Bilmem komutan edasıyla disipline etmesi bana ters gelirAy bide disarda yapabilirim ama yapmiyorum demez mi ee neden ama diyorum cunku sen alışacaksin artik evlisin disiplinli ol diyor gözun kapali hazirliyorim kahvaltisini söyleniyorum da sadece gülüyor
Hamile olmasi bence basli basina bir mazerettir canim...
Hamilelikte uykuya daha meyilli oluyor insan ....
Esimi her sabah kapiya kadar yolcu eden ben bile simdi sadece yatagimdan kalkmadan gorusuyoruz...
Gozum yari kapali olarak hemde :)
Bilmem komutan edasıyla disipline etmesi bana ters gelir
Hem işe gitmeyeceksin hem hamilesin sadece eşinin kahvaltısı için uyanmak daha doğrusu uyandırılmak bencilce bence
Birlikte kahvaltı yapmak elbette güzel şey, normalde ben de birlikte uyumaktan, uyanmaktan yanayım ama sizin durumunuz şuan farklı. Eşinizin sabahın 6'sında, hamile halinizle, sırf disiplinli olun diye sizi uyandırması bana çok despot bir tavır geldi. Anlayış gösterilmesi gereken bir dönemdesiniz. Hamilelikte ne zaman uykusuz kalınıp, ne zaman uykunun bastıracağı hiç belli olmuyor, insanın iştahı, ruhsal durumu da dahil bütün ayarları şaşıyor çünkü. O yüzden normal düzende devam etmenizi beklemesi çok abes. Bu durumun çocuk bakıp bakamayacağınızla da ne alakası var, o da ayrı saçmalık. Çocuğunuza bakarken hamile olmayacaksınız, bünyeniz yavaş yavaş normal seyrine dönecek. Bence oturup konuşun bunları eşinizle. Sanırım hamilelik denen şeyin ne olduğunun farkında değil.
:)) benim esim cok tuaf hic mi uykuyu sevmez bi insan cogu zaman alarm calmadan uyaniyor bi 40 dakika benle ugrasiyor burnumu sıkıyor kulagimi çekiyor kocam gercekten bebek gibi :) uykum acilain die rüyasini anlatiyor çıldiriyorum o an gozumu aciyorum gece ya resmen gece saat 5 bile olmamis napicam ben bu adamla sinirden guluyorum suan :))))Valla bende uykuya aynı senin gibi düşkündüm. Eşimde kahvaltı yapmadığı için hamileyken öğlene kadar uyurdum sonradan çok zorlandım :) kas Ağrı'ların ve mide bulantıların için doktorunla bir görüş bulantı için ilaç,kas Ağrı'sı için takviye kalsiyum verebilir belki. Bu zamanların tadını çıkarın :) bir ailede olmadı gereken en önemli şeylerden biri sofra kültürü gerçekten. Benim eşim kahvaltı yapmak yerine uyumayı tercih eder bende yalnız kahvaltı sevmediğim için yapmam. Ama artık kızım 2.5 yaşında o bana arkadaş oluyor kahvaltı sofrasında Allah'ıma bin şükür. Hem hava yeni aydınlanırken uyanık olmanın ne kadar sağlıklı olduğu bilimsel olarak da açıklanmış durumda :)
aynen bana da öyle geliyo.Burada bu kadar sabahın köründe kalkıp çocuğuna, evine, dinlenmeye hasret kalan kadın varken böyle konular bana çok trajikomik geliyor artık. Kara mizah gibi.
Ne diyelim Allah başka dert vermesin.
Bu arada kocan haklı. Evde iş bölümü diye bir şey olmalı.
Ama öyleyse daha kibar ifade edebilir:) öyle düşünmeyin.
şöyle ki, zaten çalışan kişiler evde ne kadar vakit geçiriyorlar, sabah kahvaltısını adamın birlikte yapmak istemesi eşini özlediğini, onunla vakit geçirmek sohbet etmek istediğini, güne birlikte başlamak istediğini göstermez mi?
Adam sebep olarak bunu dememiş de işte disiplinli ol demiş :) Anlayana diye düşünüyorum ben şahsen.
Hamile olman durumunu tolere edebileceğim tek durum.Ozet..Eşim sabahin 6 sinda ise gidiyor isine meslegine aşik bense butun gün evde yanlizim hic arkadaşim yok sitemde bütün bayanlar calisiyor onlar isten dönuncede esim dönmus oluyor tv izle izle bi hal oldum ,bari sabah gec uyanayim diyorum uyandim mi uykuya tekrar dalmam zor oluyor ama esim 6 dan once uyandiriyor disiplinli ol diyor kahvalti hazirliyorum gözüm kapali illa otur yanima sende yap diyor ama yiyemiyorum hamileyim bulantilar zaten cok kotü ama anlamiyor 2 gun aksamdan hazirladm kahvaltisini cayi termusa koydum dolaptan masaya koyucakti ama neymia bensiz olmazmis ya bana da yazik psikolojim bozuldu evde bi basima siz söyleyin kim hakli nasil davranmaliyim bu gidisle bebege bakamazsin diyor cok üzüluyorum
Sizde haklisinizz ben calişamazdim da heralde biraz tembelim kiziyorum da kendime ama yapamiyorum istebilemiyorum ya, hamileyken de son aya kadar çalışmış biri olarak bence yapılamayacak bir durum yok. Arkadaş çalışıyor olsa hak verirdim elbette. Ama evde dinlenmek için bolca vakti var, uykusuna sonra da devam edebilir. Hamilelik bir çok şeye engel kabul, temizlik yapamaz mesela, yemek bile yapma diyormuş eşi.
sadece sabah kalkıp adamla iki kelam edecek, bunun için de bana da yazık ama demesi bence hoş değil.
Yani empati yaparak konuşuyorum, eşi için kırıcı bir durum olmuştur bence.
Benim sucum mu daha buraya tasinali 6 ay oldu bikac kisiyi taniyorum ama hepsi isinde oluyor aksan ariyorlar gel diye o zamanda esim gelmis oluyor tv izlemeyip napayim işim yok esim caliamami istemiyor hic calismadim biraz tembelim ama deneme firsatim bile olmadi.Hamile olman durumunu tolere edebileceğim tek durum.
Bunun dışında kös kös tv izlemen, hiç arkadaşının olmaması, evde yapacak bir şey olmaması senin suçun.
eşin çalışmanı istemiyor da sen çok mu istiyorsun peki?Benim sucum mu daha buraya tasinali 6 ay oldu bikac kisiyi taniyorum ama hepsi isinde oluyor aksan ariyorlar gel diye o zamanda esim gelmis oluyor tv izlemeyip napayim işim yok esim caliamami istemiyor hic calismadim biraz tembelim ama deneme firsatim bile olmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?