Uykusuzluktan geberiyorum uyuyamıyorum 😞

tiroitlerinize ve d3 lerinize baktirin
ben yillardir deliksiz uyku nedir bilmedim yatardim 1 saat uyur uyanir saatlerce uyumak icin ugrasirdim
meger d3 eksikmis d3 kullandigimdan beri deliksiz uykuyla tanistim

Sizin adınıza çok sevindim..Umarım sizin gibi çözümü kolay olan bir durumla karşı karşıya kalırım.

Günlerdir evde olduğundan bahsetmişsin. Vicudun yorulmadığından uyuyamıyorsun. Ciddi spor yap yor kendini.

Evet az önce bir üye daha yazdı çok mantıklı geldi. Çok yoğun iş hayatından sonra bütün gün evde olmak etkiledi sanırım. Bugünden itibaren akşam yürüyüşlerine başlayacağım . Teşekkürler ❤️

Yaşam tarzınız tamamen değişmiş ve yeni yaşamınızda günün çoğunu evde geçiriyorsunuz biraz monotonluk olmuş diye sizi bunaltmıştır farklı hobiler edinip ve ya farklı uğraşlar bulup evde yalnız geçirdiğiniz zamanı renklendire bilirsiniz değişiklik iyi gele bilir ve ya saç şeklinizi falan değiştire bilirsiniz eviniz için küçük dekoratif objeler ala bilirsiniz evinizdeki eşyaların yerlerini değiştire bilirsiniz

Kesinlinkle olabilir. Çok yoğun çalışıyordum. Şimdi bütün gün evde oturmaca😊 Temizlik yapsam ev küçücük hemen bitiyor, yemekte aynı şekilde.
Bugündem itibaren akşamları tempolu yürüyüşe başlayacağım belki etkisi olur.

Ben ağır da spor yapıyorum ama yine sonra oturuyorum totomun üstünde
Bence kafayı yoramıyoruz ondan da olmuyor :KK51:

Yaşam tarzınız tamamen değişmiş ve yeni yaşamınızda günün çoğunu evde geçiriyorsunuz biraz monotonluk olmuş diye sizi bunaltmıştır farklı hobiler edinip ve ya farklı uğraşlar bulup evde yalnız geçirdiğiniz zamanı renklendire bilirsiniz değişiklik iyi gele bilir ve ya saç şeklinizi falan değiştire bilirsiniz eviniz için küçük dekoratif objeler ala bilirsiniz evinizdeki eşyaların yerlerini değiştire bilirsiniz

Haklısınız ancak şu an bu dediklerinizi yapmama imkan yok😔 Ev eşyalı bir evdi ve küçük(lojman) idarelik buradayız. Lojman dağıtımlarında buranın çıkmama ihtimali olduğu için elleyemiyorum. Sonrasında düzelt, topla daha zor olacak diye.

Ben ağır da spor yapıyorum ama yine sonra oturuyorum totomun üstünde
Bence kafayı yoramıyoruz ondan da olmuyor :KK51:

Ah ahh. O kadar çok çalışmak istiyorum ki.. Evet çok yoruluyordum falan ama yine çalışmayı tercih ederdim. Umarım yakın zamanda atanırım. Hiç yoruldum diye şikayet etmeyeceğim😂

Canım bilaç gün erken yatmayı dene telefondan televizyondan uzak dur sakince uzan güzel şeyler düşünmeye çalış gözlerini hiç açma bana faydası olur her zaman

Ama eğer olumsuz bişey düşünürsen uyuyamazsın kendimden biliyorum
Şu zamankarın tadını çıkar çoluk çocuk derken yastığa hasret kalıyosun

Uyku sorunu bende de var. Hatta kendimi bildim bileli böyleyim. Geceleri kesinlikle uyuyamıyorum. Okula, işe, her yere uykusuz gitmeye alıştım. Yıllarca her şeyi denedim ama bu sorunu hiçbir zaman çözemedim. D vitamini eksikliğim yok, günde 20-25 km yürüdüğüm zamanlar da oldu (tura çıktığım zamanlarda). Vücudumu aşırı yorsam ve gözlerim acısa bile beynim çalışmaya devam ediyor, kendimi uykuya bırakamıyorum yani. Çay kahve alışkanlığı olan biri de değilim. Zaten ezkaza kahve içsem 3 gün uyuyamıyorum. Kola bile içmiyorum kafein var diye.

Uzun süren gözlemlerimden sonra durumumun tamamen psikolojik olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü sıkıcı bir iş yapmam gerekiyorsa veya hoşlanmadığım birisiyle konuşmak zorunda kalıyorsam anında uyku çöküyor, ayakta uyuyorum resmen. Otobüse veya uçağa biner binmez fişim çekilmiş gibi tak diye kafam düşüyor. (Uyumazsam yol tutar zaten) İnsandan çok makine gibiyim, belli durumlarda kendimi kapatıyorum, ama o durum oluşmadığı sürece çalışmaya devam ediyorum. Çok sinir bozucu bir şey gerçekten.

Kızlar merhaba..
Öncelikle kendimden bahsedeyim 2 aylık evliyim çok şükür şuan eşimden yana hiçbir sıkıntım yok. Evlendikten sonra Ege’den Doğu’da küçük bir ile geldik(Eşimin tayininden dolayı).

Şuan yaşadığım yere gelmeden önce bir gün dışarı çıkmıyorsam diğer gün mutlaka arkadaşlarımla çıkıyordum. Ama burada öyle bir imkanım yok. Anca haftasonu eşimle beraber çıkıyoruz.
Evlenmeden önce özel bir okulda çalışıyordum, yine aynı şekilde burada çalışabileceğim bir imkanım yok.Bende bu sebepten dolayı KPSS sınavına hazırlanmaya başladım.

Aslında sorunum şu. Ne dışarı çıkmamak, ne KPSS’ye hazırlanmak psikolojik olarak beni etkilemediğini düşünüyorum. Çünkü buraya gelmemde en ufak bir pişmanlığım bile yok. Ama gelin görün ki haftalardır uyku problemi yaşıyorum. Sabaha karşı 6dan önce uyuyamıyorum. Normalde her fırsatta uyurum ve uyumayı çok severim ama gün içinde bile uyuyamıyorum. Hatta uyuyamayan insanlar bana çok garip gelirdi. Nasıl uyuyamaz uyku kadar güzel bir şey mi var diye düşünürdüm.

Memlekete gittiğimizde doktora gideceğim ama kendimce neden diye düşünmeden edemiyorum. Yorgunluktan, uykusuzluktan geberiyorum ama uyuyamıyorum😞

Benim gibi durum yaşayan var mı aranızda? Değerli fikirlerinize ihtiyacım var ..

Ben de iki aydır aynı durumdayım gerçekten.

Geçici bir durum yüzünden evimden uzun süreli ayrılmak ve ailemle yaşamak zorunda kaldım. Eşimle de ayrı düştük tabi.

Baktım olmuyor, doktora gittim. Göç anksiyetesi, dedi. Uyku ilacı verdi. Adaptasyon süreci kaygılı bir şey. Yani siz ne kadar sorun yok deseniz de bilinçaltınız değişikliği düşündüğünüzden kaygılı algılamış olabilir. Taşınmaya dair bir çocukluk anınız, bir hikayeniz var mı mesela geçmişten, hatırlamıyor olabilirsiniz. Bir kaygınız tetiklenmiş olabilir.

Bi de doktor, uyuyamadın mesela, ertesi gün ya tekrar uyuyamazsam kaygısıyla yatağa giriyorsun bu da durumu iyice kısırdöngüye sokuyor dedi. Bir hafta kullan ilacı düzene girer dedi ama içemedim. Aşırı taşikardi ve mide bulantısı yaptı.

Tekrar gideceğim ama akşam melisa, sarı kantaron gibi yatıştırıcı bitkiler içeren çaylar içmeyi ve gün içinde spor vs. gibi fiziksel aktiviteyle bünyenizi yorun. İşe yarıyor nispeten.

Uyku sorunu bende de var. Hatta kendimi bildim bileli böyleyim. Geceleri kesinlikle uyuyamıyorum. Okula, işe, her yere uykusuz gitmeye alıştım. Yıllarca her şeyi denedim ama bu sorunu hiçbir zaman çözemedim. D vitamini eksikliğim yok, günde 20-25 km yürüdüğüm zamanlar da oldu (tura çıktığım zamanlarda). Vücudumu aşırı yorsam ve gözlerim acısa bile beynim çalışmaya devam ediyor, kendimi uykuya bırakamıyorum yani. Çay kahve alışkanlığı olan biri de değilim. Zaten ezkaza kahve içsem 3 gün uyuyamıyorum. Kola bile içmiyorum kafein var diye.

Uzun süren gözlemlerimden sonra durumumun tamamen psikolojik olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü sıkıcı bir iş yapmam gerekiyorsa veya hoşlanmadığım birisiyle konuşmak zorunda kalıyorsam anında uyku çöküyor, ayakta uyuyorum resmen. Otobüse veya uçağa biner binmez fişim çekilmiş gibi tak diye kafam düşüyor. (Uyumazsam yol tutar zaten) İnsandan çok makine gibiyim, belli durumlarda kendimi kapatıyorum, ama o durum oluşmadığı sürece çalışmaya devam ediyorum. Çok sinir bozucu bir şey gerçekten.

Konuyu açalı belli bir zaman oldu ama aynı problemim devam ediyor. Mesela şuan saat 05.37 ama ben hala uyuyamadım. Bunun geçmeyeceğini düşünmek bile yıpratıyor.
Sizin uzun zamandır bu şekildeymiş. Sağlık açısından elbet etkiler ama siz bu durumdan kaynaklı herhangi bir sağlık durumu yaşadınız mı?

Ben de iki aydır aynı durumdayım gerçekten.

Geçici bir durum yüzünden evimden uzun süreli ayrılmak ve ailemle yaşamak zorunda kaldım. Eşimle de ayrı düştük tabi.

Baktım olmuyor, doktora gittim. Göç anksiyetesi, dedi. Uyku ilacı verdi. Adaptasyon süreci kaygılı bir şey. Yani siz ne kadar sorun yok deseniz de bilinçaltınız değişikliği düşündüğünüzden kaygılı algılamış olabilir. Taşınmaya dair bir çocukluk anınız, bir hikayeniz var mı mesela geçmişten, hatırlamıyor olabilirsiniz. Bir kaygınız tetiklenmiş olabilir.

Bi de doktor, uyuyamadın mesela, ertesi gün ya tekrar uyuyamazsam kaygısıyla yatağa giriyorsun bu da durumu iyice kısırdöngüye sokuyor dedi. Bir hafta kullan ilacı düzene girer dedi ama içemedim. Aşırı taşikardi ve mide bulantısı yaptı.

Tekrar gideceğim ama akşam melisa, sarı kantaron gibi yatıştırıcı bitkiler içeren çaylar içmeyi ve gün içinde spor vs. gibi fiziksel aktiviteyle bünyenizi yorun. İşe yarıyor nispeten.

Konuyu açtığımdan beri fiziksel olarak yormaya çalılıyorum kendimi. Gece uyku için melisadır vs onlarıda denedim. Bana mısın demiyor.
Aynı problemlerim devam ediyor. Haftaya izne çıkacağız yattığım an uyuduğum zamanlarımı özledim.
Bu arada memlekete gittiğimizde bende doktora gideceğim umarım geçici bir durumdur.

ben de var aynı durumlar. Uyuyorum 11 gibi gece uyanıyorum. bazen tekrar uykuya dalmakta sıkıntı çekiyorum.3 saat uyuduğum oluyor bazen sadece günde. Bence en önemli sağlık sorunu uykusuzluk.Uyuyamayınca çok mutsuz oluyor insan. Mutluluğun kaynağı eşittir uyumak.

ben de var aynı durumlar. Uyuyorum 11 gibi gece uyanıyorum. bazen tekrar uykuya dalmakta sıkıntı çekiyorum.3 saat uyuduğum oluyor bazen sadece günde. Bence en önemli sağlık sorunu uykusuzluk.Uyuyamayınca çok mutsuz oluyor insan. Mutluluğun kaynağı eşittir uyumak.

Haklısınız. İnanır mısınız dün gece hiç uyumadım, 1 dk bile dalamadım. Suan enerjim alınmış gibi oturuyorum ve hala uyuyamıyorum.

Konuyu açalı belli bir zaman oldu ama aynı problemim devam ediyor. Mesela şuan saat 05.37 ama ben hala uyuyamadım. Bunun geçmeyeceğini düşünmek bile yıpratıyor.
Sizin uzun zamandır bu şekildeymiş. Sağlık açısından elbet etkiler ama siz bu durumdan kaynaklı herhangi bir sağlık durumu yaşadınız mı?
Hayır yaşamadım. İlk başlarda ben de sıkıntı yapıyordum "ya bu gece de uyuyamazsam" veya "ertesi gün sınavım var, uyuyamazsam mahvolurum" gibisinden. Ama sonra bunun beni daha kötü etkilediğini fark edip dert etmemeye karar verdim. Hiç uyumamışım veya az uyumuşum tarzı şeyleri düşünmemeye çalışıyorum. Gözlerimi kapatmayı da dinlenmekten saydığım için uyuyamasam da en azından gözlerimi kapatıyorum.

Akrabamdan örnek vermem gerekirse.. azcik uzanayim suraya diyor sonra horlamaya basliyor ve mesela yarim saat sonra uyaniyor diyelim..uyandiginda ise uyudum mu ben diyor :KK70:
Uyudugunun farkinda degil yani..
Sonra da bugun hic uyuyamadim vs diyor...
Halbuki evet uyudu..ama derin uyku degildi.
Kedi uykusu gibi. Ama o da uykudur sonucta.
Acaba sizde de böyle bir durum mu var?

Birde bence icsel olarak rahat ve huzurlu degil iseniz kendinizi guvende hissetmiyorsaniz derin bir uyku cekemezsiniz.

Ayrica sicak bir banyo alin..sonra uyudugunuz odayi kilitleyin kendinize bir güven alani yaratin ve uyuyun. Cok uykusuz kaldiktan sonra da insanin uykusu gelmez..

Back
X