uyuyamiyorum artik nefret ettim

Cennet annelerin ayakları altında lafı boşuna söylenmemiş. Bende ilk zamanlar uykusuzluktan geberiyordum hatta çocuk yanımda ağlıyor eşime çocuk nerede dediğimi hatırlıyorum. Bu günler geçecek sanırım sizi fazla yıpratmış ama doktora görünmekte fayda var. Biraz zaman sadece annesi düzelecek merak etmeyin.

ilk aylarda insan böyle oluyor. Benim de bebeğim uyurdu ben her saat başı alarm kurar kontrol eder yatardım, burada okurdum yanımda yatırıyorum diye benim kızım kendi beşiğinde uyuyor diye vicdan yapar acaba koynuma mı alsam yanlış mı yapıyorum acaba diye düşünürdüm elini tutarak uyurdum yanında olduğumu bilsin diye ilk 3 ay böyle geçti. Sonra alıştım baktım ki keyfi yerinde uyuyor zaten yan yana yatıyoruz bu kadar kasarsam kendim delirecektim sadece mama saati için alarm kurmaya başladım.
Biraz sakin olmanız ve destek almanız gerekiyor çünkü bebek gayet sorunsuz bu kadar siniri haketmiyor :)

haklisiniz ama iste fazla rahat bir hayatim vardi keyfine duskun biriydim .kac senedir cocuk yapmadik bu yuzden ama artik bitane olsun dedik yani evlat nedir tadalim diye.onu da kaldiramiyorym simdi
Bebekli hayata adapte olmak bazı zorluklar içeriyor malesef. Öncelikle de uykusuzluk geliyor. Ama öncelikle bunun geçici olduğunu düşünün. Üç çocuğum var. Küçükler ikiz. İkizlerde gece ilk aylar sürekli bı ona bir ona kalkiyordum gerçeklik algimi kaybediyordum. Eşim hafta sonları bu gece ben bakayım dediğinde de heyecandan uyuyamiyordum. Ay bu gece deliksiz uyuyabilcem heycaniyla hiç uyuyamiyordum ama İkizler şimdi 4 yaşında ve uzun zamandır deliksiz uyuyorum. Sabahları haftaici iş olsa da haftasonu 9-10 a kadar onlar çizgi film izliyor ben yatıyorum. Yani sabır geçecek.
Bebek sesleri gerçekten rahatsız ediyor beni de uykum onlar dönünce bile bolunuyordu. Ben erken ayırdım odalarını ucununde. Çünkü çok kalitesiz bir uyku halim vardı. 4 aylıkken üçünü de ayirmistim. Daha erken bile ayırmış olabilirim.
Yeme içme duzeninize dikkat edin. Yatmadan iki saat kadar önce birşey yemeyin. Melisa papatya çayını abartmadan icebilirsiniz bebeği de sakinleştirir. Kendinizi kötü bir anne gibi görmeyin. Siz iyi bir annesiniz sadece temel ihtiyaçlar açısından eksiklik yaşadığınız icin bunları hissediyorsunuz.
Anne sütü konusunda da sagabiliyorsaniz gece esinizin vermesi için sütünüzü sağın. Olmuyorsa da gece mama içsin. Dünyanın sonu değil. Önce siz sağlıklı olacaksınız ki çocuğunuzda bunu hissetsin. Anne sütü de anne sütü diye kendinizi yıpratmanin alemi yok. Size iyi gelecek durumları oluşturmaya çalışın. Gelip geçiyor bu günler. Hem de o kadar hızlı geçiyor ki geçince "nasıl yaa", "ne hemen" diyorsunuz.saglikla büyütün bebisinizi

Hem hamileyken, hem de sonrasında aylarca uyuyamadım (hala da uyuyamıyorum da neyse jsjss), hepimizin yaşadığı bir durum. Bebeğiniz baya iyi uyuyormuş maşallah, onun bi suçu yok. Rahatlatıcı çaylar için yatağa girmeden, yine de uyuyamazsanız çıkın yataktan sizi mutlu edecek bir şeyle uğraşın. Bu arada bu kadar emzirmeyle muhtemelen sütünüz zamanla biter, ne kadar emzirirseniz o kadar sütünüz olur, sağım yapıp onu verebilirsiniz geceleri, eşiniz biberonla versin aynı mama gibi.

Cocuk sahibi olmayi bile isteye seciyoruz . Okey zor bir donem 8 aylik hamileyim ben de suan asiri konforlu bi hayatim var bebegim gelince zorlanicam eminim ama yok sinirlendim gonderdim odadan falan cok cirkin cumleler ya . Bebek o ne anlicak bence kendinize gelin beyninizi siz yonlendirin. Bebek bu hayata gelince 100% bize bagimli olacagini biliyoruz cocuk oyuncagi degil bu . Gercek minicik bi sey bu acidan bakin

Aman Kızılcık Şerbeti Hanım ne diyorsunuz?
Hamdü-Senalar olsun rabbim nur topu gibi evlat vermiş. ( aklıma bu replik geldi görünce)
Siz stres yaptıkça uykuya geçemezsiniz, öncelikle stres yapmayın. Rahat olun. Emzirme dönemi ilaç almak iyi bir fikir olmayabilir, açık havada yürüyüş yapmaya çalışın fırsat buldukça.

allah rahmet eylesin uzuldum haklisiniz

Lohusa depresyonunu ağır geçirenlerden biri de benim!

Fiziksel ve psikolojik sağlığım hiç iyi değildi. O yüzden bunalımda olan anneleri çok iyi anlıyorum.

Eve mutlaka yardımcı hanım çağırın.
Eşiniz evdeyken kuaföre gidin,yürüyüş yapın,yani sevdiğiniz işleri yapın.

Allahım yardımcımız olsun inşallah hepimizin. Çocuk büyütmek çok zor.

Allahım rahmet eylesin acil şifalar versin inşallah arkadaşım.

Allahım en yakın zamanda gönlüne göre versin inşallah.

Sorun yok gayet iyi yöntem bulmuşsun kendini suçlu hissetme biz de uyuyabilmek için nöbetleşe bakıyorduk çocuğa

Lohusa depresyonuna girmis gibi duruyorsunuz.
Ben 3.5 yildir dogru duzgun uyumuyorum, insan bebegi olunca uyuyamiyor ki zaten ama sizin bebege bakmak istememeniz vs bana depresyonu dusundurdu, psikiyatriste gidin emzirirken kullanilabilen ilaclarda var.

Ayrica her anne emzirmek zorundada degil, kendinizi yargilamayin.

Birçok anneye göre çok rahatsınız. Benim büyük oğlum kolikti. Uykuyu geçtim, azıcık sussun diye sabahlara kadar battaniye arasında sallardık. Uyku için bir doktora görünün. Belki emzirirken kullanabileceğiniz bir ilaç falan verebilir.

39 yaşında anne oldum, ben de sizin gibi çok çocuk aşığı bir insan değildim.Bebeğim 2 yaşına yaklaştı şimdi, aslında kolik ve sorunlu bir bebek değildi ama ben hiç uyuyamadım, 4 5 saat deliksiz uyuduğumu bilmem. Son birkaç aydır kızım deliksiz ve sorunsuz uyuyor ama ben asla. Vücut uykusuzluğa alıştı mı nedir, bir de çalışıyorum ama eskisi kadar sinirli ve yorgun değilim.
Geçecek bu dönem. Sonra bebeğinizi kucağınızdan bıraktığınız her an için üzüleceksiniz, bizzat yaşandı. Uyurken göğsünüze yatırın, onun nefes alıp verişi bir süre sonra size ilaç gibi gelecek. Bu düşünceleriniz de çok normal, birçok anne lohusa sendromunu dibine kadar yaşıyor,hayat sosyal medyadaki gibi değil. Bir uzman desteği de size çok faydalı olacaktır.

Lohusa depresyonu yaşıyorsunuz kesinlikle destek alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…