uyumamam lazım..

clementine_

güzelim lan..
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
1.151
14
88
Edirne
kpss çalışıyorum..
sabah namazıyla kalkıyorum
oğlen 2 saat uyuyorum
lakin akşam saat en geç 21 de uykum geliyor..
temmuza kadar boyle bir lüksüm yok
en azından saat 02 :00 kadar ayakta kalmam gerek
denemediğim şey kalmadı
her marka enerji içeceği kahve kola
yok yok..
bir fikriniz varsa denemekten mutluluk duyacağım
,şimdiden teşekkür ederim..

maalesef bi fikrim yok ama sabah namazıyla güne başlayıp gece 2 lere kadar ders çalışmak yorucu olmaz mı? belki de bu yüzden uykun geliyordur.

yetişkin biri için bile uykuda olduğun süre çok az bence.vücudunun da dinlenmesi lazım aslında.

başka bir çözüm yolu denesen :26:

A grubundan hazırlanıyosan bişey diyemem bilgim yok ama ben B grubundan girdim kasmadım o kadar, canına yazık, konsantrasyon bozukluğu yapar uykusuzluk

Yüzünü yıka uykun kaçar dermişim
Kahve de içiyormuşsun
Başka aklıma gelen birşey yok

Benimde tam tersi, erken uyuyamıyorum
Yoğurt yesem bile

sadece ders çalışmıyorum arkadaşım
sık aralıklı çalışıyorum
ama genede içim rahat etmiyor uykuyla vakit kaybediyorum gibi geliyor bana..
saat 21 de yat 05 de kalk 8 saat uyku 6 saat neyime yetmiyor ..

uykusuz 10 saat çalıştığın dersi, uykunu almış dinlenmiş bişekilde 4 saatte kavrarsın emin ol..

Bnce çok yanlış ders çalışma programın var. Beynin ne zaman dinlenecek? zaten sabah namazıyla kalkıyorsun en verimli saat o saatler gece 2 ye kadarda otursan saat 10 dan sonrası zararlı diye düşünüyorum.

Bence de çok yanlış çalışıyorsun. 4 saatten sonra beyin öğrendiklerini de yakmaya başlıyor.

hımm zor bi durum kahve de içiyomuşsun ama kendini bu kadar kasma sabah biraz daha geç kalk 8 gibi mesala gündüz uykunu almış ol bide o şekil de dene

Oncelikle sinavinizda basarilar dilerim ama kendinizi bu kadar kasmayin uyku duzeniniz ciddi anlamda bozulmus,sabah ezaninda kalkip gecenin 2 lerine kadar ayakta kalmak gercekten cok zor olur.Gunde 7_8 saat uyumaniz gerek ki daha verimli ve dinc olursunuz.

A grubundan hazırlanıyosan bişey diyemem bilgim yok ama ben B grubundan girdim kasmadım o kadar, canına yazık, konsantrasyon bozukluğu yapar uykusuzluk

nemesis asıl kazanamazsam o zaman canıma yazık :)
bak bişey bilip de saklıyorsan uyumamakla ilgili..
peşindeyim her daim :)

yok arkadaşım uyumamam lazım 6 saat yeterde artar gerisini değerlendireyim geçen sene boyle değildim ben..

canım bu sekılde kararlı olman cok guzel fakat hata yapıyorsun daha dun bır yazı okudum bulursam sana kopyalar yollarım beyne en cok hasar veren durumlardan bırıde yorgun ve uykusuzken ogrenmeye calısmakmıs bence sen normal bır ınsanın uyuması gereken kadar uyu bu cok onemlı allah korusun bunyen tekler sonra ayrıca cok var temmuza sen o zamana kadar normal bır uyku ıle de her seyı yetıstırır hatta tekrar ustunden bıle gecersın calısmak kadar manevı yonunde onemlı ıstersen sınavla ılgılı dualar yollarım sana allah yardımcın olsun vucuduna kafeın yukleyıp durma o enerjı ıceceklerı falan cok zararlı benım cok basarılı bır arkadasım calısma yontemını soyle acıkladı aylar oncesınden baslamıs ve zamanı ders sayısına bolmus mesela 8 ay var 8 ders var dıyelım her ay bır kıtap bıtecek seklınde ayarlamıs 90 kusur alarak ılk seferde atandı ustelık evlı ve 2 cocuklu ve ınan bızle gezer tozardı hıc bıseyden kasmadı ama cok calıstıgını bılıyoruz manevı olarak da cok asıldı masallah rabbım nasıp ettı darısı basına canım

bence gereksiz bu kadar çalışma grubun bölümün ne olursa olsun kpss için böyle bir çalışma çok fazla. tus falan desen anlarım. ben günde 4 saat çalışarak hazırlanmıştım ha bir de dersaneye gitmiştim öğretmenlik için, 90 almıştım. 4-5 yeterli hatta verimli çalışırsan çok bile. sana da yazık böyle gidersen hasta olursun.

sadece ders çalışmıyorum arkadaşım
sık aralıklı çalışıyorum
ama genede içim rahat etmiyor uykuyla vakit kaybediyorum gibi geliyor bana..
saat 21 de yat 05 de kalk 8 saat uyku 6 saat neyime yetmiyor ..

sadece ders çalışıyorsun demedim zaten...

iyi de uyumazsan nasıl ayakta kalacaksın? evlisin değil mi? yani vaktin sadece derse gitmiyor.evin iş,yemeği,vb... şeyler de var.

öğlen uyuyormuşsun ama bu gece uykusunun yerine geçmez ki..yanlış hatırlamıyorsam insan en iyi gece uykusun da dinleniyormuş.kendini suçlama bu vakit kaybı değil ihtiyaç.

kolay gelsin sana o zaman.İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın sınavda.

teşekkür ederim canım Allah razı olsun..
oğlen uyuyorum 2 saat
akşam 5 de eşim geliyor ben 5 den 8 e kadar kitap açamıyorum
ilgi istiyor çocuk gibi
e saat 21 de yatıyor..
bana da ısrar ediyor e yatmazsam bile uykum geliyor zaten..

yok be canım ben de pek severim uykuyu ama eşim sağolsun gece uykusunda konuşuyo diş gıcırdatıyo anamı ağlatıyo neyse bu ayrı bi konu olur
bi arkadaşım kahvenin içine birazda kola katıyomuş zombi gibi oluyorum diyodu bi dene bakalım

sağlam kafa sağlam vücutta bulunur canım. eğer çalıştıklarından bişey anlamak istiyorsan çalışmana verdiğin önemi uykuna da vermelisin.. Allah zihin açıklığı versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…