uyku..yardım edin kızlar.

sess_s

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
3.217
4.664
133
39
kızlar, benim sorunum uyku düzenimin değişmesi. uykuyla başım dertte. normal midir, sizde de oldu mu hiç böyle, yoksa doktora mı gitmeliyim diye danışmak istedim. iki üç sene öncesine kadar çok hafif bir uykum vardı. odanın kapısı açıldığı an uyanırdım, iki gece üst üste uykusuz kalsam da diğer gün istediğim saatte yine uyanırdım.

fakat son üç senedir uykum gittikçe ağırlaşıyor. bunu yaşımın ilerlemesine veriyordum. yaşım 28 şu anda. çocuk, ev, derslerim de var. ama özellikle şu son bir kaç aydır birden çok değiştim. gecelemek diye bir şey yok artık hayatımda. çünkü diğer gün ölü gibi oluyorum. halbuki daha geçen sene gece ütüm varsa bitirip yatabilirdim. misafirim için hazırlık yapıp yatabilirdim.şimdi olanaksız.

ama en kötüsü, uyanamamam. gece 12.00 den sonra yatmışsam mümkün değil erken kalkamıyorum. üstelik başımda saati aralıklarla 6 dan 8 e kadar kuruyorum, ancak 8 de kalkabiliyorum, o da alarmla. benim için geç oluyor çünkü çocuğum sabahçı. Allah'tan komşular tanıdık, devamlı helallik istiyorum. çünkü başucumdaki alarma onlar kalkıyorlar ama ben duyamıyorum. sesi kısık filan değil.

hep böyle olsam, uykum ağır derim ama bir sene öncesi böyle değildim hiç. bir de feci bir unutkanlık var yanında, ilacım için su koyuyorum, ilacı unutup suyu içip gidiyorum. nöroloğa gideceğim zaten ama erken yat o zaman diyecek gibime geliyor. normal midir, yaşla değişir mi bu kadar uyku?

zamanla değişiyor, ben de hafif uykuyu yalnızca ilkokulda okurdum sanırım zihnim yorulmadığından tık olsa uyanırdım sabahları alarm çalmaya başlasa dinç olarak kalkardım, şimdi gittikçe ağırlaştım uykusuz duramaz oldum sabahları da sürünerek çıkıyorum yataktan sanırım yaş ilerledikçe uyku düzeni de değişiyor

Daha 28 yaşındanızı ne yaş ilerlemesi,dahiliye yada aile hekimine giderek kan değerlerinize baktırın tiroit,kansızlık ve b12 değerlerinize,b12 aşırı derecede unutkanlık yapar,tiroit uyku yapar yataktan kalkmak istemezsin,keza kansızlıkta yorgunluk ve uyku hali yapar.

Bu sıralar çok raatlıyorum bu şikayete. Doktora gitmenizden baska bişey oneremıcem

yani yaşım genç. ama sorumlulukların artması ve yaştan başka sebep bulmadım. kan değerlerime aktırdım ben de ilk iş.kansızlık yok, b12 değerlerinde sorun yok. ama feci değişmiş bir uyku düzenim var. kapı sesine, saat sesine uyanırken artık başımdaki alarmı duymuyorum. bazen odasından oğlum geliyor, anne kapat artık şu alarmı diye.

Tiroitlerinize baktırın o zaman ve şekerinize baktırın.Bunlura bakılmamış olabilir.Uyku apneside olabilir.

tiroit ve şekere baktırayım. uyku apnesinde horlama olur diye biliyorum. bende yok o yüzden hiç düşünmedim

Bir kan tahlili verin bence. Diyabetiniz olabilir..

Benim de ağırlaşıyor. Önceden uykuda bile kendimi kaybettiğim olmazken , şimdi uyanamıyorum bile.
Ama geceleri çok zor uykuya dalıyorum.
Saat gece 4-5 te uyuyorum çünkü uykum gelmiyor. Ertesi gün erken kalksam bile bir sonraki gün yine gece o saatlere kadar faltaşı gibiyim. Deliricem yakında. Sabahları da uyanamıyorum bu sefer, bir tatlı uykum bir tatlı .

Benim de uyku sorunum var kaçta yatarsam yatayım 11 de kadar uyumayınca olmuyor
bütün tahlillerime baktırdım b12 kullandım hiç ilgisi yok
uyumayı seviyorum
vücudumun ihtiyacı var demek ki ne yapayım

şeker diyabet hepsine baktıracağım ve bir nöroloğa da gideceğim muhakkak. ama ne bileyim ciddi başka sağlık sorunları olmadan o kadar sinir bozucu ki. eskiden işim varsa yetiştirirdim. özellikle sabahları erken işler olduğunda ya da çocuğu okula geç bıraktığımda çok rahatsız oluyorum. hamileyken çok uyurdum. kaç kere test yaptırdım ondan mı diye

Başının ucunda abartısız iki saat çalan telefonu duyamamak normal midir? Sinir oluyorum. Verdiğim rahatsızlık ve duyduğum rahatsızlık birbiriyle yarışıyor.

Başının ucunda abartısız iki saat çalan telefonu duyamamak normal midir? Sinir oluyorum. Verdiğim rahatsızlık ve duyduğum rahatsızlık birbiriyle yarışıyor.
Tiroit hastasıyım yıllardır uyku problemi bende de vardı 24 saat uyumak isterdim,değerlerim yükseldiği an yine aynıyım gözümü açasım gelmez.

geçmiş olsun size de. muhakkak baktıracağım önerinizden sonra. bu arada söylemeden edemiyeceğim: anthony ve candy çok tatlı olmuş. anthony benim ilk aşkımdı

Bende de geçen sene mart,nisan gibi başladı uyku sorunu resmen kalkamıyodum yataktan o derece, sabahlayıp gündüz istediğim saate kadar yatıyodum.Bu sefer bitkin,halsiz oluyodum bütün gün.
Dahiliye bölümüne gittim tahliller yaptırdım B12-D3 vitamin eksikliği ve troidlerim yavaş çalışıyomuş.
Belli bir süre vitamin troid ilacı falan kullandım kendimce de takviye yaptım biraz her gece rahat uyumak için süt içiyodum.
3-4 ay rahattım gece hemen yatar sabahları kendiliğimden uyanır dinç oluyodum.
Bu aralar gene uyku düzenim gitti tekrar tahlil yaptırayım bende

Tiroit ilacı ömür boyu kullanılan bir ilaç siz bıraktınız mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…