Uyucam işte uyucam .

Bilmiyorum burada arkadaşlar erken kalkın felan ne olacak denmiş çalışmıyorsa erken kalkmanın hiç artısı yok bebek olunca zaten uyuyamaz. ilk hamileligimde eşim kaldırmazdı beni hep hayır yat derdi sonradan asla uyuyamazdım zaten şimdi hamileyim ama oğlum kreşi var zaten erken de kalkıyor ancak erken yatarsam uyuyabiliyorum fırsat varken uyumalı

Ay bide disarda yapabilirim ama yapmiyorum demez mi ee neden ama diyorum cunku sen alışacaksin artik evlisin disiplinli ol diyor gözun kapali hazirliyorim kahvaltisini söyleniyorum da sadece gülüyor
Bilmem komutan edasıyla disipline etmesi bana ters gelir
Hem işe gitmeyeceksin hem hamilesin sadece eşinin kahvaltısı için uyanmak daha doğrusu uyandırılmak bencilce bence

Hamile olmasi bence basli basina bir mazerettir canim...
Hamilelikte uykuya daha meyilli oluyor insan ....
Esimi her sabah kapiya kadar yolcu eden ben bile simdi sadece yatagimdan kalkmadan gorusuyoruz...
Gozum yari kapali olarak hemde :)

bilemiyorum ya, hamileyken de son aya kadar çalışmış biri olarak bence yapılamayacak bir durum yok. Arkadaş çalışıyor olsa hak verirdim elbette. Ama evde dinlenmek için bolca vakti var, uykusuna sonra da devam edebilir. Hamilelik bir çok şeye engel kabul, temizlik yapamaz mesela, yemek bile yapma diyormuş eşi.
sadece sabah kalkıp adamla iki kelam edecek, bunun için de bana da yazık ama demesi bence hoş değil.
Yani empati yaparak konuşuyorum, eşi için kırıcı bir durum olmuştur bence.

Bir de şimdiden alışmanız lazım zaten erken kalkmaya. Eğer bünyenizi gece geç yatıp sabah geç kalkmaya progranlarsanız bebeğiniz gece ağladığında, sabahın körü uyandığında ne yapacaksınız. Büyük ihtimalle eşinizle birlikte yatmıyor daha geç saatlere kadar oturuyorsunuz o yüzden böyle oluyorsunuz hamilesiniz tamam ama tüm gün evdesiniz uykunuz varsa illa dalarsınız zaten gün içinde dinlenirsiniz.

Bilmem komutan edasıyla disipline etmesi bana ters gelir
Hem işe gitmeyeceksin hem hamilesin sadece eşinin kahvaltısı için uyanmak daha doğrusu uyandırılmak bencilce bence

:) öyle düşünmeyin.
şöyle ki, zaten çalışan kişiler evde ne kadar vakit geçiriyorlar, sabah kahvaltısını adamın birlikte yapmak istemesi eşini özlediğini, onunla vakit geçirmek sohbet etmek istediğini, güne birlikte başlamak istediğini göstermez mi?
Adam sebep olarak bunu dememiş de işte disiplinli ol demiş :) Anlayana diye düşünüyorum ben şahsen.
Zaten bir kahvaltı hazırlamanın nesi var Allah aşkına, dolaptan çıkarılacak şeyler belli, bir de çay yapılacak en fazla. maksat birinden iş beklemek değil.

Valla benimki de ara ara sitem eder kalkıyım hazırlıyım derim veya kalkmış olurum bazen teklif ederim ama yok der. Neyin sitemini yapıyor ben de bilmiyorum önemsenmek istiyor galiba. Yani birlikte yapsak iyi olur tabiki ama ben de kalkmışsam bir daha yatamam ki öğlen uykusunu hiç sevmem sabah uykumu almış kalkmayı tercih ederim. Ki hamileyken hatırlıyorum akşamları olduğum yerde uyuyakalırdım çoğu Zaman sabahları da kalkmak çok zor gelirdi. Şimdi mecburen çocuğA bağlı yaşıyorum

arkadas tam aklımdan gecenlerı yazmış....kesınlıkle katılıyorum
hamıle bır bayan sabahın 6 sında kaldırılırmı yahu...zaten cocuk olunca uyuyamayacaksınız epey bı sure....esınız çok düşüncesız

:)) benim esim cok tuaf hic mi uykuyu sevmez bi insan cogu zaman alarm calmadan uyaniyor bi 40 dakika benle ugrasiyor burnumu sıkıyor kulagimi çekiyor kocam gercekten bebek gibi :) uykum acilain die rüyasini anlatiyor çıldiriyorum o an gozumu aciyorum gece ya resmen gece saat 5 bile olmamis napicam ben bu adamla sinirden guluyorum suan :))))

aynen bana da öyle geliyo.

Ama öyleyse daha kibar ifade edebilir
İşyerinde personelini disipline ediyor gibi davranması itici
Ben mesela erken bile kalksam bişey yiyemiyorum bi ayılmam lazım, gelip işyerinde yapabiliyorum bu yüzden kahvaltımı. Her insan farklıdır nasıl ki adam sabahın köründe kahvaltı yapmaktan hoşlanıyormuş, ben ona karışmam dur benle saat 9 da ye diyemezsem o da hişt uyan bi disiplinli ol diye benden bunu beklememeli bence

Ben de esim icin sabah 6 da uyananlardanim ama bizde tam aksi disiplinli olan benim o uyu diyor ama o uyaninca benim gozume uyku gitmiyor cunki cok tenbeldir kendisi ben hazirlamazsam ogle bisey yemeden kalkar gider. Ondan dayanamiyorum kalkip hazirliyorum bu arada ben de 7aylik hamileyim

bulantınız varsa bişey diyemem ama kalkılabilir...
eşim benden 1 saat önce çıkıyor evden ama yine de her sabah beraber kahvaltı ediyoruz, bi bardak çay azıcık peynir-zeytin... kahvaltıyı erken saatte yapmak önemli... kaldı ki siz hamilesiniz öğlene kadar siz açsanız bebek de aç? öğünleriniz düzenli olsun, ilaç kuruyemiş vs bunları da düzenli tüketin.
ama uykum çok demeyin, hamile olup da işe gitmek zorunda olanlar napsın? uyudukça daha çok uyuyasınız gelir.
evde durmak çok sıkıcıdır ama haklısınız :S ortam müsaitse sabahları yürüyüş yapın çok iyi gelir, doğum da kolay olur...

Hamile olman durumunu tolere edebileceğim tek durum.
Bunun dışında kös kös tv izlemen, hiç arkadaşının olmaması, evde yapacak bir şey olmaması senin suçun.

Sizde haklisinizz ben calişamazdim da heralde biraz tembelim kiziyorum da kendime ama yapamiyorum iste ya esim uykuyu sevmiyor alarmdan once uyanip burnumla kulagimla sacimla oynuyor sabahin 4.30 gu oda abartiyor bende abartiyorum sanirim

valla şu konudan sonra ben de kadınları anlamayan erkeklerle aynı tarafa geçmeye karar verdim.
ya şimdi bu eş, arkadaşla ilgilenmese adamı beğenmezsiniz, adam karısıyla ilgileniyor, hem de içi boş ilgi değil, onunla sohbet etmek güne birlikte başlamak istiyor. neymiş hamile kadın erken kaldırılır mıymış?
E adam işi bıraksın o zaman eşinin en uygun olduğu saatte eve gelsin, eşi ile ilgilensin. Memnun olacak mısınız?

Ben adım gibi eminim, konu sahibi ben kahvaltı hazırlayamıyorum, midem bulanıyor falan dese, adam onu da yapacak, çünkü derdi kahvaltı hazırlansın bana falan değil. Ki o egoda olan biri akşam yemeği için demediğini bırakmazdı değil mi?

Hamile olman durumunu tolere edebileceğim tek durum.
Bunun dışında kös kös tv izlemen, hiç arkadaşının olmaması, evde yapacak bir şey olmaması senin suçun.
Benim sucum mu daha buraya tasinali 6 ay oldu bikac kisiyi taniyorum ama hepsi isinde oluyor aksan ariyorlar gel diye o zamanda esim gelmis oluyor tv izlemeyip napayim işim yok esim caliamami istemiyor hic calismadim biraz tembelim ama deneme firsatim bile olmadi.

Calismayan hamile bir kadinin 6 da ne isi var ayakta, kiyamamasi lazim aslinda.
Ayrica simdi bol bol uyuyun, cocuk olunca uykusuz kalacaksiniz zaten.
Cocuk ayaktayken siz uyuyacak degilsiniz heralde, esiniz alis demis ya.

Sabah bulantısı kadar kötü hissettiren bir şey yok
En azından bu durum geçene kadar eşin daha anlayışlı davranabilir
Güne beraber başlamak çok keyifli oluyor ama sizin böyle bir durumunuz varken size eziyet oluyorsa
eşinizle paylaşın daha anlayıışlı davranması için uyarın

eşin çalışmanı istemiyor da sen çok mu istiyorsun peki?
Eşin senin kocan mı yoksa senden sorumlu adam mı?
Ya da eşinin her dediğini harfiyen uygulayacak mısın ömrünün sonuna kadar?
Eşin çalışmanı isteseydi çalışacak mıydın gerçekten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…