- 20 Ekim 2016
- 19
- 3
- 6
- 45
Ne güzelGenelde öyle yapmaya çalışıyorum karşımda büyük biri varmış gibi konuşuyorum detlesiyorum sakalasiyoruz kızımla o da anlıyor zaten maşallah
Merhava arkadaşlar 25 aylık bir kızım var allahım ömrünü uzun etsin. Bizim küçüklükten gelen bir uyku sorunumuz var artık iki yaşında kendisi uyusun istiyorum ama yok önceden sadece sallanmak isterdi şimdi ise telefonu istiyo video açıp izlerken uyumak istiyo ve sürekli kaçıyo. yatağında kendisinin uyuması için ne yapabilirim lüften yardım edin. Onu uyutana kadar çok yoruluyorum
Bence ağlasa da hemen yanına gitme. Alışacaktır, sabırlı ol derim.Merhava arkadaşlar 25 aylık bir kızım var allahım ömrünü uzun etsin. Bizim küçüklükten gelen bir uyku sorunumuz var artık iki yaşında kendisi uyusun istiyorum ama yok önceden sadece sallanmak isterdi şimdi ise telefonu istiyo video açıp izlerken uyumak istiyo ve sürekli kaçıyo. yatağında kendisinin uyuması için ne yapabilirim lüften yardım edin. Onu uyutana kadar çok yoruluyorum
Merhava arkadaşlar 25 aylık bir kızım var allahım ömrünü uzun etsin. Bizim küçüklükten gelen bir uyku sorunumuz var artık iki yaşında kendisi uyusun istiyorum ama yok önceden sadece sallanmak isterdi şimdi ise telefonu istiyo video açıp izlerken uyumak istiyo ve sürekli kaçıyo. yatağında kendisinin uyuması için ne yapabilirim lüften yardım edin. Onu uyutana kadar çok yoruluyorum
Doğumunuz ve hamileliğiniz nasıl geçti. Bir komplikasyon yaşandı mı?Merhaba arkadaşlar, benim de 4.5 aylık oğlum var. Uyku artık işkenceye dönüştü. Gece gündüz aynı. Gündüz 2 saat uyuyacaksa o iki saati ayağımda geçiriyor bıraktığım an uyanıyor veya en fazla 15 dk. Gece uykusuna da kucağımda yatırıp koyuyorum fakat saat başı uyanıyor. Gece 12-1 den sonra da film kopuyor Zaten. Tekrar ayağıma gelmek istiyor. Bütün geceyi ayağımda geçiriyoruz. Zombi gibi oldum. Her yerim ağırıyor. Psikolojim alt üst oldu. Allahtan ücretsiz izin aldım. Eşimle de sadece akşam 1-2 saat görüyoruz birbirimizi. Patlamak üzereyim.
gaz sorunu yaşayan bir bebeği sakinleştirmek çok zordur malesef. geceleri uykusunda bile ayaklarını gerer ıkınır sonunda da uyanır. bebekler için dünya çok karmaşık ve yorucu, kendilerini rahatlatmak için ağlamaya ihtiyaç duyarlar. ağlarsa onu başka şeylerle oyalamayın, kucağınızda ağlasın ve bedenindeki stresi atsın, mümkünse sürekli kucağınızda tutun, sizin sıcaklığınıza ihtiyacı var, yumuşak sesle onunla konuşun, mırıldanın. uyku zamanı gerilmeyin siz de, bebekler annelerinin ruh halini hisseder, o da gergin olur. kucağınıza yatırarak ya da yanınıza yatırıp pışpışlayarak uyutun. bu süreçte kızmayın, bağırmayın, söylenmeyin bebeğe. onun sadece annesinin sevgisi ve sıcaklığına ihtiyacı var. uyku eğitimleri çocuğa faydadan çok zarar verir.Hamileliğimin ilk 4 -5 ayı kusma ile geçti fakat gerisi rahattı. Doğumum da zamanında normal doğum ve doğal doğum. Yani epidural yok suni sancı yok ebelerin karına bastırması gibi müdahale yok. Tek problem aşırı gazlı bir bebekti ve bu sebeple belki yanlış alışkanlıklar edindirdik ( sallama gibi...) bilemiyorum.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler :) pışpışlamak yeterli olmuyor pek ama ayakta hem yürüyüp hem pışpış yapıyoruz, o şekilde uyuyor. Bir de yatma şeklî sıkıntısı çekiyoruz bu ara. Yüz üstü yatıyor ama artık bundan hoşlanmıyor sanırım. Yan veya sırt üstü yatırdığım anda da uyanıyor. Allah bana ve benim gibi annelere sabır sebat sükunetlik versin inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?