Uykusuzluktan bayılmak üzereyim :(

Sen bilirsin canım. Benimki 11 aylık. Üst iki dışı cikiyor. Biri patladı, diğeri de çıkmak üzere. Üst dişler çok daha zor çıkıyor. Alt dişleri bu kadar zor olmamisti

İnternette Dr kadir tugcuyu takip ediyorum. Belki sizde denk gelmissinizdir. Ben çok faydalandim herkese tavsiye ediyorum.
Onu tanıdıktan sonra gerçekten ilaçsız atlattığimiz çok hastalık oldu.
Aslında bağışıklık kazanması icin ilaç vermemeye çalışıyoruz. Mesela ben normal Dr a goturuyorum.internetten de bu Dr a soruyorum. iki çocuğum var, ki bazen kendimiz içinde sorariz çok hastalık atlattık.
Özellikle bir hastalık gecirmistik ki ilk defa karşılaşmıştım. 3 Dr a götürdüm biri de prof. Du , antibiyotik verdi. Kadir tuğcu ise verme dedi . İçim el vermedi 1 gün verdim, sonra bıraktım. Ve kadir tugcunun dediği gibi geçti.. ama hastalıklarda insan çok korkuyor. İlk kızimda peş peşe maalesef iki antibiyotik bitirmisligim var. Şimdi yıllardır pek kullanmıyoruz.
En son bir Dr a gittik ki , 6 gün atesliydi çocuk yemedi zayıfladı . Dr a götürdüm. Dr bir kaç güne iyileşir dedi . İyileşti. İyi Dr u bulmak önemli . Bu kadir tuğcu bence onlardan bir tanesi. Eski yazılarını okumak gerekiyor.okuya okuyarak öğrendim çoğu şeyi.

38.1 endişe edilecek ölçüde değil. Hele bebeklerde asla. Ateşi boşuna sağlamıyor benedimiz. Ateşin de bir görevi var. Ben 39.5 fln olmadan hiçbirşey vermem hatta kızım 1.5 senelik ömründe hiç ateş düşürücü almadı (geçen ay ilk defa ilaç kullandık ama bu başka bir rahatsızlıkla alakalı idi). Uyku konusuna gelince beraber yatmayı denediniz mi? Belki o zaman daha sakin olur uyur siz de uyumuş olursunuz .

Yapacak birşey yok en azından erken çıkarmış bizimkiler :)) yani erken rahatlicaz

Şimdi de 3 yaşını bulmaz diye avunuyorum.
Bir arkadaşım kızı 2 yaşında daha köpek dişleri çıkarmamış.

Geç çıkması iyidir derler ama oğlum toplu halde patlattığında bir süre rahatlıyorduk en azından..

Evet geç çıkarması daha iyi diyorlar ama napalım geri itemiyoruz dişleri :))))

ibufen ve türevleri cok zararli..biz ilacsiz gecirdik bu donemleri yapmayin..

Şu an bulunur mu bilmem ama bir başka konuya da yazmıştım. Kereviz saplarını dondurucuya atıp çıkarıp veriyorlarmış bebişlere.. Kemirdikçe hem soğuk olduğu için hem de kerevizin içinde bulunan bir maddeden dolayı rahatlatıyormuş. Lifli olduğu için de koparamıyormuş minikler..

ibufen ve türevleri cok zararli..biz ilacsiz gecirdik bu donemleri yapmayin..

Hanımefendi bilip bilmeden zararlı diyemezsiniz.
Her ilacın yararının yanında zararı da vardır ama terazinin hangi kefesi ağır basarsa o uygulanır..

O kadar zararlı olsa doktorlar tedavi olarak uygulamaz. Psikopat mı bu kadar doktor?
Herkes doktor bu memlekette..

ben kafama gore demiyorum zaten bizim de doktorumuz boyle uygun goruyor. ilacsiz..

tabi cnm o ayrı konu. mesela bizim doktorumuz da önce basit tedavi dener geçmezse veya ilerlerse antibiyotik yolunu tercih eder. ama hemen de ilaç dayamak iyi değil. mesela annem zamanında bizim dolap ilaçtan geçilmezdi. çok şükür şimdi yeni nesil daha bilinçli mecbur oldukça kullanıyor.
baksanıza bizim neslimiz biraz gerimiz hep şeker tansiyon kalp böbrek hastalıklarıyla cebelleşiyor. bunlar hep çocukluktan kalma yanlış beslenme yanlış ilaç tedavisi. birçoğu da günümüz besinlerinden maalesef

ayrica toplum olarak neden bu kadar ilac bagimlisiyiz bilemiyorum. doktorlarin da söylediği bu: ilac yazmazsan senden kötüsü yok diyor.

ibufeni ben de okudum bir anne hemşirenin yazısından kadın resmen yalvarıyordu vermeyin çocuklarınıza diye. hafıza problemi bilinç bulanıklığı bağırsak kanaması yapıyor. çok hastamız geliyor böyle diye.

ben kafama gore demiyorum zaten bizim de doktorumuz boyle uygun goruyor. ilacsiz..

Sırf diş için tabi ki ilaç verilmez. Önce alternatif yollar denenir. Ben de en dayanamadığımız noktada ağrı kesici verirdim. Ama doktoru demek ki başka bir problem görmüş..

Direk ibufren çok zararlı demek doğru değil. Burayı okuyan kaç bin tecrübesiz anne var.
Belki de onların bebeğine zarar veriyorsunuz.
Nasıl ki burada ilaç tavsiye edemiyorsak, tedavi olarak kullanılabilen bir ilaca da direk çok zararlı diyemeyiz..

sanki ben sizinle bu konuda daha once tartistik gibi hatirliyoum. ilac kullanmak isteyen kullansin ama bana gore degil. hele ufak tefek seylere yanlis teshislerle cocuklar olumden donuyor. 45 yillik cocuk doktorunuzun bilgisini paylasiyorum ben. alelâde konusmuyorum. bu kadar tepki goatermenize de bir anlam veremiyorum. sotler misiniz bu ilaclar nasil bi kadar yararli? madem yararli buyrun kullanin. uzatmayalim bence. tercih meselesi. tecrübe meselesi..

Ayy sorma vallahi şuraya konu açtığıma bin pişmanım. Ne zararlısı parasetamol içeren her ilaç zararsızdır. Hamileyken de parasetamol içeren ilaçlar verildi sonuçta. Bunlara göre bütün doktorlar boş yere okumuş.

Biİm doktorumuz da yaklaşık 50 yıldır doktorluk yapıyor. Heralde o kadar bilgisiz değildir diye düşünüyorum zaten ilacı da 1 ay boyunca vermedik.

Bir arkadaşımın eşi de çocuğa ağrı kesici verdirmiyormuş zararlı diye. Çocuğun ağlamasına nasıl dayanılır ki?
Doktorlar boğaz enfeksiyonunda ilk bir kaç gün ateşi olmasa da calpol dolven dönüşümlü ver ağrısı olur diyor bir defa.

1 yaşındaki bebekler kemoterapi görüyor da şifa için insanlar dört elle sarılıyor o ağır ilaçlara..
Herkes alternatif tıpçı oldu ama ona da tam bilinçlenmeden atlanıyor..
Delinin biri kuyuya bir taş atıyor kimse çıkarmaya uğraşmıyor bile..

Alternatif tıpın da zararları var. Anason zararsız bişey mı burada anason veriyorum diyen olmuş. Anason uyutuyor bana gaz döneminde de söylediler bi iki kere verdim. Kaldı ki alerjisi olsa bu tarz şeylere bebekler için çok daha zararlı. O acıya çocuk nasıl dayansın zaten uyumamasından belli. Bütün gün 10 dk uyuyor geceleri saat başı kalkıyor. Böyle sağlıklı nasıl büyüyecek ki?
Doğal geçirmek bende isterim ama bebrğimin o kıvranmasını ağlamasını nasıl görmezden geleyim ya. Yazık değil mı bak sabah uyudu çığlık çığlığa uyandı. Yarım saat sonra. E böyle daha huzursuz olacak ki.

Kesinlikle bilinçsizce kulaktan dolma bilgiyle yapılmaz. İnsanlar bu yüzden yıllarca kafa patlatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…