Daha 28 yaşındanızı ne yaş ilerlemesi,dahiliye yada aile hekimine giderek kan değerlerinize baktırın tiroit,kansızlık ve b12 değerlerinize,b12 aşırı derecede unutkanlık yapar,tiroit uyku yapar yataktan kalkmak istemezsin,keza kansızlıkta yorgunluk ve uyku hali yapar.kızlar, benim sorunum uyku düzenimin değişmesi. uykuyla başım dertte. normal midir, sizde de oldu mu hiç böyle, yoksa doktora mı gitmeliyim diye danışmak istedim. iki üç sene öncesine kadar çok hafif bir uykum vardı. odanın kapısı açıldığı an uyanırdım, iki gece üst üste uykusuz kalsam da diğer gün istediğim saatte yine uyanırdım.
fakat son üç senedir uykum gittikçe ağırlaşıyor. bunu yaşımın ilerlemesine veriyordum. yaşım 28 şu anda. çocuk, ev, derslerim de var. ama özellikle şu son bir kaç aydır birden çok değiştim. gecelemek diye bir şey yok artık hayatımda. çünkü diğer gün ölü gibi oluyorum. halbuki daha geçen sene gece ütüm varsa bitirip yatabilirdim. misafirim için hazırlık yapıp yatabilirdim.şimdi olanaksız.
ama en kötüsü, uyanamamam. gece 12.00 den sonra yatmışsam mümkün değil erken kalkamıyorum. üstelik başımda saati aralıklarla 6 dan 8 e kadar kuruyorum, ancak 8 de kalkabiliyorum, o da alarmla. benim için geç oluyor çünkü çocuğum sabahçı. Allah'tan komşular tanıdık, devamlı helallik istiyorum. çünkü başucumdaki alarma onlar kalkıyorlar ama ben duyamıyorum. sesi kısık filan değil.
hep böyle olsam, uykum ağır derim ama bir sene öncesi böyle değildim hiç. bir de feci bir unutkanlık var yanında, ilacım için su koyuyorum, ilacı unutup suyu içip gidiyorum. nöroloğa gideceğim zaten ama erken yat o zaman diyecek gibime geliyor. normal midir, yaşla değişir mi bu kadar uyku?
Tiroitlerinize baktırın o zaman ve şekerinize baktırın.Bunlura bakılmamış olabilir.Uyku apneside olabilir.yani yaşım genç. ama sorumlulukların artması ve yaştan başka sebep bulmadım. kan değerlerime aktırdım ben de ilk iş.kansızlık yok, b12 değerlerinde sorun yok. ama feci değişmiş bir uyku düzenim var. kapı sesine, saat sesine uyanırken artık başımdaki alarmı duymuyorum. bazen odasından oğlum geliyor, anne kapat artık şu alarmı diye.
Bir kan tahlili verin bence. Diyabetiniz olabilir..kızlar, benim sorunum uyku düzenimin değişmesi. uykuyla başım dertte. normal midir, sizde de oldu mu hiç böyle, yoksa doktora mı gitmeliyim diye danışmak istedim. iki üç sene öncesine kadar çok hafif bir uykum vardı. odanın kapısı açıldığı an uyanırdım, iki gece üst üste uykusuz kalsam da diğer gün istediğim saatte yine uyanırdım.
fakat son üç senedir uykum gittikçe ağırlaşıyor. bunu yaşımın ilerlemesine veriyordum. yaşım 28 şu anda. çocuk, ev, derslerim de var. ama özellikle şu son bir kaç aydır birden çok değiştim. gecelemek diye bir şey yok artık hayatımda. çünkü diğer gün ölü gibi oluyorum. halbuki daha geçen sene gece ütüm varsa bitirip yatabilirdim. misafirim için hazırlık yapıp yatabilirdim.şimdi olanaksız.
ama en kötüsü, uyanamamam. gece 12.00 den sonra yatmışsam mümkün değil erken kalkamıyorum. üstelik başımda saati aralıklarla 6 dan 8 e kadar kuruyorum, ancak 8 de kalkabiliyorum, o da alarmla. benim için geç oluyor çünkü çocuğum sabahçı. Allah'tan komşular tanıdık, devamlı helallik istiyorum. çünkü başucumdaki alarma onlar kalkıyorlar ama ben duyamıyorum. sesi kısık filan değil.
hep böyle olsam, uykum ağır derim ama bir sene öncesi böyle değildim hiç. bir de feci bir unutkanlık var yanında, ilacım için su koyuyorum, ilacı unutup suyu içip gidiyorum. nöroloğa gideceğim zaten ama erken yat o zaman diyecek gibime geliyor. normal midir, yaşla değişir mi bu kadar uyku?
Tiroit hastasıyım yıllardır uyku problemi bende de vardı 24 saat uyumak isterdim,değerlerim yükseldiği an yine aynıyım gözümü açasım gelmez.Başının ucunda abartısız iki saat çalan telefonu duyamamak normal midir? Sinir oluyorum. Verdiğim rahatsızlık ve duyduğum rahatsızlık birbiriyle yarışıyor.
Tiroit ilacı ömür boyu kullanılan bir ilaç siz bıraktınız mı?Bende de geçen sene mart,nisan gibi başladı uyku sorunu resmen kalkamıyodum yataktan o derece, sabahlayıp gündüz istediğim saate kadar yatıyodum.Bu sefer bitkin,halsiz oluyodum bütün gün.
Dahiliye bölümüne gittim tahliller yaptırdım B12-D3 vitamin eksikliği ve troidlerim yavaş çalışıyomuş.
Belli bir süre vitamin troid ilacı falan kullandım kendimce de takviye yaptım biraz her gece rahat uyumak için süt içiyodum.
3-4 ay rahattım gece hemen yatar sabahları kendiliğimden uyanır dinç oluyodum.
Bu aralar gene uyku düzenim gitti tekrar tahlil yaptırayım bende
Tiroit ilacı ömür boyu kullanılan bir ilaç siz bıraktınız mı?
Değerleriniz yükselmiş olabilir o zaman.yok devam ediyorum da hala sınav döneminde dengem şaştı biraz sanırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?