uyuyamiyorum artik nefret ettim

kizilcik_serbeti

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2024
512
546
18
yeni dogum yaptim sayilir 3 aylik bebegim var ilk ay uyuyamadim tabiki dogal olarak .2.ay bebegim bir tik fazla uyudu bende uyudum. bu 3.ayda bebegim aksamdan yatiyor 9 gibi gece 3 e 4 e kadar yatiuor sabah 5 6 dan sonra bir tur daha uyuyor.o uyuyor guzelde ben yine yatamiyorum psikolojim bozuldu.gozume 1 gr uyku girmiyor son 2 haftadir uyanigim niye uyuyamiyorum artik delircem cocugun hareketini nefes sesini duymaktami diye dusundum artik.aldim cocugu salona koydum sinirimden.babasida orda uyuyor onu da attim odadan.ne yapiyolarsa yapsinlar o derece uykusuzum agliyorum suan.doktora gitsem ilac verirmi acaba .nornalde anne sutu aliyor cocugum ama ona bakmak istemiyorum sirf bu uykusuzluk yuzunden babasi ona mama veriyor.

Anne değilim sizi anlamam mümkün değil.
Ama bu bir süreç ve geçecek
Kuzenim de doğum yaptığında aynı sprınları yaşıyordu. Hatta işe başladıktan sonrasa devam etmişti. Gece 7-8 defa kalkıp o uykusuzlukla işe gittiğini bilirim.
Ama şimdi iyi ki doğurmuşum en iyi arkadaşım o diyor yani az sabır

Uzun sure uykusuz kalinca uykuya dalmak zor oluyor belliki sinirlerinizde yipranmis. Insan anne olunca ve bebegi kucuk olunca seslere karsi da asiri duyarli oluyor, aglayinca uyanabilmek icin. Sütünüzü sagip babaya birakin, zaten babasinin yaninda guvendedir bebeginiz. Kendinize sakinlestirici bir muzik acip uyumaya calisin, yagmur sesi dalga sesi gibi. Eminim 1 gece kesintisiz uyursanız kendinizi daha iyi hissedeceksiniz

Sizi çok iyi anlıyorum.. şuan hamileliğimin sonlarındayım son 3 aydır sebepsiz uyuyamıyorum.
Ağrıları vb. geçtim sebepsiz yere hiçbir şeyim yokken de uyuyamıyorum.
Sürekli uyanıp saatlerce gözüm açık bekliyorum.
Akşam yatıp, sabah kalkmayı çok özledim.
İnanılmaz sinir stres yapmaya başladı.. delirecek gibi oluyorum uykusuzluktan

Çocuk yaparken eskisi gibi uyuyacağınızı mı sanıyordunuz? Ki bebeğiniz gerçekten çok iyi uyuyor. Emzirme bitene kadar böyle devam edecek elbette. Çok uyanması bebeği ani bebek ölümünden korur. Hayatta kalma içgüdüsü bir yerde o.
Biraz sakinleşmeye çalışın. Bu ne öfke bu ne sinir?

bir arkadasim vucut kendini cocuklu hayata hazirliyor demisti zorlanmmak icin.bende gebelikte oyleydim sikayet ediyodum ama o neymiski cocukluyken uykusuzluk bambaskaymis sabir cekiyorum

haklisiniz ama iste fazla rahat bir hayatim vardi keyfine duskun biriydim .kac senedir cocuk yapmadik bu yuzden ama artik bitane olsun dedik yani evlat nedir tadalim diye.onu da kaldiramiyorym simdi

Bu kadar sinir fazla daha üçüncü ay, gidin doktora bitkisel bişey verir belki. Ayrıca süt vermeme sebebinizi anlamadım anne sütüne çok ihtiyacı var ilk altı ay
veriyorum ama gun icinde 2 ogun felan arada mama veriyorum yani babasi ilgilensin diye zaten sütüm hemen dolmuyor geri uyku lazim onun icinde

Biz bosuna aylarca uykusuz kalip sabahlara kadar emzirmisiz heralde.. yanlis anlamayin normal birsey yasadiginiz fakat sutunuz olmasina ragmen emzirmeyip bebege mama kitlemenize takildim. Sadece siz degil yasadiklarinizi hatta belki daha beterini bircok kisi yasadi. Gergin olmaniz uykusuzluktan saglikli dusunememeniz normal fakat bunus bebege yansitip onu etkileyecek kararlar almaniz cok yanlis. Sutunuz varsa bebeginizn ona ihtiyaci var fabrikasyon mamaya degil. Ne cok anne sutu gelmiyor ve mama vermek zorunda kaliyor diye oturup agliyor.. oglum kucukken gerginlikten sinirden disimi sikmaktan cenem kitlenmisti bir ay oyle kaldim tam acamadim agzimi. Cenemin kitlenme sebebi sinirimi yalnizca kendimden cikarmamdi bebegime yansitmadim. biraz disinizi siksaniz zamanla hepsi bir duzene oturucak. Siz de bebeginiz de misil misil uyuycaksiniz. Fakat arkaya dobup baktiginizda bebeginizi onun bagisikligini kuvvetlendiricek sutunuz ile beslemek yerine mama yedrmis olucaksiniz. Emziren anneye ilac onerilmiyor ama cok da dert degil gb gorunuyor, kullanabilirsiniz tabiki.

Bu yorumum sana bi fayda sağlar mı bilmem. Sadece şunu söylemek istedim. Ben yaklaşık 1 yıldır uyuyamıyorum. Çünkü yaklaşık 11 ay önce bebeğimi kaybettim. Dün benim ilk anneler günüm olacaktı.

Dün gece normalden fazla uyudum. Eşim de sevindi iyi gelmiştir diye. Ama haberi yok bütün gece rüyamda bebeğimi gördüm. Karnimdaymis ama hissedemiyorum.

Eger bebeğim ölmeseydi şimdi muhtemelen senle aynı durumda olacaktım. Ne kadar isterdim....

veriyorum ama gun icinde 2 ogun felan arada mama veriyorum yani babasi ilgilensin diye zaten sütüm hemen dolmuyor geri uyku lazim onun icinde
Yalnız süt meme uyarıldıkça dolar. Mama verdikçe sütünüzü aynı oranda azaltacaksınız.
Sizce 70 senelik ömürde bir sene alacağı kıymetli bir besini bu nedenlerle alamaması mantıklı mı?
Bu arada ben rahatlıkta dünya markasıyımdır. Rahatıma düşkünümdür. İlk sene çok ağladım çok zorlandım. Ama mama verip babasına atayım uyusun demedim. Bu bir sene sürecek bir zorluk. Sabretmek zorundasınız.
Bu arada bebekten uzakta o uyurken uyuyamamanız da normal. Aklınız onda kalıyor belki de. Böyle uykuyu taktıkça hiç uyuyamazsınız.
Geceleri yatmadan melisa papatya çayı için daha rahat uyursunuz sütten bebeğe geçmesinde de sorun olmaz

Bir an önce doktora gidin pasiflora bile iyi gelebilir belki sorun.
Oğlum altı aylık doğdu üç ay kuvözde kaldı sütüm bitti o gelene kadar öyle üzüldüm ki mama vermek zorunda kaldığım için. En büyük ihtiyacı süt ve sizsiniz şu an. Acele edin

Şuanda doğum sonrası depresyonu yaşıyorsunuz, bebeğinize de kendinize de merhametli olmaya çalışın. Doktora gidin uyku için bir ilaç verir mutlaka , yoğurt yiyin yatmadan önce...

Erken doğum mu oldu Rabbim sabir versin inşallah

Reactions: Gao
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…