Uyutmayan can sıkıntısı

Eşinizin sevgili babasının gelip arabanızı alacağını, özellikle size görgüsüz diyen üyelere cevap niteliğinde yazmanız normal mi sizce? Tamam burdaki herkes anladı, araba sizin ve işleri düştüğünde gelip alıyorlar.
Ama bunun yaşadıklarınızla alakası ne, anlamadım. Bu durum onları haksız sizi görgülü mü yapıyor?
Hanımefendi görgüsüz olsam vermem
Benim arabam ruhsat benim üzerime yok şu yok bu bende dışarı çıkacaktım vs diyip ama saçma bahaneler uydururum
A ama bakın burda arabanın benim üzerime olduğunu belirterek yine görgüsüzlük yaptım size göre değil mi çok pardon

Ben aynı kişi olduğunu düşünüyorum:)
Aynı kişi olsam bu kadar üslup farkı olmaz bence
Kaldı ki ben bana hakaret etmeden yanlışımı gösteren herkese pek tabi içten samimi davrandım onların bakış açılarını algılamaya çalıştım mesela I inessa armand ile gayet seviyeli bir şekilde ilerledi fikir alışverişimiz

inanamıyorum biri de kayınpederiniz saygılı bi adammış daha kötüsü olabilirdi yazmış. herkesin saygı kriteri farklıdır. ben de çok saygı duyarım büyüklerime ama arabaya zaten bineceklerse ve 40 yılda bir görüşülen insanlar değillerse görsem bile arabadan inip selamlaşmam. arabaya bindiğinde konusucaz zaten. inmek isteyen iner istemeyen inmez. bunu saygısızlık görmek kadınlarımızın niye hala fiziksel ve psikolojik şiddete bu oranlarda maruz kaldığını ortaya koyuyo resmen.

sırf erkek olduğu için, yası büyük olduğu için kimseye tapmak zorunda değilsiniz. haddini bilmeli herkes. sizden özür dilemesi gerekir normal bi evrende, ama bizim evrenimizde böyle bişey olamayacağı için trip atmadan, surat asmadan sınırlarınızı koyun en iyisi. eşiniz de size kimsenin bağıramayacağını söylemeli babasına.
Gerçekten bu zihniyette hemcinslerim olmasına o kadar çok seviniyorum ki okudukça
Yıl olacak 2020 hala arabanın ön ve arka koltuğu arasında saygı sınırı olacak
Gerçekten yazık kızlarımıza böyle yetiştirmeyin
Araba bir yerden bir yere daha konforlu gitmek için bir araçtır sadece koltuklarına farklı anlamlar yüklemeyin

3. konu sahibi israrla bana bagirdi dediği için sizde öyle bir algı oluştu herhalde ama kayinpeder telefonda konu sahibinin eşine yani oğluna bağırmış. bu da kötünün içinde iyisi bana göre, en azından geliniyle tartışıp yüz göz olmamis.

Babası telefon açıp senin karın neden bana böyle davrandı ne derdi var vs minvalinde Ve daha kaba cümleler kullandığında nasıl oğluna bağırmış oluyor acaba ? Telefon açtığında ki özne kim ben
Bagirislar kim için tabiki ben için

benim daha kötü şeyler olabilirdiden kastım, "sokak ortasında konu komşunun göreceği şekilde gelinini küçük düşürebilecek kayınpederler de var. " dı. lütfen cümleleri istediğiniz gibi değil gordugunuz gibi yorumlayın. bir kayınpederin gelini bir hata yapsa da yapmasa da bağıra çağıra eleştirmesini tabi ki haklı bulamam. herşeyin yolu yordamı vardır.

Sokak ortasında bagirsaydi kayinpederimbeni değil kendini küçük düşürmüş olurdu
Tıpkı telefonda sokak ortasında bağırdığı gibi
Siz benim konu komşu balkonda iken arabadan inmememe takilmissiniz sanırım cumlelerinizden öyle anladım
Neden başkaları için yapmayacağım birşey yapayım
Kime neyi ispatlamak yada gözlerine sokmam gerek
Bakın biz kayın ailem ile sevgi pitircigiyiz mi demem lazım bu onları neden ilgilendirsin
Her hafta görüştüğüm insanlarr yeri geliyor haftada iki kez görüşüyoruz
Bunu bana ayda yılds bir görüşülüyorsa yazanlar için açıkladım

Yaşlı başlı insanlara arabadan inip selam verip yer verseydiniz telefonunuzla meşgul olmayıp daha nazikçe olurdu.
Yaşlı başlı adam sokak ortasında bağırıp
Oğlu ile gelini arasına fitne sokmak istercesine bu davranışı sergileyerek ne kadar nazikliği hak ediyor ki ?
Bu davranışı benim davranışımdan sonra gerçekleştirdi evet ama bundan önceki bana yaklaşımları nazikliğin malesef epey uzağında kalıyor
Sizin için genel geçer naziklikler emin olum benim kayınpederim için bir şey ifade etmiyor

Oğlu ile gelini arasına fitne sokmak istercesine bu davranışı sergileyerek ne kadar nazikliği hak ediyor ki ?
Bu davranışı benim davranışımdan sonra gerçekleştirdi evet ama bundan önceki bana yaklaşımları nazikliğin malesef epey uzağında kalıyor
Sizin için genel geçer naziklikler emin olum benim kayınpederim için bir şey ifade etmiyor
Doğrudur zaten sonrasında yaptıklarını da doğru bulmadım. Alıngan ve basit insanlarmış
Böylelerinin ağzına laf vermemek en iyisi.

Mesajları okudum da, tüm görüşleri almak için inçe ayrıntılar vermiş yorum istemişsiniz. Ama sürekli kendinizi savunmuş hiçbir deneni kabul etmemişsiniz.
Fi tarihinde yaşanan olayları ısıtıp ısıtıp masaya koyunca da vicdanınız rahatlamış kendinizi güvende hissetmişsiniz.
Ama sapla samanı karıştırmayın. Siz de çok içerde kendinizi haksız buluyor ama kabul etmekte zorluk yaşıyorsunuz. Aşikar.
Düğünde üç defa takılan altınla bu olayın ne alakası var? Çünkü haklı olduğunuza dair kendinizi ikna edecek doneler arıyorsunuz. Ama hata yapıyorsunuz. Hata yaptım deme erdemini gösterin. Yıl değil 2020, 2200 de olsa birini arabana davet ettiysen, yedi göbek yabancı da olsa tetikte olur onları araba dışında karşılarsın. Bu evrensel bir nezaket kuralıdır. Bu kurala uymamak bireysel özgürlüklerle falan savunulamaz. Yahut bir altını üç kez takmakla gerekçelendirilemez.
Kayınpederin bağırması hoş olmamış ama sizin yaptığınız nahoşluk başka birşey kayınpederin yaptığı hata başka birşey. Birinin kafasına vurduktan sonra tokat yerseniz e o da bana tokat attı diyemezsiniz.
Önce siz kendi hatanızı kabul edip yaptığınız hata için önce kendinizden sonra eşinizden sonra ailenizden af dileyin. Sonra azarlanmanın hesabını sorun.
Olmamış.

Sokak ortasında bagirsaydi kayinpederimbeni değil kendini küçük düşürmüş olurdu
Tıpkı telefonda sokak ortasında bağırdığı gibi
Siz benim konu komşu balkonda iken arabadan inmememe takilmissiniz sanırım cumlelerinizden öyle anladım
Neden başkaları için yapmayacağım birşey yapayım
Kime neyi ispatlamak yada gözlerine sokmam gerek
Bakın biz kayın ailem ile sevgi pitircigiyiz mi demem lazım bu onları neden ilgilendirsin
Her hafta görüştüğüm insanlarr yeri geliyor haftada iki kez görüşüyoruz
Bunu bana ayda yılds bir görüşülüyorsa yazanlar için açıkladım

hayır benim sizin konunuzla ilgili takıldığım hiçbir şey yok. sizinle fikirlerimizi paylaştık, nacizane tavsiyelerde bulunduk. ben illa saygı duyacaksın niye arabadan inmedin demiyorum.
ön koltuğa kimin oturduğu da umurumda değil inanın.

benim yazdığım bir şey gayet açıkken tam tersi bir cümle olarak anlaşılması çok tuhaf geldi, onu paylaşmak istedim.

Aynı kişi olsam bu kadar üslup farkı olmaz bence
Kaldı ki ben bana hakaret etmeden yanlışımı gösteren herkese pek tabi içten samimi davrandım onların bakış açılarını algılamaya çalıştım mesela I inessa armand ile gayet seviyeli bir şekilde ilerledi fikir alışverişimiz
Bu forumda nice karakterde insanlar okuduk..İki hatta üç hesabıyla kendisini ,konusunu pofpoflayan insanlar gördü bu gözler..

Diğer arkadaş banlanmayi haketmedi mi simdi?
Hadi konuyu okursun da cevapları tek tek okuyup sonra detaylı detaylı toplu mesaj yazmış üstelik sadece sizin Aileye karşı tepkinizin iyi niyetle tersi düşünen yorumcuları Cahillik ve Eziklikle itham etmiş .
Hadi vicdanınızla cevap verin..Yaptığı hakaret değil mi ?

Üstelik siz farklı görüşlerle iletişim kurabiliyorken ..
Banlanmasina neden şaşırıyorsunuz?

Mesajları okudum da, tüm görüşleri almak için inçe ayrıntılar vermiş yorum istemişsiniz. Ama sürekli kendinizi savunmuş hiçbir deneni kabul etmemişsiniz.
Fi tarihinde yaşanan olayları ısıtıp ısıtıp masaya koyunca da vicdanınız rahatlamış kendinizi güvende hissetmişsiniz.
Ama sapla samanı karıştırmayın. Siz de çok içerde kendinizi haksız buluyor ama kabul etmekte zorluk yaşıyorsunuz. Aşikar.
Düğünde üç defa takılan altınla bu olayın ne alakası var? Çünkü haklı olduğunuza dair kendinizi ikna edecek doneler arıyorsunuz. Ama hata yapıyorsunuz. Hata yaptım deme erdemini gösterin. Yıl değil 2020, 2200 de olsa birini arabana davet ettiysen, yedi göbek yabancı da olsa tetikte olur onları araba dışında karşılarsın. Bu evrensel bir nezaket kuralıdır. Bu kurala uymamak bireysel özgürlüklerle falan savunulamaz. Yahut bir altını üç kez takmakla gerekçelendirilemez.
Kayınpederin bağırması hoş olmamış ama sizin yaptığınız nahoşluk başka birşey kayınpederin yaptığı hata başka birşey. Birinin kafasına vurduktan sonra tokat yerseniz e o da bana tokat attı diyemezsiniz.
Önce siz kendi hatanızı kabul edip yaptığınız hata için önce kendinizden sonra eşinizden sonra ailenizden af dileyin. Sonra azarlanmanın hesabını sorun.
Olmamış.

Kesinlikle güzel analiz etmişsiniz. .

Okuduğum beğenmediğim yorumlara da ifade bırakabilirim tıpkı beğendiklerime bıraktığım gibi. Buna gülecek kadar düşük mizah seviyesine sahip olmanızı anlarım da, sürekli aklınızdan uydurduklarınızla saldırmaktan vazgeçin artık. Birini savundum diye bana sahte yakıştırması yapıyorsunuz. Birinin anlattıklarına güvenmediğiniz için ‘görgüsüz’ yakıştırması yapabiliyorsunuz. Evet eğilip bükülen tipler de ezik. Neden zorunuza gitti ?

Bana o görgüsüzlük gibi geliyor arabaya geri bineceğim ama arabadan inmek başında beklemek falan
Kv sokakta herkes camda balkonda
Eşim indi ama ben arkadaşlarını gördü onlara selam vermeye gitti zannettim çünkü kardeşi kalabalık bi topluluk içindeydi
Yahu inip selam vermenin neyi görgüsüzlük. Asıl yaşı küçük olarak arabadan inmeyip selam vermeyip ayağınıza gelince selam vermeniz görgüsüzlük.
Çok yanlış ogrenmissiniz.

Yahu inip selam vermenin neyi görgüsüzlük. Asıl yaşı küçük olarak arabadan inmeyip selam vermeyip ayağınıza gelince selam vermeniz görgüsüzlük.
Çok yanlış ogrenmissiniz.

bence hemen mesajınızı editleyin yoksa her an ezik diye yaftalanabilirsiniz. :-)

bence hemen mesajınızı editleyin yoksa her an ezik diye yaftalanabilirsiniz. :-)
:63:
Modernlik, ay şimdi ne gerek var saygıya kacinci yuzyildayiz diyenlerin atacagi yaftalamadan hiç cekinmem.
Bunlarinda çocuğu olacak ilerde aynısını yaparlar kendilerine.
Eleştiri istemeyende konu acmayacak.
Yok öyle 😃

Bir de tek tek sayfaları gezip karşı yorum yapanlara beğenmedim koymuş :KK70:
Bunu birkaç gün önce benim için yazmışsınız. Daha önce mesajlarımı okumanıza rağmen neden şimdi ben size cevap verince seri şekilde ‘beğenmedim’ butonuna yüklendiniz ? Mizah anlayışındaki tavrınızı savunduğunuzu göstermek için mi ? Neden 3 gündür değilde şimdi?

:63:
Modernlik, ay şimdi ne gerek var saygıya kacinci yuzyildayiz diyenlerin atacagi yaftalamadan hiç cekinmem.
Bunlarinda çocuğu olacak ilerde aynısını yaparlar kendilerine.
Eleştiri istemeyende konu acmayacak.
Yok öyle 😃

yok burada konu açan arkadaş diğerlerinden daha kibar.
yani genel geçer görgü kurallarını bile, herkesin saygı anlayışı farklı diye yorumlayıp bir de üstüne bunu uygulayanı el etek öpen ezik diye değerlendiriyorlar.

inanamıyorum biri de kayınpederiniz saygılı bi adammış daha kötüsü olabilirdi yazmış. herkesin saygı kriteri farklıdır. ben de çok saygı duyarım büyüklerime ama arabaya zaten bineceklerse ve 40 yılda bir görüşülen insanlar değillerse görsem bile arabadan inip selamlaşmam. arabaya bindiğinde konusucaz zaten. inmek isteyen iner istemeyen inmez. bunu saygısızlık görmek kadınlarımızın niye hala fiziksel ve psikolojik şiddete bu oranlarda maruz kaldığını ortaya koyuyo resmen
👏👏👏

Bunu birkaç gün önce benim için yazmışsınız. Daha önce mesajlarımı okumanıza rağmen neden şimdi ben size cevap verince seri şekilde ‘beğenmedim’ butonuna yüklendiniz ? Mizah anlayışındaki tavrınızı savunduğunuzu göstermek için mi ? Neden 3 gündür değilde şimdi?

Bunu da beğendim, rahatladınız mı? :-)
Benim mesajımı alıntılamayın lütfen, sizinle sohbet etmek istemiyorum.

Back
X