Uyku sorunu bittim tükendim..

Hmm müzikle uyutmayı denedin mi hiç yada bi doktora gitseniz belki bi yeri ağrıyordur bebeğin

İşte ben de onu anlamıyorum şımarıklığına değil gerçekten uyumuyor çünkü daha çok küçük bahane üretemez oyun isteyemez. Bir şeyleri ben yanlış yapıyorum ama ne. Mesela sabah uyanıyoruz iki saat sonra anlıyorum uykusu geliyor gözlerini ovuşturuyor esniyor. Dur hemen uyutayım diyorum tam uyuyor memeyi ağzından çekince uyanıyor. Bi saat daha geçiyor arada altını falan açıyorım tekrar deniyorum ayakta sallıyorım tam dalacak on dk sonra açıyor gözlerini deli oluyorum iyice inat yapıyorum sanırım. Bi bakıyorum akşam olmuş aç susuz. Eşim gelince ona patlıyorum bu sefer..

Hmm müzikle uyutmayı denedin mi hiç yada bi doktora gitseniz belki bi yeri ağrıyordur bebeğin
Düzenli gidiyoruz bi sorun yok gece uyuyorsa tamam diyor bana çok mantıksız geldi yani. Doktorumu değiştireceğim sanırım. Müzik fön makinesi hepsini denedim. Misafirliğe gittik bir yaşındaki çocuk uyuyor bu ağlamasıyla onu uyandırıyor. İkimiz de uyutup odadan çıktık bizimki 15 dk sonra açıyor gözlerini

Canım seni çok iyi anlıorm uyumayan bebek çok zor onu anca yasayan bilir biraz büyük olsa aktivite flan yapıp yor dicem ama daha küçük bilmem ki nie uyumaz bu bebişler bitanede bnde var 1bucuk yasında ama hala inan düzene girmedi uykularımız

uykusu geldiğinde zaten uyur bebiş

iste o gozlerini ogustururken hic ellemesen belkide kendi kendine uyuyacak. cocouk sallanmaktan hoslanmiyodur belkide :)
emzirip yatagina koymayi dene, su besik oyuncaklarindan al isikli renkli, onlara baka baka uyur belkide. bence sallama olayina biraz ara verip dene baska seyler, oylede uyumuyomus zaten bi kac gun denemekten bisey kaybetmezsin gibi geldi bana,.

Yok anakucağında var o dönence tarzı şeylerden. Ona bakıyor bi süre ama uykusu gelince ağlıyor ilk doğduğundan berş öyle kendi kendine daldığını görmedim. Bazen diyorum hiç ellemiycem bakalım uyuyacak mı diye dayabamıyorum çünkü çok uykulu görünüyor uyutmak istiyorum

bence o cok uykulu gorunduugnde feryat figan aglamaiyosa hic elleme. tam uyuyacakkan benide elleseler ben bile aglarim dusun yani.
ve suda var cocugu uyutmayi kendine birincil gorev edinme, iki anne cociugu en cok uyuyan annedir degil ne yazikki,.
uyanikken bol bel eglendir kendinde eglen sonrasinda uyur ins.

Benim oglumda uyumazdi, saatlerce ugrasirdim 10 dakka sonra acardi gözünü. Ama geceleri güzel uyurdu hatta 6,5 ayliktan sonra cok nadir uyanir sonrasindada kesintisiz uyurdu. Doktora sordum, herkesin uyku ihtiyaci farklidir, demekki bu kadar uyku ona yetiyor, demisti. Yani benim oglan cok uyumayi sevmiyor. Şimdi 9 yasinda hala sevmez.

Belki sizin cocugunuzda böyledir, ona uyuyabilecegi ortami saglayin ama uyumasina zorlamayin. Hem siz yorulmazsiniz hemde bebeginiz rahat eder.

Benimkide dogsada beni hiç dinlendirmese keşke beş yıldır bekletiyo bizi şimdiye kadar uyuduguma sayarım

Ben bebeğimin uyku sorununu bu bu videoyla yendim,10 dklık bir beyaz gürültü,telefonuma indirip uçak moduna alıp yanına koyuyordum en geç 5 dk içinde uykuya dalıyordu,hala daha dışarıda huysuzlanınca açarım sakinleşir.
Uyusa bile kapatmadım sesini kıstım,devam etti uyumaya deneyin isterseniz
Dipnot: videodaki görüntüler rahatsız edici biraz ama bize ses lazım değil mi

Allah anali babali buyutsun insaallah. Rabbim kolaylik versin. Her bebegin uyku ihtiyaci farklidir ama bu aylarda bebeklet ortalama 15 saat uyurlar toplamda. 12 saat gece 3 saat iki periyottan gunduz uykulari olur. Kusluk uykusu 1 saat öglen uykusu ise 2 saat olmalidir elden geldigince. Uyku kesinlikle gida gibidir. Cunku zihinsel ve fiziksel gelisim hormonlari uykuda iken salgilanir. Her bebek farklidir ve bebegi iyi tanimak gerekir. Bebegi mutlaka karanlik sessiz bir ortamda uyutmalisin. Sallamayla uyumamasinin sebebi sallandikca uykuya dqlamamasi olabilir. Sen onu omzunda gezdirip ninni soyleyebilirsin sakinlesince daga rahat uyuyacaktir. Mutlaka bebegini bir duzene koymalisin. Her sabah ayni saatlerde utanmali ve ayni saatlerde uyumali. Kendi haline birakmak bebehin uyumasini saglamaz daha da huzursuzlanmasina sebep olur. Uzun suredir uykusuz kalan bebek on dakikalik goz kapamaylasaatlerce ayakta kalabilir ve icinde olusan enerjiyi bosaltmak icin cok daha hareketli hale gelir. Bu durum onun uykusu yok gibi gosterir sonra bir bakmissiniz bebek aniden uykuya dalmis ve uzun sure ( 5-6saat kadar) uyumustur. Bu goruntu aslinda bebegin uyudugunu degil uykusuzluktan yorgun dusen bedeninin kontagi kapatmasi demektir. Bu yuzden bebegin ayina uygun uyku duzeni sarttir. Yemeklerden sonra iceceginiz bir bardak rezeneli cay hem bebegin gazina hem de sakinlesmesine iyi gelecektir. Ayrica tavsiye edemesem de bebeklerde yuzukoyun yatmak daha kolay uykuya gecis saglar heleki gazli bebeklerde. Yuzukoyun yatirdiginda mutlaka bebeginin basinda ol, yanindan ayrilma. Gaz ve uyku sorunu icin cok faydali siteler var, takip etmeni öneririm. Allah yardmcin olsun.

yerınızde olsam sallamaya alıştırmam bu bır uyuymuyorsa uyuumasın yatırın yere guzelce orda dursun kıpırdamaz bıle ... benım oğluşum gunduz uykusu hıç olmadı bazıları boyleee

11 aylık bir kızım var. 5 ay senin yaşadıklarının aynısını yaşadım gece uyurdu gündüz kesinlikle uyumazdı ne yaparsan yap. Gece uyuyor diye avunurdum ta ki 4 buçuk aya kadar gece uyumaları da çok fena olunca çareyi uyku eğitimin de buldum reklam olacak ama pınar Sibirsky adında bir uyku danışmanı var o bana çare oldu şu an kızım 11 saat gece 2,5 3 saat gündüz uyuyor reklam gibi oldu ama belki ilgilenirsin diye söylemek istedim

Nasıl bi çare oldu acaba yani yanlışım nerde onu merak edşyorum

Bir seyi hatali yazmisim ozur diliyorum yanlis yonlendirmej istemem. 2-3 aylik bebegin toplam uyku ihtiyaci 15-16 saattir. Bunun 3,5 -4 saati gunduz 12 saati gece uykusu olmalidir. Gunduz uykusu 3 periyootta olmalidir. Ne cok az ne cok fazla uyutulmali. 7 de uyanan bit bebek 9/9.45 aras 1. Uykuya yatmali. 12/14 arasi ikinci uyku ve 16.30/17 arasi ise ucuncu uykusunu uyumalidir. Boylece aksam 7 de gece uykusuna yatacaktir. Bu uyku mumkunse sabah 6/7 ye kadar surdurulmelidir.

böyle okudukça iyice gözüm korkmaya başlıyor. umarım en kısa süre içerisinde düzene girer.

Bende geçtim bu yollardan simdi cok şükür iyiyim. Sana tavsiyem;
Bol bol disari cikar temiz hava alsin
Her gun duş aldir masaj yap
Karninin iyice doyup gazini cikardigindan emin ol
Kimyon çayı rezene çayı icir
Fayda görmen dilegiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…