Uyku🥲

sadecemelo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2015
2.236
5.505
108
32
Merhaba hanımlar

Benim sıkıntım oğlumun uyumaması, yani şöyle kendisi tam bir yaşını doldurdu, 5 aylıkken çok çok rahat uyurdu. En azından gece çok kalkmazdı.
Şimdi saat başı belki de yarım saatte bir kalkıyor, şimdilerde de 7 de kalkmaya başladı 9 da kalkan çocuk.
Bitik bir durumdayım, etrafımdaki insanlara manyak gibi gerçekten 10 a kadar uyuyor musunuz diye soruyorum 😂bana imkansız gibi geliyor😂
Evladım uyandıysa herkes uyanmak zorunda valla kafamıza vurmalar, saçımızı çekmeler, ağlamalar ( ama gözyaşı yok) 😂
Çok yoruldum, normalde huysuz bir çocuk değil ama uyku konusunda çok huysuz ne yaptıysam işe yaramadı. Baybay baby night diye bir damla var galiba, ondan mı kullansam diyorum içinde ne olduğu belli değil diye vazgeçiyorum sonra :KK43:
Oğlumun uykusuna çare yok gibi biliyorum.
İçimi dökmek istedim 🥲
benim gibi gece bekçisi annelerle dolu burası, yalnız değiliz 🥲

Şu sıralar diş çıkartıyor olabilir mi? Aklıma o geldi .uykuya doğduğu günden beri düşkün olan oğlum Özellikle köpek dişlerini çıkarırken neredeyse bir aya yakın doğru düzgün uyumamıştı ve aşırı huy değiştirmişti

Dişler geliyor olabilir. Daha ufak, ilk iki üç yıl kesintisiz uyku zor zaten beklentinizi düşürmeniz daha mutlu edebilir.
Benimki 4,5 yaşında, kesintisiz uyku 27. Ayda geldi hayatımıza o da tam gelmek değil😄 Bazen çişe kalkar seslenir bazen gece beni çağırır benle uyu der. Haftada dört gün kesintisiz uyusam şükür diyorum. Büyümek de zor büyütmek de zor. İlaç gibi şeylere yönelmemenizi öneririm

Bunlar bu yaş dönemi için çok tuhaf şeyler değil. Bir yaş civarı bebeklerin % 80’i bunları yapar. Bu dönemde diş çıkarma, büyüme atakları gibi süreçler oluyor. Huysuzluk, gece terörü, iştahsızlık gibi belirtiler görülebiliyor. Hepimiz bunları yaşadık. Akşam yatıp deliksiz uyuyan, sabah 10’da kalkan kaç çocuk vardır ki?

Bunlar bu yaş dönemi için çok tuhaf şeyler değil. Bir yaş civarı bebeklerin % 80’i bunları yapar. Bu dönemde diş çıkarma, büyüme atakları gibi süreçler oluyor. Huysuzluk, gece terörü, iştahsızlık gibi belirtiler görülebiliyor. Hepimiz bunları yaşadık. Akşam yatıp deliksiz uyuyan, sabah 10’da kalkan kaç çocuk vardır ki?
Zaten diş dönemi beni bitirdi ama benim oğlum ekstra bi uykuyu sevmiyor gibi geliyor

Zaten diş dönemi beni bitirdi ama benim oğlum ekstra bi uykuyu sevmiyor gibi geliyor
Ama sık uyanması hayata tutunma içgüdüsü. Bebeklerin sık uyanması normal.
Bir yaş daha çok küçük bebek. Öyle normal ki. Emzirme bitmeden kesintisiz uyku beklemeyin zaten emme güdüsü de uyandırıyor.

En güzel telkini sana söyleyeyim mi alışmak gibisi yok.
Tüm çocuklar böyle demek.
Bu da geçer ya hu demek.
Sarıl sev öp annesi .
O kadar hızlı geçecek ki bu dönemleri çok zor da olsa arkanı dönüp baktığında o minicik elleri minicik ayakları olan çocuğu göremeyeceksin büyümüş olacak.

Ama sık uyanması hayata tutunma içgüdüsü. Bebeklerin sık uyanması normal.
Bir yaş daha çok küçük bebek. Öyle normal ki. Emzirme bitmeden kesintisiz uyku beklemeyin zaten emme güdüsü de uyandırıyor.
Emmiyor malesef çok obur bir çocuk ve benimde sürüm hiç yetmedi ona azdı çok çabaladım ama istemedi şimdi geceleri 2 biberon normal sür veriyorum

Emmiyor malesef çok obur bir çocuk ve benimde sürüm hiç yetmedi ona azdı çok çabaladım ama istemedi şimdi geceleri 2 biberon normal sür veriyorum
Aman dikkat et bazi obezlik küçük yaşta başlıyor. Cok obursa bir doktor kontrolünden geçirmeni öneririm.
Gece beslemesini olduğunca azalt .
Sonra tamamen Birak
Gece beslenmesi biterse uykusu daha çok düzelir

En güzel telkini sana söyleyeyim mi alışmak gibisi yok.
Tüm çocuklar böyle demek.
Bu da geçer ya hu demek.
Sarıl sev öp annesi .
O kadar hızlı geçecek ki bu dönemleri çok zor da olsa arkanı dönüp baktığında o minicik elleri minicik ayakları olan çocuğu göremeyeceksin büyümüş olacak.
Zaten gün içinde hiç yormuyor beni sakin bir çocuk ama işte uykusuzluk insana çok zor geliyor ilk zamanlara nazaran dediğiniz gibi daha alışkınım şu an ama insanlar yaşı geçince düzelir 6 ay doldursun düzelir diye diye kandırıyorlarmış meğer 😂

Aman dikkat et bazi obezlik küçük yaşta başlıyor. Cok obursa bir doktor kontrolünden geçirmeni öneririm.
Gece beslemesini olduğunca azalt .
Sonra tamamen Birak
Gece beslenmesi biterse uykusu daha çok düzelir
Doktorumuz da iştahlı işte ne güzel her bebek böyle olmaz dedi normal buluyor bu durumu

Back
X