aynen benimde günlük modum o :) yanlız değilmişim sevindim. ve böyle olunca bile gün yetmiyo sankiOkuyunca kendime acıdım.
Sabah 7 de kalk akşam 7 de anca geri gel. Haftasonu bile 8 de maksimum uyan.
Ama bunun avantajı geriye iş kalmıyor tabi
Sizde yaşlanmadan kocayan kadınlar gibi olmuşsunuz. Bir silkelenin.
Tamam yine uyuyun ama öğlen 2 ye kadar değil.
Hergün yarım saat erken kalksanız biraz düzene girer.
Berbat bi sey mesela arkadasım arıyor, gel kahve icelim diye amaan kim hazırlancak simdi diye bi bahane uyduruveriyorum. Her daim bakımlı sık kadınlara cok ozeniyorum, bi telefona hemen dısarı cıkabiliyolar. Yalnız ben evde boyleyim ya enerjisi mi dusuktur nedir.İş kendinizde bitiyor.
Koşullayacaksınız kendinizi,zorlayacaksınız.
Erken uyanmaya,işe koyulmaya.
Hem günü daha verimli kullanırsınız hem de tembellik kötü bir şey ya nasıl içinize siniyor bakımsızlık ve evde tüm gün yatmak.
İste uyuma sansım varsa bende sonuna kadar kullanıyorum. Gercekten tembelligin en buyuk nedeni uyku, insanı uyusturuyor resmenvalla canım uykuya bende cok düşkünüm ama alışınca kendin kalkıyosun zaten . dokunmasalar gece 12 den akşam 4 e kadar uyumuşluğum var o kadar diyim sana. ama senelerdir yapamıyorum onu ve artık öğlen 11 e kadar nadir uyuyorum onda bile üzerimde tembellik oluşuyor. yani erken kalkmaya başladığında tembellik kendiliğinden geçecektir göreceksin.
Okuyunca kendime acıdım.
Sabah 7 de kalk akşam 7 de anca geri gel. Haftasonu bile 8 de maksimum uyan.
Ama bunun avantajı geriye iş kalmıyor tabi
Sizde yaşlanmadan kocayan kadınlar gibi olmuşsunuz. Bir silkelenin.
Tamam yine uyuyun ama öğlen 2 ye kadar değil.
Hergün yarım saat erken kalksanız biraz düzene girer.
kesinlikle öyle ama kendine inanırsan yaparsın başlarda zorlanırsın hep uykusuz hissedersin ama geçer. sabah erken kalkmana neden olacak seni mecburi tutacak bişey bulmalısın bence böylece geçiştiremezsin.Berbat bi sey mesela arkadasım arıyor, gel kahve icelim diye amaan kim hazırlancak simdi diye bi bahane uyduruveriyorum. Her daim bakımlı sık kadınlara cok ozeniyorum, bi telefona hemen dısarı cıkabiliyolar. Yalnız ben evde boyleyim ya enerjisi mi dusuktur nedir.
İste uyuma sansım varsa bende sonuna kadar kullanıyorum. Gercekten tembelligin en buyuk nedeni uyku, insanı uyusturuyor resmen
Keske mesai saati kavramı olsa isimde. Ama yok karar verdim yarın sabahın korunde kalkıp yeni bi baslangıc yapıcamkesinlikle öyle ama kendine inanırsan yaparsın başlarda zorlanırsın hep uykusuz hissedersin ama geçer. sabah erken kalkmana neden olacak seni mecburi tutacak bişey bulmalısın bence böylece geçiştiremezsin.
aynen benimde günlük modum o :) yanlız değilmişim sevindim. ve böyle olunca bile gün yetmiyo sanki
Ya suanki isim boyle, meslektaslarım sabahtan aksama calısıyor sizin gibi. Ben pert oluyorum uc gun ustuste ise gitsem
aynen canım ama bizimki bazen züğürt tesellisi gibi oluyoBazen annemde kalıyorum servisime uzak olduğu için 6,30 - 6 da kalkıyorum kaderdaşım
Ama erken kalkmak iyidir diye teselli ediyorum kendimi
sakın vazgeçme çünkü zor gelecek amannn diyeceksin ama belli bir süre sonunda alışırsın emin ol :) şimdiden başarılarKeske mesai saati kavramı olsa isimde. Ama yok karar verdim yarın sabahın korunde kalkıp yeni bi baslangıc yapıcam
aynen canım ama bizimki bazen züğürt tesellisi gibi oluyoama takdir ettim seni 6 da kalkamıyorum sersem tavuk gibi oluyorum
Cok tesekkur ederim, bugun itibariyle baslıyorum.Fazla uyuduğunuz için bedensel olarak daha yorgun kalkıyorsunuz muhtemelen
O yüzden saati hergün yarım saat erken hatta çok derseniz 15 dakika erkene alırsanız belki rutine girer
Allah yardımcın olsun, kolaylık versin. Bana da senin enerjinden birazcık versin:)Valla bacım biz ölek o zaman.Sabah6-7 gibi kalk,çocuğu hazırla,kendin hazırlan,çocuğu kreşe bırak işe git.Akşam işten çık ,çocuğu al,yemek yap,çamaşır yıka as,kızı yıka vs.vs.. gün yetmiyor
Tesekkur ederim:)sakın vazgeçme çünkü zor gelecek amannn diyeceksin ama belli bir süre sonunda alışırsın emin ol :) şimdiden başarılar
Yeri gelir benimde o tür yasam stilim vardi. Bakicilik egitimine baslamadan, en son Üniversite hazirligina giderdim (binevi Lise hazirlik karisimi, Almanyadaki sistem biraz farkli), ve oradaki katilma özgürlügü daima istedigim sekili alirdi. Ister sabahlari yat aksamki derse git, ister sabahlari git ve ögleden sonra bos vaktin keyfini cikar. Böyleikle benim de ne uyku düzenim nede düzgün bir gün sistematigim mevcuttu. Simdi ise Seminer döneminden sonra is yerine gecsem, 12 gün araliksiz sabahin 4.30 da kalk ve ise git, her ikinci haftasonu da bitkin bitkin bos vaktini degerlendirmeye bak.. nerde? kalkmak bile gelmiyor insanin icinden, bu nedenle seni de cok iyi anliyorum. Tembellik maalesef insani patoloji sorun görülmesede ruhsal sekilde cok etkiler ve bunaltir. Ve bu da bende kisa zaman evvel mevcuttu.
Kendimi kücük cocuklar gibi artik saat 21 de yataga atip uykuya daliyorum, bastan bayagi zorluk cektim ve nerede agir icerikli bir belgesel var ise onu acarak izledim, yeri geldi gözler patlican gibi 0% uyku ile foldur foldur etrafa bakardi, ki sonradan alistik. Artik tez yatip tez kalkar ve gündelik bir akis plani hazirladim kendime. Kronik bir sekilde kendine günlük bir akis olustur. Örnegin sabahlari ben tr. kahvesi pisirip bunu icmeden ise veya seminere gitmem. Aksamdan gelecek yeni bir gün icin herseyi hazirlar ve öyle yatarim, sabahlari en azindan sadece dus alip hazirlanip kahvemi yudumladiktan sonra baska derdim kalmiyor... yani bu sekil bir sistem olusturmakla da deneyebilirsin.
Ben yillar boyunca tembellik hastasiydim resmen
Universitede devam zorunlulugu olmayan bir bolumde okudum, hic sabahın korunde kalkıp derse gitmeliyim gibi bir telasım olmadı. Aksama kadar yattım, sınavdan sınava okula gittim. Su anki isimi cogunlukla evden yurutebiliyorum, ofise nadiren gidiyorum yine aksama kadar yatıyorum. Geceleri islerimi yapıyorum.
Mesela bugun ofise gitmem gerekliydi sabahtan, sırf gidebilmek icin uyumadım. Cunku bi yatsam oglen 2de kalkarım, ise gitmek yalan olur. Ya da bazen gitmem gerektigi halde ulan simdi kim kalkcak da dus alcak hazırlancak diye gitmiyorum. Patronumun bana tanıdıgı ozgurlugu sonuna kadar kullanıyorum yani, ama halbuki ise gitsem, islerimi aksama kadar verimli verimli hallederim. Ama ev bataklık gibi valla kurtulup dısarı cıkasım gelmiyor.
Bu sorundan nasıl kurtulurum? Hayatımı disipline etmem lazım. Duzgun bir uyku duzeni, sabah erken gune baslama, butun gun yatmayıp islerimi halletmek dolayısıyla geceleri is yetistircem diye panik olmamak istiyorum. Boyle enerjik pıtır pıtır islerini halleden kadınlara ozeniyorum. Ama ben ustumu giyinip makyaj yapmaya dahi erindigim icin dısarı adım atamıyorum:)
Kan degerlerim normal, hastalık durumum da yok benimki safi usengeclik. Bu sorunu nasıl hallederim kızlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?