Uyuşturucu kullanmam için ısrar eden arakadaş

Ben sadece başıma gelen bir olayı anlattim binbir türlü senaryo yazdınız.. Böyle biseye maruz kaldığim icin bile ben suçlu oldum.
Kaç yaşında insansınız. bu tur ciddi ve tehlikeli olayların ne kadar ciddiyetle takip edildiğini, nasıl çalışmalar yapıldıgini, nelere sebep olabileceğini bilmeyecek yaşta değilsiniz.

Kaç yaşında insansınız. bu tur ciddi ve tehlikeli olayların ne kadar ciddiyetle takip edildiğini, nasıl çalışmalar yapıldıgini, nelere sebep olabileceğini bilmeyecek yaşta değilsiniz.
O şokla konu açtım ne bileyim herkesin birden saldıracağını beni uluslararası uyuşturucu baronu ilan edeceklerini?

Bu saydıklarınız suç. Şikayetçi olun
"Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren (temin eden), sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır."

Bu saydıklarınız suç. Şikayetçi olun
"Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren (temin eden), sevk eden, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır."
İşin vehametinin farkında değil arkadaşı. İçerken ev basılsa kendinin de başı belaya girer haberi yok

İşin vehametinin farkında değil arkadaşı. İçerken ev basılsa kendinin de başı belaya girer haberi yok
Evet ceycey. Arkadaşı çok cahil. Böyle alenen içip, üstüne bir de teklif etmesi inanılır gibi değil. Deniz Seki arkadaşlarına uyuşturucu tedarik etti diye kaç sene yattı. Artık çok sıkı takip ediyorlar böyle suçları.

O şokla konu açtım ne bileyim herkesin birden saldıracağını beni uluslararası uyuşturucu baronu ilan edeceklerini?
Aşırı derecede laf cambazısınız. Kimse size böyle bir ithamda bulunmadı, hadsizlik ediyorsunuz. Kelimeleri eğip bükmeyin neyseniz o olun.

Dost olup olmadıgını sizin için paraları yaktığında anlarsınız bi durun hele daha erken:)

Merhaba şuan çok zor bir dönemden geçiyorum babam hastanede yatıyor kanser hastası doktorlar ömür biçiyor. Bende canlı cenaze gibi geziyorum. Kaç gündür evdeydim yakın bir kız arkadaşımın bize gel açılırsın ısrarına dayanamayarak yanına gittim..

Gittiğimde esrar ve metamfetamin adında uyuşturucu içtiğini gördüm "-bunları neden iciyorsun kendine neden bunu yapıyorsun?" dedim. "-Senin baban alkol sigara uyuştucu içmeyip sağlıklı beslendiği halde kanser oldu neyi savunuyorsun?" dedi. Tamam dedim bişey demiyorum sonra "-sende iç iyi gelir" dedi hayır dedim yarim saat 1 saat aralıklarla bikac defa daha ısrar etti.

"-Şuan bana öldürücü metamfetamin adında bir uyuşturucu kullanmam için ısrar ediyorsun farkında mısın? dedim "-iyi be ne b... yersen ye" dedi. Bende çıktım gittim. Iyiligimi düşündüğünü sandığım beni anladığını düşündüğüm bi arkadaşım o vardı oda böyle yaptı. 😔
Engelker ve yuzune bakmam .Iyıkı nıyetını bellı etmıs .Koşarak kacın

Esrari ic methi icme :) londrada adim basi biri esrar icio vala sigara yerine kullaniolar balkon kapisini acsam iceri esrarli hava doluo. Kimsenin ayik kafayla bu hayati cekebildigini sanmiorum. Cinli falan olmak lazim surekli ayik kafayla mutlu mesut gezebilmek icin.

Savunmaya bak😐 o zaman nasilsa olecez gidip intihar edelim hep beraber. Baban boyle oldu diye.. ne bekliyordu? Olumsuz mu olacakti sigara alkol kullanmayanlar?

Esrari ic methi icme :) londrada adim basi biri esrar icio vala sigara yerine kullaniolar balkon kapisini acsam iceri esrarli hava doluo. Kimsenin ayik kafayla bu hayati cekebildigini sanmiorum. Cinli falan olmak lazim surekli ayik kafayla mutlu mesut gezebilmek icin.
Yorumlarınız her konuda iyice saçmalık oldu. Alenen uyuşturucu madde öneriyorsunuz pesss.

Ben ortada bir arkadaş göremedim. Kendine yaptığı kötülük yetmez gibi sizi de kötülüğe itiyor. Yaptığı hem suç hem zarar. Benim anlamadığım bu konuyu ne için açtınız? Ne söyleneceğini tahmin ediyordunuz?

Arkadaşlar uyuşturucu bağımlılığı suç değil mağduriyettir. İkinci olarak; buradaki beyanlardan yola çıkarak kimseyi şikayet edemezsiniz, etseniz de bu bir sonuç doğurmaz böyle şeyler kanıt gerektirir. Ve son olarak; konu muhtemelen fake, olmasa bile ki varsayalım (ki öyle birşey olmayacak) polis kapısına dayandı, "öyle birşey yok konuyu uydurdum" diye ifade verse zaten boş bir iddiadan öteye gidemez. O yüzden ihbar etmek vs gibi tehditlerle, bu tarz sorunu olan GERÇEK insanlara, destek değil köstek oluyorsunuz.
Konuya gelecek olursam; konu sahibi sana inanmadım ama diyelim ki doğru söylüyorsun, arkadaşını gerçekten seviyorsan, kendine zarar verdiğini bir şekilde anlatıp tedaviye yönlendirmelisin.

TCK'nın 190/2. Maddesine göre ; uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 1000 günden 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.

Bu sebeple lütfen kimse sitede uyuşturucu içerikli konularda teşvik eden, özendiren mesajlar yazmasın rica ediyorum.

Iyiligimi düşündüğünü sandığım beni anladığını düşündüğüm bi arkadaşım o vardı oda böyle yaptı. 😔

Ya iyi de ben birilerini ihbar etmek için yazmadım ki moralim bozuldu yazdim.. zaten polistede dosyası var kızın buyüzden ne yapabilirim ki?
Arkadaşım dediğiniz insanın bu konudan dosyası olduğunu biliyorsunuz ama arkadaşlık kurmaya devam ediyorsunuz, iyi çok güzel 👏

Back
X