uyku sorunu

benle yatsin da ben yatana kadar düşme isine nasil engel olucam :KK43:
yer yatagi konusunda bi cozum bulup olmadi benim yatma vaktim gelene kadar onu yer yataginda yatiricam
Bizimki yer yatağında.
Her ağlayışında ben iniyorum, emzirip yatağıma dönüyorum.
Bizim sıpa bizimle yatmadığı için yaptık yer yatağını.

Yazdiysaniz kaçırmış olabilirim gün içinde uykusu nasıl? Bizimkinin çok kötü max 1 saat. Doktor eğer 3 saat uyuyorsa 2. Uykuya yatırma yorulsun demisti. Zaten hoc görmedik ki 3 saati. :-)

Annem dün diyor ki 10 dk fazla uyusun diye yarım saat basindasin. ..

Bu arada 4 doktora götürdüm hepsinin de ortak kanaati bebekler kendilerine yettigi kadar uyurlar. Günde toplamda 5 saat uyumuyor sa 9 saati 9.5 saate çıkarcam diye helak olmayın ...

oyyy 60 dakika nasil dayandiniz
ya ben yapamiyorum iste onu :KK43:
simdo esimle konusuyorduk o da aglat diyor dedim sen aglat o zaman , ben gidiyim sen uyur diyorum yan ciziyor bilemedim galiba yer yatagi fikrini uygulayacagim , gerci koca kisisi ona da bi kulp buldu uer tas soguk diyor :KK43:

Cocuk ile ayni oda'da kalmayin. Elbette ciglik cigliga aglayacak, kendini acindiracak ve elbette öyle hic kimse dayanmaz. Cocuga uyku rutini düzenleyin. Mesela son bir defa süt icmesi, bez degistirmesi ve ninni söylemek ile. Bu sürecte sik sik "aaa x yatmaya mi gidecekmis" "aaa x uyuyacakmi, aferin oglum benim" deyin. Ve yatagina birakip oda'dan cikin.

Evet cok zor olacak fakat mecbur.

herkese iyi aksamlar

yaklasik 2 saattir 11 aylik bebemi uyutmaya calisiyorum en sonunda kafayi yiyip kactim odadan

ikinci cocugum ama ilkinde de becerememistim bu uyku mevzusunu , buna hamileyken cok kararliydim yataga almiycam besigine alistiricam diye yine beceremedim

hanimefendi yataginda yatmiyor , bu zamana kadar bizim yatakta yatti ama bir hafta once saglam bir sekilde dusunce ve solugu acilde alinca 1 haftadir yatagina alistirmaya calisiyorum

internetteki tum uyku sitelerini inceledim , tum yontemleri okudum ama yapamiyorum aglamasina dayanamiyorum

yok mudur bunu aglatmadan cozmenin bir yolu? cok yoruldum artik , yardim istiyorum

konu buyuk ihtimalle tasinacak ama bdv de cok guvendigim anneler var , daha cok anne gorup yardim etsin doye biraya actim cidden zombie modundayim artik
Valla keske butun cocuklar dogar dogmaz kendi yataginda yatsa sadece altini kirletince yada acikinca aglasa ama öyle degil iste 2 cocugum var ilki 4 yasina kadar ikincide suan 14 aylik ve hala yanimda yatiyor birakin yatsin her cocuk syni degil oyle daha huzurludur bana yanlis yaptin yanina alıştırdın sallamaya alistirdin dediler ki oglumu 14 aylik hala salluyorum ama kimse bunu keyfinden yapmaz cocuklarim kolik otesiydi 24 saat aglayan nasil sallamicam bence cok kasma birak yatsin zamani gelince kendi ayriliyor zaten ;)

İlk bebeğim daha iki buçuk aylıkken onu yanımda yatırmıştım bir kez. Sabahın erken saatleriydi zaten. Emzirdim kokladım yanıma koydum. Babası işteydi onun tarafına koydum hatta. Uykuya dalmışım uyandım ki bebek Yok. Yorganın altında kalmış. O an nasıl uyandım bilmiyorum açtım yorganı , nefesini dinledim önce. Nefes alıyordu . Ter içinde kalmıştı ama. Oturdum ağladım korkumdan . Kafama attım yorganı bir dakika dayanamadım ben altında nefesim kesildi. Bebeğim çok şükür benimleydi. Asla ama asla Yanyana uyumadım bir daha bebeklerimle . O günü de asla unutmadım.
Geçmiş olsun. Bir şeyi yazmayı unutmuşum. Biz birlikte yatmaya başladığımızda 1 yaşını geçmeye başlamıştı. Öncesinde odasında yatıyordu. 5 aylıkken odaları ayırmıştık, doktoru yakında yanınızda uyumak isteyecek demişti, 1 yaştan sonra istedi gerçekten.

iste gecen pazar benim velet o yastiklari asip yere kapaklandi yuzu gozu kan icinde kaldi , acile giderken esim deli gibi kullandi arabayi buyuk oglum cok korktu vs vs
o yuzden bir haftadir yanliz birakamiyorum yatagimda ve xok yoruldum artik
Geçmiş olsun. Kazalar olası tabi. İnşallah bir daha böyle kötü bir durumla karşılaşmazsınız

herkese iyi aksamlar

yaklasik 2 saattir 11 aylik bebemi uyutmaya calisiyorum en sonunda kafayi yiyip kactim odadan

ikinci cocugum ama ilkinde de becerememistim bu uyku mevzusunu , buna hamileyken cok kararliydim yataga almiycam besigine alistiricam diye yine beceremedim

hanimefendi yataginda yatmiyor , bu zamana kadar bizim yatakta yatti ama bir hafta once saglam bir sekilde dusunce ve solugu acilde alinca 1 haftadir yatagina alistirmaya calisiyorum

internetteki tum uyku sitelerini inceledim , tum yontemleri okudum ama yapamiyorum aglamasina dayanamiyorum

yok mudur bunu aglatmadan cozmenin bir yolu? cok yoruldum artik , yardim istiyorum

konu buyuk ihtimalle tasinacak ama bdv de cok guvendigim anneler var , daha cok anne gorup yardim etsin doye biraya actim cidden zombie modundayim artik

Dinlendirici uyku müzikleri var çocuklar için yetişkinleri bile uyutur nitelikte denediniz mi ?

herkese iyi aksamlar

Ağlayarak verilen uyku eğitimleri ileride ciddi problemlere yol açabilir. Çocuğu birakip catlatana kadar ağlatmak ve bu şekilde alışıp uyuduğunu sanmak çok yanlış. Çocuk aslında ben ağlasam da catlasam da annem beni kucağına almıyor o zaman korktuğunda, usudugumde veya açıktığımda da aglamayayim diyor ve daha kucucukken çaresizliği öğrenmiş oluyor. Ve aranızdaki güven duygusu da hasar alıyor.
Bunun yerine pedagoglar uyku rutini oneriyor. Yatmadan önce ılık bir duş, masaj, odaların karartilmasi, sakin müzikler vb.
Bir de diş agrisi varsa veya atak haftasindaysa boş yere kendinizi hirpalamayin, uyumaz.

Onu ben de düşündüm esim yerden soğuk gelir kışın dedi. Bizim evin cephesi kuzey. Sizinki sicaktir belki. Ben su japon yataklardan alalım nasıl olsa besikte yatmayacak hep diyorum esime. Ertekeniyor her seferde.
bizim ev de soguk cok
bizim burda dogalgaz yok ve tas zemin , yani yerler extra soguk , ona bir cozum bulursam yer yatagi fikri cok aklima yatti

Milana beraber uyuma fikri şuan için çok güzel ama ilerisi için sıkıntı olabilir.
Yeni yöntemler neler bilmiyorum gerçi ama benim kızım peluş oyuncağa burnunu sürterek uyurdu.
İşe uykusuz gittiğimi hiç bilmem.
Beşiğine alıştırsan hem o rahat eder hem de sen :KK66:
ne kadar sanslisin tatlim darisi basima

Hahahaa yerim onu yaa :KK68:

Sana çok ihtiyaç duyuyor demekki az daha sabret yapacak bişey yok diye düşün :)
Memede uyuduktan sonra dalınca beşikte neden uyumuyor acaba sıcak gelmiyor mu:110:

ozellikle besige battaniye serdim ama yok koydugum anda viyaklamaya basliyor

Kuzum benim. Yerim ben onu.

operizzzz

Ben de şuanda salincaginda salliyorum 40 dk.si doldu da

Off çok çok zor.. hele insanın basja sorunları olunca onlar da eklenince hersey daha da zorlaşıyor. ..

Çözüm bulursanız ya da arkadaşların yöntemi ise yararsa buraya yazar mısınız takipteyim her daim...

yazarim tabi ki :)

Oy oy öyle abiye can kurban :)

yaa kesinlikle sansli bi kizim var , harika bi abisi var :)

Annesi çok küçük ama daha . Senin kokunu ariyor o şimdi. Miniğim benim:anne:
minik gercekten , o yuzden kiyamiyorum ya hic :)

Bizimki yer yatağında.
Her ağlayışında ben iniyorum, emzirip yatağıma dönüyorum.
Bizim sıpa bizimle yatmadığı için yaptık yer yatağını.
su anda en cok aklima yatan fikir yer yatagi , soguk isini cozersem ekstra hali battaniye vs sanirim yer yatagi yapacagim

Yazdiysaniz kaçırmış olabilirim gün içinde uykusu nasıl? Bizimkinin çok kötü max 1 saat. Doktor eğer 3 saat uyuyorsa 2. Uykuya yatırma yorulsun demisti. Zaten hoc görmedik ki 3 saati. :-)

Annem dün diyor ki 10 dk fazla uyusun diye yarım saat basindasin. ..

Bu arada 4 doktora götürdüm hepsinin de ortak kanaati bebekler kendilerine yettigi kadar uyurlar. Günde toplamda 5 saat uyumuyor sa 9 saati 9.5 saate çıkarcam diye helak olmayın ...
gunduz uykusu cok guzel , bakici sokakta gezdirerek uyutuyor , acik havada 2 saat uyuyor

Ben de hiç vermedim bu aya kadar ama doktorun da tavsiyesi bu oldu. Bu aydan sonra gece deliksiz uyuması da önemli kendi için.

bugun alip deniycem mutlaka

Geçmiş olsun. Kazalar olası tabi. İnşallah bir daha böyle kötü bir durumla karşılaşmazsınız

tesekkur ederim , insallah

Bazı bebekler böyle inatçı oluyor :))

Beşikte sallayarak uyutmayı denediniz mi ?

yok sallamiyorum , o cok karsi oldugum birsey , bu iskenceyi cekerim ama yine de sallamam o kadar diyim :)

Ağlayarak verilen uyku eğitimleri ileride ciddi problemlere yol açabilir. Çocuğu birakip catlatana kadar ağlatmak ve bu şekilde alışıp uyuduğunu sanmak çok yanlış. Çocuk aslında ben ağlasam da catlasam da annem beni kucağına almıyor o zaman korktuğunda, usudugumde veya açıktığımda da aglamayayim diyor ve daha kucucukken çaresizliği öğrenmiş oluyor. Ve aranızdaki güven duygusu da hasar alıyor.
Bunun yerine pedagoglar uyku rutini oneriyor. Yatmadan önce ılık bir duş, masaj, odaların karartilmasi, sakin müzikler vb.
Bir de diş agrisi varsa veya atak haftasindaysa boş yere kendinizi hirpalamayin, uyumaz.

ilk etapta uyku rutini , uyku arkadasi ve soguk sorununu cozersem yer yatagini deneyecegim
tesekkur ederim yorum icin

Neyse kapı gıcırtısına bir tek benim oğlum oynuyor diye düşünürken yorumunuzu görünce tebessüm ettim,çocuk müzik ve tempo için varolmuş gibi :)Uyku tulumu varsa yer yatağı problem olmaz gibi..

Neyse kapı gıcırtısına bir tek benim oğlum oynuyor diye düşünürken yorumunuzu görünce tebessüm ettim,çocuk müzik ve tempo için varolmuş gibi :)Uyku tulumu varsa yer yatağı problem olmaz gibi..
kesinlikle herseye oynuyor
mesela esim masada eliyle ritm tutar bizimki basliyo elleri kaldirip popo sallamaya :)
bende oyleymisim annemler hep derdi her muzik tinisinda oynamaya baslardin diye benim velet de oyle ve ben bayiliyorum o haline :)
bizim burda dogalgaz yok ve yerles tas , evler yazlik mantigiyla yapildigi icin asiri soguk icerisi , disarisi daha sicak o kadar diyim :)
yere ekstra hali vs gibi birseyler ayarlayip yer yatagi yapicam insallah ise yarar

denedim maalesef duydugu her muzikte dans etmeye basliyor hani kapi gicirtisina bile oynar tabiri benim kiz icin soylenmis sanirim :KK45:

Ahaha çok tatlı yaaaa ❤❤ <3 Şu an biraz zorluk çekeceksiniz ama ne guzel neşeli bi kızınız var girdiği her ortama pozitiflik ve neşe katar ileride

Back
X