacağımımsöyledim bir kaç gün sıkıntı oldu sonra alıştı

Çok rahatsızdım eşim de yoktu gel yatalım burda dedim onun odasında oturacak Halim yoktu olmaz ben kendi yatağında uyuyacak sen de oturacaksın dedi

Sabır edin sessizce oturun 3 saat uyumazsa da oturun 3 gn sonra alışacak

beşiğinde kesinlikle yatmıyor.
alıştı, yanına yatmayınca da yat yat diye ağlıyor.
o zaman dediğiniz gibi tatili değerlendirmeli.
kanepeyi kapatıp, tek kişilik yatak olarak kullanayım o zaman, en azından beşikten daha iyi benimseyebilir.
aslında beşiğinin parmaklıklarını falan çıkardık, kendi kolayca çıkabiliyor.

dediğim gibi 1-2 gibi uyanınca hemen yataktan inip ağlayarak bizim odaya koşuyor. Kapılar açık zaten, ben de hemen sesini duyuyorum daha yataktan inmeden, yarı yolda yakalayıp yatağına döndürüyorum.
Sonra kalıyorum orada yorgunluktan :(

Yatağına döndürüp sızmanızı anlıyorum o nedenle size yatacak yer olmasın o kanepede yatsın siz beşikte oturun

doğduğunda 6-7 ay kendi beşiğinde yattı, sonra kış gelince üşür diyerek yatağımıza aldık. Çok da sevdik bu işi :)
Döndükten sonra beşikte yalnız yatmak hiç istemedi, ben de odasındaki kanepeyi açtım yanında yattım uyuyana kadar, uyuyunca odama geçtim.
şimdi de öyle devam ediyoruz. kreşe başladı erkenden uykusu geliyor. 8 gibi yatıyor. 9 a kadar yanında yatıyorum, ya da babası yatıyor. gece 1-2 gibi uyanıyor yanımıza gelmek istiyor. Yine gidiyorum yanında yatıyorum ama bu sefer hiç kalkamıyorum yanından, azıcık hareket etsem uyanıyor, benim de uykum geliyor zaten.
bir de hiç yapmayın denilen bir hatayı da yaptım, gece uyanmalarından bir iki seferinde çok yorgun idim, bizim yatağa aldım. öyle olunca mışıl mışıl uyudu kerata.
Goha, bu konuyu hallettiniz mi? Bizimki de gece kalkıp yanımıza geliyor:KK43: Hemen hemen aynı şeyler yaşamışız,siz çözebildiyseniz tüyo istiyorum

Goha, bu konuyu hallettiniz mi? Bizimki de gece kalkıp yanımıza geliyor:KK43: Hemen hemen aynı şeyler yaşamışız,siz çözebildiyseniz tüyo istiyorum

ay ay,
en dertli konumuz bu bizim.
taşındıktan sonra tamamen kendi odasına geçti. işte yatağını değiştirince falan kendi de istedi zaten.
hatta hastalandığında falan odasına yer yatağı yaptım da ben orada kaldım, yeniden bizim odaya gelmeye alışmasın diye.

bazen sizinle yatmak istiyorum diye ağlıyor, diyorum "sabah uyandığında bizim yanımıza gelebilirsin", demez olaydım, şimdilerde de sabah oldu deyip sabahın köründe gelip yanımıza yatıyor.
gece geldiğinde yatağına geri götürüyorum da, sabah geldiğinde bir şey diyemiyorum söz verdiğim için, bir de zaten yarım saatçik daya uyuyacağız altı üstü diye :)
ama yeniden başa dönmekten korkuyorum.

ay ay,
en dertli konumuz bu bizim.
taşındıktan sonra tamamen kendi odasına geçti. işte yatağını değiştirince falan kendi de istedi zaten.
hatta hastalandığında falan odasına yer yatağı yaptım da ben orada kaldım, yeniden bizim odaya gelmeye alışmasın diye.

bazen sizinle yatmak istiyorum diye ağlıyor, diyorum "sabah uyandığında bizim yanımıza gelebilirsin", demez olaydım, şimdilerde de sabah oldu deyip sabahın köründe gelip yanımıza yatıyor.
gece geldiğinde yatağına geri götürüyorum da, sabah geldiğinde bir şey diyemiyorum söz verdiğim için, bir de zaten yarım saatçik daya uyuyacağız altı üstü diye :)
ama yeniden başa dönmekten korkuyorum.
Keşke hiç alışmasalardı ya,ben de yaptım bir hata. :( İlk aylar yatak odasında ufak beşikte yattı,sonra odasına geçti. Odasında yatan çocuğu; 1 buçuk yaşındayken işe başladım ve özlüyorum,hasret kalıyorum diye aldım yatak odasına getirdim,koklaya koklaya uyuyayım diye. Sonuç; bizimleyken mışıl mışıl uyuyan,yatağına gidince otomatik olarak 2 saatte bir uyanan bazen ağlayıp bazen karanlıkta zebani gibi gelip bizi korkutan bir sıpa :)
Ama bak size kardeş de gelince ikisi beraber aynı odada kaldıklarında kabullenebilir.

Keşke hiç alışmasalardı ya,ben de yaptım bir hata. :KK43: İlk aylar yatak odasında ufak beşikte yattı,sonra odasına geçti. Odasında yatan çocuğu; 1 buçuk yaşındayken işe başladım ve özlüyorum,hasret kalıyorum diye aldım yatak odasına getirdim,koklaya koklaya uyuyayım diye. Sonuç; bizimleyken mışıl mışıl uyuyan,yatağına gidince otomatik olarak 2 saatte bir uyanan bazen ağlayıp bazen karanlıkta zebani gibi gelip bizi korkutan bir sıpa :)
Ama bak size kardeş de gelince ikisi beraber aynı odada kaldıklarında kabullenebilir.

aynı hataları yapmış biri olarak ne diyebilirim bilmiyorum.
:KK70:
hayır bir de çocuk kendi odasında rahatça uyuyordu, ne kurcalıyorsak.
valla emin değilim son dediğinden, özenir de büyük olan bizim odaya taşınmaya karar verirse diye korkuyorum, çünkü kıskançlık falan olursa hiç kıyamam ki ben, yine aynı hatayı yapabilirim...

Canım Merhaba bende bı donem yegenıme bakmak zorunda kalmıstım 2 ay kadar cocuk resmen bana kafayı yedırdı en son ınternetten forumlardan arastıra arastıra ogrendım cocugu duzene soktum ama en cok coolkadin.com dan okuduklarım ıse yaradı hatta yazım lınkı goz gezdır ıstersen
.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar ben de blok cok ııdme yaradı goz atmanızı tavsıye ederım..

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X