Uyuyamıyorum

bende bende uyuyamıyorum kızım eşim horul horul uyuyorlar üstelik kızım doğduğundan beri 12 saat gece uykusuna dalıyor ama ben sabaha kadar oturuyorum 5.6 gibi uykum geliyor sabahta 11.12 gibi uyanıyorum kızımla birlikte

Bir uykusuz daha geldiiiiiiiiii

Ben kendimi bildim bileli böyleyim. Ve değişceğini de sanmam. Çünkü aslında pek şikayetçi de değilim. Geceyi seviyorum. Sanki gece uyanık olmak gerekmiş gibi ve gündüz sıkıcı geliyo bana.

İdeal yatma saatim 3.5-4.5 arasıdır ve öğlen 1-2 gibi kalkarım. Çalışmıyorum şimdilik ama çalışınca nolcak bilmem.

Hayır bana kalsa okey ama artık arkadaşım bile başladı baskı yapmaya düzelt uyku düzenini diye. Ki kaç defa denedim. Mesela uykumu tam almadan kalktım ve dolayısıyla akşam erkenden uykum geldi 10 gibi ama yattığımda bu sefer 2-3-4 gibi ayaktayım gene. Bammmmmmm ve hiç uykum yok hahaha ve düzelemiyorum.

Ama dedim ya sabah kalkma gibi bi idealim yok Arkadaşım da diyo işte günü görmüş olursun zinde olursun insanlar senden daha çok yaşıyor günü sen kaçırıyorsun dedi ben de ee ben de siz uyurken yaşıyorum sen de kaçırıyorsun dedim haha

Yani eğer benim gibiyseniz mecbur olmadığı sürece bence sorun yok

Ama konu sahibi arkadaş sanırım lise öğrencisi ve okula gitmesi gerek o yüzden uyku hapı diyorum tabi doktor kontrolünde

Herkese iyi uyumamalar

uyku bozuklulugunun çalışmakla yada çalışmamakla alakası yok belkide gerçekten ciddi sorunlarınız vardır benim annemde de vardı geçen sene doktora gitti akupunktur tedavisi gördü 4 haftaydı sanırım ve çok iyi geldi şuan hiç bir sorunu yok uyku bozuklulugu ileride ciddi sorunlara yol açabilir isterseniz bir doktora başvuru yapabilirsiniz buraya bir yazı ekliyorum

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD][h=1]Uyku bozuklukları hastalık belirtisi[/h]

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Uyku bozukluklarının hastalık belirtisi olduğu, bir hastalığın başlangıcında santral sinir sistemini (SSS) etkilediğini ve öncelikle de uyku bozukluklarına yol açtığı bildirildi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Uyku Araştırma Merkezi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdullah Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uykunun kendi içinde ve kendine özgü bir yapılanması olduğunu ve insandaki biyolojik ve psikolojik işleyişi de tanımlamakta olduğunu söyledi.

Uyku bozukluklarının önemsenmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Aydın, şunları söyledi:

“Bir hastalık başlarken santral sinir sistemi (SSS) etkilenmekte ve öncelikle de uyku bozulmaktadır. Uyku bozuklukları, çoğu zaman hastalıkların habercisi gibidir. Her türlü hastalığa uyku sorunlarının eşlik edişi de SSS'nin etkilenmesi sonucu sürmektedir. Bunun dışında, temelde uyku bozukluğu olanlar da ayrı bir grup olarak ele alınmalıdır. Genel olarak, farklı nedenlerle de olsa kullanılan ilaçlar uyku bozukluklarına yol açmaktadır. Bu nedenle, uykuyla ilişkili sorunu olanların, alanda uzmanlaşmış hekimlerce değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu değerlendirmede hekimler, uykuya dalmadan, uykunun sürdürülmesi ve sabahları nasıl kalkıldığına kadar uzanan değişmeleri ele almaktadırlar.”

Uyku bozukluklarının 3 ana formda ortaya çıktığını bildiren Aydın, şöyle devam etti:

“Birinci form uykusuzluk olarak adlandırılır, son derece yaygın ve insan sağlığını olduğu kadar yaşam kalitesini etkileyen bir durumdur. Günümüzde bilimsel yöntemlerle değerlendirilerek tanı konulduğunda tedavi edilebilen bir durumdur. Gündüz uyuklaması diye adlandırılan diğer bir uyku bozukluğu ise başta uyku apnesi ve narkolepsi olmak üzere çeşitli uyku bozuklukları nedeniyle ortaya çıkan bu tablolar çeşitli hastalıklara yol açabildiği gibi iş yaşamında sorunlara, kazalara neden olabilmektedir. Özellikle trafik kazalarının bir bölümünün bu nedenlerle oluştuğu ortaya konmuştur. Gruplamada üçüncü sırada yer alan ve uyku sırasındaki bilinçsiz hareketler olarak nitelendirilen bozuklukta ise uyku sırasında konuşma, yürüme, diş gıcırdatma, kabus gibi tablolardır. Çocuklarda ve ergenlerde sık görülen bu tablolarda tedavi planlaması dikkatle yapılmalıdır. Son yıllarda, orta ve ileri yaşlarda görülen parasomnia tablolarının çeşitli hastalıklarla ilişkili olduğu anlaşılmış, tedavi modelleri ortaya konmuştur.”

SAĞLIKLI UYKU BİR UYKU İÇİN ÖNERİLER

Sağlıklı uykunun belli şartları olduğunu ifade eden Aydın, sağlıklı bir uyku için, sabah uyanınca yataktan çıkılması gerektiğini kaydetti.
Gündüz saatlerinde uyumaması gerektiğini sözlerine ekleyen Aydın, “Sağlıklı bir uyku için düzenli egzersiz yapılmalıdır. Yatak odası ses, ışık, ısı yönünden korunmuş olmalıdır., Ayrıca yatak odası uyku dışında çalışmak için kullanılmamalıdır. Uyku saatine yakın yemek yenmemeli, Kafeinli, alkollü, kolalı içeceklerden ve tütün kullanımından kaçınılmalıdır. Uyumaya çabalamamalıdır, Uyku öncesi sıcak bir duş almak ya da sıcak içecekler içmek uyku öncesi gevşeme sağlayabilir” diye konuştu.

alıntı

Bana uyku zaman kaybı gibi geliyor. Özellikle de son zamanlarda toplamda 5 - 6 saat uyuyorum. Benim sorunum saat düzeni aslında...

seni uyutmayan nedeni bulmak lazım cnm bence bende 3 gündür uyuyamıyorum çünkü aklıma hergün başka bişiler geliyorlar sabah ezanından sonra anca uyuyorum birde benim uykum çok hassastır bir çıtta uyanırım hemen sen bölemisin bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…