Uyuşturucu kullanan kişi düzelir mi ?

ruhkadin34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2023
13
-5
1
31
Bir süre önce Eşimin uyuşturucu kullandığını öğrendim. Ailesine de açtım konuyu dört bir yandan takipteyiz. İkimizde çalışıyoruz .3 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. 3 yıldır borçtan burnumuz kurtulmadı bitcoin di iddaydı şans oyunları tarzı kumar uygulamaları derken hep içerideyiz diyordu kısa yoldan zengin olma peşinde paşam böyle böyle ne birikim ne bişey yapabildik üstüne kayınvalideme taşındık borçları ödeyebilmek için. Yaklaşık 8 aydır da madde kullandığını öğrendim . Amatem ve psikolojik danışmanlık aldık psikoloğu bıraktık madden yetişemiyoruz amateme belirli aralıklarla gidiyor . Arkadaşlarıyla ilişkisini kestim çevresindeki insanlar da bu haltı yiyormuş ama eşim de kabul ediyor hata bende kimse zorlamadı diye şimdi bıraktım diyor ama ara ara şüpheli hareketler yapıyor para kontrolü bende ama geçenlerde kartı verdim nakit avans çekilmiş benzin aldım diyor yemiyorum ama yemiş gibi yapıyorum şimdi ırakta çalışmaya gidecek abisinin yanına 2-3 ay istese bile kullanamayacak. Sorum şu geldiğinde ne olacak? Daha önce çevrenizde madde kullanmış bırakmış ve birdaha kullanmayan biri var mı ? Benim güvenim nasıl tazelenecek. Ayrılmak istemiyorum kalbim ağır basıyor ama aklım çok karışık .

Tamamen düzelmeden yapmayacağım??? Madde etkisinin kola içmek gibi bir şey olduğunu mu sanıyorsun? Uzun süre kullanmayınca, vücuttaki etkisi gidecek mi sanıyorsun? Gerçekten bile isteye daha doğmamış çocuğuna kötülüğü göze alabiliyorsan pes doğrusu. Adam çocuğunun yanında yoksunluk krizine girse ne olacak? Para için size zarar verse ne olacak?

Kendi konuna yazmışsın adam bana 300bin liralık borç ödetti eve bakmıyor diye. Ne adamlık var ne kocalık var ne de bundan baba olur. adamın anası bile oğlunun ne olduğunu anlamış, sen bunu baba mı yapacaksın? Allah size akıl fikir versin.
Çok haklısınız.
Aslında konu sahibinin BAĞIMLILIK TEDAVİSİ görmesi gerekir. Farkında bile değil. Kabul etmez.

Bir süre önce Eşimin uyuşturucu kullandığını öğrendim. Ailesine de açtım konuyu dört bir yandan takipteyiz. İkimizde çalışıyoruz .3 yıllık evliyiz çocuğumuz yok. 3 yıldır borçtan burnumuz kurtulmadı bitcoin di iddaydı şans oyunları tarzı kumar uygulamaları derken hep içerideyiz diyordu kısa yoldan zengin olma peşinde paşam böyle böyle ne birikim ne bişey yapabildik üstüne kayınvalideme taşındık borçları ödeyebilmek için. Yaklaşık 8 aydır da madde kullandığını öğrendim . Amatem ve psikolojik danışmanlık aldık psikoloğu bıraktık madden yetişemiyoruz amateme belirli aralıklarla gidiyor . Arkadaşlarıyla ilişkisini kestim çevresindeki insanlar da bu haltı yiyormuş ama eşim de kabul ediyor hata bende kimse zorlamadı diye şimdi bıraktım diyor ama ara ara şüpheli hareketler yapıyor para kontrolü bende ama geçenlerde kartı verdim nakit avans çekilmiş benzin aldım diyor yemiyorum ama yemiş gibi yapıyorum şimdi ırakta çalışmaya gidecek abisinin yanına 2-3 ay istese bile kullanamayacak. Sorum şu geldiğinde ne olacak? Daha önce çevrenizde madde kullanmış bırakmış ve birdaha kullanmayan biri var mı ? Benim güvenim nasıl tazelenecek. Ayrılmak istemiyorum kalbim ağır basıyor ama aklım çok karışık .
Kardesim bagimli. 11 ay hapis yatti. Cikti yine basladi. Amatemler yedamlar fayda etmedi. Biz ondan kurtulamiyoruz ama sen kocandan kurtulabilirsin. Duzelmez. Bosan kurrtul

Bunlar baya keş o kıvamda değil eşim yol yakınken dönülmez mi ki . Geçliğinde kullanmış hap ama 4-5 sene önce şimdide bu
Bakin siz bagimliligin ne oldugunu bilmiyosunuz bence. Esiniz biraktim deyip birakamaz. Sigara degil bu. Eger biraktim deyip krizler gecirmiyosa sze saldirp duvarlari kapilari yumruklamiyosa inanilmaz agrilar cekip her yeri titremiyosa yoksunluk cekmiyo demektir. Yoksunluk yoksa da madde kullanimina devam ediyo demektir.
Amateme gittiniz naptilar? Cip mi taktilar? Cip takinca verilen liricalar var kriz onleyen. Ancak onunla bi nebze hafifliyo belirtiler. Ama bizimki onlari da satip kendine mal aldi mesela. Cunku cok pahali ilaclar ve mal bulamayanlar yogunlukla onu kullaniyo.
Tekrar soyluyorum bi sabah uyanip ben bunu biraktim deyip birakamaz. Psikoterapiler vs tek basina ise yaramaz. Cunku yoksunluk gelince akil gidiyo. Annemin karninda olsa deser alirim diyen bi cocugun videosunu izledim. Boyle bi akil tutulmasi bagimlilik. Duzelmez. 10 yil temiz kalsa bi anlik bosluguna bakar donmesim omrunuzu buna adamayin. Kacin kurtulun

3 yildir size bise verememis birisi icin ne diye bukadar caba?
Hayat cok kisa yasiniz genc baska seyler pesinde kosmaniz gerekirken 3 yildir evli oldugun adamin uyusturucusu pesindesiniz
Ev araba tatil yeme icme gezme bunlarin pesinde kosacaginiz yillardasiniz
Yarin birgun kalbiniz agir basti diye cocuk yaparsiniz yazik gunah degilmi onada
Aklinizi basiniza alin hersey ask demek degildir bu hayatta birak ilkelleriniz olsun kendinize deger verin kendiniz icin yasayin

Tedavi görse ileride yine yoksunluk çeker mi bilmiyorum bir süre sonra temizleniyor zannediyorum vücut işte o borçlar da bu merette dahilmiş düzeliyor evden çıkmıyor bensiz gezmiyor vs diye düşünüyorum yarın tekrar gideceğiz amateme kontrolü var aslında gerçekten çok merhametli bir insan ne el kaldırdı bu zamana kadar ne de yeltendi bile

Sizin hiç kıymetiniz yok mu yahu?
Hiç sevilmediniz mi?
Sevgiden merhametten anlayışınız el kadırmamak mı?
Size daha ne kötülük yapsın bu adam?
Hanımefendi hiçbirimizin kocası el kaldırmıyor zaten ama sırf buna bakarak merhametli demiyoruz. Bunu yaparsa şerefsiz ahlaksız namussuz bir adam oluyor bence. Yapmadı diye merhametli değil.
Sizin aklınız yerinde değil.

sentetik maddelerden kullanıyosa bırakamaz çok büyük olasılıkla

Es… ko… olanları sürekli şekilde kullanmayan ama yine de kullanımı olan birinin bıraktığını gördüm

Sizinkinde kumar da var demek ki birini bıraksa yerine başka bir şey koyuyor. Bence son şansını da kullanmaz hata yaparsa ayrıl geç olmadan

Onunda sizi manipulasyon etmesiyle zihninizde oyle bir tablo olusturmussunuz ki sanki kendi iradesi disinda amansiz bir hastaliga kapilmis da olumle savasiyor da pencesinden tedavilerle kurtulamiyor gibi. Kendi agziyla size belirtmis zaten kendi istegiyle bu kotu aliskanliklari edindigini ve hala kullanmaya devam ettigini. Hele bu devirde para kazanmak, biriktirmek kolay mi, eger sizi gercektenten seviyor ve gercekten merhameti olsaydi su an maddi ve manevi bu durumda olmazdiniz, bence arkaniza bakmadan bosanin omrunuzun en guzel yillarindasiniz cunku.

Eklentiler

• kendine not.webp
    kendine not.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Düzeltebiliriz diye düşünüyorum hep ya yeterince savaşmadıysam ya vazgeçtiğimde aslında kaybetmiş olursam diye içim içimi yiyor
Bir de kendi istegiyle bulastigi bu durumda onun elinden tutup bir yandan da ona istemeden yuz veriyosunuz, daha cok cesaret bulacak, esiniz kucuk cocukmus gibi davranmamalisiniz , esiymis gibi davranin artik, sorumluluklarinin bilincine varmali herkes gec olmadan. Siz esinizin anne rol modeli olmussunuz oda kucuk haylazz cocuk gibi roller bunlar cunku.

Tokat gibi giydiriyorsunuz teşekkürler ironi yapmıyorum ciddiyim mantığının da bana söylediği şeyler bunlar 🙏 keskin biri olup kesip atabilmeyi bende isterdim ama gerçekten kesip atmamız mı gerekiyor böyle maddeye düşenleri kesip atınca daha kötü olmaz mı . Sevgi iyileştirmez mi

Evet kesip atmamız gerekiyor bunlar iflah olmuyor. Anası değilsin babası değilsin. Sanane. Elin oğlunu sen mi iyi edicen. Bir de bu adamı baba yap tam olsun. Sevgi iyileştirmez. Kocanız sizi sevmiyor ki. size karşı sevgisi olsa sizinle gelecek hayalleri kurardı bataklığa saplanmazdı.

Bakin siz bagimliligin ne oldugunu bilmiyosunuz bence. Esiniz biraktim deyip birakamaz. Sigara degil bu. Eger biraktim deyip krizler gecirmiyosa sze saldirp duvarlari kapilari yumruklamiyosa inanilmaz agrilar cekip her yeri titremiyosa yoksunluk cekmiyo demektir. Yoksunluk yoksa da madde kullanimina devam ediyo demektir.
Amateme gittiniz naptilar? Cip mi taktilar? Cip takinca verilen liricalar var kriz onleyen. Ancak onunla bi nebze hafifliyo belirtiler. Ama bizimki onlari da satip kendine mal aldi mesela. Cunku cok pahali ilaclar ve mal bulamayanlar yogunlukla onu kullaniyo.
Tekrar soyluyorum bi sabah uyanip ben bunu biraktim deyip birakamaz. Psikoterapiler vs tek basina ise yaramaz. Cunku yoksunluk gelince akil gidiyo. Annemin karninda olsa deser alirim diyen bi cocugun videosunu izledim. Boyle bi akil tutulmasi bagimlilik. Duzelmez. 10 yil temiz kalsa bi anlik bosluguna bakar donmesim omrunuzu buna adamayin. Kacin kurtulun
sizin bahsettiğiniz madde ile konu sahibinin eşinin kullandığı madde aynı değil. siz meth'ten bahsediyorsunuz. etkileri ve tedavisi de farklı. "yoksunluk yoksa madde kullanmaya devam ediyor" çıkarımı yapmak da doğru değil. o madde, meth gibi korkunç akıl yitirmeler ve yoksunluk krizleri yaşatmıyor. size de çok geçmiş olsun, umarım bir şekilde o da siz de kurtulursunuz, ne denir bilmiyorum 🙏🏻

ama evet, diğer dediklerinizde haklısınız. ha diyince bırakılmaz, önüne gelse yine kullanır. kişinin çok kararlı olması lazım ama ben konu sahibinin eşinde bu potansiyeli göremedim. hem kumar bağımlısı hem de yetmiyor gibi acayip pahalı bir uyuşturucu maddeye düşmüş. vücut belli bir süre sonra temizleniyor mu bilmiyorum ama temizlense bile bu adamın karakterinde bir sıkıntı var bence. yani "benim hayvan gibi borcum var, parasızlıktan anamın yanına taşındım, karımı sefil ettim. efendi gibi oturayım da işime gücüme bakayım" diyeceği yerde nelere bulaşmış. bugün bu olur, yarın başka bir şeye düşer, buna para bulamazsa meth gibi şeylere de sıra gelebilir. tek sorun kullandığı madde sanki.

Metamfetamin degil eroin kullaniyo benim kardesim. Ama tabi sizin dediginiz dogrudur benim bildigim bunlarla sinirli
ikisi birbirinin muadili gibi zaten. yanlış anlamayın, sizi düzeltmek için değil konu sahibini yanlış yönlendirmiş olmayalım diye yazdım.

Hiç pembe gözlüklerle bakmaya gerek yok.alkol,madde ve kumar alışkanlığı düzelmiyor malesef. Ömrünüzü bu tür bir adama harcamak istiyorsanız siz bilirsiniz.keşke dememek ve vicdan rahatligi için biraz gozlemleyip olmayacak gibiyse zorlamam ben olsam.

Siz cocuk yapmayin. Sizin zaten halihazirda uyusturucu kumar bagimlisi bi cocugunuz var onu duzeltin tabi sizin cocugunuz cunku siz dogurdunuz. Hayret bi sey kv de gelmis akil veriyo yapma cocuk kizim duzelsin oyle diyo, bosanin ben cocugumu iyilestiririm senin de hayatin kaymasin daha demiyo ama. Bu sacma aileleri cok mu ariyosunuz evlenirken ya.
Niye desin ki...sorunlu çocuğunu evlendirmiş kurtulmuş.simdi karısı uğraşsın dursun kolaysa.
Git kurtar kendini bundan olmaz diyecek değil ya..ama anneye de yazık aslında kimse istemez ki çocuğu o halde olsun ama işte meyili varsa evlendirip başkasına da sebep olmayacaksın.

Ordada bulur kullanır.O vazgecmeyecek gıbı gorunuyor sizde ondan vazgecmeyecek gibisiniz.Terketmenız için baska ne yapması gerekıyor. Uyusturucu kullanıyor olması bıle kocaman kocaman bir sebeb..

Tamamen düzelmeden yapmayacağım??? Madde etkisinin kola içmek gibi bir şey olduğunu mu sanıyorsun? Uzun süre kullanmayınca, vücuttaki etkisi gidecek mi sanıyorsun? Gerçekten bile isteye daha doğmamış çocuğuna kötülüğü göze alabiliyorsan pes doğrusu. Adam çocuğunun yanında yoksunluk krizine girse ne olacak? Para için size zarar verse ne olacak?

Kendi konuna yazmışsın adam bana 300bin liralık borç ödetti eve bakmıyor diye. Ne adamlık var ne kocalık var ne de bundan baba olur. adamın anası bile oğlunun ne olduğunu anlamış, sen bunu baba mı yapacaksın? Allah size akıl fikir versin.
Tamamen düzelsede bir müddet yapmayın çocuk madde kullanımını genleri bozuyor ve malesef bebeğe aktarılıyor ya da genetik test yaptırın

Ay nasıl bı kafasiniz yaa sizz, adam kumarbaz, madde bağımlısı bide bundan çocuk yapacak. Bı an önce bundan nasıl kurtulurum diyeceginize bide çocuk düşünüyorsunuz.

Acirimki o çocuğa acırım.dogustan madde yüklü olarak dogacak,belkide oda madde bağımlısı olacak ileride,çünkü onun vücudunada geçecek.

Siz ne yaparsanız yapın ister adamla kalın ister kalmayın ama sakın çocuk mocuk doğurmayin sakın!!!

Not: duyduğum gördüğüm bı uyeninde dediği gibi 100 kişiden anca 1 i kurtulur,1 ay içmez 2 ay içmez sonra yine,istediğiniz kadar şehir değiştirin ,ülke değiştirin hiç farketmez.

Boşanın diyemem ama ben olsam dakika durmazdım kalp ağrım gün gelir geçer ama bir ömür yaşayacağım şeyler çok derin izler bırakır güvenemediğim hep acaba dediğim insandan da çocuk sahibi olmak asla istemezdim ..

Amcam ve yengemin çocukları olmadı 16 senelik evliler koruyucu aile olacaklar çocukla birkaç defadır buluşuyorlar sonuna geldiler evlerine gelecek yakında kız çocuğu .. anne baba uyuşturucu bağımlısıymış çocuk bağımlı olarak doğmuş ve çok zor anlardan geçmiş şuanda konuşması düzgün değil elektrik çarpıyor gibi haraketler yapıyor 6 yaşında oğlumla yaşıt içim nasıl üzüldü anlatamam bu basit ve göz ardı edilecek bir durum değil çok üzgünüm

Back
X