uyku eğitimi

5 aylıkken başladım.
1 ayda tamamen alıştılar (ikiz)
2 yaşındalar kendileri uyur hâlâ, sorun yaşamıyoruz.
İstikrar ve sabır diyorum!!
Yatır kaldır yöntemi ile yaptım.
-Karın doyurma, pijama giyme, ninni açma ve beşiğe yatırma,emzik ve karanlık ortam..
Derken beşiğin başında bekleme, ağladıkça pışpışlama, daha da ağladıkça alıp sakinleştirip yeniden beşiğe bırakma..
Birkaç seanstan sonra odadan çıkma..
Ağladıkça içeri girip sakinleştirme. Her seferinde 3 dk daha geç girmek koşuluyla...

Derken ağlamalar yerini mızırdamalara bırakıyor.. Zamanla da ses soluk çıkmıyor bile, emziğini alan, dönüyor arkasını uyuyor :uykucu:

Eşinizle birlikte uyum içinde olun, ağlamalara ikiniz de sabredeceksiniz.
1 hafta misafir kabul etmeyin, bir yere gitmeyin.
Uyku öncesi tok olduğuna emin olun.
Yine uyku öncesinde sakin aktiviteler yapın.
Rutin oluşturun, hep aynı şeyleri yaparsanız uykuya gideceğini anlar güvende hisseder.
Yatırdığınız andan itibaren göz temasını kesin..

Benim yolum buydu.
Varsa soru cevaplarım, uyku benim işim:cool::rolleyes:
1 ay hep aynı şekilde ağlamalr mızıldamlar devam etti mi?!
Yani ilk alışma emareleri nezaman belirdi?!
Saat kaçta yatırdınız ve aralıksız kaç saat uyudular alıştıktan sonra?!
Emmek için uyanmaları oldu mu gece?!
Ben de başlicam ama bi türlü o rutine başlayamadım.. Sabırlıyımdır genelde ama kararlı olabilcek miyim o konuda endişeliyim.
Tebrik ederim..
Hemde ikizlerle başarmışsınız.
Darısı benim başıma

1 ay hep aynı şekilde ağlamalr mızıldamlar devam etti mi?!
Yani ilk alışma emareleri nezaman belirdi?!
Saat kaçta yatırdınız ve aralıksız kaç saat uyudular alıştıktan sonra?!
Emmek için uyanmaları oldu mu gece?!
Ben de başlicam ama bi türlü o rutine başlayamadım.. Sabırlıyımdır genelde ama kararlı olabilcek miyim o konuda endişeliyim.
Tebrik ederim..
Hemde ikizlerle başarmışsınız.
Darısı benim başıma
10-15 gün mızırdamalar sürdü sanırım.
İlk zamanlar akşam 7buçuk, derken 8,8buçuk,9 diye arttırdık.
Epeydir de 9 da uyuyorlar.
Gece bir kez mama verir daha sonra uyanan olursa emzirirdim.
*eğer gerçekten açklıktan ağlıyorsa emzirirdim. Yoksa emzikle veya pışpışlama ile yeniden uyuturdum.

1 yaştan sonra emmeyi bıraktılar.gece beslenmesini kestim, kesintisiz uyumayı da öğrendiler.
Sabırlı, kararlı ve tutarlı olursanız alışır bebeğiniz.
Benim bebeklerim 5 aylıktı başladığımda, 1 ayda tamamdı.

Teşekkür ediyorum ayrıca ;)

10-15 gün mızırdamalar sürdü sanırım.
İlk zamanlar akşam 7buçuk, derken 8,8buçuk,9 diye arttırdık.
Epeydir de 9 da uyuyorlar.
Gece bir kez mama verir daha sonra uyanan olursa emzirirdim.
*eğer gerçekten açklıktan ağlıyorsa emzirirdim. Yoksa emzikle veya pışpışlama ile yeniden uyuturdum.

1 yaştan sonra emmeyi bıraktılar.gece beslenmesini kestim, kesintisiz uyumayı da öğrendiler.
Sabırlı, kararlı ve tutarlı olursanız alışır bebeğiniz.
Benim bebeklerim 5 aylıktı başladığımda, 1 ayda tamamdı.

Teşekkür ediyorum ayrıca :KK66:

Son birkaç mesajınızı okudum, takdir etmemek mümkün değil.. ne basit anlatmışsınız.. :/
Kızım 4.ayını bitirecek, gece nispeten iyi ama gündüz neredeyse hiç uyumayan bir bebek, haliyle bitkin düşüyor ama yine de uyumuyor. Tam bir memekolik, memede uyuyor, yatağa koyar koymaz uyanıyor. Emzik almadı, ne yaptıysak olmadı, emziği benim.. kuzenim çocuk gelişimi öğretmeni, uyku konusunda da bir kitabı var, araştırmaları çok.. kızımı da ele aldık 4 gündür, uyuyup uyanma saatlerini yazıyorum, nasıl uyuyor nasıl uyanıyor vs.. şimdilik gözlem yapıyoruz sadece.. yöntem konusunda yardımcı olacak ki o zaten bu şekilde bebeğin neye meyilli olduğunu rahatça görebileceğimizi söylüyor. Sormadan geçemeyeceğim, Allah bağışlasın ikizleriniz var sanırım, siz şimdi tekrar mı hamilesiniz? :)
Ve sizce emzik olmasa da, yatır kaldır işe yarar mıydı? Çünkü ben memenin bir alternatifini bulamadım kızım için.. herşey = meme ..

Son birkaç mesajınızı okudum, takdir etmemek mümkün değil.. ne basit anlatmışsınız.. :/
Kızım 4.ayını bitirecek, gece nispeten iyi ama gündüz neredeyse hiç uyumayan bir bebek, haliyle bitkin düşüyor ama yine de uyumuyor. Tam bir memekolik, memede uyuyor, yatağa koyar koymaz uyanıyor. Emzik almadı, ne yaptıysak olmadı, emziği benim.. kuzenim çocuk gelişimi öğretmeni, uyku konusunda da bir kitabı var, araştırmaları çok.. kızımı da ele aldık 4 gündür, uyuyup uyanma saatlerini yazıyorum, nasıl uyuyor nasıl uyanıyor vs.. şimdilik gözlem yapıyoruz sadece.. yöntem konusunda yardımcı olacak ki o zaten bu şekilde bebeğin neye meyilli olduğunu rahatça görebileceğimizi söylüyor. Sormadan geçemeyeceğim, Allah bağışlasın ikizleriniz var sanırım, siz şimdi tekrar mı hamilesiniz? :)
Ve sizce emzik olmasa da, yatır kaldır işe yarar mıydı? Çünkü ben memenin bir alternatifini bulamadım kızım için.. herşey = meme ..
Teşekkür ediyorum..
Evet ikizlerim var 3 yaşında, yeniden hamileyim ;)

Siz de başarılı olursunuz, kuzeninizin desteğiyle, sabırla.
Ve evet emzik olmasa da olur, benim bir bebeğim 10 aylıkken emzik emmeye başladı, ikizinde gördüğü için.
Onun bir yemenisi vardı, onunla uyurdu, hala öyle. Çok bağımlı değil ama seviyor.

Yumuşak bir uyku oyuncağı da olabilir, yatağından hiç çıkarmayacağınız, uyku ile bağdaştıracağı birşey.

Bebeğiniz küçükmüş, kolay olacaktır, sabırlı, kararlı olun.
Ben tracy hogg yöntemini okudum, uyguladım ama yüzde yüz bağlı olmadım.
Nasıl desem, bebeklerimi tanıdıkça kendimce de yöntemler buldum, sizin de öyle olacaktır ;)

Teşekkür ediyorum..
Evet ikizlerim var 3 yaşında, yeniden hamileyim :KK66:

Siz de başarılı olursunuz, kuzeninizin desteğiyle, sabırla.
Ve evet emzik olmasa da olur, benim bir bebeğim 10 aylıkken emzik emmeye başladı, ikizinde gördüğü için.
Onun bir yemenisi vardı, onunla uyurdu, hala öyle. Çok bağımlı değil ama seviyor.

Yumuşak bir uyku oyuncağı da olabilir, yatağından hiç çıkarmayacağınız, uyku ile bağdaştıracağı birşey.

Bebeğiniz küçükmüş, kolay olacaktır, sabırlı, kararlı olun.
Ben tracy hogg yöntemini okudum, uyguladım ama yüzde yüz bağlı olmadım.
Nasıl desem, bebeklerimi tanıdıkça kendimce de yöntemler buldum, sizin de öyle olacaktır :KK66:

Allah güç kuvvet versin ;)
Yöntemi biliyorum ama kitabını okuyamadım henüz, kızımla aynı odadayız şu an, 6.ayında bi oda takımı alıp kendi odasında mı başlasam acaba.. bir de sadece anne sütüyle besleniyor ve hiç öyle söylendiği gibi 2-3 saatte olmuyor bu. Her defasında da neredeyse güZelce emiyor, sona doğru emzik oluyor.. yani ben ayırabilir miyim o ağlama çeşitlerini.. aşırı aç olmayacak ama biraz acıkmış olabilir :)
İlk gün ne kadar süre ağladı ikizleriniz ?
Ağlamaktan katılma gibi bi durum yaşadınız mı? Benim kızım hafif bi mızmızlığı çok çabuk çevirebiliyor :/

Evet, kendi odasında kendi yatağında çok daha iyi olur.
Uykudan önce rahatlatıcı şeyler yapar, ninni söyleyebilir veya dinletebilirsiniz. (ninni perisi adlı bir albüm var, tavsiye ederim)

6.ayda ek gıdaya da geçersiniz nasılsa.4saatte bir acıkmış olabilir sanırım 6 ay civarı bebekler. Şimdi çok anımsamıyorum.
Ama aç olmadığında her ağlamada emzirmeye sarılmayın, ağlasın.
Sadece tiryakilikten ağlayacaktır.
Siz anlarsınız onun gerçekten aç olup olmadığını.
Sussun diye emzirmeyin.
Emzirirken uyuyakalmasına engel olun.
Bilhassa emerken uyumamalı.
Yatağında kendi kendine uyumayı bu şekilde öğrenecek.
Tracy, gece beslenmesini kestiriyordu eğitimde.
Ama ben kesmemiştim mesela. Bebeklerim küçüktü, beslensinler diye verdim 1 yaşa kadar.
Ama gece 1 kez verdim, onlar ağlamadan ben kalkıp emzirdim.
Siz de böyle denersiniz.
Az çok ne zaman ağlayacağını bilirsiniz, ağlamadan siz uyanıp beslerseniz, bir daha uyanmayacaktır.

İkizlerimden biri çok ağladı. 40 dk filan ağlamıştır ilk gün.
Ama o herşeye delice ağlar zaten, mızırdanmaz hiç,direkt çılgın gibi ağlar.
Katılma olmadı, morarma filan.
Zaten ağladıkça kucağa alıp geri koyardık.
3 dk 5 dk 8 dk derken kucağa alma sürelerini uzatırdık.
Böylece her ağladıklarında kucağa alınmayacaklarını öğrendiler. Ama terkedilmiş gibi de hissetmediler.

Ağlamalara dayanamazsanız, eşiniz bakar o sırada. Onunla da birlikte hareket edin.
Çok ağlamaz demiyorum, ağlayacak, dayanın.
Onun iyiliği için ;)
Kendi kendine uyumayı öğrenmek mükemmel birşey bebek için. Ve elbette biz anneler için de...
Çevremde herkese tavsiye ediyorum, herkes bana imreniyor. Bu beni mutlu ediyo tabi. O yüzden olabildiğince her anneye tavsiye ediyorum. Bir bebeği uyutmak için saatlerce sallayan kadınladan olmak istememiştim hiç, olmadım da şükür. Siz de olmayın ;)
3yaşındalar,iyi geceler dileyip, öpüp çıkıyorum :)
Bu çok uzun süredir böyle..
Maşallah diyeyim de ;)
Sizin de olur inşallah.

Allah güç kuvvet versin :KK66:
Yöntemi biliyorum ama kitabını okuyamadım henüz, kızımla aynı odadayız şu an, 6.ayında bi oda takımı alıp kendi odasında mı başlasam acaba.. bir de sadece anne sütüyle besleniyor ve hiç öyle söylendiği gibi 2-3 saatte olmuyor bu. Her defasında da neredeyse güZelce emiyor, sona doğru emzik oluyor.. yani ben ayırabilir miyim o ağlama çeşitlerini.. aşırı aç olmayacak ama biraz acıkmış olabilir :)
İlk gün ne kadar süre ağladı ikizleriniz ?
Ağlamaktan katılma gibi bi durum yaşadınız mı? Benim kızım hafif bi mızmızlığı çok çabuk çevirebiliyor :/
Çok uzun yazmışım valla :KK35:

Evet, kendi odasında kendi yatağında çok daha iyi olur.
Uykudan önce rahatlatıcı şeyler yapar, ninni söyleyebilir veya dinletebilirsiniz. (ninni perisi adlı bir albüm var, tavsiye ederim)

6.ayda ek gıdaya da geçersiniz nasılsa.4saatte bir acıkmış olabilir sanırım 6 ay civarı bebekler. Şimdi çok anımsamıyorum.
Ama aç olmadığında her ağlamada emzirmeye sarılmayın, ağlasın.
Sadece tiryakilikten ağlayacaktır.
Siz anlarsınız onun gerçekten aç olup olmadığını.
Sussun diye emzirmeyin.
Emzirirken uyuyakalmasına engel olun.
Bilhassa emerken uyumamalı.
Yatağında kendi kendine uyumayı bu şekilde öğrenecek.
Tracy, gece beslenmesini kestiriyordu eğitimde.
Ama ben kesmemiştim mesela. Bebeklerim küçüktü, beslensinler diye verdim 1 yaşa kadar.
Ama gece 1 kez verdim, onlar ağlamadan ben kalkıp emzirdim.
Siz de böyle denersiniz.
Az çok ne zaman ağlayacağını bilirsiniz, ağlamadan siz uyanıp beslerseniz, bir daha uyanmayacaktır.

İkizlerimden biri çok ağladı. 40 dk filan ağlamıştır ilk gün.
Ama o herşeye delice ağlar zaten, mızırdanmaz hiç,direkt çılgın gibi ağlar.
Katılma olmadı, morarma filan.
Zaten ağladıkça kucağa alıp geri koyardık.
3 dk 5 dk 8 dk derken kucağa alma sürelerini uzatırdık.
Böylece her ağladıklarında kucağa alınmayacaklarını öğrendiler. Ama terkedilmiş gibi de hissetmediler.

Ağlamalara dayanamazsanız, eşiniz bakar o sırada. Onunla da birlikte hareket edin.
Çok ağlamaz demiyorum, ağlayacak, dayanın.
Onun iyiliği için :KK66:
Kendi kendine uyumayı öğrenmek mükemmel birşey bebek için. Ve elbette biz anneler için de...
Çevremde herkese tavsiye ediyorum, herkes bana imreniyor. Bu beni mutlu ediyo tabi. O yüzden olabildiğince her anneye tavsiye ediyorum. Bir bebeği uyutmak için saatlerce sallayan kadınladan olmak istememiştim hiç, olmadım da şükür. Siz de olmayın :KK66:
3yaşındalar,iyi geceler dileyip, öpüp çıkıyorum :)
Bu çok uzun süredir böyle..
Maşallah diyeyim de :KK66:
Sizin de olur inşallah.

Maşallah gerçekten.. :)
Şimdi mesela bir saat süren çaba, yatağa koydum ve sadece 5 dk sonra tekrar memedeyiz... bu böyle olmamalı evet...

Maşallah gerçekten.. :)
Şimdi mesela bir saat süren çaba, yatağa koydum ve sadece 5 dk sonra tekrar memedeyiz... bu böyle olmamalı evet...
Evet, böyle olmamalı.
Bu işe başlayınca tutarlı olmak lazım, bebişi boş yere üzmüş olmamak için.

Bir de süresi vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 45dk boyunca uyumadıysa, ağladıysa bir 15 dk ara verip daha sonra yeniden deniyorduk sanırım.

Daha şimdiden unutmuşum. Neyseki bir tane daha geliyor, yeniden hatırlıcam :rolleyes::KK6:

Evet, böyle olmamalı.
Bu işe başlayınca tutarlı olmak lazım, bebişi boş yere üzmüş olmamak için.

Bir de süresi vardı. Yanlış hatırlamıyorsam 45dk boyunca uyumadıysa, ağladıysa bir 15 dk ara verip daha sonra yeniden deniyorduk sanırım.

Daha şimdiden unutmuşum. Neyseki bir tane daha geliyor, yeniden hatırlıcam :rolleyes::KK6:
Merhaba kitap kokusu. Bu konuya yazalımepey Zaman olmuş. Muhtemelen yeni bebeğin gelmiştir. Sağlıkla büyüt inşaallah. Bu arada fırsat bulup da bakarsan foruma belki bana da bir fikir verebilirsin.

Benim de ilk çocuklarım ikiz senin gibi. 2009 doğumlular. O Zaman'larda internet o kadar yaygın değildi çevremde uyku eğitimi falan bilmeden çok ağlayan kızlarımı kendi yılmışlığımdan da sebeple ağlatmaya başladım. Amacım uykuyu öğretmek değildi ama ilk gün 55 dk ağladıktan sonra ikisi de uyuyakalmıştı. Tabi bunun yadını alan ben öyle kör cahil öğrettim onlara. Sonra çok rahat ettim ama. Çok şükür bir hasar da kalmadı. Allah yardım etti elbette. Şimdi oğlum oldu. Şu an dört aylık. Bu zamana kadar kolikliği sebebiyle hep onun isteğini yaptık. Klasik tüm yöntemler. En sonunda artık hiç bir şekil uyumamaya başlayınca ben de araştırmaya başladım. Meğer ikizlerime yaptığım bir uyku eğitimiymiş ama ben kızlarıma on aylıktı başladığımda.oğlan için daha erken diyordum. Meğer değilmiş. Çok uzatmak istemiyorum. 4 gündür araştırdığım eğitimi vermeye başladım. Uyku rutinimizi oluşturduk. İlk gün çok ağladı. Yanında durdum ara sıra karnını okşadım öptüm ama hiç kucağıma almadım. 4 gündür gelişme var. Artık çok nadir mızırdanıyor genelde ya beşiğine koyar koymaz kapatıyor gözlerini ya da ağlamadan bakınıyor çok çok 15 dk da uyuyor. Ama gelişme kaydedemediğim bir durum var. Gündüz uykuları 30 dk yı geçmiyor. Gece uykusu iyi ama gündüz bir felaket. Uykusunu alamadığı için hep huysuz hep kucakta gezmek istiyor. Sürekli uyusun diye yatırmayı da doğru bulmuyorum. Me yapmalıyım? Gündüz uykularını biraz daha uzatabilmek için. Sence yanlış birşeyler mi yapıyorum?

Merhaba arkadaşlar. . Bebegine uyku egitimi verip başarılı olan var mi ? Kaçıncı ayda başladınız? tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Bebegim 4 aylık acaba erken mi ?
Valla canm benim kızım 8 aylık bigün öğlen sallamadan pıspıs ladm kendi kendine uyudu şimdi 3 yaşında halen kendi kendine uyur ama bizim uyumak için bebek battaniyemizin ve emziginizjn olması şart

Valla canm benim kızım 8 aylık bigün öğlen sallamadan pıspıs ladm kendi kendine uyudu şimdi 3 yaşında halen kendi kendine uyur ama bizim uyumak için bebek battaniyemizin ve emziginizjn olması şart

tesekkur ederim canım oglum suan 17 aylık kendi uyuyor uzun zamandır ama odada tek bırakmıyorum uyuyana kadar

Merhaba kitap kokusu. Bu konuya yazalımepey Zaman olmuş. Muhtemelen yeni bebeğin gelmiştir. Sağlıkla büyüt inşaallah. Bu arada fırsat bulup da bakarsan foruma belki bana da bir fikir verebilirsin.

Benim de ilk çocuklarım ikiz senin gibi. 2009 doğumlular. O Zaman'larda internet o kadar yaygın değildi çevremde uyku eğitimi falan bilmeden çok ağlayan kızlarımı kendi yılmışlığımdan da sebeple ağlatmaya başladım. Amacım uykuyu öğretmek değildi ama ilk gün 55 dk ağladıktan sonra ikisi de uyuyakalmıştı. Tabi bunun yadını alan ben öyle kör cahil öğrettim onlara. Sonra çok rahat ettim ama. Çok şükür bir hasar da kalmadı. Allah yardım etti elbette. Şimdi oğlum oldu. Şu an dört aylık. Bu zamana kadar kolikliği sebebiyle hep onun isteğini yaptık. Klasik tüm yöntemler. En sonunda artık hiç bir şekil uyumamaya başlayınca ben de araştırmaya başladım. Meğer ikizlerime yaptığım bir uyku eğitimiymiş ama ben kızlarıma on aylıktı başladığımda.oğlan için daha erken diyordum. Meğer değilmiş. Çok uzatmak istemiyorum. 4 gündür araştırdığım eğitimi vermeye başladım. Uyku rutinimizi oluşturduk. İlk gün çok ağladı. Yanında durdum ara sıra karnını okşadım öptüm ama hiç kucağıma almadım. 4 gündür gelişme var. Artık çok nadir mızırdanıyor genelde ya beşiğine koyar koymaz kapatıyor gözlerini ya da ağlamadan bakınıyor çok çok 15 dk da uyuyor. Ama gelişme kaydedemediğim bir durum var. Gündüz uykuları 30 dk yı geçmiyor. Gece uykusu iyi ama gündüz bir felaket. Uykusunu alamadığı için hep huysuz hep kucakta gezmek istiyor. Sürekli uyusun diye yatırmayı da doğru bulmuyorum. Me yapmalıyım? Gündüz uykularını biraz daha uzatabilmek için. Sence yanlış birşeyler mi yapıyorum?
Merhaba elasena!
Bebeğimi kaybettim malesef, 9 haftalıkken, çok yeniydi yani, nasip olmadı...

Benim ikiz kızlarım da 2014lü.
5 ay civarı yanlış hatırlamıyosam, "yatır-kaldır" yöntemi ile uyku eğitimi vermiştim.

Oğlunda da başarılı olmana sevindim.
Gündüz uykusunu uzatmanın yolunu şöyle bulmuştuk.
Aradan bir uykuyu çıkararak.
Sabah kaçta kalkıyor
Günde kaç defa uyuyor
Ve bu uykular kaç dakika/saat sürüyor.
Gerekirse yaz bunları.
Ve aradan bir uykuyu çıkar.
Uykusu gelecek uyumak isteyecek, huysuzlanacak ama oyala bir şekilde ve uyutma.
Ayarladığın saat diliminde uyumasını sağla.
Böylece 3-4 gün sonra uyuduğu süreyi uzatacaktır kesinlikle.

Anlatabildim mi acaba bilemedim, karışık gibi oldu ama...
Birkaç gün daha sabır :KK66:

Merhaba elasena!

5 ay civarı yanlış hatırlamıyosam, "yatır-kaldır" yöntemi ile uyku eğitimi vermiştim.

Sabah kaçta kalkıyor
Günde kaç defa uyuyor
Gerekirse yaz bunları.

Can'ım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için. Bebeğini kaybetmene üzüldüm. Allah tan gelen herşeye amenna. İnşaallah cennet kapısında seni bekleyecek. Güzel yüzünü orda sevmeyi nasp etsin Allah...

Gelelim bana. Uyku saatlerini yaz demişsin. Şanslıyım ki yol haritamı görebileyim diye uyku eğitiminin başından beri ne Zaman uyudu kaç dk uyudu dalma süresi beslenme saatleri beslenme miktarlarına kadar not tuttum. Hala da tutuyorum. Bu sabah gece uykusundan kalkınca senin tavsiyeni denemeye karar verdim. 6 da uyanıyor. Beslenme üst alt değişme derken 7,5 gibi uykusu geliyor. Uyutursam yarım saat uyuyor. Bu sabah saat 8:45 e kadar uyutmadım. Hedefim 9 du ama dayanamadık daha fazla. En son biberonla beslenirken uyuklamaya başlayınca daha fazla dayanamayacağını anladım. Beşiğine yatırdım. Kuzusuna sarıldı 5 dk da uyudu. Çok şükür. Şimd merakla bekliyorum. Uyuma süresi ne olacak diye. az uyursa yine 12 yada yarım dan önce unutmamayı düşünüyorum. Uzun uyursa saati biraz daha ileriye çekeceğim. Uyku aralıklarını 2,5-3 saat arası yapabilirsem günde üç kere uyur. 1-1,5 saat arası uyusa ona yeter 4 aylık olması sebebiyle. Sen aradan bir uykuyu çıkar demişsin. Biz bazen günde 5 kez uyuyorduk tabi on dk yirmi dk yarım saat. En az iki uyku çıkarmış olacağım. 3-4 güne düzelir demişsin ya umut oldun inan ki. Ben sabrederim o kadar. Yeterki düzene girsin. Yine yazacağım gelişmeleri. Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba elasena!

Sabah kaçta kalkıyor
Günde kaç defa uyuyor
Gerekirse yaz bunları.

Can'ım çok teşekkür ederim cevap verdiğin için. Bebeğini kaybetmene üzüldüm. Allah tan gelen herşeye amenna. İnşaallah cennet kapısında seni bekleyecek. Güzel yüzünü orda sevmeyi nasp etsin Allah...

Gelelim bana. Uyku saatlerini yaz demişsin. Şanslıyım ki yol haritamı görebileyim diye uyku eğitiminin başından beri ne Zaman uyudu kaç dk uyudu dalma süresi beslenme saatleri beslenme miktarlarına kadar not tuttum. Hala da tutuyorum. Bu sabah gece uykusundan kalkınca senin tavsiyeni denemeye karar verdim. 6 da uyanıyor. Beslenme üst alt değişme derken 7,5 gibi uykusu geliyor. Uyutursam yarım saat uyuyor. Bu sabah saat 8:45 e kadar uyutmadım. Hedefim 9 du ama dayanamadık daha fazla. En son biberonla beslenirken uyuklamaya başlayınca daha fazla dayanamayacağını anladım. Beşiğine yatırdım. Kuzusuna sarıldı 5 dk da uyudu. Çok şükür. Şimd merakla bekliyorum. Uyuma süresi ne olacak diye. az uyursa yine 12 yada yarım dan önce unutmamayı düşünüyorum. Uzun uyursa saati biraz daha ileriye çekeceğim. Uyku aralıklarını 2,5-3 saat arası yapabilirsem günde üç kere uyur. 1-1,5 saat arası uyusa ona yeter 4 aylık olması sebebiyle. Sen aradan bir uykuyu çıkar demişsin. Biz bazen günde 5 kez uyuyorduk tabi on dk yirmi dk yarım saat. En az iki uyku çıkarmış olacağım. 3-4 güne düzelir demişsin ya umut oldun inan ki. Ben sabrederim o kadar. Yeterki düzene girsin. Yine yazacağım gelişmeleri. Tekrar teşekkür ederim.
Güzel duaların için sağol elasena. Herşeyin hayırlısı Allahtan.

Maşallah sen baya düzenlisin. Ben de öyleydim ikizlerde, hep not tutardım.
İnşallah o şekilde devam et, düzene girecektir ;)

İnşallah o şekilde devam et, düzene girecektir :KK66:
Can'ım iyi haberim var. Sabah uykusu 1,5 saat uyudu. İnanmakta güçlük çekiyorum. Çok sevinçliyim. Şimd yine 2,5 saat uyutmadım. Saat 13:00 de uyudu. İnşaallah yine uzun uyur. Bir sonraki uykusunun saatini de ona göre belirleyeceğim. İnşaallah sonrada gece uykusuna sıra geliyor. Bu yöntem işe yararda çok dua alacaksın emin ol benden. :) uyutmamak çok zor ama. Kucakta gezmekten belim çok ağrıyor artık. Ama bırakırsam ağlayacak sonra da olmaması gereken yerde Zaman'da uyuyacaktı. Şimdi iyi inşaallah

İnşallah o şekilde devam et, düzene girecektir :KK66:
Can'ım aynen dediğin gibi yapacağım. Gidişat iyi görünüyor. Her gün aynı saatlerde uyutursam alışacak gibi inşaallah. Çok teşekkür ederim sana. ;)

Back
X