Uykusuzluktan geberiyorum uyuyamıyorum 😞

iilay

04.08✨
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2009
2.050
3.282
658
31
Kızlar merhaba..
Öncelikle kendimden bahsedeyim 2 aylık evliyim çok şükür şuan eşimden yana hiçbir sıkıntım yok. Evlendikten sonra Ege’den Doğu’da küçük bir ile geldik(Eşimin tayininden dolayı).

Şuan yaşadığım yere gelmeden önce bir gün dışarı çıkmıyorsam diğer gün mutlaka arkadaşlarımla çıkıyordum. Ama burada öyle bir imkanım yok. Anca haftasonu eşimle beraber çıkıyoruz.
Evlenmeden önce özel bir okulda çalışıyordum, yine aynı şekilde burada çalışabileceğim bir imkanım yok.Bende bu sebepten dolayı KPSS sınavına hazırlanmaya başladım.

Aslında sorunum şu. Ne dışarı çıkmamak, ne KPSS’ye hazırlanmak psikolojik olarak beni etkilemediğini düşünüyorum. Çünkü buraya gelmemde en ufak bir pişmanlığım bile yok. Ama gelin görün ki haftalardır uyku problemi yaşıyorum. Sabaha karşı 6dan önce uyuyamıyorum. Normalde her fırsatta uyurum ve uyumayı çok severim ama gün içinde bile uyuyamıyorum. Hatta uyuyamayan insanlar bana çok garip gelirdi. Nasıl uyuyamaz uyku kadar güzel bir şey mi var diye düşünürdüm.

Memlekete gittiğimizde doktora gideceğim ama kendimce neden diye düşünmeden edemiyorum. Yorgunluktan, uykusuzluktan geberiyorum ama uyuyamıyorum😞

Benim gibi durum yaşayan var mı aranızda? Değerli fikirlerinize ihtiyacım var ..

Cok fazla kahve ve cay tuketiyor musunuz? Sinava calisirken farkinda olmadan fazla kacirmis olabilirsiniz. Bir de kafaya birseyler takip dusunuyorsaniz uykunuzu kacirirsiniz. Sonra da uyuyamadikca stresten hic uyuyamiyor insan. Gece alamadiginiz uykuyu gunduz mu aliyorsunuz? Eger oyleyse biraz dayanin ve uyumayin. Yataga girince telefonla ugrasmayin, yatmadan önce bir kase yogurt yiyin. Belki bunlar ise yarar

Cok fazla kahve ve cay tuketiyor musunuz? Sinava calisirken farkinda olmadan fazla kacirmis olabilirsiniz. Bir de kafaya birseyler takip dusunuyorsaniz uykunuzu kacirirsiniz. Sonra da uyuyamadikca stresten hic uyuyamiyor insan. Gece alamadiginiz uykuyu gunduz mu aliyorsunuz? Eger oyleyse biraz dayanin ve uyumayin. Yataga girince telefonla ugrasmayin, yatmadan önce bir kase yogurt yiyin. Belki bunlar ise yarar

İnanın bu problemi yaşamaya başladığımdan beri kahve tüketmiyorum. Çay ise çok çok nadir. Yatmadan önce 2 bardak ayran içiyorum ama hiç etki etmiyor. Gün içinde de uyuyamıyorum zaten .
Haftalardır 3-4 saatlik uykuyla günlerimi geçiyorum.

İnanın bu problemi yaşamaya başladığımdan beri kahve tüketmiyorum. Çay ise çok çok nadir. Yatmadan önce 2 bardak ayran içiyorum ama hiç etki etmiyor. Gün içinde de uyuyamıyorum zaten .
Haftalardır 3-4 saatlik uykuyla günlerimi geçiyorum.
Başka değişiklikler var mı? Depresyon belirtileri yada aşırı heyecan, sebepsiz mutluluk gibi. Bipolar bozukluğun evrelerinde de uyuyamama problemi oluyor da. Böyle birşey olabilir mi?

Aile hekimine danışabilirsiniz. Benzer bir problem yaşadım bir dönem, aile hekimimiz çok hafif bir uyku ilacı verdi. Yatmadan iki saat önce kullandım düzene girene kadar. Bir ay kadar sonra da bıraktım.

Bende Doğum yaptıktan sonra bu problemi yaşadım günlerde gecelerce uyuyamadım artık ayakta halisünasyonlar görmeye başlamıştım çok kötü bir durum.. şükür şu sıralar geçmeye başladı em azından bir gün uyumasam diğer gün uyumaya başladım. Benim sıkıntım uyku saatimi geçirmek eğer uyumam gereken saatte uyuyamıyorsam ne kadar uğraşırsam uğraşayım dalamıyorum bir türlü Allah yardımcınız olsun

Başka değişiklikler var mı? Depresyon belirtileri yada aşırı heyecan, sebepsiz mutluluk gibi. Bipolar bozukluğun evrelerinde de uyuyamama problemi oluyor da. Böyle birşey olabilir mi?

Bu süreçte sadece daha alıngan olduğumu farkediyorum. Onun dışında gün içinde günüm gayet verimli geçiyor. Derslerimi çalışıyorum, yemek yapıyorum, eşim gelince telefonda biraz oyun oynuyoruz , tv izliyoruz, kitap okuyoruz.

Şöyle bir şey daha var bilmiyorum ne kadar bu konuyla bağlantılı ama. Normal hayatta cok aceleci ve heyecanlıyımdır. En basitinden arabadan ineceğim zaman , arabamızın arkasında bir araba bekliyorsa aceleden elim ayağıma dolaşır. Ya da markete gittiğimizde arkamızda insanlar bekliyor diye hızlı hızlı poşetleyeceğim diye düşürürüm falan. Ama bu durum kendimi bildim bileli böyle.

Aile hekimine danışabilirsiniz. Benzer bir problem yaşadım bir dönem, aile hekimimiz çok hafif bir uyku ilacı verdi. Yatmadan iki saat önce kullandım düzene girene kadar. Bir ay kadar sonra da bıraktım.

İlaçtan sonra düzene girdi mi? Ne kadar doktor kontrolünde de olsa uyku ilaçlarından çok korkuyorum.

Bende Doğum yaptıktan sonra bu problemi yaşadım günlerde gecelerce uyuyamadım artık ayakta halisünasyonlar görmeye başlamıştım çok kötü bir durum.. şükür şu sıralar geçmeye başladı em azından bir gün uyumasam diğer gün uyumaya başladım. Benim sıkıntım uyku saatimi geçirmek eğer uyumam gereken saatte uyuyamıyorsam ne kadar uğraşırsam uğraşayım dalamıyorum bir türlü Allah yardımcınız olsun

Ben nasılsa uyuyamıyorum diye 1 de yatıyorum yatağa. Belki dediğiniz gibi uyku saatini geçirmekle alakalı olabilir. Bunu hiç düşünmemiştim. Daha erken yatağa girmeyeyi deneyiyim. Teşekkürler ❤️

Ilk evlendiğimde ben de bir ay uyuyamadım. Bir ay sonra babaevine döndüm. Bir hafta kaldım. Geri döndükten sonra öyle bir problemim kalmadı.

Kendi yatağınızın verdiği huzur diyorsunuz🥰 yakında gideceğiz umarım bana da iyi gelir..
Inşallah iyi gelir.
Gerçekten öyle. Dönüşü yastığımı da almıştım. 🙈🙈🙈

Ama o değilse sorun bir kan tahlili yaptırın hipertiroid de aşırı uykusuzluk yapıyor.

İlaçtan sonra düzene girdi mi? Ne kadar doktor kontrolünde de olsa uyku ilaçlarından çok korkuyorum.

Evet ilaçtan sonra bir daha yaşamadım uzun süreli uykusuzluk. Korkacak bir şey yok, öyle ağır etkileri olan ilaçlar değil aile hekiminin yazabilecekleri.

tiroitlerinize ve d3 lerinize baktirin
ben yillardir deliksiz uyku nedir bilmedim yatardim 1 saat uyur uyanir saatlerce uyumak icin ugrasirdim
meger d3 eksikmis d3 kullandigimdan beri deliksiz uykuyla tanistim

Ben gün içinde yorulmamaya bağlıyorum.
Çalışıyorken/okuyorken en geç 2de uyurdum
Şimdi sabahlara kadar oturuyorum :KK45:

Ben gün içinde yorulmamaya bağlıyorum.
Çalışıyorken/okuyorken en geç 2de uyurdum
Şimdi sabahlara kadar oturuyorum :KK45:

Kesinlinkle olabilir. Çok yoğun çalışıyordum. Şimdi bütün gün evde oturmaca😊 Temizlik yapsam ev küçücük hemen bitiyor, yemekte aynı şekilde.
Bugündem itibaren akşamları tempolu yürüyüşe başlayacağım belki etkisi olur.

Günlerdir evde olduğundan bahsetmişsin. Vicudun yorulmadığından uyuyamıyorsun. Ciddi spor yap yor kendini.

Back
X