Ozet..Eşim sabahin 6 sinda ise gidiyor isine meslegine aşik bense butun gün evde yanlizim hic arkadaşim yok sitemde bütün bayanlar calisiyor onlar isten dönuncede esim dönmus oluyor tv izle izle bi hal oldum ,bari sabah gec uyanayim diyorum uyandim mi uykuya tekrar dalmam zor oluyor ama esim 6 dan once uyandiriyor disiplinli ol diyor kahvalti hazirliyorum gözüm kapali illa otur yanima sende yap diyor ama yiyemiyorum hamileyim bulantilar zaten cok kotü ama anlamiyor 2 gun aksamdan hazirladm kahvaltisini cayi termusa koydum dolaptan masaya koyucakti ama neymia bensiz olmazmis ya bana da yazik psikolojim bozuldu evde bi basima siz söyleyin kim hakli nasil davranmaliyim bu gidisle bebege bakamazsin diyor cok üzüluyorum
Hamileyim ama kramp agri bulanti hepsi de sabah oluyo aslinda sizde haklisiniz eşim sabah uyan illa diyor ama eve geldimi bazen ev yemekleri alòr cogu zaman beni dısari cikartir miden kötu yemek yapma hazirlan yemege gidelim der cok iyidir ama ben sabahlari kötü oluyorum buna nasil bi cözüm bulabilirimsize de mi yazık?
yapmayın Allah aşkına.
Bazı kişiler için kahvaltı ve akşam yemeği önemlidir. Ailenin birlikte olması gerekir.
Ben de bu düşüncedeyim. O yüzden çok önemli bir mazeretiniz yoksa bence haklı değilsiniz. Ki mazeretiniz de yokmuş.
Burada bu kadar sabahın köründe kalkıp çocuğuna, evine, dinlenmeye hasret kalan kadın varken böyle konular bana çok trajikomik geliyor artık. Kara mizah gibi.
Ne diyelim Allah başka dert vermesin.
Bu arada kocan haklı. Evde iş bölümü diye bir şey olmalı.
Ama bi detay var hamileyim ki cok zor geciriyorum haklilik payim hic mi yokBurada bu kadar sabahın köründe kalkıp çocuğuna, evine, dinlenmeye hasret kalan kadın varken böyle konular bana çok trajikomik geliyor artık. Kara mizah gibi.
Ne diyelim Allah başka dert vermesin.
Bu arada kocan haklı. Evde iş bölümü diye bir şey olmalı.
Hamileyim ama kramp agri bulanti hepsi de sabah oluyo aslinda sizde haklisiniz eşim sabah uyan illa diyor ama eve geldimi bazen ev yemekleri alòr cogu zaman beni dısari cikartir miden kötu yemek yapma hazirlan yemege gidelim der cok iyidir ama ben sabahlari kötü oluyorum buna nasil bi cözüm bulabilirim
Tesekkur ederim :) uyku sorunum hep vardi hamilelikle daha da artti esime de hak veriyorum o beni cok dusunur evi bile temizler bazen aksam yemege göturur ilgilenir ama zaafimi bildigi icin erken uyanmaya alis anne olucaksin diyor kendisi cok disiplinli oglak burcu ben ise aslan cok zıtız :)Eşinizin sizinle kahvaltı yapması iyidir birde eğer o saatlerde kalmaya alışırsanız ilerde Bebekle rahat edersiniz. Size söyle bi tavsiyem olabilir kalkın güzelce ayılın eşinizle bol sohbetli kahvaltınızı yapın evinizi toparlayın sonra oturun çayınızı alıp bi kitap okuyun. Özellikle bu dönemde Bebek kitapları okuyabilirsin(Montessori,Adem Güneş) sonra öğlen uykusuna yatın bu sayede uykunuzu alırsınzj
Uyku problemim onceden de vardi hamilelikle artti sabah uyan uyan die basimda inanin ağladigim oluyor ama asla geri adim atmiyor alısacaksin diyor disiplinli ol diyor takinti yapmis durumda günun diger saatlerine karismaz ama aksam yemeklerini disarda yapiyoruz genellikle cunku miden kötu yapamazsin diyor ama sabaha takmis en hassas oldugum zaman sabah saatleri midem bulaniyo cunku ama disiplinmis bebek bakcakmisimBirlikte kahvaltı yapmak elbette güzel şey, normalde ben de birlikte uyumaktan, uyanmaktan yanayım ama sizin durumunuz şuan farklı. Eşinizin sabahın 6'sında, hamile halinizle, sırf disiplinli olun diye sizi uyandırması bana çok despot bir tavır geldi. Anlayış gösterilmesi gereken bir dönemdesiniz. Hamilelikte ne zaman uykusuz kalınıp, ne zaman uykunun bastıracağı hiç belli olmuyor, insanın iştahı, ruhsal durumu da dahil bütün ayarları şaşıyor çünkü. O yüzden normal düzende devam etmenizi beklemesi çok abes. Bu durumun çocuk bakıp bakamayacağınızla da ne alakası var, o da ayrı saçmalık. Çocuğunuza bakarken hamile olmayacaksınız, bünyeniz yavaş yavaş normal seyrine dönecek. Bence oturup konuşun bunları eşinizle. Sanırım hamilelik denen şeyin ne olduğunun farkında değil.
Valla bende uykuya aynı senin gibi düşkündüm. Eşimde kahvaltı yapmadığı için hamileyken öğlene kadar uyurdum sonradan çok zorlandım :) kas Ağrı'ların ve mide bulantıların için doktorunla bir görüş bulantı için ilaç,kas Ağrı'sı için takviye kalsiyum verebilir belki. Bu zamanların tadını çıkarın :) bir ailede olmadı gereken en önemli şeylerden biri sofra kültürü gerçekten. Benim eşim kahvaltı yapmak yerine uyumayı tercih eder bende yalnız kahvaltı sevmediğim için yapmam. Ama artık kızım 2.5 yaşında o bana arkadaş oluyor kahvaltı sofrasında Allah'ıma bin şükür. Hem hava yeni aydınlanırken uyanık olmanın ne kadar sağlıklı olduğu bilimsel olarak da açıklanmış durumda :)Tesekkur ederim :) uyku sorunum hep vardi hamilelikle daha da artti esime de hak veriyorum o beni cok dusunur evi bile temizler bazen aksam yemege göturur ilgilenir ama zaafimi bildigi icin erken uyanmaya alis anne olucaksin diyor kendisi cok disiplinli oglak burcu ben ise aslan cok zıtız :)
Ozet..Eşim sabahin 6 sinda ise gidiyor isine meslegine aşik bense butun gün evde yanlizim hic arkadaşim yok sitemde bütün bayanlar calisiyor onlar isten dönuncede esim dönmus oluyor tv izle izle bi hal oldum ,bari sabah gec uyanayim diyorum uyandim mi uykuya tekrar dalmam zor oluyor ama esim 6 dan once uyandiriyor disiplinli ol diyor kahvalti hazirliyorum gözüm kapali illa otur yanima sende yap diyor ama yiyemiyorum hamileyim bulantilar zaten cok kotü ama anlamiyor 2 gun aksamdan hazirladm kahvaltisini cayi termusa koydum dolaptan masaya koyucakti ama neymia bensiz olmazmis ya bana da yazik psikolojim bozuldu evde bi basima siz söyleyin kim hakli nasil davranmaliyim bu gidisle bebege bakamazsin diyor cok üzüluyorum
Hamile olmasi bence basli basina bir mazerettir canim...size de mi yazık?
yapmayın Allah aşkına.
Bazı kişiler için kahvaltı ve akşam yemeği önemlidir. Ailenin birlikte olması gerekir.
Ben de bu düşüncedeyim. O yüzden çok önemli bir mazeretiniz yoksa bence haklı değilsiniz. Ki mazeretiniz de yokmuş.
Ay bide disarda yapabilirim ama yapmiyorum demez mi ee neden ama diyorum cunku sen alışacaksin artik evlisin disiplinli ol diyor gözun kapali hazirliyorim kahvaltisini söyleniyorum da sadece gülüyorBen işe gitmesem erken kalkmam ( Şimdi bebeğim var Pazar günü bile yatamıyorum gerçi )
Üstelik bir de hamilesin
Eşin işyerindeki disiplini sana da uygulamaya çalışıyor ama bencillik bence
Ya kendi hazırlasın yesin ya da her yerde sandviç satılıyo domates, peynir ne istiyosa yaptırabilir işe giderken
Tekrar dalmam zor oluyor sıkıliyorum kitap okuyorum belki uyurum die yok olmuyo bari bi arkadasim olsa komsum falan arada ugrardim ama yok.İlla kalkıyorsanız, eşiniz gittikten sona tekrar yatın uyuyun. Ya da öğlen uykusuna yatın uyuyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?