• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyku sorunum ve kötüyüm

denizzelda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
477
2
96
İstanbul
mrb kızlar.yaklaşık 2 haftadır uyuyamıyorum geceleri uykuya dalamıyorum faln filan ama delırcem artık..sabaha karsı uykuya dalabiliyorum ve okulum aksamaya başladı..kızlar her gece 3 tane uni... alıyorm adını tam yazamadım anlayın..bana mısın demiyor sabaha kars uykuya dalabiliyorum..ya neden böle..kızlar sizce neler yapmalıyım
moralimi bozan bikaç şey var acaba bunlar cok mu büyüdü ne oldum ne olucam yardım edin

Son düzenleyen: Moderatör:
canım yatmadan önce ıhlamur gibi sakinleştirici bitki karışımları satılıyor,ondan iç. Sorunlarını kafaya takmamayı öğrenmelisin,çünkü hayat çok kısa.

stresten olabilir canım
akşam çay neskafe gibi şeyler içme
ve mümkünse bedenin yorulsun canım
yürüyüş falan yap gel sıcak bir banyo yap.
karanlık odaya geç böyle dene bakalım

benim bedenim yorulduğunda
çok rahat uyuyorum
çay falanda içmezsem sorun olmuyor sende bir dene derim.

canim bendede ayni sorun vardi, bi turlu uykuya dalamiyordum herseyi kafana takmaktan kaynaklaniyo sanirim,bende senin gibi artik isimi falan iyice aksatmistim. sabahlari kalkamiyordum,taki gecen haftaya kadar artik vucudum iyice yorulmustu. simdide basimi yastiktan kaldiramiyorum (burnout) okadar uykum varki anlatamam.biraksalar 24 saat uyurum heralde....

öğleye kadar uyuyosan gece uyumak zor olur. bi de sorunların neler bunları paylaş istersen özel deilse.

canım sabah erken kalk akşam saat 6 dan sonra yemek yeme. kahve kola çay gibi şeyler tüketme.ıslamur melisa gibi sakinleştirici etkisi olan bitki çayları iç.ılık tarçınlı sütte iyi gelebilir.uyuman gereken saatte yatağına yat ama uyumak için kendini zorlama.sakin keyifi bir kitap oku.uyumana yardımcı olacaktır.bende de uyku sorunu var böyle başediyorum..

seni okadar iyi anlıyorum kiii..üniv son sınıftayken ben de öyleydim...
ne yapsam kar etmiyordu...abuk sabuk aklıma ne gelirse düşünüyordum sabaha kadar..
ben yapmamıştım cahillikten ama sen muhakkak bir doktora git canımm...çektiğin eziyeti çok iyi anlıyorum, geçmiş olsun

mümkünse yattığın zaman hiçbirşeyi düşünme herşey olacağına varır diye düşün ve bişeyi takmamaya çalış yatarken kitap oku yada tak kulaklıkları müzik dinle

ahhh ahhh aynı dertten müzdaribiz..
kocem bilem şikayetçi her akşam sabaha karşı yanına gidip yatmamdan ama napayım uyku sorunu..
adı üstünde sorun..
bak sana tavsiye vereyim...
uykunu geceye çevirmek için...
o gün sabaha karşı uykun gelse bile gidip yatma o günü uykusuz geçir..
bak akşam 8:00 de uyuyomusun uyumuyomusun gör..
bidaha hep düzenli gider...
bide ben çevirebilsem şu uykuyu geceye....
offff...

önce mümkünse bonibon gibi uyku ilacı içme.

sonra ılık bir duş al banyoya girmeden önce.
miden çok fazla dolu olmasın; aynı zamanda zihnin de...

ama bu durum seni çok rahatsız ediyorsa bir doktora git, belki bilmediğin bir sebebi vardır

seni çok iyi anlıyorum bi zaman benimde başıma geldi bu olay ama ben rabbimin izniyle kurtuldum :1closedeyes:
aşşağıdaki duayı seni iyleştireceğine kalpten inanarak (ki iyleştiriyor ben biliyorum) yattığına abdestli bir şekilde yattıktan sonra gözlerini kapatıp bi kaçkere oku a.s.

geçmiş olsun cnm cnm :1hug:

Sıkıntı basıp uyuyamayan kimsenin okuyacağı dua

Allâhümme gâretin’nücûmü ve hedeetil’uyûnü ve ente Hayyün
Kayyûmün lâ te’huzüke sinetün ve lâ nevmün yâ Hayyü yâ
Kayyûmü ehdi’ leylî vee min aynî.

Mânâsı:
“Allâh’ım! Yıldızlar battı, gözler uyudu. Sen Hayyu Kayyûm’sun.
Zât-ı Ecelli Âlânı uyuklama ve uyku tutmaz. Ey Hayyu Kayyûm
olan Allâh’ım, gecemi sâkinleştir, gözlerimi uyut. ”

Zeyd İbni Sâbit anlatıyor:
“Geceleri uyuyamadığımı Resûlullâh’a şikayet ettim. Resûlullâh
bana bu duâyı okumamı emretti. Du duâyı okudum ve Allâhü
Teâlâ benden uykusuzluğu giderdi. Ben de uykusuzluk
ızdırâbından kurtuldum.”

Geceleri sıkıntıdan uyuyamayıp rûhu daralan ve uykusu kaçan
kimse bu duâyı okumalıdır. Allâh’ın izniyle uykusuzluğu
gidecek ve gecesini rahat, sakin geçirip uyuyacaktır.

Canım seni çok iyi anlıyorum.Bende 2 ay önce senin gibi gece imkansız uyuyamıyordum.Şimdi çalışıyorum saat 10 da uykum geliyo.Önceden sabah ezanı okunuyordu ben daha uyuyamazdım.
Kafana birşey takaıyorsan yada bazı problemlerin varsa o yüzdendir.Takmamaya çalış uykusuzluk çok kötü olur.:teselli:

seni çok iyi anlıyorum bi zaman benimde başıma geldi bu olay ama ben rabbimin izniyle kurtuldum :1closedeyes:
aşşağıdaki duayı seni iyleştireceğine kalpten inanarak (ki iyleştiriyor ben biliyorum) yattığına abdestli bir şekilde yattıktan sonra gözlerini kapatıp bi kaçkere oku a.s.

Mânâsı:

ızdırâbından kurtuldum.”

canım benim bu duayı biliyorum okurdum anneme o uyurdu...

ben uyuyamadığım gecelerde müzik dinlerim.özellikle lorena mckennit ' i dinlemeni tavsiye ederim.çok sakin,dinlendirici bir müzik tarzı ve sesi vardır,ninni gibi gelir,huzur verir banaa.s. sorunların konusunda ise kendine moral vermeye çalış,her şeyin yoluna gireceğini söyle kendine ve pozitif düşün:asigim:

Mânâsı:

ızdırâbından kurtuldum.”

Bu duayı oku arkadaşım..

Paylaştığın için sana teşekkür ederim :1hug:

ben uyuyamadığım gecelerde müzik dinlerim.özellikle lorena mckennit ' i dinlemeni tavsiye ederim.çok sakin,dinlendirici bir müzik tarzı ve sesi vardır,ninni gibi gelir,huzur verir banaa.s. sorunların konusunda ise kendine moral vermeye çalış,her şeyin yoluna gireceğini söyle kendine ve pozitif düşün:asigim:

evet o kadının şarkıları gerçekten çok sakinleştiriyor.

arkadaşım sana pek bişey diyemicem,zira bende aynı dertten muzdaribim son zamanlarda

Back
X