• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku sorunu

MelatoniN

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2013
1.626
4.220
333
Merhabalar,
Artik cok sikinti cekmeye basladigim bir sikintim var yardim edebilecek arkadaslardan yorum rica ediyorum. Sabahlari kurdugum 5 tane alarmin hepsini kapatiyorum ama bunu yaparken farkinda olmuyorum bilincsizce yapiyorum. Cuma gunu bu nedenden ise gec kaldim. Arkadaslarimdan rica ediyorum beni arayin mesaj atin diye, onlar aradiklarinda da mesgule atip mesajla sagol canim uyandim tesekkurler yazdigimi sabah olunca goruyorum ve sok oluyorum. Hicbir zaman alarm kurdugum saatte uyanamamaktan cok bunaldim. Boyle bir sikinti yasayip cozum bulan var mi ?

Değişik alarmlar var. Kapatmak için yataktan kalkmak şart. Yoksa zır zır öter. Mesela fırlayan pervane. Odanın içinde dönüyor falan. Onu yakalayıp yerine takmadan alarm kapanmıyor. İşe yarayacağını düşünüyorum uykuyu açmada.

Telefonu yataktan uzak ama duyacağınız bir yere koyun. Ben de telefonla konuşup kapatıyorum sabah söylediklerinde arama kaydı olmasa inanmam bile hiç hatırlamıyorum. Garip bi durum cidden.

Az mi uyudugunuz icin acaba uyku saAtinizi ayarlayin ..
Bedeniniz cok yoruluyor heraldedaha fazla uykuya vakit ayirin ve arkadasin dedigi gbi alarmlar deneyin

Cok tesekkurler cevaplar icin. Telefonu yan odaya koymayi denedim oteki odaya gidip telefonu kapatip tekrar uykuya devam ediyorum bunu yaparken bilincli yapmiyorum. Uyku arasinda telefon caldiginda konustugum benim de oluyor sabah arama kaydindan sok oluyorum. Pervane tarzi alarm fikri cok guzelmis onu yakalamak falan uykumu acar diye dusunuyorum. Arkadaslar bir de gece uyandigimda bilincsiz oluyorum mesela beni sahura kaldirdiklarinda sabaha birsey hatirlamiyorum. Yarin obur gun gece bebek agladiginda napcam daha ortada fol yok yumurta yok ama aklima geldikce uzuluyorum :(

Cok tesekkurler cevaplar icin. Telefonu yan odaya koymayi denedim oteki odaya gidip telefonu kapatip tekrar uykuya devam ediyorum bunu yaparken bilincli yapmiyorum. Uyku arasinda telefon caldiginda konustugum benim de oluyor sabah arama kaydindan sok oluyorum. Pervane tarzi alarm fikri cok guzelmis onu yakalamak falan uykumu acar diye dusunuyorum. Arkadaslar bir de gece uyandigimda bilincsiz oluyorum mesela beni sahura kaldirdiklarinda sabaha birsey hatirlamiyorum. Yarin obur gun gece bebek agladiginda napcam daha ortada fol yok yumurta yok ama aklima geldikce uzuluyorum :KK43:
Çok mu yoruluyorsunuz? Bi doktora görünün bu kadarı normal değil gibi.

Az mi uyudugunuz icin acaba uyku saAtinizi ayarlayin ..
Bedeniniz cok yoruluyor heraldedaha fazla uykuya vakit ayirin ve arkadasin dedigi gbi alarmlar deneyin
Uyku saatim ne kadar olursa olsun bu durum degismiyor :( ben de bastan az uyumaktan diye dusunmustum ama sanirim oyle degil

Bana hic nornal gelmedi bu durum mitlaka bie doktora görünün
Alarmi kapatip uyumak normal ama sahura bile kalkip hatirlamamak normal degil ...

Nick'inizle çok uyumlu olmuş başlık :) Uykunuzu iyi alıyor musunuz? En önemlisi bu bence, yeterli uyku, kaliteli uyku. Alarmınızı kalkıp da kapatabileceğiniz bir uzaklığa koyun, erteleme tuşunu asla kullanmayın!! Ben gece yatarken güneşlikleri açıyorum ki sabah gün ışığı uyanmama yardımcı olsun, odanız aydınlık olsun. Yanınıza bir bardak su alın, sabah uyanır uyanmaz içmeye çalışın. Ben cep tlf.umda uyku aplikasyonu kullanıyorum onlardan deneyebilirsiniz

Ewet yoruluyorum stresli bir isim var kafam hep dolu yatiyorum. Hangi bolume gitmek gerek doktor icin

Ama işe geç kalmak stres yapmıyor mu

Yani geç kalacağım diye insan daha erken uyanır gibi geliyor bana

Ben bugün herhangi bir sebeple geç kalırsam bir hafta saat çalmadan kalkarım da

Nick'inizle çok uyumlu olmuş başlık :) Uykunuzu iyi alıyor musunuz? En önemlisi bu bence, yeterli uyku, kaliteli uyku. Alarmınızı kalkıp da kapatabileceğiniz bir uzaklığa koyun, erteleme tuşunu asla kullanmayın!! Ben gece yatarken güneşlikleri açıyorum ki sabah gün ışığı uyanmama yardımcı olsun, odanız aydınlık olsun. Yanınıza bir bardak su alın, sabah uyanır uyanmaz içmeye çalışın. Ben cep tlf.umda uyku aplikasyonu kullanıyorum onlardan deneyebilirsiniz
Gercekten nickle konu cok uyumlu olmus haklisiniz :)

Ama işe geç kalmak stres yapmıyor mu

Yani geç kalacağım diye insan daha erken uyanır gibi geliyor bana

Ben bugün herhangi bir sebeple geç kalırsam bir hafta saat çalmadan kalkarım da
Stres yapiyor da erken kalkmami saglamiyor ve alarmi kapatmami da engellemiyor. Anlamadim gitti

Stres yapiyor da erken kalkmami saglamiyor ve alarmi kapatmami da engellemiyor. Anlamadim gitti
Eskiden ben de uyanamazdım. Evlenmeden önce yalnız yaşıyordum. Aiem de bana yakın oturuyordu. Sabahları annem uyandırmak için ev telefonumu, cep telefonumu sürekli arardı. Uyandım desem de yine arardı. Uyanmadığımı daha doğrusu uyanıp tektar uyuduğumu anladığında kapıya kadar gelirdi kadıncağız. Beni kaldırır giderdi. Ben de hep işe geç kalıyordum. Tatil günlerinde de öğleden sonralara kadar uyuduğum olurdu. Stresli ama masa başı bir işim vardı. Geceleri de uykum kolay kolay gelmezdi.
Çok sıkıntı yaşadım sabah uyanamama konusunda.
Evlendikten sonra da bu durum devam etti. Sonra işten ayrıldım böylece uyanmak zorunda kalmadım. Ben de çocuğum olunca ya duyamazsam diye çok düşünürdüm.
Anne olunca her şey değişti. Geceleri en ufak sesine uyandım kızımın... İlk aylarda sabahları erken kalkmak gerekmiyor. Zaten doyurup altını temizleyince uyuyor bebekler. Ama kızımın 6. ayından itibaren sabah 8 ayaktayız en geç. Şu an 14 aylık. Yine erkenden uyanıyoruz..
Kısacası bazı insanlara sorumluluk gerekiyor aşkla yapacağı bir sorumluluk..
Ben işimi de severdim ama bugün çalışsam eminim yine geç kalırım.
O evlat sorumluluğu başka onu duyuyorsun.. Çünkü annesin...

Ayy bu durum hiç normal değil acilen bi uzmana görün derim.

Eskiden ben de uyanamazdım. Evlenmeden önce yalnız yaşıyordum. Aiem de bana yakın oturuyordu. Sabahları annem uyandırmak için ev telefonumu, cep telefonumu sürekli arardı. Uyandım desem de yine arardı. Uyanmadığımı daha doğrusu uyanıp tektar uyuduğumu anladığında kapıya kadar gelirdi kadıncağız. Beni kaldırır giderdi. Ben de hep işe geç kalıyordum. Tatil günlerinde de öğleden sonralara kadar uyuduğum olurdu. Stresli ama masa başı bir işim vardı. Geceleri de uykum kolay kolay gelmezdi.
Çok sıkıntı yaşadım sabah uyanamama konusunda.
Evlendikten sonra da bu durum devam etti. Sonra işten ayrıldım böylece uyanmak zorunda kalmadım. Ben de çocuğum olunca ya duyamazsam diye çok düşünürdüm.
Anne olunca her şey değişti. Geceleri en ufak sesine uyandım kızımın... İlk aylarda sabahları erken kalkmak gerekmiyor. Zaten doyurup altını temizleyince uyuyor bebekler. Ama kızımın 6. ayından itibaren sabah 8 ayaktayız en geç. Şu an 14 aylık. Yine erkenden uyanıyoruz..
Kısacası bazı insanlara sorumluluk gerekiyor aşkla yapacağı bir sorumluluk..
Ben işimi de severdim ama bugün çalışsam eminim yine geç kalırım.
O evlat sorumluluğu başka onu duyuyorsun.. Çünkü annesin...
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim, icime su serptiniz. Cok uzuyordu beni bu konu. Anlattiklariniz benim yasadiklarima cok benziyor, bebeginiz olunca hic bu sikintiyi yasamamaniza cok sevindim, masallah diyorum

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim, icime su serptiniz. Cok uzuyordu beni bu konu. Anlattiklariniz benim yasadiklarima cok benziyor, bebeginiz olunca hic bu sikintiyi yasamamaniza cok sevindim, masallah diyorum
Eğer hayatınızda iyi gitmeyen bir şeyler varsa (benim öyleydi o dönem) bazı bünyeler bizim gibi sistemi kapatmak istiyor bence. Bunu da uykuyla yapmaya çalışıyor olabilir. Her şey yoluna girdiğinde bir bakıyorsunuz ki geçmiş :)

Eğer hayatınızda iyi gitmeyen bir şeyler varsa (benim öyleydi o dönem) bazı bünyeler bizim gibi sistemi kapatmak istiyor bence. Bunu da uykuyla yapmaya çalışıyor olabilir. Her şey yoluna girdiğinde bir bakıyorsunuz ki geçmiş :)

Simdi siz soylediginizde dusundum de cidden oyle. Mesela o gunlerde cok stresliysem daha da artiyordu bu durumlar.

Sabit telefonunuz varmı evde bilmiyorum ama eğer varsa uyandırma servisi var.
Eskiden kullanırdım.

Back
X