AH NİHANH o kadar iyi anlıyorum ki. Halbuki her hafta psikoterapiye gidiyorum EMDR TEDAVİSİ . ona da soruyorum o da yazık bir çare bulamıyor. Bende forumdaki siz güzel dostların dediklerini tek tek uygulamaya karar verdim.Resmen kendimi gordum. Esim sıkıldı artik saclarimi oksamaktan. Yorgun olsam da olmasam da uykuya dalmam en az yarım saat aliyor hatta uykum kacmasin diye yataktan kalkmayıp sabah 7de yeter artik diyip gune uyuyamadan basladigim bile olmustur. Ya bilincaltini kapatmamiz lazim ya da yapay bir el ile saclarimizin oynanmasi lazim sanirim
Harika fikir teşekkürler . Böylelikle içimdeki tembelliği de yenebilirim. Tembellik (doktorum klopatra hastalığı diyor) o kadar iğrenç birşey ki anlatamam . En azından evimi de temizlemiş olurum bu vesileyleGece yatmadan önce egzersiz yap ve ya ev iş gibi bir şey yap, mesela mutfak dolabını indir, sil yerleştir veya halı koltuk sil..
Pert olursun :))
Birde normalden 2-3 saat erken uyan.. Akşam 2-3 saat erken uykun gelir ve o arada bir şey yiyip içme.. Yoksa uykun kaçar..
Bunu rutine bindirirsen düzene girersin eğer kafanda kendine dert ettiğin başka sorunların yoksa..
Bir caresini bulabilirsen beni de bilgilendir lutfen. Esim kafasi yastiga 5 karis kala uykuya daliyor resmen cok sinir oluyorum. Yaninda mışıl mışıl uyuyan biri olunca daha da sinir olup uyuyamiyorsunAH NİHANH o kadar iyi anlıyorum ki. Halbuki her hafta psikoterapiye gidiyorum EMDR TEDAVİSİ . ona da soruyorum o da yazık bir çare bulamıyor. Bende forumdaki siz güzel dostların dediklerini tek tek uygulamaya karar verdim.
aslında psikiyatriste gidiyorum ama uyku hapı yazmıştı ama bazen o bile etki etmiyor. Bir de ertesi günü aşırı sersem oluyorum yine hiç uyumamış gibiYıllardır olan sürekli bir durumsa bir doktordan tavsiyesi alman daha iyi olur.
Haklısın sanırım uyuyamama sebebim tembelliğim . vücut yorulmayınca tabi uyuyamıyor. Bu akşam denemelere başlıyorum.fiziksel ve zihinsel olarak kendini yorarsan kafanı koyar koymaz uyursun
bende de aynısı uyku ilacı bile kar etmiyor. Bir de uyusam bile her zaman dışarıda olan sesleri duyabiliyorum kafayı yiyeceğim yeminle. Öğle paydosu eve gittim. uyumayı denedim gözümden uyku akıyor ama yine uyuyamadım. ev ile iş arası 30 saniye yani zamanım bolduBenden bir tane daha :) Merakla takip ediyorum konuyuBen uyku için aldığım şurubu bile 2ölçek içip yine uyuyamamış aksine sarhoş kafasıyla gezmiştim. Çok lanet ya. Her gece bebek gibi eşimin kucağına yatıyorum saçlarımı okşuyor ancak öyle uyuyabiliyorum. Başka türlü uyuyamıyorum. Biarada da uyumak için içiyordum ama o da sıktı. Bilmiyorum ne olacak. Bir de uykum bölündüğü an bitmiştir, tekrar gebersem uyuyamam.
Kesinlikle benim eşimde aynen öyle. Hatta bazen lafım yarım kalıyor uyumuş oluyor düşün yani. Bende bir çaresini bulursam muhakkak sana da özelden yazarım canım.Bir caresini bulabilirsen beni de bilgilendir lutfen. Esim kafasi yastiga 5 karis kala uykuya daliyor resmen cok sinir oluyorum. Yaninda mışıl mışıl uyuyan biri olunca daha da sinir olup uyuyamiyorsun
öyle özendim ki sana canım gerçekten . bende de saydıklarından sigara var sadece o da etkiliyor sanırım.vucut ve beyın yorulmazsa dalamazsın,akşam yedıkleırn ağır ise,ben yastığa başımı koyuyorum,gidiyorum,her gün spor yaparım,akşam yemek yemem,ılık bur duş,huzur içinde dalarım,sigara,kahve yok,çayı sadece sabah içerim,yatmadan camı acıp havalandırırım,pijamalrı nevresımı her gün çırparım,güzellik bakımlarımı yapar,mışıl mışıl uyurum
Haklısın sanırım uyuyamama sebebim tembelliğim . vücut yorulmayınca tabi uyuyamıyor. Bu akşam denemelere başlıyorum.
Mesela o gün çok mutluyum diyelim yahu yine uyuyamıyorum. haa bak şimdi sizlerle dertleşirken aklıma geldi. aşırı yorgun olunca da uyuyamıyorum diyelim misafir geldi ve yoğun geçti o gün bu sefer de yorgunluktan uyuyamıyorum. canımı sıktığım kafama taktığım birşey olmasa bile tüm gün gözümün önünden geçiyor. düşüncelerime hakim olamıyorum en iyisi beynimi aldırmak sanırım.Zihnin doluysa uyuyamazsın. Kendini 'yine uyuyamayacağım' diye şartlandırırsan da uyuyamazsın.
Benim de zaman zaman yaşadığım bir durumdur bu. Bir kaç dakika hiç bir şey düşünmem. Ne o gün olanları, ne geçmişte olanları hiç bir şey.. Ve %85 başarılı olurum.
Bir diğer yöntem de yatmadan önce papatya veya melisa çayı içebilirsin. Ama en önemlisi kafanı boşaltman.
şu an işteyim 5.30 da çıkıyorum çıkınca söz Allah ne verdiyse yapacağım :))akşam değil şimdi başla. mesela kalk yürü gez dolaş ev işi yap koşuya git vs vs . oturup burda konuşmakla olmazzz
teşekkürler hiç duymamıştım hmen araştırıyorumBen melatonin kullanarak çözdüm .İstersen bir araştır.
Dort gözle bekliyorum tesekkurler tatlım.Kesinlikle benim eşimde aynen öyle. Hatta bazen lafım yarım kalıyor uyumuş oluyor düşün yani. Bende bir çaresini bulursam muhakkak sana da özelden yazarım canım.
3 mg yeterli oluyor .teşekkürler hiç duymamıştım hmen araştırıyorum
Bence eşini kınaKesinlikle benim eşimde aynen öyle. Hatta bazen lafım yarım kalıyor uyumuş oluyor düşün yani. Bende bir çaresini bulursam muhakkak sana da özelden yazarım canım.
baktım gerçekten faydalı diyen çok şimdi sipariş verdim bile eczacımıza teşekkürler3 mg yeterli oluyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?