uyku eğitimi

Can'ım iyi haberim var. Sabah uykusu 1,5 saat uyudu. İnanmakta güçlük çekiyorum. Çok sevinçliyim. Şimd yine 2,5 saat uyutmadım. Saat 13:00 de uyudu. İnşaallah yine uzun uyur. Bir sonraki uykusunun saatini de ona göre belirleyeceğim. İnşaallah sonrada gece uykusuna sıra geliyor. Bu yöntem işe yararda çok dua alacaksın emin ol benden. :) uyutmamak çok zor ama. Kucakta gezmekten belim çok ağrıyor artık. Ama bırakırsam ağlayacak sonra da olmaması gereken yerde Zaman'da uyuyacaktı. Şimdi iyi inşaallah
Ayy inanki çok sevindim.
Maşallah subhanallah küçük adama:emir_bebek:
Allah kolaylık versin, inşallah düzene girer bu şekilde, sen devam et.
Uyutmamak zor, katılıyorum, çok zor geçiyor o dakikalar. Ama olsun, sonu güzel olacak ;)

Ayy inanki çok sevindim.
Uyutmamak zor, katılıyorum, çok zor geçiyor o dakikalar. Ama olsun, sonu güzel olacak :KK66:

Uyku eğitimi vermek için önce annelere eğitim verilmesi lazım. Mesela bu eğitim sağlık ocdklarında ebeler tarafındsn verilse? Güzel olmaz mıydı? Mesela bir sürü sorum var ama uzman bilgisi için para istiyorlar. Malum uyku eğitimcilerimden birini aradım fiyat sormak için. 900 tl diyor. İnsaf ya... Parası olmayan ne yapsın?

Şimdi yeni bir sorunum peyda oldu. Oğlum gündüzleri yarım saatte uyanıyor ağlıyor ama gözleri kapalı. Yataktan alırsam daha çok ağlıyor. Yani aslında uykusu var daha bitmemiş ama bölündüğü için sinirli belli ki. Şimdi onu uykuya devam edebilmesi için desteklemem gerekiyor. Eğer eğitimde söylenen gibi yanına oturup hiç birşey yapmadan beklersem ağlaya ağlaya gözleri ve uykusu açılıyor. Huysuzluk devam sonra. Yani kendi başına uykuya dalmayı başaramıyor. İlk ağladığında yanına gidip emziğini verip pış piş yaptım azıcık. O şekilde bir on dk daha uyudu ama sonra yine uyandı. Bu durumda ne yapmalıyım? Zaten eğitimin asıl amacı destek olmadan kendi başına uyumayı öğrenmesi. İlk uyumada öğrendi tamam ama uyku arasındaki bölünmeyi Nasıl aşacağız? Pış pış da olmamalı yoksa ona da alışır. Ne yapayım sence? :(

Ayy inanki çok sevindim.
Uyutmamak zor, katılıyorum, çok zor geçiyor o dakikalar. Ama olsun, sonu güzel olacak :KK66:

Uyku eğitimi vermek için önce annelere eğitim verilmesi lazım. Mesela bu eğitim sağlık ocdklarında ebeler tarafındsn verilse? Güzel olmaz mıydı? Mesela bir sürü sorum var ama uzman bilgisi için para istiyorlar. Malum uyku eğitimcilerimden birini aradım fiyat sormak için. 900 tl diyor. İnsaf ya... Parası olmayan ne yapsın?

Şimdi yeni bir sorunum peyda oldu. Oğlum gündüzleri yarım saatte uyanıyor ağlıyor ama gözleri kapalı. Yataktan alırsam daha çok ağlıyor. Yani aslında uykusu var daha bitmemiş ama bölündüğü için sinirli belli ki. Şimdi onu uykuya devam edebilmesi için desteklemem gerekiyor. Eğer eğitimde söylenen gibi yanına oturup hiç birşey yapmadan beklersem ağlaya ağlaya gözleri ve uykusu açılıyor. Huysuzluk devam sonra. Yani kendi başına uykuya dalmayı başaramıyor. İlk ağladığında yanına gidip emziğini verip pış piş yaptım azıcık. O şekilde bir on dk daha uyudu ama sonra yine uyandı. Bu durumda ne yapmalıyım? Zaten eğitimin asıl amacı destek olmadan kendi başına uyumayı öğrenmesi. İlk uyumada öğrendi tamam ama uyku arasındaki bölünmeyi Nasıl aşacağız? Pış pış da olmamalı yoksa ona da alışır. Ne yapayım sence? :KK43:

[/QUOTE]

Şimdi yeni bir sorunum peyda oldu. Oğlum gündüzleri yarım saatte uyanıyor ağlıyor ama gözleri kapalı. Yataktan alırsam daha çok ağlıyor. Yani aslında uykusu var daha bitmemiş ama bölündüğü için sinirli belli ki. Şimdi onu uykuya devam edebilmesi için desteklemem gerekiyor. Eğer eğitimde söylenen gibi yanına oturup hiç birşey yapmadan beklersem ağlaya ağlaya gözleri ve uykusu açılıyor. Huysuzluk devam sonra. Yani kendi başına uykuya dalmayı başaramıyor. İlk ağladığında yanına gidip emziğini verip pış piş yaptım azıcık. O şekilde bir on dk daha uyudu ama sonra yine uyandı. Bu durumda ne yapmalıyım? Zaten eğitimin asıl amacı destek olmadan kendi başına uyumayı öğrenmesi. İlk uyumada öğrendi tamam ama uyku arasındaki bölünmeyi Nasıl aşacağız? Pış pış da olmamalı yoksa ona da alışır. Ne yapayım sence? :KK43:
[/QUOTE]
Kesinlikle eğitim konusuna katılıyorum.
Keşke ücretsiz bir şekilde, gebelere verilse bu eğitim.
Ben ve eşim tracy hogg kitaplarından yararlanarak öğrendik. Çevremizde kimse bu şekilde uyutmuyordu.herkes sallıyor vargücüyle :)
Biz ikiz büyütecektik, sistemli, düzenli olmak zorundaydık, iyiki keşfetmişiz.
Şimdi herkes bize imreniyor, sallamadan da bebek büyürmüş, görüldü.
36aylıklar maşallah diyeyim, aylardır kendileri uyur, sorunsuz.

Soruna gelecek olursak. Bebekler uykuya nasıl dalarsa - uyku aralarında uyandıklarında- tekrar o hale dönmek istiyor.
Yani pış pışla uyuyorsa, uyku arasında uyanınca yeniden pış pış isteyecektir.
Şimdi senin oğluş, uzun uykuya alışmaya çalışıyor, bu huyu geçicek diye düşünüyorum.
Ninni denedin mi?
Ninni açarak da uyutabilirsin veya söyleyebilirsin.
Ben "ninni perisi" adlı bir albüm indirdim.
2buçuk yıl hep onunla uyudular.
Artık o sesi duyduklarında direkt uyku moduna geçiyorlardı.
Bu şekilde rutine bağlamıştık.
Bebeğin çok küçük.Henüz tam anlamasa da yine de ona uykuyu çağrıştıracak birşeyler bulsan iyi olur.
Ve bu bir ses olabilir. (ninni, sözsüz müzik, kuran)
Daha sonra emzik, yemeni, yumuşak bir oyuncaktan da yararlanabilirsin.

Eğitimin amacı desteksiz uyumayı öğretmek, haklısın. Ama dediğim gibi oğluş çok küçük, şuanda pışpışla destek verebilirsin, zarar etmez diye düşünüyorum.

Back
X