Uyku sorunu bittim tükendim..

Gündüzlerim 2.5 aylık bebeğimi saatlerce uyutmaya çalışmakla geçiyor. Özellikle gündüzleri asla uyumak istemiyor kazara memede uyuyakalırsa kıpırdamıyorum en azından bi on dk uyusun da uykusunu alsın diye. Geceleri nispeten daha iyi. Karanlıktan mı bilmem..
Saatlerce ayağımda sallıyorum durursam hemen açıyor gözlerini dalmıyor uykuya.
Uyumayınca da hırçınlaşıyor gözünü ovuyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor işte. Ne yapmam lazım çok yorgunum yemek bile yiyemiyorum dinlenmeye ihtiyacım var
Doktora soruyorum geceleri uyuyorsa şükret diyor.. Çözümü bu yani..
15 saat uyuması gerekirmiş benimki max 9 saat o da gece.. Gündüz uyumayan bebek olur mu ya Delircem arkadaşımın 2 yaşındaki çocuğu bile 2 blok halinde 2 saat uyuyormuş.
Canım oluyor öyle çocuklar 9 ay olana kadar sabir benimkkde gece gündüz ayırt edemiyordu 2 cocugum var bitmistim başka caren yok zamanla duzelcek sukret hasta deil.Allah yardimcin olsun

Keske bebekler o dedikleri saat kadar uyusa büyüse fakat hepsi baska oluyor.
Benim kizim uykuyu sevmiyor. Iki yasina girmeden gündüz uykusunu birakti.
Bu benim icin cok zor oldu cünkü o ara yemek yapiyordum.
Tüm gün bizimle ayakta ve bir yetiskin kadar gece uykusu uyuyor. Eger bazen fazla uyursa gece iki de kalkip normal oynamak istiyor.
Az uyuyor. Artik kabullendim.
Fakat inat da ettigi oluyor. Yani uykusu olsa da uyumuyor. Yani esne esne yorgun bitkin oturmayi tercih ediyor. Arabada cani sikilirsa uyur.
Zaten iki yasina kadar gündüz uykusu da günde bir kereydi alti ayi gectikten sonra. O bir kerelik uyku bile beni nasil rahatlatiyordu.
Yok sevmiyor. Uykuyu sevmiyor. Kendime benzetiyorum aslinda. Ben cocuktan önce inatla uyumazdim evde, esim isten gelir beni yataga gecirirdi ben hala uyumuyorum diye sayiklardim geceleri.
Bana cekmis olsa gerek.
Bu böyle. :anne:

Bütün bebeklerin uykuya ihtiyacı vardır. "Benim çocuğum az uyuyor" bana kalırsa doğru bir yaklaşım değil.

Ayına göre uyuması gereken toplam saat çocuktan çocuğa değişir, ancak bir aralığı mutlaka vardır. 2 buçuk aylık bebek için bu süre hatırladığım kadarıyla 15-18 saatti. Bu süreyi tamamlamaya çalışırken bebeğin uyanık dayanabilme süresini doğru hesaplamak gerekiyor. Örneğin gece uykusundan sabah 8de kalkıyorsa dayanabildigi süre ne kadarsa o kadar oyalanmak, sonra tam saatinde uyutmak gerekiyor. Daha erken veya daha geç değil. Hele daha geç olursa uykusu tamamen kaçar. 2 buçuk aylık bebek en fazla 1-1,5 saat dayanır. Sen 2 saatten sonra uyutmaya çalışırsan uykusuzluktan uyuyamaz.

Bu şekildeki hesaplamaya göre sanırım 3 ya da 4 gündüz uykusu uyuması gerekir o aylarda.

Bunun dışında gece uykusuna geçmesi 18.00-20.00 saatleri arasında olmalı. Saat 8den sonra uyutursan ortalama 11-12 saat olacak olan gece uykusu 8-9 saate düşer, bu da gündüz uykusunu etkiler.

Bu arada uyku ve beslenme de paralel konulardır. Beslenmesini de uykusuna göre planlamak gerekir.

Uyku işi ciddi sabır gerektiren bir konu. Böyle yukarıda yazdığımı okurken "he he söylemesi kolay tabii" diyen çoktur. Ama inanın sabırla ve planlı hareket edilince uyku eğitimi önce çocuğun, sonra annenin hayat kalitesini ciddi yükselten, çok önemli bir detay.

Yazan: 3 ay boyunca gece 12ye kadar susmadan ağlayan, sabahın köründe uyanan ve tüm gün kuduran, 3 aydan sonra azimle uyku eğitimini vermiş bir anne :)

Oğlum su anda 2 yaşında. Gece 8 buçuk, 9da odasında kendi kendine yatar, uyur. Sabah da 8 gibi kalkar. Tek öğle uykusunu da en az 1 buçuk saat uyur öğlen 12.30da. Biz başardıysak herkes başarabilir ;)

Annem var çok yakın değil ama haftada bi iki gelebiliyor. Ama bu hep böyle sürmez ki uyusun dinlensin istiyorum ben. Uyumayınca gelşemeyecek sanki uyku da bi gıda değil midir sonuçta.. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama ne
yanlış yaptığınız şey bebeğin robot olduğunu düşünmeniz. bebeklerin öyle net standartları yoktur hep geniş aralıklar söylenir . en az şu en fazla şu kadar saat uyur gibi . siz tam ortalamayı alıp o olacak istiyorsunuz ama olmaz öyle . uyutma takıntınızı atlatmalısınız önce . bebekle başka şekilde ilgilenin hem stres yapıp kendinizi yıpratmazsınız. doktor doğru söylemiş gece uyumayan oranı da çok fazla . ninni çalabilirsiniz . sesi bebeği yatıştırır. bir de bebeğin uyuduğu yatakta anne kucağı gibi destek yaparsanız yanlarına bebek daha geç uyanır anne kucağı etkisi yapar onda.

Bütün bebeklerin uykuya ihtiyacı vardır. "Benim çocuğum az uyuyor" bana kalırsa doğru bir yaklaşım değil.

Ayına göre uyuması gereken toplam saat çocuktan çocuğa değişir, ancak bir aralığı mutlaka vardır. 2 buçuk aylık bebek için bu süre hatırladığım kadarıyla 15-18 saatti. Bu süreyi tamamlamaya çalışırken bebeğin uyanık dayanabilme süresini doğru hesaplamak gerekiyor. Örneğin gece uykusundan sabah 8de kalkıyorsa dayanabildigi süre ne kadarsa o kadar oyalanmak, sonra tam saatinde uyutmak gerekiyor. Daha erken veya daha geç değil. Hele daha geç olursa uykusu tamamen kaçar. 2 buçuk aylık bebek en fazla 1-1,5 saat dayanır. Sen 2 saatten sonra uyutmaya çalışırsan uykusuzluktan uyuyamaz.

Bu şekildeki hesaplamaya göre sanırım 3 ya da 4 gündüz uykusu uyuması gerekir o aylarda.

Bunun dışında gece uykusuna geçmesi 18.00-20.00 saatleri arasında olmalı. Saat 8den sonra uyutursan ortalama 11-12 saat olacak olan gece uykusu 8-9 saate düşer, bu da gündüz uykusunu etkiler.

Bu arada uyku ve beslenme de paralel konulardır. Beslenmesini de uykusuna göre planlamak gerekir.

Uyku işi ciddi sabır gerektiren bir konu. Böyle yukarıda yazdığımı okurken "he he söylemesi kolay tabii" diyen çoktur. Ama inanın sabırla ve planlı hareket edilince uyku eğitimi önce çocuğun, sonra annenin hayat kalitesini ciddi yükselten, çok önemli bir detay.

Yazan: 3 ay boyunca gece 12ye kadar susmadan ağlayan, sabahın köründe uyanan ve tüm gün kuduran, 3 aydan sonra azimle uyku eğitimini vermiş bir anne :)

Oğlum su anda 2 yaşında. Gece 8 buçuk, 9da odasında kendi kendine yatar, uyur. Sabah da 8 gibi kalkar. Tek öğle uykusunu da en az 1 buçuk saat uyur öğlen 12.30da. Biz başardıysak herkes başarabilir :KK66:
Maşallah ne mutlu size.. Peki nasıl verdiniz o eğitimi ben bunu öğrenmek istiyorım işte.. Yani ben de farkındayım uyuması gerektiğinin o yüzden zorluyorum ama kısır döngüden ileri gitmiyor. Memede kıpırdamadan durduğum oluyor sırf 15 dk uyusun diye. Uyutuyorum mesela on dk sonra bi gidiyorım uyanmış hadiii sil baştan.. Yai hadi uyuttuk diyelim es kaza, yarım saat bile sürmüyor ki bu uyku

İşte devamlı uyanık bebekle ilgilenmek çok zor kendi kendine dursa tamam da benim de ihtiyaçlarım var enerjiye ihtiyacım var çok değil bi saat uyusa ben de yemek yerim
Canım söylendi mi bilmiyorum ama sling tarzı kangurulardan edin tak bebeği koynuna ordan çıkmasın ister uyusun ister uyanık kalsın, sen de günlük işlerini halledersin. Bazı bebekler dış dünyaya uyum sağlamakta zorlanıyor, şu an tek güvendiği yer senin yanın o yüzden memede yada sallayarak uyuyor bırakınca uyanıyor. Bebek sana uymaz sen ona uydur kendini.

uyumayan çocukları gördükçe çocuk fikri gittikçe uzaklaşıyor benden Allah yardımcınız olsun.

Gündüz odasının perdesini kapalı tut los ışık olsun kurani kerim dinlet sakinleşir havalar soğudu aslında ama ufo varsa duş rahatlatır ve uykusunu getirir bi sure alışkanlık haline geldiği zaman devami gelecektir veya yanina yatırıp sırtını sivazlayarak saçını okşayarak uyutmayi deneyebilirsin

Nasıl sallıyorsunuz yani sallarken başı çok oynamamalı vücudunu hafif ritmik hareketle sallayarak elinizle vücudunu ovalayarak eahatlatarak uyutmak gerek. Yoksa başını sallayınca çocuk sersemliyor hipnoz olur gibi uyuyor Rem uykusuna giremiyor ve bisüre sonra da uyku problemşeri çıkıyor diye okumıştım bi makalede. Rem uykusu beyin gelişimi için bir ihtiyaçmış. Birde ılık suyla yıkayıp havluya sarıp yüzüstü yatırmakta işe yarıyormuş bebekler yüzükoyun yatmayı daha çok severmiş. Makaleleri bi okuyun internetten isterseniz. Ben bebek düşündüğüm için sürekli bebeklerle ilgili şeyler okuorum bunlar aklımda kalanlar. Birde emzirme aralığı sık değilse de uyuyamazlarmış.

Gündüzlerim 2.5 aylık bebeğimi saatlerce uyutmaya çalışmakla geçiyor. Özellikle gündüzleri asla uyumak istemiyor kazara memede uyuyakalırsa kıpırdamıyorum en azından bi on dk uyusun da uykusunu alsın diye. Geceleri nispeten daha iyi. Karanlıktan mı bilmem..
Saatlerce ayağımda sallıyorum durursam hemen açıyor gözlerini dalmıyor uykuya.
Uyumayınca da hırçınlaşıyor gözünü ovuyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor işte. Ne yapmam lazım çok yorgunum yemek bile yiyemiyorum dinlenmeye ihtiyacım var
Doktora soruyorum geceleri uyuyorsa şükret diyor.. Çözümü bu yani..
15 saat uyuması gerekirmiş benimki max 9 saat o da gece.. Gündüz uyumayan bebek olur mu ya Delircem arkadaşımın 2 yaşındaki çocuğu bile 2 blok halinde 2 saat uyuyormuş.
Canim benim geçecek inan geçiyor ben bu konuda dibininde dibini gördüm bitiktim tamamen eşim göreve giderdi sabahlara kadar kucağımda kızımla gezerek evi turlardik o işten gelirdi sabah hiç uyumadan verirdim bebeği kucagina öğlene kadar yatar sonra tekrar ben alırdım komşular bana bitki çaylar getirirdi bu çocuk niye böyle diye hep yardımcı olmaya çalıştılar uyumuyodu ve uyutmuyorduda milleti ama elimden bise gelmiyorduki kimse bise yapamiyordu kaç doktora götürdüm neler yaptım 4-5 aydan sonra düzene girdik ama bende beyazlar çıktı hamilelik kilosu falan bisi kalmadı 48 lere düştüm gözleri m uykusuzluktan bu tuhaf olmuştu şimdi kızım iki yaşında çok şükür birde oğlum var şimdi oda iki aylık bin şükür kızıma çekmemiş oda yapıyor arada ama o kadar olsun ben neler cektim diyeceğim o ki tek ihtiyacın zaman ve geçiyor bu süreçte bol sabır diliyorum sana bu mucize ye sahip olmak isteyen o kadar insan varki onları düşün şükret herşey yoluna girecek ve eskisindede iyi olacak
Bu arada kaç aylıktı bebeğin ve birde ailenle aynı sehirdeysen yarım saatliğine bile olsa ailene bırak kendine vakit ayır ben bunu yapamadım cunku bütün yük benim omuzlarimdaydi

Arkadaşlar başka fikri olan var mı uyutamıyorum bebeğimi:anne:

Gözleri kapanıyor ağlıyor uykusu olduğu çok belli.. Emerken uyuyakalıyor sonrası sadece beş on dk.. Yanından kalkmıyorum uyanmasın diye bişe değişmedi. Akşama kadar uyku mücadelesi lütfen yardımcı olun:KK43:

Back
X