Uykum ve kilom

gecekirpik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
1.191
538
123
Merhaba sevgili KK üyeleri..

Son birkaç aydır 65 kiloya çıktım, nasıl olduğunu anlamadan hem de..

Hem o kadar sağlıklı beslenip hem bu kadar nasıl şiştim diye şoklardayım:26:

Ne yeme düzenim ne de hareket anlamında bir farklılık olmadan.. :26:

Ayrıca asıl beni mahveden konu ise sürekli uykumun olması..

Deliler gibi uyuyabilirim..Eskiden uykusuz dursam bile ertesi gün uyku nedir bilmeyen ben, şimdilerde ne kadar uyursam uyuyayım hep uyuşuk uyuşuk geziniyorum..Enerjim öyle düşük ki..

Uyku saatimi düzene koysam bile..

Bundan 9-10 sene önce 18 yaşında bu şikayetim vardı yine..Hem uyku hem kilo alımı ..

O zaman doktora gitmiştim onca muayene sonucunda 1 ay sıonunda bana dedı kı ''uyku ve iştah hormonu çok çalışıyor .''

Buna benzer bir cümleydi..Tam cümleyi hatırlayamıyorum..

Doktora gitmek istemiyorum..Yine ilaçlar bilmem neler inanın vaktim de yok..

Acaba benim durumumda olan var mı arkadaşlar..

Varsa ne gibi çare buldunuz ..Yardımcı olur musunuz..

Son düzenleme:
canım ben de şimdi internetten ona bakıyordum. ben de üniv.den mezun oldum ve bir aya kdr işe gircem bu dönemde baya sinir stres yaptım. depresyon sebebi olabilir yazıyor. eğer bu iki haftadır devam ediyorsa uzmana görünün yazıyor ama daha azsa insanların dönem dönem böyle şeyler yaşadığı ve korkulacak bir şeyin olmadığını söylüyorlar

Off ne 2 haftası neredeyse son 2 aydır aklıma hep kötü şeyler geliyor..Ayrıca araştırınca depresyon yazıyor bende de..Sıkıntılarım var biraz..Stres küpüyüm belki bu sebep bilmiyorum
ama inan sabah evden çıkarken kaç saatte hazırlanıyorum..Yavaş yavaş bir dünya süsleniyorum..Hiç atik değilim.. Sırf iyi görüneyim kimse anlamasın mutsuzluğumu diye..Bazen anlayan soruyor ve sebebi yok deyince inanmıyorlar..Yani gözle görülür sebep yok..Hep kaygı endişe.. Doktora gitmeye korkar hale geldim..Sanki kötü birşey çıkacakmış gibi..Çünkü beyin MR 'ı isteyecek ve psikolojim daha kötü oluyor o MR da..

Son düzenleme:
bende de aynı dert var işte. hatta bi ara düşündüm acaba hastamıyım diye kafamda bi sorun çıkacakmış gibi geldi hatta. eskiden çok dinç ve hareketliyken nasıl oldu da bu kadar pasif oldum anlamadım ama bence havalardan da oluyor. link göndermek yasak sanırım mesajla bi göndereyim sana

Gönderdiğin makaleyi okudum canım...aynı durumdayız demek ki..yediklerime daha çok dikkat etmeliyim sanırım ..belki de hareketsiz kaldıkca su içsek yarıyor..bu da psikolojimi bozuyor olmalı..!

bana su içsem de yaramıyor :) ama nerdeyse iki aydır evdeyim normalde boyum 1.69 kilom da 46-48 arasında değişiyordu şimdi evde dura dura kilo aldım. 2 ayda 3 kilo ancak almışımdır ama olsun 44 kg olduğumuda bilirim :) erkek arkadaşım da aynı sürekli uyuyoruz geceleri sabah 5 te yatıyoruz gündüzleri de sersem gibiyiz. tuhaf bişi ya ben biraz da soğuk havalara veriyorum

Bu durumda olan bi arkadaşıma eczacı B vitamini takviyesi önermişti, şimdi biraz daha az uyuyor. Belki sende de işe yarar

Bu durumda olan bi arkadaşıma eczacı B vitamini takviyesi önermişti, şimdi biraz daha az uyuyor. Belki sende de işe yarar

Canım..Çok teşekkür ederim..B vitamini eksikliği hakkındaki bilgileri bir okuyayım bakayım..

Canım..Çok teşekkür ederim..B vitamini eksikliği hakkındaki bilgileri bir okuyayım bakayım..

Rica ederim ne demek Ben de B vitamini kullanıyorum üstelik kan testinde eksik çıkmamıştı ama Stresli ve yoğun bir dönemdeyim, B vitamini hakketen yatıştırıyor sinirleri, sen de stresliymişsin anladığım kadarıyla, umarım faydası dokunur almaya karar verirsen :)

sizinle aynı şeyleri yaşıyorum birden kilo almaya başladım 7 kilo aldım şimdi doktora gittim tahlil yaptırdım bakalım bir şey çıkacak mı. (

soğuk havalara bağladım ben de bu durumumu. aynen kilo alımı ve uyku manyaklığı ki ben uykuya çok dayanıklıydım.
aslında test yaptırmakta fayda var.

Aynen bende bir gece öncesinden kalmış olsam bile hayat enerjim yüksek ve dayanıklıydım =((
şimdi işten eve döndüğüm gibi televizyon başında gözlerim kapanmaya başlıyor. Sabah iki ayrı alarm kurmak zorunda kalıyorum.
Beslenme düzenimde hiç bir problem yok eskisinden çok daha dikkat ediyorum =) sanırım düzen bana ters tepti kendimce bir kaç önlem aldım bunların başında omega 3 ve bazı vitamin destekleri kullanmaya başladım.
Sanki biraz daha iyiyim..
Eğer dr'ye gitmek istemiyorsan gıda takviyesi denemeni tavsiye ederim...

Mutlaka bir doktora gidin. Başka sebepleri olabilir. Lisedeyken benzer şikayetlerim vardı, çok ağır grip sonrası karaciğerim yorulmuş bir çeşit sarılık teşhisi koymuşlardı. Doktora danışmadan gıda takviyesi almanızı da tavsiye etmem, şikayetinizi baskılayabilir ama gidermez.

Evet arkadaşlar tahlillerimi aldım ve hepatit çıktım karaciğerim iltihaplanmış.Bence siz de doktora gidin (

duygu peki kurtuldun mu hastalığından?

Tabii ki, 1 ay uygun bir diyet vermişlerdi, neydi hatırlamıyorum annem yaptı yemekleri... Bir de bir ilaç kullanıyordum. 2-3 aya birşeyim kalmamıştı diye hatırlıyorum.

Aynı rahatsızlık sanırım geçirdiğimiz, hepatitin bir çeşidiydi benim de, çok geçmiş olsun... Herhalde 13-14 sene olmuştur geçireli ben, bir daha da tekrarlamadı. Yorma kendini fazla, bol bol dinlen.

Teşekkür ederim valla üniversiteye hazırlanıyorum dinlenmek haram bana kilo verdin mi peki ben çok kilo aldım çünkü

Teşekkür ederim valla üniversiteye hazırlanıyorum dinlenmek haram bana kilo verdin mi peki ben çok kilo aldım çünkü

Verdim verdim, hiç merak etme.. Aklıma bile takılmamıştı kilo aldığım, kendiliğinden gitti. Ben de üniversiteye hazırlanıyordum o sıra, yorgunluktan ölüyordum, bilirim, çok haklısın...

Çok dikkat et kendine, düzenli ilaçlarını al ve meyvelere yüklen, doktor aksini demediyse tabii..

Bakalım başka doktorlarada gidiyorum tek doktora güvenmiyorum :))

Mantıklı bir hareket olur :) Umarım en kısa zamanda iyileşir, kendini toparlarsın, üniversite sınavları çok ama çok önemli insan hayatında malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…