- 21 Nisan 2018
- 8.154
- 30.244
- 548
- 36
Sen bilirsin canım. Benimki 11 aylık. Üst iki dışı cikiyor. Biri patladı, diğeri de çıkmak üzere. Üst dişler çok daha zor çıkıyor. Alt dişleri bu kadar zor olmamistiKaç aylık seninki? Valla 5 de güne başlıyorum inanılmaz derecede uykusuzum ama napayım olacak o kadar.
Soğan cesaret edemiyorum az daha duraun ön dişleri çok keskin beni bile ısırdığında çığlık attım dün :))
Yani tuttuğunu koparabilen cinsten.
O yüzden şimdilik duraun boğazına kaçabilir.
Bizimkinin keyif uykusu 10 20 dk sürüyor :) mesela 10 da uyudu 10:15 de geri uyandı :):)Yo benimki kayfi yatıyor şöyleki akşam 9-10 gibi yatağında uyuyor sabah 9 gibi bir iki saatlik keyif uykusu yapıyor :)))
Aynen öyle. Bak mesela grip geçirdi bana ilaç vermedi serum sıktırdı. Biz atlattık ama o şekilde ilaca gerek kalmadı.
En ufak şeye ilaç vermek iyi değil ama ilaç vermemek için de direnmeye gerek yok eğer ihtiyacı olrsa kullanılmalı. Yani ufacık zaten bağışıklığı nasıl atlatsın hastalıkları?
Daha beter olacağına kosa süreliğine vermek daha mantıklı.
Yapacak birşey yok en azından erken çıkarmış bizimkiler :)) yani erken rahatlicaz
Evet geç çıkarması daha iyi diyorlar ama napalım geri itemiyoruz dişleri :))))Şimdi de 3 yaşını bulmaz diye avunuyorum.
Bir arkadaşım kızı 2 yaşında daha köpek dişleri çıkarmamış.
Geç çıkması iyidir derler ama oğlum toplu halde patlattığında bir süre rahatlıyorduk en azından..
ibufen ve türevleri cok zararli..biz ilacsiz gecirdik bu donemleri yapmayin..
ben kafama gore demiyorum zaten bizim de doktorumuz boyle uygun goruyor. ilacsiz..Hanımefendi bilip bilmeden zararlı diyemezsiniz.
Her ilacın yararının yanında zararı da vardır ama terazinin hangi kefesi ağır basarsa o uygulanır..
O kadar zararlı olsa doktorlar tedavi olarak uygulamaz. Psikopat mı bu kadar doktor?
Herkes doktor bu memlekette..
Diş için söylemiyorum ama ilaçsız atlatilamayan bazi hastaliklar var ki bazı doktorlar sirf " ilaç vermeyen doktor" olabilmek adina gecistirebiliyorlar maalesef.
Oglum tonsilit oldugunda doktorun biri ilaca gerek yok serum fizyolojik sıkın bol.bol sivi verin dedi onu dinledim cocuk daha da kotuye gitti,bir baska uzmana götürdük antibiyotiksiz geçmez ne yazik ki dedi ve antibiyotik tedavisine basladik(ilk kez kullandım ve ben de ilaç karsitiyim ama iste muhtaç durumdayken yapilacak bir şey kalmiyor) hemen ayaga kalkti cocuk.
Bazen mecbur kaliyorsunuz.
Hanımefendi bilip bilmeden zararlı diyemezsiniz.
Her ilacın yararının yanında zararı da vardır ama terazinin hangi kefesi ağır basarsa o uygulanır..
O kadar zararlı olsa doktorlar tedavi olarak uygulamaz. Psikopat mı bu kadar doktor?
ben kafama gore demiyorum zaten bizim de doktorumuz boyle uygun goruyor. ilacsiz..
sanki ben sizinle bu konuda daha once tartistik gibi hatirliyoum. ilac kullanmak isteyen kullansin ama bana gore degil. hele ufak tefek seylere yanlis teshislerle cocuklar olumden donuyor. 45 yillik cocuk doktorunuzun bilgisini paylasiyorum ben. alelâde konusmuyorum. bu kadar tepki goatermenize de bir anlam veremiyorum. sotler misiniz bu ilaclar nasil bi kadar yararli? madem yararli buyrun kullanin. uzatmayalim bence. tercih meselesi. tecrübe meselesi..Sırf diş için tabi ki ilaç verilmez. Önce alternatif yollar denenir. Ben de en dayanamadığımız noktada ağrı kesici verirdim. Ama doktoru demek ki başka bir problem görmüş..
Direk ibufren çok zararlı demek doğru değil. Burayı okuyan kaç bin tecrübesiz anne var.
Belki de onların bebeğine zarar veriyorsunuz.
Nasıl ki burada ilaç tavsiye edemiyorsak, tedavi olarak kullanılabilen bir ilaca da direk çok zararlı diyemeyiz..
Ayy sorma vallahi şuraya konu açtığıma bin pişmanım. Ne zararlısı parasetamol içeren her ilaç zararsızdır. Hamileyken de parasetamol içeren ilaçlar verildi sonuçta. Bunlara göre bütün doktorlar boş yere okumuş.Hanımefendi bilip bilmeden zararlı diyemezsiniz.
Biİm doktorumuz da yaklaşık 50 yıldır doktorluk yapıyor. Heralde o kadar bilgisiz değildir diye düşünüyorum zaten ilacı da 1 ay boyunca vermedik.sanki ben sizinle bu konuda daha once tartistik gibi hatirliyoum. ilac kullanmak isteyen kullansin ama bana gore degil. hele ufak tefek seylere yanlis teshislerle cocuklar olumden donuyor. 45 yillik cocuk doktorunuzun bilgisini paylasiyorum ben. alelâde konusmuyorum. bu kadar tepki goatermenize de bir anlam veremiyorum. sotler misiniz bu ilaclar nasil bi kadar yararli? madem yararli buyrun kullanin. uzatmayalim bence. tercih meselesi. tecrübe meselesi..
Ayy sorma vallahi şuraya konu açtığıma bin pişmanım. Ne zararlısı parasetamol içeren her ilaç zararsızdır. Hamileyken de parasetamol içeren ilaçlar verildi sonuçta. Bunlara göre bütün doktorlar boş yere okumuş.
Alternatif tıpın da zararları var. Anason zararsız bişey mı burada anason veriyorum diyen olmuş. Anason uyutuyor bana gaz döneminde de söylediler bi iki kere verdim. Kaldı ki alerjisi olsa bu tarz şeylere bebekler için çok daha zararlı. O acıya çocuk nasıl dayansın zaten uyumamasından belli. Bütün gün 10 dk uyuyor geceleri saat başı kalkıyor. Böyle sağlıklı nasıl büyüyecek ki?Bir arkadaşımın eşi de çocuğa ağrı kesici verdirmiyormuş zararlı diye. Çocuğun ağlamasına nasıl dayanılır ki?
Doktorlar boğaz enfeksiyonunda ilk bir kaç gün ateşi olmasa da calpol dolven dönüşümlü ver ağrısı olur diyor bir defa.
1 yaşındaki bebekler kemoterapi görüyor da şifa için insanlar dört elle sarılıyor o ağır ilaçlara..
Herkes alternatif tıpçı oldu ama ona da tam bilinçlenmeden atlanıyor..
Delinin biri kuyuya bir taş atıyor kimse çıkarmaya uğraşmıyor bile..
Alternatif tıpın da zararları var. Anason zararsız bişey mı burada anason veriyorum diyen olmuş. Anason uyutuyor bana gaz döneminde de söylediler bi iki kere verdim. Kaldı ki alerjisi olsa bu tarz şeylere bebekler için çok daha zararlı. O acıya çocuk nasıl dayansın zaten uyumamasından belli. Bütün gün 10 dk uyuyor geceleri saat başı kalkıyor. Böyle sağlıklı nasıl büyüyecek ki?
Doğal geçirmek bende isterim ama bebrğimin o kıvranmasını ağlamasını nasıl görmezden geleyim ya. Yazık değil mı bak sabah uyudu çığlık çığlığa uyandı. Yarım saat sonra. E böyle daha huzursuz olacak ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?