- 21 Temmuz 2017
- 702
- 722
- 103
- Konu Sahibi Renkli bukalemun
Yazdıklarınız evet derman ama maalesef ki benim için çok zor benliğimden ödün vermekHayata bakış açılarınız, zevkleriniz ve kültürel donanımlarımız oldukça farklı herhalde.
Ama dediğim gibi yapacak bir şey yok.
Eşimin ailesiyle benim aramda da inanılmaz bir uçurum vardır ama beraber eğleniriz, bana çok zıt şeyler öne sürülse dahi kibarca fikrimi söyler çekilirim.
Yapısal olarak sıcakkanlı ve girişken olmamdan kaynaklı aramızda böyle şeyler olmuyor.
Ama işin temelinde saygı var, 5 senelik evliyim daha kimseye ‘sen’ diye hitap etmedim.
O sınırı da onlara geçirtmedim.
Sizin şanssızlığınız kayınailenizin bunları anlayacak yapıda ve saygıda olmayışı.
Mecburi görüşmelerde yüzünüze takının bir sahte gülümseme, dinler gibi kafa sallamaca, onlar ne izliyorsa boş boş bakmaca bitti gitti.
Yani orada benlik savaşı vermeyin, kendiniz gibi olmaya çalışmayın.
Anlayacak insan değiller, hele saygı duyup dinleyip, önem verecek hiç değillet.
Eşinize laf söylenmemesi ve üzülmemesi açısından en azından bu saydıklarımı yapıp, saldırıları geri püskürtebilirsiniz.
Bu cümleyi egom dolayısı ile kurmuyorum sadece beynine kodlanan "her zaman kendin ol ,kalbinin sesini dinle ,seni sen olduğun için seven insanlarla ol" cümleleri olabilir belki yada ailemin kimse için kendinden vazgeçme inandığın yolda yürü diyerek büyütmüş olmaları da olabilir bilmiyorum.
Ama beni bunlardan daha çok korkutan bir şey var tanıdığımız bir çiftin evliliği.
Kadın evliliğinde mutlu olmak için kendinden vazgeçip bambaşka biri olduğunu söyledi ve şuan olduğu halinden hiç memnun değil . Antidepresan lar ile ayaktayım demişti
Belki istemsizce bilinçaltım bundan sebep izin vermiyor dediğiniz gibi olmaya .
Umarım en kısa zamanda başarım söylenenleri ve mutluluğa ulaşırız