Uyuyamıyorum ağlamaktan gözlerim şişti

sizinle yaşıtım, 33 yaşındayım ve erkek arkadaşım 37 yaşında. yakın bir arkadasım benle yaşıt ve sevgilisi 29 yaşında. o da ben de hayatımıza evliliği koymuyoruz, hatta o anne olmayı çok istiyor, ben istemiyorum. yine de ne o ne ben böyle bir durum için -hele de tanımadığım önem arz etmeyen bir adam- için bırak ağlamayı güler geçerdik. çünkü "kadın" olmanın yaşla, sayıyla, doğurganlıkla bir ilgisi yok. kendimi örnek vermem objektif bakış açısı olmayabilir o yüzden bir kaç arkadaşım için konuşacağım. kendilerini liseden bu yana uzun yıllardır tanıyorum, her zaman ilgi gören kadınlardı, sağlıklarına bakımlarına dikkat ettiler, eğitimlerine hobilerine ve hayattaki sevdikleri şeylere önem verip o yönde ilerlediler ve ben bu kadınlardan bir gün bile "sizin bahsettiklerinizi" duymadım.

bu söylediğim ağır gelebilir, fakat kişisel fikrim, bakımlı, kendini eğitmiş, ruhunu canlı tutan, hayat enerjisi olan kadınlar hangi yaş olursa olsun daima karşı cinsle ilişkiler açısından şanslı oluyorlar çünkü "aura" denilen şeyi aslında sizin hayata bakış açınız oluşturuyor. ama bu sizin bakış açınızla maalesef olmaz, siz küçük göstermekle bile övünüyorsunuz çünkü bilinçaltı düşünceniz muhtemelen "yaş arttıkça kadının değersizleşeceği". "kadın" olmaktan anladığınız birey olmak değil de sadece erkeğe sunulan güzellik ve doğurganlık olursa, bu durumunuz hiç bitmez, çok da ağlarsınız.

dediklerimi nasıl algılarsınız bilmiyorum ama derinde kendi yanlış düşünce biçiminiz ve diğer arkadaşlarında belirttiği gibi özgüvensizliğiniz yatıyor. umarım buna eğilirsiniz.

35 üstü olup genç kız arayışında olan erkek benim gözümde zaten sıkıntılıdır. Hassas noktanıza dokunmuş olabilir ancak kendinizi böyle yıprattığınıza hiç değmez, hele böyle düşünce yapısı sakat bir adam yüzünden. Direkt size "yaş meselesi" diyen arkadaşınıza da sinirlenmedim değil.
Evlilik ve çocuk için yaşı bu kadar mesele etmeyin kendinize. Böyle yarı görücü usulü de yapmayın arkadaş vasıtasıyla, olacağı varsa her türlü olur.

Görücü usülü dediğimiz olay aşktan ziyade iki tarafın da kriterlerinin birbiriyle uyuşmasıyla oluyor. Nasıl ki sizin kafanızda belli şartlar varsa karşı tarafın da olabilir, adam 20 yaşında birini istemese bile belki biraz daha yaş farkı olsun istemiş olabilir. Bana gayet normal geldi. Siz de gayet gençsiniz bu arada yaşınızla ilgili takacak hiçbir şeyiniz yok.

Burada sorun arkadaşınız. Her laf olduğu gibi aktarılmaz. Aklıma bir arkadaşım geldi siz anlatınca. Bir ortam içinde çocuklardan bir tanesi 'gatsby de kendini bir şey sanıyor ama hiç güzel değil' tarzı bir cümle kullanmış. O arkadaşım bana bunu olduğu gibi söylemişti ve üzülmüştüm o an. Sonrasında o ortamda olan başka bir arkadaşıma söylemiştim işte arkamdan böyle konuşulmasına üzüldüm diye. O arkadaşım da diğer çocukların ona katılmadığını ve hakkımda iyi şeyler konuşulduğunu söylemişti bana.

Sonuç olarak, lafı cımbızla çeken kız artık arkadaşım değil. Siz de arkadaşınızın iyi niyetli olmama ihtimalini göz önünde bulundurun.

Hemen kurtul bu düşünceden çok yıpratırsın kendini gerek yok, erkekler de kadınlar da hayatta kaybedenleri hissediyor, sen pes edersen o enerji iyice açığa çıkar. Kendine bebek gibi bak, saçını makyajını giysilerini doğru kullan, kilona dikkat et. Bir de gülümse ve enerjik görün. En kısa zamanda güzel haber gelecek hadi inanıyorum sana ❤️
Çok teşekkür ederim güzel dilekkeriniz için çok güzel yazmişsiniz

sizinle yaşıtım, 33 yaşındayım ve erkek arkadaşım 37 yaşında. yakın bir arkadasım benle yaşıt ve sevgilisi 29 yaşında. o da ben de hayatımıza evliliği koymuyoruz, hatta o anne olmayı çok istiyor, ben istemiyorum. yine de ne o ne ben böyle bir durum için -hele de tanımadığım önem arz etmeyen bir adam- için bırak ağlamayı güler geçerdik. çünkü "kadın" olmanın yaşla, sayıyla, doğurganlıkla bir ilgisi yok. kendimi örnek vermem objektif bakış açısı olmayabilir o yüzden bir kaç arkadaşım için konuşacağım. kendilerini liseden bu yana uzun yıllardır tanıyorum, her zaman ilgi gören kadınlardı, sağlıklarına bakımlarına dikkat ettiler, eğitimlerine hobilerine ve hayattaki sevdikleri şeylere önem verip o yönde ilerlediler ve ben bu kadınlardan bir gün bile "sizin bahsettiklerinizi" duymadım.

bu söylediğim ağır gelebilir, fakat kişisel fikrim, bakımlı, kendini eğitmiş, ruhunu canlı tutan, hayat enerjisi olan kadınlar hangi yaş olursa olsun daima karşı cinsle ilişkiler açısından şanslı oluyorlar çünkü "aura" denilen şeyi aslında sizin hayata bakış açınız oluşturuyor. ama bu sizin bakış açınızla maalesef olmaz, siz küçük göstermekle bile övünüyorsunuz çünkü bilinçaltı düşünceniz muhtemelen "yaş arttıkça kadının değersizleşeceği". "kadın" olmaktan anladığınız birey olmak değil de sadece erkeğe sunulan güzellik ve doğurganlık olursa, bu durumunuz hiç bitmez, çok da ağlarsınız.

dediklerimi nasıl algılarsınız bilmiyorum ama derinde kendi yanlış düşünce biçiminiz ve diğer arkadaşlarında belirttiği gibi özgüvensizliğiniz yatıyor. umarım buna eğilirsiniz.
Söyledikleriniz ağir gelmiyor da ben bu konuda bir çok kez güzel enerjide olmama rağmen hiç değişmedi malesefki .Ayrıca hayır asla neden kadın yaş aldikça değersizleşsin ben bunu nasil düşünebilirim öyle olsa erkek kardeşim var kendinden 5 yaş büyük bir kızı önermiş bir insanım kardeşime bu zihniyette olsam farklı olurdu .Ben toplumun bizlere bakiş açisina üzülüyorum kırılıyorum bu yani burdan gerçekten birçok söylediğim belliki yanliş anlaşiliyor malesef

Burda hatalı olan tanıştıran arkadaşta. iki tarafa genel hatlarıyla bilgi verseler bu sıkıntı olmaz. Bir kız var ama yaşı, işi, boyu vs şudur eğer uygun görürsen tanıştıralim denmeli.

Sizin bir silkelenip kendinize gelmeniz lazim. Hep ayni seyleri yasiyor olmaniz bile artik bir seylerin degismesi gerektigine isaret. Anlatabilmisimdir umarim.

Burda hatalı olan tanıştıran arkadaşta. iki tarafa genel hatlarıyla bilgi verseler bu sıkıntı olmaz. Bir kız var ama yaşı, işi, boyu vs şudur eğer uygun görürsen tanıştıralim denmeli.
Kesinlikle yani onada dedim alalacele bi tavırda saçma birşeydi dediğiniz çok mantikli ve olmasi gereken

Gerçekten amacı oysa başardi hakikaten kendimi helak ettim ağlamaktan ama yaşadiklarima ağladim adami tanimam etmem insanlara anlamsiz geliyor ama mevzu başka oysaki siz beni anlayabildiniz bence

Tabii ki anlıyorum...

Bekarsındır, yok mu hayatında kimse derler
Nişanlanırsın, düğün ne zaman derler
Evlenirsin, bebek ne zaman derler
Ayrılırsın, yok mu hayatında kimse
deyip, yine başa dönerler...

Kısacası herkes her zaman mutlaka konuşacak şeyler bulur.
Siz kafanıza taktıkça daha çok üstünüze gelirler.
O yüzden kimsenin sizi bu duruma sokmasına, üzmesine, ağlatmasına bir daha izin vermeyin...

Evlilik kader, kısmet, nasip işidir. Bir önce ki yazdığımda da dediğim gibi, bazen olmaması olmasından daha hayırlıdır...
Umarım her şeyin en güzeli, en hayırlısı sizi bulur ve bugün ağladığınıza ilerde gülecek kadar çok mutlu olursunuz ...

Valla özgüven sizde sıfır,çirkin deseydi bu seferde ağmayacaktınız sanmayın... hiç tanımadığınız birinin iki lafına takmayın canım...arkadaşınız sizinle dalga geçiyor sanki.. görüşmeyi kesin..

Tabii ki anlıyorum...

Bekarsındır, yok mu hayatında kimse derler
Nişanlanırsın, düğün ne zaman derler
Evlenirsin, bebek ne zaman derler
Ayrılırsın, yok mu hayatında kimse
deyip, yine başa dönerler...

Kısacası herkes her zaman mutlaka konuşacak şeyler bulur.
Siz kafanıza taktıkça daha çok üstünüze gelirler.
O yüzden kimsenin sizi bu duruma sokmasına, üzmesine, ağlatmasına bir daha izin vermeyin...

Evlilik kader, kısmet, nasip işidir. Bir önce ki yazdığımda da dediğim gibi, bazen olmaması olmasından daha hayırlıdır...
Umarım her şeyin en güzeli, en hayırlısı sizi bulur ve bugün ağladığınıza ilerde gülecek kadar çok mutlu olursunuz ...
İnşallahh çokk teşekkür ederim❤❤

Valla özgüven sizde sıfır,çirkin deseydi bu seferde ağmayacaktınız sanmayın... hiç tanımadığınız birinin iki lafına takmayın canım...arkadaşınız sizinle dalga geçiyor sanki.. görüşmeyi kesin..
Bu özgüvenlik durum değilki ben incindiğim konuyi belirttim.çirkin deseydi göbek atmazdim ama bu kadar eminimki üzülmezdim hatta ben en başında dedim kimse kimseyi beğenmek zorunda değil diye ama benimde beğenmediklerim oluyoda nebileyin dan diye gidinde adama bunu yetiştirin demem

Ne güzel ama birinin beni sevmesi bana o kadar uzak geliyorki etrafta o kadar genç kiz varken benle kim artik görüşürki onu anladım valla teşekkür ederim umarim
Asil sorun burda iste bu dusuncede. Boyle dusundugunuz icin bu tarz soylenenlere cok icerliyosunuz cunku kendiniz de bunu dusunuyorsunuz. Ki ben dusuncelerin enerjimize yansidigini ve o tarz seyleri cektigine inaniyorum. Bir kac sene once sevgilim yok diye cok takiyordum ve sanki her sey icin gec kalmisim gibi hissediyordum. Arkadaşlarımın çoğunun sevgilisi vardı evlilik yolundalardı. Artık sonsuza kadar yalnızım gibisinden ve öyle düşünürken çevrem de hep o tarz konuşuyordu garip bir şekilde. En yakın arkadaşım sevgilim olmamasını garipsediğine dair şeyler söylüyordu, başka arkadaşım karamsardı ikimiz de yalnız kalıcaz hep tarzı. Ben de ikisine de şu an içerlediğiniz gibi içerliyordum. Sonra iyi hissetmek diye bir kitap var ordaki yöntemlerden birini uyguladım ve beni ne bu kadar kötü hissettiriyor iyice ortaya döküp mantıksız yönlerini fark edince ferahladım ve artık bu konu beni üzmüyor. Böyle hissedersem hemen nerde mantıksızım anlıyorum ruh halim düzeliyor. Ki ben dusuncelerimi degistirdikten sonra hayatima giren kisiler de oldu.
Umarim anlatabilmisimdir. Tipinize laf etse alinmazmissiniz ama yasiniz hassas noktaniz o yuzden bu kadar icerliyorsunuz ve bu enerji de karsiya geciyor. Daha önce pozitif olduğum dönem olmuştu demişsiniz başka yorumda, ama gerçekten bunu aşmış olsaydınız hala bu laflara bu kadar üzülmezdiniz.

Arkadaşınız tuhaf, siz ondan da tuhafsınız. Bunda sabahlara kadar ağlayacak ne var yahu? Yaşınız küçük de değilmiş, okurken liseli bir kız yazıyor sandım. Biraz mantıklı olun. Elin adamının lafına bu kadar takılır mı? Kötü bir şey de dememiş gerçi.

Asil sorun burda iste bu dusuncede. Boyle dusundugunuz icin bu tarz soylenenlere cok icerliyosunuz cunku kendiniz de bunu dusunuyorsunuz. Ki ben dusuncelerin enerjimize yansidigini ve o tarz seyleri cektigine inaniyorum. Bir kac sene once sevgilim yok diye cok takiyordum ve sanki her sey icin gec kalmisim gibi hissediyordum. Arkadaşlarımın çoğunun sevgilisi vardı evlilik yolundalardı. Artık sonsuza kadar yalnızım gibisinden ve öyle düşünürken çevrem de hep o tarz konuşuyordu garip bir şekilde. En yakın arkadaşım sevgilim olmamasını garipsediğine dair şeyler söylüyordu, başka arkadaşım karamsardı ikimiz de yalnız kalıcaz hep tarzı. Ben de ikisine de şu an içerlediğiniz gibi içerliyordum. Sonra iyi hissetmek diye bir kitap var ordaki yöntemlerden birini uyguladım ve beni ne bu kadar kötü hissettiriyor iyice ortaya döküp mantıksız yönlerini fark edince ferahladım ve artık bu konu beni üzmüyor. Böyle hissedersem hemen nerde mantıksızım anlıyorum ruh halim düzeliyor. Ki ben dusuncelerimi degistirdikten sonra hayatima giren kisiler de oldu.
Umarim anlatabilmisimdir. Tipinize laf etse alinmazmissiniz ama yasiniz hassas noktaniz o yuzden bu kadar icerliyorsunuz ve bu enerji de karsiya geciyor. Daha önce pozitif olduğum dönem olmuştu demişsiniz başka yorumda, ama gerçekten bunu aşmış olsaydınız hala bu laflara bu kadar üzülmezdiniz.

Alintiladiginiz seyi gordum de ne vahim. Konu sahibinin yuz konusunun yuzu de ayni temali. Evlenmek istiyor, tanistiriliyor birileriyle. Ya devam etmiyor gorusmeler ya da yasinin ilerlemis oldugu iletiliyor kendisine.

Hep ayni seyi yasayan konu sahibine elestirel yorum yapinca da konu sahibi gormezden geliyor yorumlari.

Enteresan bir hayat. Varsa yoksa evlilik, evlenememek.

Hayatınız bayağı dertsiz heralde.
Siz nasıl resimde tipini beğenmediğiniz biriyle görüşmüyorsanız, o da yaşınızı beğenmemiş çok basit.
Hayatınız bir kişinin düşüncesine mi bağlı, hem de bir bağınız olmayan , görmediğiniz birine.
Kimi kendinden yaşça büyük bir kadınla evlenir, kimi çok küçük ister, kimi aynı yaşta, başkasının kriterleri için ölmeniz bayağı ilginç.

Evlilikte zor olan bisey yok. Zor oluyorsa demek ki biseyler yanliş gidiyor.

Ben evlendigim ilk yil eşimin ailesiyle sorun yaşadim mesela ama ben yaşadim diye herkes eş ailesiyle sorunlu olmuyor veya daha iyi tolere edebiliyor, zor gelmiyor kimisine.
Eş ailesiyle sorun yaşamiş olmam ben ve karsimdaki insanlarla alakali tamamen.
Şuan eşimin ailesiyle bir sorunum yok, rahatim mesela.
Evlilikte biseyler zorsa onu zorlaştiran biz veya karsimizdakilerdir.
Ha ben genel olarak evlilik insani degilim diyorsaniz 40 yasinda da evlenseniz bu degişmezdi.
evet benden kaynaklı zor olabilir

Alintiladiginiz seyi gordum de ne vahim. Konu sahibinin yuz konusunun yuzu de ayni temali. Evlenmek istiyor, tanistiriliyor birileriyle. Ya devam etmiyor gorusmeler ya da yasinin ilerlemis oldugu iletiliyor kendisine.

Hep ayni seyi yasayan konu sahibine elestirel yorum yapinca da konu sahibi gormezden geliyor yorumlari.

Ben de önceki konuları da gördüğüm için böyle bir yorum yaptım yoksa yorumum arkadaşına kızmak odaklı olurdu. Umarım bir an önce kendine eziyet etmeyi bırakır.

Ya siz neden benimle uğraşiyosunuz sürekli sizin konulariniz çokmu farkli

Back
X