Uyku sorunu artık beni bunaltmaya başladı

ta mavra

Sen vatanımızı ezansız bırakma Allah'ım...
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
1.616
225
73
Merhava arkadaşlar 25 aylık bir kızım var allahım ömrünü uzun etsin. Bizim küçüklükten gelen bir uyku sorunumuz var artık iki yaşında kendisi uyusun istiyorum ama yok önceden sadece sallanmak isterdi şimdi ise telefonu istiyo video açıp izlerken uyumak istiyo ve sürekli kaçıyo. yatağında kendisinin uyuması için ne yapabilirim lüften yardım edin. Onu uyutana kadar çok yoruluyorum

Canim merhaba yazsaydin ya bu durumu bize.
Isiklari kapat karanlik yap sende yanina yat uyuyalim birlikte de ben kizima oyle yapiyorum. Karanlikta biyeri gormedigi icin uyuyo.

Işıkları da kapatsam iki saniye durmuyo ordan oraya kaçıyo sabit yatmiyo hadi gece öyle uyudu diyelim peki ya gündüz ne yapıcam

Gunduz ayaklarinda sallican. Daha o kadar buyumediler ki kuzum bende ayagimda salliyorum gunduz. Gece oluncada kendi kendine uyuyor neredeyse 1 yasindan beridir boyle. Sen simdi 2 yasindan sonra basladin aliskanlik yok. Oyle ha diye kendi kendine uyumaya baslayamaz sen sabirli ol yavas yavas alisir.

Gunduz ervanin uykusu gelince yastik getiriyo bana ayaklarima koyup yatiyo uykuyu seviyo.

Birden alistirmaya calisirsan cocuguda kendini de yipratirsin yapma oyle.
Bu zamana kadar oyle uyumus hemen degismez bu aliskanligi yavas yavas alistircan. Ama gece uyuyacagi zman telefon falan aslaa verme oyle sakin alistirma beyni dolar oyle seylerle bos yere. Alistirma sakin sana nazini geciriyo galiba taviz verme

Bi de gece lambalari kapat ve sen hic konusma. Bazen ervanin uykusu olmuyo los isikta kosup duruyo ben hic ses cikarmiyorum uyuyo numarasi yapiyorum. E yapma etme diyen olmadigi icin bi sure sonra gelip yatip uyuyo. Bu taktik benim isime cok yariyo sende dene ama kendini tut hic konusma boyle alistirabilirsin bak surekli yapma etme deynce onu yapmak isterler. Hic konusma uyiyo numarasi yap onunda uykusu gelicek oyle dene bak

Evet kuzum evet taktı parmağına oynatıyo beni :) inatçı biraz bu ara daha beter oldu uyku deyince ordan oraya kaçıyo

Valla bu benimde aklıma gelmişti canım tmm bugün deneyecem bunu

merhaba benim kızım da 9 aylık,maalesef ben de ayakta sallamaya alıştırdım
önceden emerken uyuyordu sese çok duyarlı tıkırtıya uyanıyor hemen
uyku eğitimi vermek istiyorum ama nasıl yapabilirim bilmiyorum

Sadece ayakta sallanmak da istemiyor benimkisi . bence zamanınız varken şimdiden alıştırın pedagog gözde erdoğanın uyku eğitimi güzel ama ben sabırsızlık yapıyorum başaramıyorum siz deneyin isterseniz ben de nedeyecem

Bir saatı bulsa da uyuması deneyecem canım
Emin ol ise yarayacak 1 saatte coktan uyumus olabilir hatta zamanla zamanla duzene girer.
Bak ben sana anlatayim mesela gece sahura kalkiyoruz ya ervada kalkio cisini yapio sonra hep birliktee yataga yatiyoruz erva hemen uyumuyo neden cunku esimden yuz buluyo yatakta oynayip duruyolar esim de diyoki ya bu kiz uyumuyo diyo bende konustugun icin uyumuyor diyorum ama benim adam hadi uyu kizim hadi yat kizim deyip duruyor uyumuyor asla. Sonra o. Odasina geciyor ise gidecek orada uyuyor. Benimki hemen yanima kivrilip uyuyuveriyor cunku bilior ben konusmucam ve uyucam o yuzden hemen o da yatiyor. Esime diyorum samen gidince hemn uyuyor gelip konusuyon hic uyurmu diyorum sasiriyor. Hadi be hemn nasil uyudu diyor. Gercekten cok isime yariyor bu emin ol seninkide alisacaktir 2 aya erva gibi uyumaya baslar ins

Pardon 1 ay dicektim. Gozde erdogan ne anlatiyor cnm benim dedigimimi?

Sadece ayakta sallanmak da istemiyor benimkisi . bence zamanınız varken şimdiden alıştırın

Pardon 1 ay dicektim. Gozde erdogan ne anlatiyor cnm benim dedigimimi?
İnşallah canım valla bunaldım artık hamak almıştık küçükken onda sallıyordum ama artık ona da sığmıyor büyüdü gece uyanıp ağlayınca onda sallıyordum uyuyunca ondan alıp yatağına getiriyordum ama artık yoruldum valla kolay uyusun istiyorum biraz da inatçı dur bakalım başaracaz mı. Gözde erdoğan da yanında bekleyenın asla konuşmamasını istiyo yataktan çıkmadığı sürece elle müdahale asla yapmayın diyo yataktan çıkıyorsa her defasında alıp geri yerine koyun diyo ne kadar ağlasada kucağa asla almayın hiçbir şekildd konuşmayın diyo. Küçük bebeklerde de kucağınızda sakinleştirin yatağına yatırın sırtını okşayarak uyutun diyo

Aa ayni benim yaptigimi anlatmis. Bende kendi kendime buldum bu yontemi gercekten ise yariyor cnm. Cunku yapma etme yat uyu dedikce tam tersine yapiolar dene bu aksam yarin yaz bakalim

Erva yataktan cikior bazen dolaniyir dolaniyor bakior laf atan eden yok gelip yine uyuyor.
Bazen onun uyumasini beklerken ben uyuya kaliyorum bi sicriyorum yerimden bakiom o da yanimda uyumus:))

Iniyo cnm bazen uykusu olmadigi zamnlarda. Yerde oynuyo kosuyo laf atan olmayinca yataga cikip uyuyo.
Ama odanin kapisi kapali oluyo yoksa iceri gidiyo ayilariyla oynuyo

Şengüüüülll inanır mısın 10 dakikada uyudu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…