Uyku tutmuyor , kizim neden böyle yapiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sıkmayın Allah aşkına canınızı. Çok normal çocuklarin arada bir bi ebeveyne aşırı düşkünlük göstermesi. Hele bu yaşlarda karşı cinsten ebeveyn karşı düşkünlük çok çok normal. Bı oedipus kompleksini araştırıp okuyun iciniz rahatlasin. Uyku haliyle de öyle bı tepki vermiştir. Hangimiz uyudugumuz yer ile uyandigimiz yer degisince şok olup korkmayız

Nasil demek istediniz yangina körükle gidiyor derken? Esim Beni Cok kirdi yasadiklarim bana agir geliyor , affedemiyorum, bosanmak var kafamda , güclenmeyi bekliyorum , hem madi hem manevi, böyle durumlar olunca, aklim karisiyor, bende bir hata olsa Baba yokken de tepki koyar Ama ailemin yaninda cocuk bana düsüyor babasiyla abartili tepkiler veriyor , anlayamiyorum Bunda Esiminde yaptigi yanlis birsey oldugunu düsünüyorum, Ama yaptiklarinin sorumlulugunu almadigi gibi Varolon sorunlarinda sorumlugunu bana atiyor
yani eşiniz bu durumu kullanarak siz yanlarinda olmadiginizda cocugu dolduruyor olabilir mi?
soyle anlatayim gecen ay kaynanamlar geldi cocuk elini ekmege atsa mesela onu dokunma annen kizar dolaba atsa ona dokunma annen kizar diye cocuga islemisler.
annen kizari yazmis kafaya cocuk
1 aydir kizima kizim ona dokunma elin kesilir diye gayet sakin bir sekilde soyledigimde anne kizma diye aglamaya basliyo mesela.
cocugu dakikalarca kizmiyorum seni uyariyorum sadece diye ikna etmeye calisiyorum. ne demek istedigimi anlatabildim mi bilmiyorum

Bakma burdaki olumsuz yorumlara. O yaşta benim kızım da öyleydi. Babam uyutsun, ben babamla oynıycam, parka babamla giderim... şimdi 20 aylık küçük kızım da baba düşkünü. Kız çocuklarında yaşanan oedipus kompleksi bu. Hatta erkek çocuklarda da elektra karmaşası denir anneye düşkünlük durumuna, araştırabilirsin. Seninle daha fazla vakit geçiriyor doğal olarak ve babasını özlüyordur. Sen tabii çamaşır bulaşık koştururken babası kızıyla oyun oynuyordur. Çeşitli sebepleri var bu çoook normal durumun. Senden nefret falan da etmeyecek bundan emin olabilirsin.

Babaya düşkünlük kız çocuklarında normal ama eşinin uyarısı çirkin bence, gerçekten çocuğu doldurmasindan korkarım.

Kızın babaya düşkün olduğu elektra sendromu mu acaba annelerine düşman babalarına aşık oluyorlar. Ama sizinkinin yaşı da küčükmüş muhtemelen babayı daha az gördüğü icin ona düşkündür

Uyku huysuzluğudur.
2 yaşında çocuğun davranışlarında mana aramayın lütfen. En fazla 2 yaş inat krizleridir.
Fazla hassas bir döneminizdesiniz sanırım.

Benimde aynı böyle. Benimle çok iyi. Babası gelince ona koşar hep.
Benim de koşar ve canıma minnet derim. Sonra sıkılır yine bana sarar. Mesele haline gelince bence baba iyice kıymete biniyor. Konu sahibine önerim bu durumun tadını çıkarsın. Kendisine bir çay, kahve koysun keyfine baksın.

Benim yavrum da küçükken baba gelince papucumu dama atardı hep ki epey ilgili anneyim hem ozbakim hem de oyun faliyet Vs çocukla çocuk olabilirim ve çok sevgimi gösteririm değer verdiğimi gösteririm .

Baba işten gelince benimki ,bana öyle yapmasa da baba ile uyumak, babayla yemek yemek,babayla olmak isterdi.
Bende çok uzulurdüm hemde çok hatta eşim o zaman derdi ben işteyim sen hep onunlasin sen hep ceptesin ondan öyle yapıyor. Aslında sana tam güveni var ondan böyle derdi. İnanmaz sinir olurdum ve en çok ben sevilmek isterdim 🙈
2 yıldır çocuğum bana öyle bi düşkün anlatamam bazen nefes aldırmıyor . Babası haklıymış ve büyüdükçe baba onu bırakmıyor herkesin görevi var ,aksam kesin evde mantığıni bir anladı . Bana bulaşti😁
Babasyla el ele tutuşuyorsam hemen elini ortaya koyar bana sürekli şarki uydurup söyler,sürekli iltifat lar prenses gibiyim 2 yıldır.
Aşırı özgüveni olmasına rağmen heryerde ben olayım ister. Babasıyla sakalaşirken ben babasına vur kaç yapayım güler ,babası yapınca ortalığı ayağa kaldırır.
Demem o ki bu bir süreç. Hiç bir çocuk için baba önde gelmez..en çok anne sonra baba sevilir doğanın kanunu... bak birsürü konu okuyoruz anneleri resmen kullanıyor ufakken siddet uygulamış Vs Vs kötü şeyler yaşamıs evlatlar konularında bunları yaşadık ama zor durumda kizsamda soyleyemiyorum. Çok kızgınım ama bana ihtiyacı var yazıyorlar . Düşün ki kocaman insanlar ... onlar bile sevmeyi Birakamiyorlar ne olursa olsun Anne diyorlar.. seni mi secmeyecek evladın. ..
Eşine bakma sen ,sana hava cıva yapıyor görürsun zamanla olayın tersliğini. Ve lütfen kafaya takma...

Eşinizle aranızda ki olumsuzluğu hissediyordur bence o yüzden böyle davranmış olabilir. Ne kadar yanında tartışmasanızda çocuklar hisseder. Ya boşanacaksanız bunu gerçekleştirin yada bir aile terapistine gidin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X