Uyku süresi ihtiyaç mı şımarıklık mı

Yavrusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
1.179
2.654
83
38
Merhaba. 3.5 aylık bir kızım var. Malum uyumuyor ben de az uyuyorum. Az dediğime bakmayın gece yine daha iyi uyuyor ben de 5-6 saat toplamda kesintili de olsa uyuyabilıyorum. Çok cok az uyuyan anneler var. Kendimi yorgun hissediyorum yetmiyor. Anne ya da değil 4 ya da 5 saat uykunun yettiği insanlar var. Beni bıraksalar 10 saat uyurum. Yılların alışkanlığı iste. Merak ettiğim şey daha çok uyumak zorunda mıyız az uykunun yettiği insanlar nasıl yapıyor. Tabi biyolojik ritim aliskanlik ihtiyaç bunye hepsi kisiden kisiye farklidir ama ona 4 yetiyorsa bana da 6 yetse mesela ne güzel olur. Kafayı yedim galiba. Icimi doktum.Sadece görüş almak istedim. Sizlerİn düzeni nasıl. Mesela kizim uyurken ben 5 ya da 6 dan sonra geri yatmasam o bir iki saatte dünyanın işini yapabilirim. Olmuyor yatağa geri dönüyorum. Zaten uyu uyan sürekli bünye sersem oluyor. Halbuki erken kalkanın daha dinç olacağı vaktin daha bereketli olacağı söylenir. Nedir bu işin sırrı motivasyon mu kararlılık mi zorlama mi ne dersiniz hanımlar ?

ben bunun bünye ile alakalı olduğunu düşünüyorum, kendi adıma 7 saatten az uyuduğumda sarhoş gibi oluyorum.
protein ağırlıklı beslendiğim dönemde uyku ihtiyacım azalıp karbonhidrata ağırlık verince artıyor, ama hiçbir koşulda 7 saattn az uykuyla yetinemiyorum.

Uykuda azla yetinen insanlar zaten genelde uykuyu sevmeyen insanlar.(uyku candır nasıl sevmiyorlar anlamış değilim hala)mesela annem küçüklüğünden beri en geç 6 bilemedin 7 de ayakta o dinç hissettiğini söyler hep ben o saatte kalksam akşama kadar leyla leyla gezerim herhalde .yani bu durum kişiye ve alışkanlıklara göre değişen bir durum.Birçok seyde olduğu gibi.

Eğer sağlık sorunu, hormonal bir bozukluk yoksa normal bir bünyenin günlük uyku ihtiyacı 6-8 saat arası. Bundan fazlası tamamen alışkanlık. Yani değiştirilebilir. Ama tabi kaliteli bir uykudan söz ediyorum. Uyku kalitesi düşükse bütün gün uyusan yine yorgun hissedersiniz. Uyku kalitesini etkileyen bir cok faktor var. Oda sıcaklığı, ortam gurultusu, yatağınızın kalitesi, kafanızın rahat olması belli başlı etkenler.İnternetten uyku kalitesini artırmak için yapabileceklerinizi bir araştırın. Büyükşehirde yaşıyorsanız bununla ilgili merkezler de var.

Bünyeden bunyeye farkeder bence.
Beslenmenize ve rutininizi degistirmeye calisirsaniz belki biraz daha toparlarsiniz.üniversite hazirliga kadar 5 saat uyku beni keserdi. Gece ikiden sabah yediye kadar.
Sonrasında 12-13 saat uyusam kesmez oldu. Beslenme duzenim değiştigi icin diye düşünüyorum.
Geceden sabaha 8 saat uyuyor, öğleden ikindiye tekrar uyuyordum.
Sonra da öyle alisinca mi ne bilmiyorum. Calisirken bile acayip zorlaniyordum.
Sabah yedide sekizde kalkarim zorlanmadan ama öğlen geldi mi tutamam kendimi hic.

Insanlarin gunluk 7 saat uyku ihtiyaci vardir..malum bebekli anneler bunu kesintisiz zor karsiliyor...

ben uykuyu severim
bunu ben de hep merak etmısımdır ama az uykuyla yetınenler sanırım uykuyu sevmeyenler
bnm eşim mesela
uykusuz gelır gozlerı kapanır hala uyumamak ıcın kendını frenler
ben de gun boyu ayakta uyuya uyuya çalısırım ve eve gidip hep uyuma hayalı kurarım işyerınde ıken:)))

evde de cok az fırsatım olsa hemen uyumak ısterım
eşim hsonu bıle 8 de kalkar
ben 10 a kadar uyurum
evde kımse olmasa 10da da kalkmam sanırım

Normalde benim uykum 6 saattir hasta veya çok yorgun değilsem daha fazla uyuyamam, daha az uyursam uykusuzum demem ama çocukla yetmiyor.

Parça parca da olsa 8 saat uyuyabilsem biraz dinleniyorum ama 8 saat uyku çok çok nadir.

Benim uykum bölünürse sıfırdan uyuyorum :) bölünene kadar ki kısım boşa gidiyor :) deliksiz 9 saat uyumam lazım ama olmuyor pek.. pilim eski zor şarj oluyor..

Az uyku stres yapar. Size yetmiyorsa öğlenleri çocukla bir uyumak iyi gelebilir. Yastığa birkaç damla lavanta yağı damlatmak daha rahat uyku sağlayabilir. Ben 7 saatten az uyusam hircinlasiyorum. Bir de kendim uyanmaliyim,biri uyandirirsa olay çıkartırım. Bence az uyudugunuz süre.

ben 17 saat uyayabiliyorum. uyku nasıl sevinmez anlayabilmiş değilim.

mesala şuanda deli gibi uykum var. sürekli gözüm saatte bitse de eve gidip yatsam diye.

çocuğun en zor kısmı bu uykusuz kalmak yada uykunun bölünmesi. hele uykum bölündüğü zaman resmen canavar oluyorum. uykumu tam alamadığım günlerde işte evde kimse yanıma yaklaşamaz. aşırı sinirli oluyorum çünkü.

Bende uykuyu çok seviyorum en az 7-8 saat uyumam lazım. 1-2 saat eksik uyursam, o gün çok kötü geçiyor. Başım kazan gibi dolaşıyorum.. Gündüzleri ise hayatta uyuyamam.. Akşam karanlık ve sessiz bir ortam olması lazım..

Benim kuzenim ise, uykuyu hiç sevmez. Ama bebeklikten beri öyle. Günlük 3-4 saat uyku ona yetiyor.. Yapıdan yapıya değişiyor..

Ben genelde 6 saat uyuyorum, 5 saatlik uykuyla gezdiğim de çok olmuştur. Annem tam tersi 8 saat falan uyumadan kendine gelemez. Yapı meselesi.

Günde en fazla 5 saat uyurum. Sabah kalkar ve akşam saat en erken 8'e kadar bir fiil hareket halinde olurum. İş, ev, çocuklar derken münasip yerimin üstüne oturmam yaklaşık 8-9 u bulur. Biraz tv ye bakarım, yapılacak işlerim varsa yaparım, saati 12 ederim illaki. Sonrada sabah 4 de eğer uyku biraz ağır basarsa en geç 5 de kalkarım. Ben bu ritmin alışkanlıkla alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bir arkadaşım uykuyu çok severdi. Çocuğu okula başlayınca sabahları uyanamadığı için çocuk çok zorluk çekmişti. Eşi erkenden kalkıp işe gidiyordu, kadın çocuğunu kaldırıp hazırlayacağına tekrardan yatıp uyuyordu ve çocuk okula gidemiyordu. Hala da huyundan vazgeçmiş değil. Onun bünyeside bu ritme alışmış.

bu konu kişiden kişiye değişir. kimi az uyur ama çok enerjik geçmez günü kimi çok uyku ister dolu dolu hareketlidir günü. kaldı ki siz bir bebeğe bakıyorsunuz. sürekli uyku istemeniz normal. hele bir de süt veriyorsanız çok daha artar bu ihtiyaç. benim oğlum da sizin kuzucuk gibiydi. zamanla siz az uyumaya alışırsınız. onun da uykusu daha düzene girer bir orta yolu bulursunuz. siz de ki uyku isteği ihtiyaçtan kaynaklı.

ayy o bünye değil sorumsuzluk resmen. yazık çocuğun okuluna adapte olmasını engelliyormuş kadın. 12 saat uyurdum bekarken hatta evlendim haftasonları öğleden sonraya kadar yatardık biz iş olunca mecbur hafta içi kalkardık. annem derdi evlenince naparsın diye. ama kuzucuğum oldu çok şükür. şimdi 6 saatle idare ediyoruz.

Bende uyumayı sevmem fazla. Geç kalkınca hele günü kaçırmış gibi hissediyorum. Hayat uykuyla geçmemeli yaşanmalı. Herkesin bünyesi farklı tabi bende sevmem kesik kesik uyumayı. Büyüyünce geçer annesi inşallah :)

6 bucuk aylik bir oglum var. dogdugunden itibarek gunduzleri hic uyumazdi. ben de aksam onu yatirir, gece ev islerini yaoardim. sabaha karsi bir-iki saat uyur ve gune devam ederdim. son 3 aydir oglum artik geceleri de uyumaz oldu, boylelikle hem isleri yapaliyorum - stres altindayim- hem de sabah ve aksam, butun gunu uyanik geciriyorum. sinirlerim asiri gergin. bana yardimci olan tek sey guzel kokulu birer fincan nespresso.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…