Uyuşturucu kullanıyor olabilir mi?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.687
6.654
358
35
Merhaba hanımlar.
Bir konuda yardiminiza ihtiyacım var. Okulda sigara içenken yakaladığım bir öğrencinin çantasında bir kaç tane damar yolu açmak icin kullanılan ignelerden buldum. Tabiki idare ile bakıldı çantasına. Hoslanmadigim bir durum öğrenci çantasına bakılması ama bazen mecbur kalinabiliyor. Ve bulduğum iğne canimizi sikti. Çocuk piercing takmak için kullanacağım filan dedi ama bilemiyorum . Polis çağırak sanırım idare. Sizin bu konuda bir bilginiz var mı?

Edit: bir de bir ilaç vardi. Uyku ilacı dedi. Ama 13-14 yaşında niye kullanilsin ki?

Kollarına baktınız mı?

İşin içine hemen polis dahil etmeyin. Aileyi bilgilendirin. Onlar ilgilensin.

Benim çocuğum madde kullansa bile ilk önce bana haber vermeden, olaya polis dahil edilse okulu o idarenin başına yıkardım. Ailenin bilgisi dahilinde belki bir psikolojik danışman eşliğinde yapılmalı böyle şeyler. Aileye de pat diye söylemeyin alıştıra alıştıra mümkünse çocuğun olmadığı bir ortamda söyleyin.

Not: Önce aileyi bilgilendirin. Daha sonra polise kesinlikle bildirin.

Umarım oyle bısey yapmıyordur.
Piercing delınen şırınganın ucu daha kalın oluyor buarada , normal ıgne gıbı degıldı

Rehberlik servisiyle konuşacaklar. Polislik durum değil sanırım. Ama iğne ve ilaç işi durumu karıştırdı. Bir sigara sanarken...

İğne de damar yolu açılan tarzda iğne. Normal şırınga değil.

Hemen rapor tutun ailesine haber verin. Okul rehber öğretmeniyle görüşün ki zaten görüşülmüştür süreci o idare eder.

Şu an öyle yaptık. Rehberlik hocasına gidecekler. Bakalım durum ne olacak. O kadarda arsız kızlar ki. Çok daha üzülüyor insan. O kadar olay oldu hala gülüyorlar yüzümüze bakıp. Gülerek cevap veriyorlar.

Ah ergenler Allah kötü insanlardan korusun. Her şeyi hafife alıp eğlencesine bakarlar, ciddiyetini hayatına etkilerini hiç anlamazlar.

Rehberlik servisiyle konuşacaklar. Polislik durum değil sanırım. Ama iğne ve ilaç işi durumu karıştırdı. Bir sigara sanarken...

İğne de damar yolu açılan tarzda iğne. Normal şırınga değil.
Siz idareye bilgi vermissiniz. Onlar zaten rehberlik servisini ve gerekli görürlerse okul polisini devreye sokarlar. Çantada ki maddenin ne olduğunu ve ne icin kullanilacagini biz buradan bilemeyiz.Ne desek boş.

Arsızlık değil ergenlik aslında. İlerde hatırladıkça utanacaklar eminim. Ben de eşimin iş yerindeki sukulentlere su vermek için çantamda enjektörle dolaşıyorum. Umarım kızların da böyle akla gelmeyecek bir sebepleri vardır

Lisedeyken bir kız arkadaşım piercing takmak için eczaneden iğne almıştı ve dudağını delmişti. Dediği gibi de olabilir ama olmaması ihtimali daha ağır olduğu için aile bilgilendirilmeli.

Sadece kullanıcıysa polis birşey yapmıyor zaten ki prosedür aileye bilgi verip tutanak altına almaktan ibarettir. Ki rehberlik servisi bunu yapacaktır.

ay geçen benim hem çantada hem arabada vardı

amaç kediye su içirmek

kimse inanmaz galiba

konu sahibi her şey olabilir

okul idaresi ve rehber öğretmen tüm prosedürü yerine getirsin yarınlarda veli bize haber vermediler diye şikayetçi de olabilir

ayrıca uyku ilacı işi de yaş

gündüz vakti okul çantasında uyku ilacının işi ne

aileden gizli içiliyor demek ki çantada geziyor

Damar yolları kontrol edilirse anlaşılır.Ellerinin üzerine ve kollarina bakarsaniz mutlaka kullanip kullanmadiğını anlarsiniz.Allah evlatlarımızı tüm kötülüklerden korusun...

Maalesef yetişip gelen gençlik böyle. Öğrencilerim sayesinde (!) emniyet ve adliyeden eksik olmuyorum, ama ne olursa olsun her gidişimde geriliyorum. Ama öğrencilerim video çekip hikayelerine atarak "birgün yine adliyedeyiz, ç....... abi yakaladı bizi" vb şeyler paylaşıyorlar

Niye polise haber vermeyin demis herkes anlamadim .Uyusturuculuk bir durum varsa 14 yasindaki cocuk bunu nereden buluyor polis bulacak tabiiki .Zaten onlar şıp diye anlar kullanici mi değil mi .
Aileye tabiiki haber verilir ailede gitsin polise .
Okulunuzda uyusturucuyu kolayca bulabilen birinin cocuklarin yaninda olmasi ne kadar kötü birsey .
Bu arada polis kimseyi yemez .

Uyuşturucu siringayla alınır.
Damar yolu açan iğnelerle değil.
Onlarla piercing takılıyor ama uçları daha kalın oluyor.
Uçlarına bir bakin ve ailesine haber verin.

Aileye mutlaka haber verilir ama polis çağırmak, bu yaşta polisle muhatap etmek onları tedirgin edebilir. Ya da bilemiyorum. Tavırları tedirgin tavırlardan ziyade "bugün yine bir aksiyon içindeyiz" şeklinde. Ama sanıyorum prosedür de önce rehberlik öğretmeni şeklinde. Herkes yanında belli sebeplerden şırınga bulundurabilir, evde yazıcı toneri için, çocuğa serum fizyolojik için bulunduruyoruz ama insan kendi kendine piercing için iğne yapabilir mi? Hadi yapacak diyelim neden iki tane iğne? Ve neden normal şırınga değil de damar yolu. Bilemiyorum. Şimdi bana tavır almışlar .ben yakaladım diye.

damar yolu açılan iğne ile madde kullanamaz çok zor olur. bu yaşta becerdiyse uzun zamandır kullanıyordur herhalde.

ilaç dediğiniz şey nasıl? paketi kutusu filan yok mu? ikisi birbirinden çok bağımsız şeyler çünkü.

bir de ben ilk piercingimi bir arkadaşıma sokakta yaptırmıştım o da o tarz bir iğne ile yapmıştı ama sonrasında enfeksiyon ile çok uğraştım onlar da büyük ihtimalle bir daha yapmazlar.

Bi gelişme var mı merak ettim?? Damar yolu açılan iğne dediğiniz şey acaba kanül mü? Boru gibi plastik bişey yani? Eğer oysa pearcing onunla takılıyo doğru ama bu çocuğun kendi takabileceği bişey değil tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…