Bebek Beslenmesi uyku egitimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysnrmt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2015
11
0
36
37
Mrb. Kizim 4.ayini bitirdi ve ayagimda sallanarak uyuyo. Arastirdigima gore bu aylar uyku egitimi vermek icin en ideal aylarmis. Fakat bnm merak ettigim konu su. Uyku egitimi verilen bebek uyumak icin herzamn sadece kendi yatagini mi ister. Yani zamn zamn gunduz anneme veya k.valdeme gidiorum. Orda da uyku saati geldiinde ayri bi odaya biraksam uyur mu. Yoksa onun uyku saatinde mutlaka ewde mi olmaliyim. Simdiden tesekkurler

Bende cok sey denedim.uyku egitimi icin..ama pek basarili olamadim.bende ayagimda salliyordum.ne zaman 15 aylik oldu odasini aldik.korumada aldik.o gun bugundur kendi uyuyo ayakta asla sallanmak istemiyor.en kotu yanina uzaniyorum oyle uyuyo.gece kalkmalarida kalkti sukur.ama cok cektim.bir gecede elli kez kalktigimi bilirim..ama ya odasini sevdi yada tam zamaniydi bilemedim kendi alisti:KK51::KK51:

kim hangi kaynak ne derse desin ağlata ağlata uyku eğitimine karşıyım iki çocuk annesiyim yanına uzanır güzel sözler mırıldanır öper okşarım uyurlar tek dikkat ettiğim uyku saatini asla atlamam hatta mümkünse bir yere gittiysem evime o saatte dönerim tabi her anne ve bebek farklıdır bu benim yöntemim :KK66:

alışana kadar evde olmalısınız diye biliyorum. alıştıktan sonra sıkıntı olmaz
ben uyku eğitimi vermedim , ağlatmaya bende karşıyım, bebeğin bana olan güveni sarsılırmış gibi geliyor, ağlamasına izin vererek yalnız bırakırsam.
bebeğiniz henüz küçük, belki de çabuk alışır

kim hangi kaynak ne derse desin ağlata ağlata uyku eğitimine karşıyım iki çocuk annesiyim yanına uzanır güzel sözler mırıldanır öper okşarım uyurlar tek dikkat ettiğim uyku saatini asla atlamam hatta mümkünse bir yere gittiysem evime o saatte dönerim tabi her anne ve bebek farklıdır bu benim yöntemim :KK66:

Bende uyku saatini aksatmam ama ben biraz kolaya kaçıp hemen uyusun diye sallıyorum 3.5 yaşında olacak birde :KK22: benim suçum yani

Sallamaya alistirmamak lazim hic diye biliyorum ama siz zaten erkenden uyku egitimine gecmeye karar vermissiniz basarili olursunuz bence.

Bende uyku saatini aksatmam ama ben biraz kolaya kaçıp hemen uyusun diye sallıyorum 3.5 yaşında olacak birde :KK22: benim suçum yani

MorSeker MorSeker sen özeleştiriyi yapıp suçunu bulmuşsun :KK48: evet yanına uzanmakta uykuya geç dalan çocuk için zor biraz vakit gerekebiliyor benim biri 6 yaşında biri 16 aylık en zor kısmı başkasının evinde çocuğumla birlikte yatmam gerekmesi durumu onun için eve dönüş şart :KK46:

Alıştırma döneminde evde olun,her uykusunda..

Daha sonra gittiniz yerlerde, odasındaki ortamı sağlayın, yerde, kenarlara yastıklar dizerek beşik gibi yapın.ve odadan ayrılmayın uyuyana dek.

İkizlerimi bir kez bile sallamadım. 6.aydan itibaren uyku eğitimi verdim. Beşiklere yatırıp odadan çıkarım, hiç de ağlamazlar maşallah.

Gittiğim yerlerde, dediğim gibi yaptım, hala yapıyorum.tek farkla işte, evimizde bırakıp çıkıyorum. Ama başka yerde, başlarında bekliyorum..

aglata aglata uyutmayın tabıkı ama yanına yatarak uyutun derım
hem nereye gıdersenız gıdın yanınızda olacaksınızdır suanda cok kucuk cunku

bence çocuğu zorlamayın. ben denedim çünkü baya ağladı yavrum pişman oldum sonuçta.
16 aylıkken öğrendi uyumanın önemli oldğunu ve o zaman başladık biz eğitime. bu arada nerde olsa uyur. sadece ses gürültü olmasın yeter..

Bebeğine uyku eğitimini çok önemsiyordum. 4 aylık olmak üzereyken başlamıştım. Tracy hogg sistemine gore uyuttum. 5 günde alıştı benim bebeğim. Bence 5 gun bebeklerin uyumu için ideal sure. Sizinki de alışır yani. Ben hic ayağımda sallamadım. Şimdide 10 aylık gayet düzenli giden bir uyku durumunuz var çok şükür.

Bebeği bile bile ağlatma gibi bir durumda yok zaten bebek alışana kadar uykuya geçmesi için yanında olmak gerek. Asla bebeğim ağlasin ben içerde oturayım tarzı bir sistem değil. Araştırmanızı tavsiye ederim.
Zaten tracy hogg anne bebek ilişkisinde şefkati saygıyı çok önemsiyor. Asla ama asla güven zedeleme gibibir durum meydana gelemez yani.

MorSeker MorSeker sen özeleştiriyi yapıp suçunu bulmuşsun :KK48: evet yanına uzanmakta uykuya geç dalan çocuk için zor biraz vakit gerekebiliyor benim biri 6 yaşında biri 16 aylık en zor kısmı başkasının evinde çocuğumla birlikte yatmam gerekmesi durumu onun için eve dönüş şart :KK46:

Ben öyle yapınca bende uyuyorum napim sallayıp uyutuyorum hemen kardeşi olunca napcaz biri bende biri kocam da sallarız herhalde :confused:

Tayin bitince bizim oda yaparız ikisinide koyarım yatağa uyurlar felan diye hayalim var bakalim

Benim bebeğimde 10 gün sonra 4. Ayını dolduruyor. En baştan beri bu 4 ayı bekledim eğitim için :) kesinlikle denicem ama evde olmanız şart herzaman aynı rutine alıstırın. Bizim rutinimiz banyo, masaj, süt, klasik müzik. Sonrasında kucağımda pişpişliyorum. Kilo aldığı için haliyle sıkıntılı oluyor benim için.
Aynı şartlarda ve aynı rutinde eğitime başlarsanız bebek 3 gün içerisinde alışıyormuş. Bizim için çok zor olacak ama sonunda başaracağımızı düşünüyorum. Bol şans :)

Benim bebegim de 4 aylik.aslinda bu uyku egitimi isi cok kafamda vardi ama hazir degilim..bizimki uykusu geldiginde delirmis gibi agliyor zor sakinlesiyor zaten sallayarak.kendibkendine birakamam sanirim..besiginde sallayarak uyuyor donencesindeki hareketli müzikler hosuna gidiyor uyurken.slow degil de hareketli müzikler le uyuuor nedense...gecenlerde misafirlige gittik pusetinde naptiysam uyumadi.halbuki kv pusetinde Uyutur..apar topar eve geldik gelirken arabada uyudu.ben de gunde 1 kez ayakta salliyayim bari biyere gittigimde nu yontemle uyusun diyorum.kendi kendine uykuya gecmesi su anlik hayal gibi geliyor baklim hayirlisi....

Benim oğlum da kendi uyuyor . Mesela 2 hafta kayınvalidemdeydik orda yatakta yine uyudu . Annem gündüzleri ana kucağında sallayıp uyutuyor . Hiç bocalamadı evde yine yatağında uyudu

Kızım doğduğu zaman doktoru "uyku eğitimine hemen başla" demişti. benim cevabım da çok netti "ee daha 2 günlük". Doktoru da "önce sen eğitim alacaksın, önce sen bu düzene alışacaksın ki o da alışsın" demişti. Bebekler düzeni seviyor, aynı şeyleri aynı zamanda periyodik olarak yapmak önemli. Doğduğu günden beri her akşam aynı saatte yıkadım ve loş odaya geçtim. Asla kendi yatağımda uyutmadım, hep beşiğinde yattı. Yarın kısmetse ilk doğum günü kızımın, 7 ayından beri kendi odasında kendi yatağında uyuyor. Doğduğu günden beri gece uyanması asla olmadı, akşam saat 9'da yatar sabah 7,5-8'de uyanır.
Bir düzen oluşturun kendinize, uyku öncesi yaptığınız herşey hergün aynı zamanda olsun. Pijamaları olsun ve o pijamaları sadece yatarken giysin. Kısacası uyku öncesi bir ritüeliniz olsun. Aynı saatte yıkayın,pijamalarını giydirin,emziriyorsanız loş oda da emzirin.Akşamları emerek uyumasına izin verin. Beşiğine koyduğunuz zaman uyansa da almayın,sırtını sevin, yanında olduğunuzu hissettirin. Ninniler söyleyin,hatta her akşam aynı ninni olsun,uykuya dalması için yardımcı olun. Hiç bir anne bebeği ağlasın istemez mutlaka, fakat ilk zamanlar ağlamasına müsaade etmelisiniz. Alışkın olduğu sallanma durumu ortadan kalktığı için huzursuz olacaktır, yanındayım mesajını verin ona. Bebeklerin en büyük silahı belki de ağlamak. Ama ileride herşeyi bilmeye, anlamaya başladığı zaman yerleşen alışkanlıkları yok etmeye çalışmak çok daha zorlu oluyor. Bu sefer yıpranma daha fazla oluyor. İleride daha da üzülmemek için şimdi birazcık ağlamasına müsaade edeceksiniz. Ve bu düzeni oluşturana kadar akşam misafirliklerini unutun. Sonra daha kolay emin olun.

Peki bebegine uyku egitimi veren annelere bi sorum olucak.gunduz uykularina da mi kendisi gecis yapiyor bebeginiz?eger oyleyse kacinci aydan beri ginduz uyumayi basariyor?

Back
X