- 4 Mart 2015
- 401
- 439
- 33
- Konu Sahibi minikmavikus
-
Hmm müzikle uyutmayı denedin mi hiç yada bi doktora gitseniz belki bi yeri ağrıyordur bebeğinAnnem var çok yakın değil ama haftada bi iki gelebiliyor. Ama bu hep böyle sürmez ki uyusun dinlensin istiyorum ben. Uyumayınca gelşemeyecek sanki uyku da bi gıda değil midir sonuçta.. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama ne
İşte ben de onu anlamıyorum şımarıklığına değil gerçekten uyumuyor çünkü daha çok küçük bahane üretemez oyun isteyemez. Bir şeyleri ben yanlış yapıyorum ama ne. Mesela sabah uyanıyoruz iki saat sonra anlıyorum uykusu geliyor gözlerini ovuşturuyor esniyor. Dur hemen uyutayım diyorum tam uyuyor memeyi ağzından çekince uyanıyor. Bi saat daha geçiyor arada altını falan açıyorım tekrar deniyorum ayakta sallıyorım tam dalacak on dk sonra açıyor gözlerini deli oluyorum iyice inat yapıyorum sanırım. Bi bakıyorum akşam olmuş aç susuz. Eşim gelince ona patlıyorum bu sefer..uyumadigi zmnlarda ne yapiyorsunuz, gunun butunu onu uyutmaklami geciyor?
en azindan bir saat uyumuyorsa artik uykudan umidi kesip, stressiz bir sekilde, oyunlar oynayin onunla, disari cikariz bol bol oksijen alsin. kucuk hareketler yaptirin, konusun sarki soyleyin. mesgul edin bebegi yani. sonra zaten bir sekilde uyur. bence senin stresli olman da onemli bir etken. bende bazen kizimi uyutmaya calsirdim ve inadina uyumazdi, demekki uykusu yok derdim. suan 3 yasinda ve uykusu oldugu halde oyuna devam etmek isteyip uyumadigini anlayabiliyorum ve zorlada olsa yatagina goturuyorum. ama 2.5 aylik bebek uyumamak icin bahane uretemez, uykusu varsa ortam musaitse uyur zaten.
Düzenli gidiyoruz bi sorun yok gece uyuyorsa tamam diyor bana çok mantıksız geldi yani. Doktorumu değiştireceğim sanırım. Müzik fön makinesi hepsini denedim. Misafirliğe gittik bir yaşındaki çocuk uyuyor bu ağlamasıyla onu uyandırıyor. İkimiz de uyutup odadan çıktık bizimki 15 dk sonra açıyor gözleriniHmm müzikle uyutmayı denedin mi hiç yada bi doktora gitseniz belki bi yeri ağrıyordur bebeğin
uykusu geldiğinde zaten uyur bebişGündüzlerim 2.5 aylık bebeğimi saatlerce uyutmaya çalışmakla geçiyor. Özellikle gündüzleri asla uyumak istemiyor kazara memede uyuyakalırsa kıpırdamıyorum en azından bi on dk uyusun da uykusunu alsın diye. Geceleri nispeten daha iyi. Karanlıktan mı bilmem..
Saatlerce ayağımda sallıyorum durursam hemen açıyor gözlerini dalmıyor uykuya.
Uyumayınca da hırçınlaşıyor gözünü ovuyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor işte. Ne yapmam lazım çok yorgunum yemek bile yiyemiyorum dinlenmeye ihtiyacım var
Doktora soruyorum geceleri uyuyorsa şükret diyor.. Çözümü bu yani..
15 saat uyuması gerekirmiş benimki max 9 saat o da gece.. Gündüz uyumayan bebek olur mu ya Delircem arkadaşımın 2 yaşındaki çocuğu bile 2 blok halinde 2 saat uyuyormuş.
İşte ben de onu anlamıyorum şımarıklığına değil gerçekten uyumuyor çünkü daha çok küçük bahane üretemez oyun isteyemez. Bir şeyleri ben yanlış yapıyorum ama ne. Mesela sabah uyanıyoruz iki saat sonra anlıyorum uykusu geliyor gözlerini ovuşturuyor esniyor. Dur hemen uyutayım diyorum tam uyuyor memeyi ağzından çekince uyanıyor. Bi saat daha geçiyor arada altını falan açıyorım tekrar deniyorum ayakta sallıyorım tam dalacak on dk sonra açıyor gözlerini deli oluyorum iyice inat yapıyorum sanırım. Bi bakıyorum akşam olmuş aç susuz. Eşim gelince ona patlıyorum bu sefer..
Yok anakucağında var o dönence tarzı şeylerden. Ona bakıyor bi süre ama uykusu gelince ağlıyor ilk doğduğundan berş öyle kendi kendine daldığını görmedim. Bazen diyorum hiç ellemiycem bakalım uyuyacak mı diye dayabamıyorum çünkü çok uykulu görünüyor uyutmak istiyorumiste o gozlerini ogustururken hic ellemesen belkide kendi kendine uyuyacak. cocouk sallanmaktan hoslanmiyodur belkide :)
emzirip yatagina koymayi dene, su besik oyuncaklarindan al isikli renkli, onlara baka baka uyur belkide. bence sallama olayina biraz ara verip dene baska seyler, oylede uyumuyomus zaten bi kac gun denemekten bisey kaybetmezsin gibi geldi bana,.
Yok anakucağında var o dönence tarzı şeylerden. Ona bakıyor bi süre ama uykusu gelince ağlıyor ilk doğduğundan berş öyle kendi kendine daldığını görmedim. Bazen diyorum hiç ellemiycem bakalım uyuyacak mı diye dayabamıyorum çünkü çok uykulu görünüyor uyutmak istiyorum
Kendi haline bıraksam sabaha kadar uyumaz ağlar sadeceBence sallamak iyi değil kendi haline bırakın uykusu gelince kendi uyuyacaktır zaten
Nasıl bi çare oldu acaba yani yanlışım nerde onu merak edşyorum11 aylık bir kızım var. 5 ay senin yaşadıklarının aynısını yaşadım gece uyurdu gündüz kesinlikle uyumazdı ne yaparsan yap. Gece uyuyor diye avunurdum ta ki 4 buçuk aya kadar gece uyumaları da çok fena olunca çareyi uyku eğitimin de buldum reklam olacak ama pınar Sibirsky adında bir uyku danışmanı var o bana çare oldu şu an kızım 11 saat gece 2,5 3 saat gündüz uyuyor reklam gibi oldu ama belki ilgilenirsin diye söylemek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?