• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku sorunu bittim tükendim..

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
Gündüzlerim 2.5 aylık bebeğimi saatlerce uyutmaya çalışmakla geçiyor. Özellikle gündüzleri asla uyumak istemiyor kazara memede uyuyakalırsa kıpırdamıyorum en azından bi on dk uyusun da uykusunu alsın diye. Geceleri nispeten daha iyi. Karanlıktan mı bilmem..
Saatlerce ayağımda sallıyorum durursam hemen açıyor gözlerini dalmıyor uykuya.
Uyumayınca da hırçınlaşıyor gözünü ovuyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor işte. Ne yapmam lazım çok yorgunum yemek bile yiyemiyorum dinlenmeye ihtiyacım var
Doktora soruyorum geceleri uyuyorsa şükret diyor.. Çözümü bu yani..
15 saat uyuması gerekirmiş benimki max 9 saat o da gece.. Gündüz uyumayan bebek olur mu ya

Not:düzenleme: Arkadaşlar başka fikri olan var mı uyutamıyorum bebeğimi:anne:

Gözleri kapanıyor ağlıyor uykusu olduğu çok belli.. Emerken uyuyakalıyor sonrası sadece beş on dk.. Yanından kalkmıyorum uyanmasın diye bişe değişmedi. Akşama kadar uyku mücadelesi lütfen yardımcı olun:KK43:

Son düzenleme:
Bebeginiz uykuya ihtiyac duydugu kadarini mutlaka uyuyordur aksi olmasi icin bir neden olmali karni yeterince doyuyor ve gazini cikarttiginizdan altinin kuru oldugundan emin olun bazi bebekler ses ve isik istemeyebilir buna uygun sartlari saglayin ve son olarak surekli uyutmaya calismayin o sureclerde dinleniyor uykusu kaciyor olabilir sohbet edin masajlar yapin hergun yikayin onu ayina uygun sekilde yorun ayakta sallamak yerine masal anlatarak yaninda yatip uyutun o sirada hareket edip yorgun duser

Son olarak bir anne tavsiyesi bebrginizi kimsenin cocuguyla kiyaslamayin hepsi farkli seyler yer farkli zamanlarda uyur farkli sekillerde ogrenir ;)

Bebeğinizin uykuya ihtiyacı varsa uyur zaten ayakta sallayarak uyumaya neden zorluyorsunuz ki?
Sizinki geceleri uyuyormuş bir de. Kimi bebek gündüzleri dahi uyumuyor. Bence bu 9 saat, 15 saat olayına falan takılmayın.

Bebeginiz uykuya ihtiyac duydugu kadarini mutlaka uyuyordur aksi olmasi icin bir neden olmali karni yeterince doyuyor ve gazini cikarttiginizdan altinin kuru oldugundan emin olun bazi bebekler ses ve isik istemeyebilir buna uygun sartlari saglayin ve son olarak surekli uyutmaya calismayin o sureclerde dinleniyor uykusu kaciyor olabilir sohbet edin masajlar yapin hergun yikayin onu ayina uygun sekilde yorun ayakta sallamak yerine masal anlatarak yaninda yatip uyutun o sirada hareket edip yorgun duser

Son olarak bir anne tavsiyesi bebrginizi kimsenin cocuguyla kiyaslamayin hepsi farkli seyler yer farkli zamanlarda uyur farkli sekillerde ogrenir :KK66:
Kıyaslamıyorum da ortalama uyku süresiymiş bu bu aydaki bebekler için. Devamlı kucakta asla uyumuyor gazını çıkarıyorum altı kuru karnı tok bi sorunu olduğunu sanmıyorım ağrısı olsa gece de uyumaz. Masal anlatsam asla uyumaz çok uykusu olduğunda bile biraz sallamama ihtiyaç duyuyor ya da emerek uyuyor.

Uyutmak için çok vakit harcamayın bence. Uyutmaya çalışın uyumuyorsa oyalayın, duş aldırın veyahut oyun oynayın.. Bebek sahibi değilim ama uyutmak için saatler harcamayın bence

Her insan ayni olmadigi gibi her bebek de ayni degil. Ille de 15 saat uyumasi gerekli falan diye sartlamayin ne kendinizi ne de bebeginizi. Bir de sunu soyliyim, geçiyo bu gunler

Uyuduğu zaman daha mutlu oluyor ama uykusunu almadığında sürekli mızmız yani ihtiyacı var uykuya

Bebeğinizin uykuya ihtiyacı varsa uyur zaten ayakta sallayarak uyumaya neden zorluyorsunuz ki?
Sizinki geceleri uyuyormuş bir de. Kimi bebek gündüzleri dahi uyumuyor. Bence bu 9 saat, 15 saat olayına falan takılmayın.

Uyutmak için çok vakit harcamayın bence. Uyutmaya çalışın uyumuyorsa oyalayın, duş aldırın veyahut oyun oynayın.. Bebek sahibi değilim ama uyutmak için saatler harcamayın bence
İşte devamlı uyanık bebekle ilgilenmek çok zor kendi kendine dursa tamam da benim de ihtiyaçlarım var enerjiye ihtiyacım var çok değil bi saat uyusa ben de yemek yerim

Gazı olabilir mi?
Uykusu gelince daha kolay uyur . .
Duş iyi gelebilir. .
Alışır inşallah zamanla . .

Uykusu olduğuna eminim uykusunu almadığı için huzursuz ağlak.. Biraz uyusa dinlensem enerjimi alsam.. Böyle devamlı sinir harbi aç sususuz

Kıyaslamıyorum da ortalama uyku süresiymiş bu bu aydaki bebekler için. Devamlı kucakta asla uyumuyor gazını çıkarıyorum altı kuru karnı tok bi sorunu olduğunu sanmıyorım ağrısı olsa gece de uyumaz. Masal anlatsam asla uyumaz çok uykusu olduğunda bile biraz sallamama ihtiyaç duyuyor ya da emerek uyuyor.
Uyudugunda yanina giydiginiz altetinizi birakin sizin kokunuzu ariyor olabilir
Inanin ihtiyaci oldugu kadar uyuyordur benim oglum buyudu net hatirlamiyorum 3 aylik uyku duzenini ama hatirladigim gece 12 sabah 5 arasi asla uyumaz aglardi yani onun icin dedim baska cocuklarin uyku duzenini hic sormayin evet bazi bebekler daha uykucudur ama sizin ki sevmiyordur saglik olsun biraz daha buyusun daha cok duzen oturtabilirsiniz bu yorgunluklarin yerini bol kahkahali oyunlu gunler alicak sabredin ustesinden gelirsiniz ;)

bizimkiin uyumakta zorlandıgı zman yzüüstü yatırınca yoruluyor . bacak kol hareket ettirebilirsiniz. bazende bebek arabasıyla gezmeye cıkınca uyuyakalıyor . evde de mutfakta iş yaparken pusetine koyunca izliyor yoruluyor tabiki bunların sonunda dalmıyor ben ya emziriyorum yada besikte sallıyorum ozman rahat uyuyor. birde sunu fatkettim 10 dakika bile uyusa sanki 1 saat uyumus gibi dinç olabiliyor oyuzden aralarda olan uyuklamaları belki yetiyordur

uyku saati gecince zaten dalmakta cok zorlanıyorlar oyuzden sanah 1 saat uyanık kalmadan uyutmaya calısmalı arada yoracak aktiviteler yaparak

İşte devamlı uyanık bebekle ilgilenmek çok zor kendi kendine dursa tamam da benim de ihtiyaçlarım var enerjiye ihtiyacım var çok değil bi saat uyusa ben de yemek yerim
Canım ya kıyamam. Çevrende yakın birileri yok mu günde bikaç saat yardım etseler sana bebekle oyanırlar sende biraz dinlenirsin olmaz mı ?

uyumadigi zmnlarda ne yapiyorsunuz, gunun butunu onu uyutmaklami geciyor?
en azindan bir saat uyumuyorsa artik uykudan umidi kesip, stressiz bir sekilde, oyunlar oynayin onunla, disari cikariz bol bol oksijen alsin. kucuk hareketler yaptirin, konusun sarki soyleyin. mesgul edin bebegi yani. sonra zaten bir sekilde uyur. bence senin stresli olman da onemli bir etken. bende bazen kizimi uyutmaya calsirdim ve inadina uyumazdi, demekki uykusu yok derdim. suan 3 yasinda ve uykusu oldugu halde oyuna devam etmek isteyip uyumadigini anlayabiliyorum ve zorlada olsa yatagina goturuyorum. ama 2.5 aylik bebek uyumamak icin bahane uretemez, uykusu varsa ortam musaitse uyur zaten.

bizimkiin uyumakta zorlandıgı zman yzüüstü yatırınca yoruluyor . bacak kol hareket ettirebilirsiniz. bazende bebek arabasıyla gezmeye cıkınca uyuyakalıyor . evde de mutfakta iş yaparken pusetine koyunca izliyor yoruluyor tabiki bunların sonunda dalmıyor ben ya emziriyorum yada besikte sallıyorum ozman rahat uyuyor. birde sunu fatkettim 10 dakika bile uyusa sanki 1 saat uyumus gibi dinç olabiliyor oyuzden aralarda olan uyuklamaları belki yetiyordur
Aynen öyle on dk uyusa cin gibi uyanıyor açıyor gözlerini nerdeyse aynı sürelerde uyuyoruz ben daha bitkinim ondan çok yormuyorum anakucağına koyuyorum bazen onda duruyor masaj olayını deneyeyim teşekkürler

Canım ya kıyamam. Çevrende yakın birileri yok mu günde bikaç saat yardım etseler sana bebekle oyanırlar sende biraz dinlenirsin olmaz mı ?
Annem var çok yakın değil ama haftada bi iki gelebiliyor. Ama bu hep böyle sürmez ki uyusun dinlensin istiyorum ben. Uyumayınca gelşemeyecek sanki uyku da bi gıda değil midir sonuçta.. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama ne

Back
X