Uyuşturucu kullanan kişi düzelir mi ?

ruhkadin34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2023
13
-5
1
31
Bir süre önce Eşimin uyuşturucu kullandığını öğrendim. Ailesine de açtım konuyu dört bir yandan takipteyiz. İkimizde çalışıyoruz .3 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. 3 yıldır borçtan burnumuz kurtulmadı bitcoin di iddaydı şans oyunları tarzı kumar uygulamaları derken hep içerideyiz diyordu kısa yoldan zengin olma peşinde paşam böyle böyle ne birikim ne bişey yapabildik üstüne kayınvalideme taşındık borçları ödeyebilmek için. Yaklaşık 8 aydır da madde kullandığını öğrendim . Amatem ve psikolojik danışmanlık aldık psikoloğu bıraktık madden yetişemiyoruz amateme belirli aralıklarla gidiyor . Arkadaşlarıyla ilişkisini kestim çevresindeki insanlar da bu haltı yiyormuş ama eşim de kabul ediyor hata bende kimse zorlamadı diye şimdi bıraktım diyor ama ara ara şüpheli hareketler yapıyor para kontrolü bende ama geçenlerde kartı verdim nakit avans çekilmiş benzin aldım diyor yemiyorum ama yemiş gibi yapıyorum şimdi ırakta çalışmaya gidecek abisinin yanına 2-3 ay istese bile kullanamayacak. Sorum şu geldiğinde ne olacak? Daha önce çevrenizde madde kullanmış bırakmış ve birdaha kullanmayan biri var mı ? Benim güvenim nasıl tazelenecek. Ayrılmak istemiyorum kalbim ağır basıyor ama aklım çok karışık .

Tedavi görse ileride yine yoksunluk çeker mi bilmiyorum bir süre sonra temizleniyor zannediyorum vücut işte o borçlar da bu merette dahilmiş düzeliyor evden çıkmıyor bensiz gezmiyor vs diye düşünüyorum yarın tekrar gideceğiz amateme kontrolü var aslında gerçekten çok merhametli bir insan ne el kaldırdı bu zamana kadar ne de yeltendi bile

Aynen merhametli sana bu yüzden bu hayatı yaşatıyor. Sana yazık değil ama doğurmayı planladığın çocuğa yazık.

Şehir değiştirmeniz hiçbir şeyi çözmeyecek. Bakın, Azerbaycan'dan Nail Kemerli diye bir beyefendi hayatını madde bağımlılarının rehabilitasyonuna adamış bir insan. YouTube'da izleyebilirsiniz. Gerçekten çok korkunç bedeller ödemiş, evsiz kalmış, ailesini perişan etmiş kişiler bile çoğunlukla vazgeçemiyor. Bir madde bağımlısı anne ile röportaj yapmıştı. Kadın diyor ki "Benim için evladımdan da önce bu zehir gelir." Düşünün. Aklı başında değil. Eşiniz de öyle. Bir süre kullanmasa bile geri döneceği belli. Kendi kendinizi ziyan edersiniz. Bakın bazı video linkleri bırakıyorum.

Bunlar baya keş o kıvamda değil eşim yol yakınken dönülmez mi ki . Geçliğinde kullanmış hap ama 4-5 sene önce şimdide bu

Uyuşturucuyu bilemem fakat babamdan dolayı kumara çok öfkeliyim. Gece yarılarına kadar kahvede vakit geçirir kumar oynardı biz de beklerdik babam gelsin yemek yiyelim diye :) kumarda para yiyecek diye eve parada bırakmazdı. Daha anlatamaycağım çok detay var ama kumar varsa o evlilik sağlıklı olmaz koşarak uzaklaşın.

Tedavi görse ileride yine yoksunluk çeker mi bilmiyorum bir süre sonra temizleniyor zannediyorum vücut işte o borçlar da bu merette dahilmiş düzeliyor evden çıkmıyor bensiz gezmiyor vs diye düşünüyorum yarın tekrar gideceğiz amateme kontrolü var aslında gerçekten çok merhametli bir insan ne el kaldırdı bu zamana kadar ne de yeltendi bile
Ben de hem kumarimi hem kokomu finanse edecek bir saftoş bulsam basimin uzerine bir koltuk yapar orda gezdirirdim.

Aynen merhametli sana bu yüzden bu hayatı yaşatıyor. Sana yazık değil ama doğurmayı planladığın çocuğa yazık.
Tokat gibi giydiriyorsunuz teşekkürler ironi yapmıyorum ciddiyim mantığının da bana söylediği şeyler bunlar 🙏 keskin biri olup kesip atabilmeyi bende isterdim ama gerçekten kesip atmamız mı gerekiyor böyle maddeye düşenleri kesip atınca daha kötü olmaz mı . Sevgi iyileştirmez mi

gerçekten kesip atmamız mı gerekiyor böyle maddeye düşenleri kesip atınca daha kötü olmaz mı . Sevgi iyileştirmez mi
Birkaç ay önce madde içen bir adamın annesine ne yaptığını duymuş muydunuz? Eğer duymuş olsaydınız yanına bile yaklaşmazdınız. Hafif hafif başlar sonra ağır şeyler içer böyleleri birde bunun yanı sıra kumar bağımlılığı var herifte. Canınızın değeri yok mu? Madde içen adamın annesine neler yaptığını video ile atayım mı size? öyle mi aklın başına gelir acaba...

Bunlar baya keş o kıvamda değil eşim yol yakınken dönülmez mi ki . Geçliğinde kullanmış hap ama 4-5 sene önce şimdide bu
Hanımefendi, lütfen mantıklı olun. Bu insanlar da yıllar içinde defalarca bırakıp tekrar başlamışlar. Çoğu zaten yeminler etmiş, tövbe etmiş ama olmamış. Madde bağımlılığı böyle bir şey zaten. Bu keşler iki günde böyle olmadılar herhalde. Kendinizi kandırmak sadece size zarar verecek.

Tokat gibi giydiriyorsunuz teşekkürler ironi yapmıyorum ciddiyim mantığının da bana söylediği şeyler bunlar 🙏 keskin biri olup kesip atabilmeyi bende isterdim ama gerçekten kesip atmamız mı gerekiyor böyle maddeye düşenleri kesip atınca daha kötü olmaz mı . Sevgi iyileştirmez mi
Hayır iyileşmiyorlar. Bu yolda yalnız olup iyileşecek, yoksa yok. Bu yola siz sürüklemediniz siz de çıkaramazsınız.

Hastalıkta sağlıkta kısmı bu değil evliliğin.

Kendini bataklığa saplamış birini sevgi iyileştirmez.

Hayır sevgi iyileştirmez. Bakın, ailelerin feryadını görün. Madde bağımlılığı öyle sarılıp kucaklayınca kafada biten bir şey değil. Beyin yapısı değişiyor.

Buyrun bu da anneleri tarafından sevilen ama kurtulamayanlar. Kadın artık "Evladım ölse de kurtulsa" raddesinde.

Hayır iyileşmiyorlar. Bu yolda yalnız olup iyileşecek, yoksa yok. Bu yola siz sürüklemediniz siz de çıkaramazsınız.

Hastalıkta sağlıkta kısmı bu değil evliliğin.

Kendini bataklığa saplamış birini sevgi iyileştirmez.
Madalya olsa da bu yoruma taksam keşke. Madde bağımlılığı tövbeyle, söz vermekle, sevgiyle geçmez. GEÇ-MEZ! O kişi istikrarlı bir şekilde tedavi görecek, maddi ve manevi olarak her şeyini kurtulmaya adayacak ve yıllar süren bir arınma süreci yaşayacak. Başka yolu yok. Ki yine de vazgeçemeyip tekrar başlayanlar var.

Hayır sevgi iyileştirmez. Bakın, ailelerin feryadını görün. Madde bağımlılığı öyle sarılıp kucaklayınca kafada biten bir şey değil. Beyin yapısı değişiyor.

Buyrun bu da anneleri tarafından sevilen ama kurtulamayanlar. Kadın artık "Evladım ölse de kurtulsa" raddesinde.

Ben de şöyle biri video bırakayım;

Sansürsüz halini izlemiştim aklıma geldikçe tüylerim diken diken. Birde eşiniz daha öncede hap kullanıyormuş siz hala sevgi iyileştirir kafasındasınız siz şaka mısınız? Maddenin verdiği krizlerden haberiniz yok mu sizin? Nasıl güvende hissediyorsunuz kendinizi ya? Rabbim akıl fikir sihaat versin.

Bu işin gidişatı böyle zaten. Önce hap, sonra toz, en sonda da şırınga şeklinde. Daha açık yazmak istemiyorum. Kendinizi kandırmayın vücudu temizlenirse bırakır diye. Gittiği yerde yok mu bu maddeyi kullananlar, sadece mahallenizde mi satılıyor? Daha 3 senelik evlilik ve borçtan gözünüzü açamamışsınız. Millet ev arsa vs alıp ödüyor da borçlanıyor. Siz adamın madde bağımlılığına sponsor olmuşsunuz. Bu arada sizin böyle yumuşak davranmanız da adama cesaret veriyor. Ne yaparsam yapayım yanımda bir yere gitmiyor ben keyfime bakayım diyor.

Kendi hayatınız istediğiniz kadar kalın yanında, düzelir geçer diye teselli bulun ama sakın çocuk yapmayın. Hiç hakkınız yok masum bir çocuğu bu ortamda büyütmeye.

Whitney Houston'ın bir röportajını izlemiştim, biz fakirlerin kullandığı maddeyi kullanmıyoruz, bizi onlarla bir tutmayın diyordu. Kendi öldüğü gibi kızı da aynı şekilde öldü. Temizlenebilse bu milyoner insanlar temizlenirdi.

Bir süre önce Eşimin uyuşturucu kullandığını öğrendim. Ailesine de açtım konuyu dört bir yandan takipteyiz. İkimizde çalışıyoruz .3 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. 3 yıldır borçtan burnumuz kurtulmadı bitcoin di iddaydı şans oyunları tarzı kumar uygulamaları derken hep içerideyiz diyordu kısa yoldan zengin olma peşinde paşam böyle böyle ne birikim ne bişey yapabildik üstüne kayınvalideme taşındık borçları ödeyebilmek için. Yaklaşık 8 aydır da madde kullandığını öğrendim . Amatem ve psikolojik danışmanlık aldık psikoloğu bıraktık madden yetişemiyoruz amateme belirli aralıklarla gidiyor . Arkadaşlarıyla ilişkisini kestim çevresindeki insanlar da bu haltı yiyormuş ama eşim de kabul ediyor hata bende kimse zorlamadı diye şimdi bıraktım diyor ama ara ara şüpheli hareketler yapıyor para kontrolü bende ama geçenlerde kartı verdim nakit avans çekilmiş benzin aldım diyor yemiyorum ama yemiş gibi yapıyorum şimdi ırakta çalışmaya gidecek abisinin yanına 2-3 ay istese bile kullanamayacak. Sorum şu geldiğinde ne olacak? Daha önce çevrenizde madde kullanmış bırakmış ve birdaha kullanmayan biri var mı ? Benim güvenim nasıl tazelenecek. Ayrılmak istemiyorum kalbim ağır basıyor ama aklım çok karışık .
Çok zor...
Madde denilen şey maalesef Suriye-Irak filan oralarda kaçak olarak her köşe başında..
Bu kadar kumar, şans, iddaa bilmemneden burnunu çıkarmayan adama siz neden 3 yıldır katlanıyorsunuz ben onu çözmeye çalışıyorum asıl.

3 yıldır çeşitli şekillerde kumar oynayan, çalıştığınızın boşa gittiği en son maddi sebeplerden ailesinin yanına taşınmak zorunda olduğunuz kocanızin uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğreniyorsunuz hâla çabalamaya devam.
Arada çocuğunuz olmamış Allah'tan. Yani olmuyor dediğinize göre korumamışsınız bir dönem.
Hayatiniz bu kadar değersiz, koca dediğiniz kişi bu kadar vazgeçilmezse biz ne yazsak boş.

Ne kadar safsiniz. Irak'a gidecek 3 ay kullanamaz diyorsunuz. Asil oralarda her turlu uyusturucuyu daha kolay elde edebilir. Oradaki durum Turkiye'den de beter. Istese ki yapacaktir, ayni gun satici bulur. Ayrica sevgi iyilestirmiyor. Uyusturucu onlarin ailesi, annesi,babasi,kardesi oluyor. Kocaniz gencliginden beri kullaniyormus birakmamis kac senedir simdi sihirli degnek dokunmayacak. Son olarak benim kocam oyle keş goruntusu yok agir bagimli degil diyorsunuz. Bagimliliginin ne duzeyde oldugunu asla bilemezsiniz. Keş goruntusu yok diye daha az bagimli olmuyorlar. Malesef bildigim durumlar bunlar, siz bir mucizeye umut baglamissiniz. Sevgi iyilestirmiyor. Gercekler cok baska.

Asla devam etmeyin uzak durun, böyle bir ilişkiden zor kurtuldum. Hani az geç kalsam şu an ölmüş olabilirdim.
Daha ileriden haber veriyorum, asla düzelmeyecek. Size yazık olur. Bir de yoksunluk krizlerinde neler yapacağı belli olmaz, Allah göstermesin size zarar verebilir.
Çocuk yapmayın sakın.

Düzelmez. Ztn öyle bir insandan çocuk yapma fikri korkunç bozulmuş genler ile çocuğa ne kdr sağlıklı hücre sağlayabilir. İşin manevi boyutunu geçtim sağladığı fiziki özellikler bile bozuk olacak.

Back
X