Uyutmayan can sıkıntısı

Hayata bakış açılarınız, zevkleriniz ve kültürel donanımlarımız oldukça farklı herhalde.
Ama dediğim gibi yapacak bir şey yok.
Eşimin ailesiyle benim aramda da inanılmaz bir uçurum vardır ama beraber eğleniriz, bana çok zıt şeyler öne sürülse dahi kibarca fikrimi söyler çekilirim.
Yapısal olarak sıcakkanlı ve girişken olmamdan kaynaklı aramızda böyle şeyler olmuyor.
Ama işin temelinde saygı var, 5 senelik evliyim daha kimseye ‘sen’ diye hitap etmedim.
O sınırı da onlara geçirtmedim.
Sizin şanssızlığınız kayınailenizin bunları anlayacak yapıda ve saygıda olmayışı.
Mecburi görüşmelerde yüzünüze takının bir sahte gülümseme, dinler gibi kafa sallamaca, onlar ne izliyorsa boş boş bakmaca bitti gitti.
Yani orada benlik savaşı vermeyin, kendiniz gibi olmaya çalışmayın.
Anlayacak insan değiller, hele saygı duyup dinleyip, önem verecek hiç değillet.
Eşinize laf söylenmemesi ve üzülmemesi açısından en azından bu saydıklarımı yapıp, saldırıları geri püskürtebilirsiniz.
Yazdıklarınız evet derman ama maalesef ki benim için çok zor benliğimden ödün vermek
Bu cümleyi egom dolayısı ile kurmuyorum sadece beynine kodlanan "her zaman kendin ol ,kalbinin sesini dinle ,seni sen olduğun için seven insanlarla ol" cümleleri olabilir belki yada ailemin kimse için kendinden vazgeçme inandığın yolda yürü diyerek büyütmüş olmaları da olabilir bilmiyorum.
Ama beni bunlardan daha çok korkutan bir şey var tanıdığımız bir çiftin evliliği.
Kadın evliliğinde mutlu olmak için kendinden vazgeçip bambaşka biri olduğunu söyledi ve şuan olduğu halinden hiç memnun değil . Antidepresan lar ile ayaktayım demişti
Belki istemsizce bilinçaltım bundan sebep izin vermiyor dediğiniz gibi olmaya .
Umarım en kısa zamanda başarım söylenenleri ve mutluluğa ulaşırız

Yazdıklarınız evet derman ama maalesef ki benim için çok zor benliğimden ödün vermek
Bu cümleyi egom dolayısı ile kurmuyorum sadece beynine kodlanan "her zaman kendin ol ,kalbinin sesini dinle ,seni sen olduğun için seven insanlarla ol" cümleleri olabilir belki yada ailemin kimse için kendinden vazgeçme inandığın yolda yürü diyerek büyütmüş olmaları da olabilir bilmiyorum.
Ama beni bunlardan daha çok korkutan bir şey var tanıdığımız bir çiftin evliliği.
Kadın evliliğinde mutlu olmak için kendinden vazgeçip bambaşka biri olduğunu söyledi ve şuan olduğu halinden hiç memnun değil . Antidepresan lar ile ayaktayım demişti
Belki istemsizce bilinçaltım bundan sebep izin vermiyor dediğiniz gibi olmaya .
Umarım en kısa zamanda başarım söylenenleri ve mutluluğa ulaşırız

benliğinizden vazgeçmek olmuyor bu. sadece dışınızdan "ben buyum, beni boyle kabul edin." demek yerine içinizden "ben buyum, ama bunu onların bilmesine gerek yok." diye düşünürseniz daha az yorulursunuz gibi geliyor bana da.
çünkü çok sorunlu iletişiminiz karşılıklı olarak.

hepimiz evlendiğimizde kendi ailemizden çok çok farklı ailelere giriyoruz.
mesela benim eşimin ailesi acayip çok çay içer. günde 2-3 demlik. ben hic cay sevmem
bazen onlara ayak uydurmak için icerim, bazen ben kahve yapar onlarla beraber icerim. benim kendi ailemde de böyleydi bu.
bazen bana gülerler saka yaparlar, amerikalimisin sen kahve kahve derler.. hic ciddiye alip dertlenmedim buna güldüm hep.

aslında sizin bu anlattiklariniz da benzer seyler. incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler bile batıyor size daha önce yaşadığınız seyler yüzünden haklı olarak. espri anlayışlarınız, yasam sekilleriniz birbirine benzemeyebilir. söylerlerse gülüp geçin ne kaybedersiniz ki? ama kazanacaginiz şey eşinizle huzurunuz olur.

eşiniz emin olun ailesini sizden iyi taniyordur. sizi de ezdirmiyor anladığım kadarıyla. direk kusse, bağlarını koparsa o zaman daha mutsuz olursunuz ikiniz de.

siz genel olarak bu aileyle zaman geçirmeyi sevmiyorsunuz. o zaman zaruri haller dışında bahaneler bulup gitmeyin. direk zitlasip kavga etmekten daha çok zorlar bu onları çünkü diyecek bir şey bulamazlar hakkınızda.
Beni en çok irite eden şey kullandıkları dil gerçekten
Mesela en basiti kv misafir gelecektir masa kırarım bana bardakları verir ve al naparsan yap der
Yani masa kuruyorum ne yapabilirim bardağı kule yapıp oynamayacağım ya 😂
Üstelik kendilerini çok görgülü elit kibar görüp başkalarını eleştiriler üstelik eleştirdikleri davranışları muhakkak sergilemişlerdir 😂
Evet mesela bu cümle incir çekirdeğini doldurmuyor ama beni o kadar çok bozuyor ki anlatamam btüün motive kayboluyor
Eşim pek tabi ezdiryor bence annesi soyu bo* etme lafını kullanırken o nasıl kelime anne sen ne diyorsun demedi yada bunun benzeri birçok

Beni en çok irite eden şey kullandıkları dil gerçekten
Mesela en basiti kv misafir gelecektir masa kırarım bana bardakları verir ve al naparsan yap der
Yani masa kuruyorum ne yapabilirim bardağı kule yapıp oynamayacağım ya 😂
Üstelik kendilerini çok görgülü elit kibar görüp başkalarını eleştiriler üstelik eleştirdikleri davranışları muhakkak sergilemişlerdir 😂
Evet mesela bu cümle incir çekirdeğini doldurmuyor ama beni o kadar çok bozuyor ki anlatamam btüün motive kayboluyor
Eşim pek tabi ezdiryor bence annesi soyu bo* etme lafını kullanırken o nasıl kelime anne sen ne diyorsun demedi yada bunun benzeri birçok

yani zaten benim iletisimi kesin dedigim oydu. o laf kullanıldıktan sonra tekrar gorusebiliyorsaniz üzerinde durmaya gerek yok.. benim kayinvalidem boyle birşey deseydi asla bir daha görüşmezdim. oğlu da bayılıyorsa annesine yolun acik olsun derdim. ama siz bir sekilde yolunuza devam etmissiniz görüşmeye devam ederek. dolayisiyla eşinizin bu konuyu uzatmamasi da bundandır belki.

yani zaten benim iletisimi kesin dedigim oydu. o laf kullanıldıktan sonra tekrar gorusebiliyorsaniz üzerinde durmaya gerek yok.. benim kayinvalidem boyle birşey deseydi asla bir daha görüşmezdim. oğlu da bayılıyorsa annesine yolun acik olsun derdim. ama siz bir sekilde yolunuza devam etmissiniz görüşmeye devam ederek. dolayisiyla eşinizin bu konuyu uzatmamasi da bundandır belki.
O öyle derken bende ne yapabilirim ki masa kurcam en nihayetinde dedim mesela aman işte ben öyle diyorum sen öyle anla diyor
Üstelik bu insan İst büyüme
Dedem hep kaba bir şey yaptığımız da bundan başka İstanbul yok derdi o laf geldi şimdi aklıma 😂
Eşime sizin evde bardakla napılıyor ki annen böyle dedi bana dediğimde aman işte annem insan içine çıkmıyor cümle kurmayı beklemiyor sen öyle diyorsa öyle anlama o anlamda dememiştir vs tarzında cümleler kuruyor

O öyle derken bende ne yapabilirim ki masa kurcam en nihayetinde dedim mesela aman işte ben öyle diyorum sen öyle anla diyor
Üstelik bu insan İst büyüme
Dedem hep kaba bir şey yaptığımız da bundan başka İstanbul yok derdi o laf geldi şimdi aklıma 😂
Eşime sizin evde bardakla napılıyor ki annen böyle dedi bana dediğimde aman işte annem insan içine çıkmıyor cümle kurmayı beklemiyor sen öyle diyorsa öyle anlama o anlamda dememiştir vs tarzında cümleler kuruyor

daha ne yapsın, benim annemle nasıl dalga geçersin de diyebilirdi.. öyle algilayabilirdi yani. bence eşinizi de fazla strese sokmayın birbirinizi seviyorsaniz ve iyi anlasiyorsaniz önemli olan o

İyi geceler kızlar çok uzatmadan konuya gireceğim sizlerden nasıl davranmalıyım konusunda fikir alışverişi istiyorum

Bu akşam eşimin ailesi erkek kardeşinin kız arkadaşına davetliydi. Araçları yok eşimde biz bırakırız dedi. kaçta gideceklerini sorduk dışarıdaki işlerimizi onlara göre halledip onları bırakacağımızı söyledik.
Saat gelmişti telefonlaştık biz geliyoruz dedik.
Evlerinin oraya gelince erkek kardeşi ile selamlaştık naber damat bey vs tarzında gayet samimi muhabbet geçti
Eşim arabayı park etti. Ailesinin apartmanının karşısında ve ileriye onların bina kapısını görmüyor benim hizam
(Çok detaylı anlatıyorum ama gerçekten buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum)
Ve biz onlara doğru yola çıkmadan önce bir arkadaşım görümce kayınvalide derdini anlatmaya başladı
Bende onları beklerken kıza yazıyorum konsantre bir şekilde

Aracı park edince arka koltuktan çantamı alışveriş poşetimide aldım ki insanlar bindiğinde boş olsun kolaylık olsun diye

O esnada babası inmiş eşimin ben görmedim arabaya doğru da gelmedi seslenmedi zaten
Biraz sonra eşim indi arabadan babasından gelen cümleler şunlar
- Nerden geliyorsunuz
-siz nere gidecekseniz gidin biz kendimiz gideriz
-bizim işimiz var sen git ve bunları sokak ortasında gayet yüksek sesle söylüyor

Eşim gelin bişey olmaz bırakcaz vs diyor o esnada annesi geldi dikiz aynasından gördüm yöneldi arabaya doğru gelsene dedi eşine yok gel biz kendimiz gidicez vs dedi
Ben de sokak ortasında arabadan inip onlara yalvarma gereksinimi duymadım çünkü gerçekten bizim bilmememiz gereken bir yere uğrayacaklarını düşündüm işimiz var diyince
( Çünkü babası çok rahat bizim arabayı isteyen hatta arabadan iner inmez eşimden anahtarı kapan bir adam. Dipnot arabayı evlendikten sonra kendimiz aldık borcunu ödemeye devam ediyoruz)

Evimize doğru yola çıktık eşimin modu düştü babamın canı sıkkın dedi aradan 2 dk falan geçti babası aradı bağırıyor telefonda sesi geliyor bana
Eşimin kullandığı cümleler şunlar
"Baba görmemiştir"
"Tamam sorarım"
"Ne sorunu olsun"
'Tamam bağırma"
"Tamam bu şimdi konuşulacak konu değil"
'Tamam baba bağırma sonra konuşuruz"
"Tamam baba bağırma hadi kapat"
Konu ne dedim babam senin neden selam vermediğini sorguluyor telefonla uğraşıyor ne derdi var diyor dedi

Nasıl oluyor da 50 yaşında adamın olmayan bir şey için sokak ortasında bana bağırmasına müsade ediyorsun dedim ona sadece

Bana hadi kalk annemlere gidelim hem ne konuşmuşlar nasıl geçmiş onu soralım hemde babama yanlış anladığını izah edelim dedi

Bana göre benim izah edeceğim bir konu yok arabaya binseydi elbette selam verecektim
Kardeşi ile yüzyüze geldik konuştuk,babasının kendisini ben görmedim bile

Kaldı ki şimdiye kadar kaç kez onları evlerinden aldık hiç birinde arabadan inipte öpmedim onlar bindiler selam verdiler konuşma başlardı
Kendisi beni görüyor da selam vermiyo sıkıntı yok ben telefonumla uğraştığım için kötü oluyorum

Sıkıntı burda eşimde mi bilmiyorum çünkü ailesine çok düşkün ve biz evlendiğimiz günden beri hep onun ailesi yüzünden onların davranışları yüzünden kavga ettik
Taki düne kadar. dün defalarca kez aynı konuşmayı yaşayıp tm söz değişeceğim 3. Kişiler için seni kırmayacağım dedi

Şimdi anlıyorum ki onlar aynı bu şekilde kurup benim üzerime gönderiyorlardı demek ki

Yarın eşimin çok yakın olduğu kuzeninin düğünü var nasıl olacak hiç bilmiyorum bir yanım selam verme görsünler selam vermemek neymiş nasıl olsun diyor bir yanım kendin ol onlar utansın senin hakkında kötü düşündükleri için diyor

Of çok uzattım hakkınızı helal edin.

Sokak ortasında 50 yaşında adamın bağırışını hala hazmedemiyorum
Ahhh premses 50 yasında adamın bağırışını hazmedemiyorsunda 50 yaşındaki adam gelininin elinde telefon arabanın ön koltuğunda milletin derdiyle uğraşıp ta kayınpeder gelirken kendine çeki düzen vermeyen bi göz göze gelmeyen gelinin yaptıklarını nasıl hazmetsin....

Yorumları okudum ve bircoguyla hemfikirim. Yalnız birşeyde ortada eşinizin ailesini aşağılıyorsunuz. Kendinize çeki düzen vermenizi umarım ne kadar kaba sanada olsalar sizin aileniz ve siz onları temsil ediyırsunuz. Tek sucu olmayan eşiniz ve ben cok yıprandıgını seziyorum.

Çok tuhaf bir gerilim sezdim.
Güç mucadalesi mi var aranizda.
Selam vermedi, yuzume bakmadi bir beklenti icindeler.

Misal şu an kv ve kp evindeyim kp ile hos geldin selamlasmasi içeri girdikten epey sonra oldu. Çocuklarla girdim wc ye gittik vs. Ne o sorun etti ne ben.Bir derdimiz yok birbirimizle çünkü.

Ben şimdi empati yapıcam benim erkek kardeşim eşi araba ile gelecekler gelin araba da tel ile oynayacak kardeşim çıkacak anne babası için gelin çıkmayacak valla kardeşime direk konuşurum net kimse kimseyi kandırmasın yüz vermeyeyim bir daha bizi özel şöför olarak kullanmasınlar diye apacık belli etmişsiniz niyetinizi ve kp de kızmış valla az bile yapmış böyle gelinlere az bile ne oluyo evlenince ana baba atılacak mı sizin için cagırdıklatında hayır mı diyecek sizin için sizin aileniz çagırsa elinizde siz hayır dese ne olur boşardınız dimi biraz empati sizin eliniz sizin ailenize yapsa bunu ne olurdu adamlar haklılar valla ben actırırdım sana o camı hayırdır dersin ne senin der kavga cıkarırdım orda babası az bile yapmış gidin özür dileyin biz ne laflar işittik ne haksızlığa uğradık kv kp den de ne laf ettik ne saysızılık hala arabadan iner kv kp ön taraf için buyur deriz. Benimde kardeşim var Büyük konuşmak istemem ama aileme bunu yapan karısının peşinden gidecek olan kardeşim de konuşmasın benle net kimse saf salak değil koca koca insanlar anlamayacak mı sandınız

Kayin pederinizin bağırıp çağırması yanlış zira saygı zorla bagirarak elde edilecek bir şey değil. Kişisel olarak esimin yahut kendi ailemin hayatimiza mudahalelerine izin vermem. Sınır koymaya çalışırım. Ancak bizim bir kültürümüz var saygı gerekiyor. Yani telefonla uğraşmaktan kafanızı kaldırıp hatta araçtan inip kp yer vermeniz gerekirdi bence. Ben sadece kendim kullaniyorsam araci mecburiyetten yer veremem. Bazi yörelerde kullanılır baş çavuşun eşşeği mi geldi diye. Sizin durum ona dönmüş. Büyüklere biraz saygı lütfen. Birtek o kaldı elimizde her şeyi kaybettik manevi olarak.zaten

Ben şimdi empati yapıcam benim erkek kardeşim eşi araba ile gelecekler gelin araba da tel ile oynayacak kardeşim çıkacak anne babası için gelin çıkmayacak valla kardeşime direk konuşurum net kimse kimseyi kandırmasın yüz vermeyeyim bir daha bizi özel şöför olarak kullanmasınlar diye apacık belli etmişsiniz niyetinizi ve kp de kızmış valla az bile yapmış böyle gelinlere az bile ne oluyo evlenince ana baba atılacak mı sizin için cagırdıklatında hayır mı diyecek sizin için sizin aileniz çagırsa elinizde siz hayır dese ne olur boşardınız dimi biraz empati sizin eliniz sizin ailenize yapsa bunu ne olurdu adamlar haklılar valla ben actırırdım sana o camı hayırdır dersin ne senin der kavga cıkarırdım orda babası az bile yapmış gidin özür dileyin biz ne laflar işittik ne haksızlığa uğradık kv kp den de ne laf ettik ne saysızılık hala arabadan iner kv kp ön taraf için buyur deriz. Benimde kardeşim var Büyük konuşmak istemem ama aileme bunu yapan karısının peşinden gidecek olan kardeşim de konuşmasın benle net kimse saf salak değil koca koca insanlar anlamayacak mı sandınız
:KK9::KK9::KK9:

Eşim ayni seyi benim aileme yapsa ben cok boxzulurdum. Benm asil merak ettiğim Kayinbraderinizin sevgilisinin ailesine yemege gidiliyorsa siz neden gtmediniz acaba kardeşi sonucta cok masum yazmissiniz ama ben burda esinin ailesiylr aradina mesafe koymasi icin masumu oynayan birini gordum

Emin ol bu kurnazlık değil
Onların bana karşı yaptıkları sonrası sevgim azaldı sadece
Bak şimdi ben sana kurnazlığın ağ babasını diyim
Düğünümüz esnasında babam annem eline verilen töreleri eşimin anne babasına uzatıyor yakınlarındaysa keseye koysunlar diye
Kayınpederimde kayınvalidemee veriyor bunları ilet diye
Sevgili kurnaz kayınvalideciğim üç tane altını alıp bize kendi akrabaları ile tekrar taktırıyor
Yani bir altın var elde ama altın taktı diye iki isim söylüyor ve bunlar hep kendi akrabası komşusu oluyor
Eşimle bu kadar çok isim varken elde neden az altın var dedik ve annesine sordu
Bingooo
O yanlış hatırlamış altın takcaz diyenler sonradan kuyumcu kapanmış alamamış para takmış ve 3 taneyide 2 kez taktırmayı becerdiğini söylemiş oğluna

Hah işte bunu söyleyin. Durust olun.Adamları sevmiyorum gıcığım görmeye tahammüllüm yok şunu şunu yaptılar içimden gelmiyor deyin. Gelip burda anlamadim.kiiii niye bole olduuu saskinimmmm kotu bi nietim yokttuuu ayaklarına yatıp insanları saf yerine koymayın. Çünkü eksik ve sakil kaliyo soyledikleriniz. Sevmiyorum.icimden gelmiyor çünkü hak ettiklerini düşünmüyorum bu kadar. Dedim ya öbür türlüsü sakil duruyo olmuyi

Benim kp boyle seyleri takmaz o yuzden inip selam vermem ama taksaydi sizin kp gibi inip selam verirdim ondeysem arkayada gecerdim. Sizin kp taniyip ona gore davranmaniz lazimdi. Kv kp elpence durmayi sevmem ama yasli insan sonucta ve baba slm verilebilir inilip istiyorsa. Ama bence telfonla ugrasmaniz onu sinirlendirmistir simdiki yaslilar telefonla ugrasan hatta onu gormeyecek kadar ugrasanlara gicik oluyorlar hepsinde var bu. Bence dugunde selam ver sonra konusu acildigindada ailemle onemli bi konu hakkinda konusuyorduk gormedim sen yanlis anlamissin de kapansin gitsin buyutmenin anlami yok esinde zaten sknti yaratmamis

Kayin pederinizin bağırıp çağırması yanlış zira saygı zorla bagirarak elde edilecek bir şey değil. Kişisel olarak esimin yahut kendi ailemin hayatimiza mudahalelerine izin vermem. Sınır koymaya çalışırım. Ancak bizim bir kültürümüz var saygı gerekiyor. Yani telefonla uğraşmaktan kafanızı kaldırıp hatta araçtan inip kp yer vermeniz gerekirdi bence. Ben sadece kendim kullaniyorsam araci mecburiyetten yer veremem. Bazi yörelerde kullanılır baş çavuşun eşşeği mi geldi diye. Sizin durum ona dönmüş. Büyüklere biraz saygı lütfen. Birtek o kaldı elimizde her şeyi kaybettik manevi olarak.zaten
İnanın ön arka koltuk olayının saygı olduğunu bu sitede öğrendim

Back
X