Anlayamadım ki , hani iyi oluyodu hep sürekli ağlardı sallardım uyurdu bazen koyardım uyurdu hemen çok zorlanıyorum. Bi kv sürekli gözüme bi gelişiyo bi gelişmiyo gibi geliyo , sütün yaramıyo , şapka takma bıngıldağı düşer , uykusunda ağlar melekler severken düşürüyo der ya kafayı bozduran başta o beni hasta etti sinirden kafam titremeye başladı çocuk emmiyo mama istemiyo bi emerdiki doğduğunda hemen kilo almıştı arabada evde nerde olursa olsun gördüğü yerde uslüp şekli:irezil nası da emiyo boğazlı dedi o oldu sıpa kesti emmeyi şimdi sarardı 2 gün önce aşı oldu 2 gün çektim ateşi ağlamayı geçti bide bu başladı
Dediğim gibi benim oğlum tam 4.ayında başladı her yaramazlığa.
Daha doğrusu eski düzeni sildi attı.
Hiç emmemişti mama mama diye delirirdi, saati gelmeden vermezdik delirirdi çocuk ağlamaktan.
Ama 4 aylık oldu, Allah'ım o biberonda zehir var sanki...
Kavga dövüş bağır çağır yemez, yediğini tükürür hale geldi.
Zorla birkaç damla yediğini de 10 dk sonra kusardı.
Uyku deseniz geceleri sadece 6 saat uyurdu kesintisiz o da kalmadı, yarım saatte bir uyanmaya başladı.
Gündüz ayağımda salla salla kopardı, bıraktığım an zaten uyanırdı.
Banyo severdi, çığlık çığlığa yıkıyoruz çocuğu.
Giydirmek bir işkence zaten.
İşte tüm bunların başladığı dönem 4. aya tekabül ediyor.
Çevremdekilerin bebekleri de öyle.
4.ay bir dönüm noktası diyebilirim ve emin olun diş hazırlığı yapıyordur.
4.ayı rahat atlatan bebekler geç çıkarıyor ama bu şekilde olan bebekler erken çıkarıyor.
Benimki 5.ayda çıkardı.
Oğlum şuan 8 aylık, bunlar düzeldi mi derseniz, aksine!
Hiçbir şey düzelmediği gibi emeklemesi, yürüme çabaları, tutunup kalkmalarıyla daha da bir işkence ama geçecek.
İlk zamanlar sizin gibi ağlama krizlerine giriyordum, kendimi camdan atasım geliyordu 'Allahım ne günah işledim niye bebeğim böyle' diyordum ama artık kabullendim.
Sizin gibi çok zor dönemler geçirdim ama çok şükür artık sinirlenmiyorum, yapılacak bir şey olmadığını anladım.
Kaç defa doktora götürdüm hiçbir sorun yok, büyüme atağı ve huy diyorlar.
Yemesi için de aç bırakacaksın ki yiyecek diyor.
3-4 saat vermediğim zaman mamayı, sonrasında bir şekilde yiyiyor az da olsa.
Siz de ne kv ne başkası hiç kulak asmayın, her bebek farklıdır ve aksi de olsa ağlasa da huyu bu yani kabullenin.
Başka bebeklerle kıyaslamak sadece sizi üzer, ben hala başka bebekleri görünce deliriyorum ama çocuğuma yansıtmıyorum.
Onlar da anlıyor daha da hırçınlaşıyor.
Lütfen sakinlik lütfen!