Uyuşturucu kullanan kişi düzelir mi ?

ruhkadin34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2023
13
-5
1
31
Bir süre önce Eşimin uyuşturucu kullandığını öğrendim. Ailesine de açtım konuyu dört bir yandan takipteyiz. İkimizde çalışıyoruz .3 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. 3 yıldır borçtan burnumuz kurtulmadı bitcoin di iddaydı şans oyunları tarzı kumar uygulamaları derken hep içerideyiz diyordu kısa yoldan zengin olma peşinde paşam böyle böyle ne birikim ne bişey yapabildik üstüne kayınvalideme taşındık borçları ödeyebilmek için. Yaklaşık 8 aydır da madde kullandığını öğrendim . Amatem ve psikolojik danışmanlık aldık psikoloğu bıraktık madden yetişemiyoruz amateme belirli aralıklarla gidiyor . Arkadaşlarıyla ilişkisini kestim çevresindeki insanlar da bu haltı yiyormuş ama eşim de kabul ediyor hata bende kimse zorlamadı diye şimdi bıraktım diyor ama ara ara şüpheli hareketler yapıyor para kontrolü bende ama geçenlerde kartı verdim nakit avans çekilmiş benzin aldım diyor yemiyorum ama yemiş gibi yapıyorum şimdi ırakta çalışmaya gidecek abisinin yanına 2-3 ay istese bile kullanamayacak. Sorum şu geldiğinde ne olacak? Daha önce çevrenizde madde kullanmış bırakmış ve birdaha kullanmayan biri var mı ? Benim güvenim nasıl tazelenecek. Ayrılmak istemiyorum kalbim ağır basıyor ama aklım çok karışık .

Siz cocuk yapmayin. Sizin zaten halihazirda uyusturucu kumar bagimlisi bi cocugunuz var onu duzeltin tabi sizin cocugunuz cunku siz dogurdunuz. Hayret bi sey kv de gelmis akil veriyo yapma cocuk kizim duzelsin oyle diyo, bosanin ben cocugumu iyilestiririm senin de hayatin kaymasin daha demiyo ama. Bu sacma aileleri cok mu ariyosunuz evlenirken ya.

Tokat gibi giydiriyorsunuz teşekkürler ironi yapmıyorum ciddiyim mantığının da bana söylediği şeyler bunlar 🙏 keskin biri olup kesip atabilmeyi bende isterdim ama gerçekten kesip atmamız mı gerekiyor böyle maddeye düşenleri kesip atınca daha kötü olmaz mı . Sevgi iyileştirmez çocuk y

Benim hoşlandığım bir adam madde kullanıyordu ki o bunların arasındaki en masum olanını kullanıyordu. Ben evine gittim, hem korktum hem üzüldüm. Bir insan kendine niye bunu yapar diye. Bağdat Caddesinde en çok kazanan emlak ofislerinden birinin sahibi. Çok akıllı, kibar. Gördüğüm en güzel mavi gözlere sahipti. Ama onu öyle görünce vazgeçmeyeceğini anladım.
Sonrasında evlendi. Bir oğlu oldu. Karısı terk etti. Çocuğunu göstermiyor.
Allah kimseyi düşürmesin ama kurtulmuyorlar maalesef.

Eski sevgilim bağımlıydı ve gizliyordu bir defa başlayan biri için kendi iradesiyle bırakma şansı çok az. Doğruyu yanlışı ayıramıyorlar kafaları yerinde değil. Gece konuştuklarını sabah hatırlamaz inkar ederler. Karakterleri çok dengesizdir, ruh halleri de öyle.

Bir süre önce Eşimin uyuşturucu kullandığını öğrendim. Ailesine de açtım konuyu dört bir yandan takipteyiz. İkimizde çalışıyoruz .3 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. 3 yıldır borçtan burnumuz kurtulmadı bitcoin di iddaydı şans oyunları tarzı kumar uygulamaları derken hep içerideyiz diyordu kısa yoldan zengin olma peşinde paşam böyle böyle ne birikim ne bişey yapabildik üstüne kayınvalideme taşındık borçları ödeyebilmek için. Yaklaşık 8 aydır da madde kullandığını öğrendim . Amatem ve psikolojik danışmanlık aldık psikoloğu bıraktık madden yetişemiyoruz amateme belirli aralıklarla gidiyor . Arkadaşlarıyla ilişkisini kestim çevresindeki insanlar da bu haltı yiyormuş ama eşim de kabul ediyor hata bende kimse zorlamadı diye şimdi bıraktım diyor ama ara ara şüpheli hareketler yapıyor para kontrolü bende ama geçenlerde kartı verdim nakit avans çekilmiş benzin aldım diyor yemiyorum ama yemiş gibi yapıyorum şimdi ırakta çalışmaya gidecek abisinin yanına 2-3 ay istese bile kullanamayacak. Sorum şu geldiğinde ne olacak? Daha önce çevrenizde madde kullanmış bırakmış ve birdaha kullanmayan biri var mı ? Benim güvenim nasıl tazelenecek. Ayrılmak istemiyorum kalbim ağır basıyor ama aklım çok karışık .
Benim erkek kardeşim yıllardır kullanıyor neler yaptık neler bırakması için ama yok bırakmadı su anda içerde :(( akıllandım diyor içerde kullanmadığı için çıktığında içiceğini biliyoruz siz de kocanız için pek ümitlenmeyin kendinizi kurtarmaya bakın

Düzeltebiliriz diye düşünüyorum hep ya yeterince savaşmadıysam ya vazgeçtiğimde aslında kaybetmiş olursam diye içim içimi yiyor
Uyuşturucu, kumar, ne kaldı geriye?Hayatınızı mahfetmek için and mı içtiniz siz?Bir de çocukla taçlandırın bari bu muhteşem evliliği😐.

Bunlar baya keş o kıvamda değil eşim yol yakınken dönülmez mi ki . Geçliğinde kullanmış hap ama 4-5 sene önce şimdide bu
Bakın sorunuzun cevabı aslında yine sizin yazdığınızda. Geçmişte hap kullanmış sonra ara vermiş sonra tekrar başka bir şey kullanmış. Şuan bırakmış olabilir ama 3 sene sonra ya yine başlarsa?
Malesef sağlam irade gerektiriyor bunu bırakmak. Çünkü ömür boyu bir kenarda o bağımlılık tetikte bekliyor. Bunun üstesinden gelmek kişiye bağlı.
Ama sizin eşinizde bir de kumar bağımlılığı var. Gerçekten senelerinizi harcayıp bu kadar yıpranmaya değer mi? Hep tetikte olacaksınız, hep aklınız kalacak. Şüpheyle yaşanılır mı? Bir de şehir değiştirdi, ortamı degisti uyuşturucu artık kullanamayacak diye bir durum yok ki. Bulan her yerde buluyor. O bağımlılık öyle beter ki dağı deler yine bulur.
Allah yardımcınız olsun. Ama zor. Değer mi? Bence değmez uğraşmaya. Bu adama güvenilip çocukta yapılmaz, aile düzeni de kurulmaz.

Hanımefendi şaka mısınız?
Pişmanlık yaşayın gerekirse niye yaşayacaksınız orası da ayrı ama ölmekten iyidir.

Kumar bırakılmaz kumarı para kazanmak için oynayan insan battıkça dibe batar,hırs bürür gözünü 5-6 ay ara versin isterse yine girer oynar.O kaybettiği paraya hırslandıkça borç batağında yüzer durur.

Uyuşturucu zaten başlı başına bir facia.Sigara tüketen biri bırakmayı düşünmekte bile güçlük çekerken bile uyuşturucu diyorsunuz kıyası bile olmaz.Ayrıca geçmişte hap kullanmış şimdi yine tekrara düşmüş.
Çevre sevgi iyileştirir bunlar hikaye bağımlılık kötü çevre,kötü genler yatkınlardan oluştuğu gibi kişinin sadece kendisi istemesi gerek.

5 yıl sonra bile olsa bu adamla evli kalıp çocuk yapmak doğmamış bebeğe yapılacak en büyük kötülük olur.
Aklınızı başınıza alın,eşek kadar herif kolu bacağı engelli değil ki destek olasınız. Sürekli kontrol altında da tutsan sen öyle sanacaksın bulur buluşturur her haltı yine yer vücut artık istiyor çünkü maddeyi de kumarı da.
Umarım mantıklı davranırsın,sevgi bu değil.

Adam bağımlılığın her türünü teker teker deniyor. Sırada alkol var herhalde.Ayrica Irak'ta bu pisliğe bulaşmayacagina olan inancınızın sebebi nedir? O maddeye buradan bile daha hızla erişir emin olun.

Birkaç ay önce madde içen bir adamın annesine ne yaptığını duymuş muydunuz? Eğer duymuş olsaydınız yanına bile yaklaşmazdınız. Hafif hafif başlar sonra ağır şeyler içer böyleleri birde bunun yanı sıra kumar bağımlılığı var herifte. Canınızın değeri yok mu? Madde içen adamın annesine neler yaptığını video ile atayım mı size? öyle mi aklın başına gelir acaba...
Eşi direkt en ağırlarından kullanıyormuş üstelik. Ot olsa bir şey olmaz diyecektim, koko diyor. Hafif hafif başlama kısmı çoktan geçilmiş.

Eşinin kullandığı madde çok sıkıntılı. Ot falan olsa neyse pişman olur içmez çevremde var bırakan o şekilde ama kumarı ve o değişik maddeye bulasip birakani ben duymadım. Çocuğunda yokken hiç ugrasma derim.

Aklımızla hareket edin. Siz zaten onun yanında durarak gerekeni yapmışsınız lakin o yolundan dönmüyor ve size halen şüphpe katıyor.. sizi kutsamiyorsa maddi manevi zarar veriyorsa ayrılmanız gerekir..

Merhaba
Ayrılmak istemiyorum ama eşim bağımlı diyorsunuz. İyileştirmek istiyorum diyorsunuz. İyileşir mi diyorsunuz.
Borçlar, kumar, kayınvalide evi, ruhu yiyip bitiren kontrolcülük.
En önce kendinize sorun ben bağımlı bir eşe neden eş oldum?
Bu soruya cevap verirseniz belki eşiniz iyileşmez ama siz iyileşirsiniz.
🎈🎈🎈🎈🎈🎈

Back
X