Uyuyamıyorum :(

tatlipatates

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
458
114
133
Evde yalnız kaldığımda uyuyamıyorum ve bu büyük problem olmaya başladı. Gün içinde hep yorgunum, gerginim. Midem sürekli bulanıyor. Başım dönüyor. Zombie gibi dolaşıyorum. Hiçbir şeye odaklanamıyorum doğru düzgün.
Geceleri bir türlü uyuyamıyorum. Çok uykum oluyor ama uyuyamıyorum bir türlü. Sabaha kadar... Tek kaldığım için korkuyorum. Siz yalnız kaldığınızda ne yapıyorsunuz? Nasıl uyuyorsunuz?

3 ay yalnız kalmıştım. İlk zamanlar evin sessizliği inanılmaz ürkütücü gelirdi. Sabaha kadar facebookta okey oynadığımı bilirim. Televizyonu sürekli açık tutardım evde ses olsun diye. Komedi türü veya romantik filmler izlerdim güneş doğana kadar, sonra uyurdum. Bir süre devam etti sonra alışmaya başladım. Gece yatarken dua okumaya başladım mesela, yastığa başımı koyduğumda iyi şeyler düşünmeye çalıştım hep. Sonrasında uykum düzene girdi çok şükür. Şimdi yalnız kaldığımda aynı şeyleri yaşamıyorum ben. O korkuyu attım. Millet hayret ediyor çok cesaretliymişim diye. Halbuki arka bahçeden çöp kutularını ön tarafa taşırken bile kapıları kilitlerim o derece korkarım yani.

Alışıyorsun ama merak etme. Korkunu yenmeye çalış. İnşallah başarıcaksın :)

Dua gerçektem rahatlatıyor. Korku filmi izlemeyi. Bu zamanlarda aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Pek tavsiye etmesemde uyku hapı kullanabilirsiniz düzen kurasıya kadar

Bende uyuyamıyorum senin gibi esim ise gitti simdi tv ısık acık gunun agarmasını bekleyip oyle uyuyorumAllah yardımcın olsun seninde canım komik seyler izle bence iyi geliyo korku aklına gelmiyo insanın o zaman

Dua gerçektem rahatlatıyor. Korku filmi izlemeyi. Bu zamanlarda aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Pek tavsiye etmesemde uyku hapı kullanabilirsiniz düzen kurasıya kadar
Korku filmi hiç izlemiyorum. Dua pek fazla etmiyorum ama nasıl dua edeceğim.
Uyku ilacı alma taraftarı değilim. Çünkü onlar çok fazla uykuya sebep oluyormuş
Aslında birçok yöntem denedim. Uyku getiren bitki çayları, ışığı söndürüp yatakta beklemek gibi yöntemleri denedim. Benim sorunum uykuya dalmak.
Hırsız girecek diye de korkuyorum.

Bende uyuyamıyorum senin gibi esim ise gitti simdi tv ısık acık gunun agarmasını bekleyip oyle uyuyorumAllah yardımcın olsun seninde canım komik seyler izle bence iyi geliyo korku aklına gelmiyo insanın o zaman
Sizin de Allah yardımcınız olsun. Komik şeyler izlediğimde de uyuyamıyorum :) Yani uyku aşamasına bir türlü geçemiyorum. Sİz nasıl uyuyorsunuz eşiniz yokken?

Uyumuyorum ki tv izliyorum gun agarana kadar aynı durumdayız yani: )

televizyon karşısında uyumaya çalış canım.. ben de korktugumda öyle yapıyordum..

Ben yanlz olmasamda uyuyamıyorum beynim surekli düsünüyo..
Adaçayııı dene

2.5 sene yalnız yaşadım pek de güzeldi valla. Arasa uy kum kaçarsa sıxak bi duş alır, vücudumu kremler girerdim yatağa hop uyurdum. Biede öyle deneyin. Birde yatağa girince önce o gün neler yaptığınızı yarın nelwr yapacağınızı falan düşünün. Sonra hayal kurmaya başlayın. Detaylı ama olabildiğince ayrıntılı. Ben bekardım o yüzden sevgilimin beni istediği günü, nişanımı, düğünümü, mezuniyetimi falan hayal ederdim.evliyseniz bebeğinizi, yada eşinizle çıkacağınız tatilleri falan kurun. Kafanızı sizi korkutan uykudan alıkoyan şeylerden uzaklaştırmak gerek. Zaten o hayallerle de uyur kalırdım.

ben de öyleydim, sonra tüm korkuların psikolojik olduğunu farkettim. hissettiğim şeylerin aslında inanmadığımda olmadıklarını gördüm, mışıl mışıl uyuyorum tavsiye ederim

ben ya radyoyu açıp kulaklığı takıp öyle uyuyorum ya da televizyon karşısında uyuyorum. sorsan korkmuyorum aslında ama yalnızken karanlıkta uyuyamıyorum. korkuyo muyum yoksa

neden nasıl dua edeceğim dediniz
sureleri bilmiyorsanız netten felak- nas , fatiha ihlas bunları çıktı alın okuyun olur mu
türkçe de dua edebilrisiniz "Allah'ım sana sığınıyorum korkularımdan ....."şeklinde mesela..

Bende uyuyamıyorum ama benim durumum biraz daha farklı,2,5 senelik evliyim ve evlendiğimiz günden bu yana uyku düzenim alt üst oldu. Geceleri uyuyamıyorum,dalsam bile en fazla 2 saat sonra uyanıyorum. Sabahlara kadar oturuyorum eşim işe gittikten sonra uykum geliyor bu seferde minimum 7 saat uyuduğumda öğleden sonra 3'ten önce kalkamıyorum. Günün çok büyük çoğunluğunu uykuda geçiriyorum bu seferde ne ev işine yetişebiliyorum nede sağlıklı bir şekilde uykumu alabiliyorum. 1 gün boyunca hiç uyumamayı denedim o gün için işe yarıyor ertesi gün yine aynı. Gün içerisinde tv karşısında 1 saat uyuyakalsam yine gece 4'ten önce uykuya dalamıyorum.Eşimde şikayetçi geceleri yatağa yalnız girmek,yalnız uyumak istemiyorum diyor. İlk zamanlar yeni ev,yeni yatak bu yüzdendir diyordum ama 2,5 sene oldu hala aynı,şöyle rahat bir gece uykusuna hasret kaldım inanın. Bana yardımcı olabilecek önerileriniz var mı acaba? bitkisel kürler gibi en son çare uyku ilacına başvurmak ama o da bağımlılık yapıyor insanın kendi kendine uykuya dalmasını zorlaştırıyor diye okudum çaresizim. Uzun oldu ama yardımcı olabilecek birileri olursa çok sevineceğim

Hic oyle bir durumum olmaz,aksine evde yalniz kaldigimda,bunu kendim icin bir firsata cevirmeye calisirim. Kendmle ilgilenirim fazlasiyla,yatma kalkma saatim filan hep kendim odaklidir.ozledim aslinda o zamanlari.
Korkulariniz ney bilmiyorum ama,muhtemelen ic skintiniz var,vesveseli panik bir kisilige sahipsiniz,cevremdekilerden yola cikarak soyluyorum.hirsizdan korkarsiniz mesela,kapiyi cami iyi kitlediginize ikna edin kendinizi,tv den etkileniyorsaniz,gerilim korku tarzi izlemeyin,yada diger baska turlu seylerse sizi urkuten isim soylemeyim simdi,bol bol dua etmek lazim yani.ayetel kursi biliyorsaniz okuyun yatin,her serden korunacaksiniz insallah.

televizyon karşısında uyumaya çalış canım.. ben de korktugumda öyle yapıyordum..
Ne yazık ki ses olduğunda ve ışık olduğunda uyuyamıyorum. Gündüzleri de bu yüzden hiç uyuyamam.

Ben yanlz olmasamda uyuyamıyorum beynim surekli düsünüyo..
Adaçayııı dene
Adaçayı, papatya, melisa, anason hepsini denedim.

Hayal kurduğum zamanlarda o hayallere o kadar kapılıyorum ki o zaman da heyecandan uyuyamıyorum.
Uyumak için evde yapılabilecek her şeyi denedim.

Korktuğun şeyler ne?
Yani mesela hırsız girer diye korkuyorum. Tıkırtılardan korkuyorum. O tarz gerçek olmayan korkular.

ben de öyleydim, sonra tüm korkuların psikolojik olduğunu farkettim. hissettiğim şeylerin aslında inanmadığımda olmadıklarını gördüm, mışıl mışıl uyuyorum tavsiye ederim
Gerçek olmadığına inanıyorum zaten ama uyku moduna geçemiyorum bir türlü. Bilemiyorum, yalnızken uyumak çok zor benim için

ben ya radyoyu açıp kulaklığı takıp öyle uyuyorum ya da televizyon karşısında uyuyorum. sorsan korkmuyorum aslında ama yalnızken karanlıkta uyuyamıyorum. korkuyo muyum yoksa
Ses ve ışık oldu mu hiç uyuyamıyorum.

Sureleri biliyorum ama sureleri okuyunca uykum gelir mi? Onun işe yarayabileceğini hayal edemedim zihnimde.

Uyku ilacı kullanma taraftarı değilim.
Sevgilim yanımda olduğu zaman çok rahat uyuyorum hatta benden beklenmeyecek şekilde erken saatlerde (1-2 gibi) uykuya dalabiliyorum ve pamuk gibi bi uyku çekiyorum. Sorun yalnızken uyuyamam benim de. Siz de evlendikten sonra uyuyamamaya başlamışsınız. Benim umut ettiğim evlendiğimde bu uykumun düzene girmesi. Evlendiğimde kesin düzelir gibi geliyor yani...

Ben de evde yalnız kalmayı çok seven bir insandım. Nedense artık öyle değilim. Yalnız yatamıyorum
İç sıkıntılarım, vesvesem yok yani görünürde yok. Kapıyı camı her yeri kapatıyorum, teknik olarak her şeyin güvenli olduğunu biliyorum ama yine de bir güvensizlik oluşuyor içimde. Gece vakti aklıma gelirse o şeylerden de korkabilirim belki. Genelde öyle bir korkum yok ama.
Ayetel kürsi biliyorum. Ama işe yaramıyor, uyumama yardımcı olmuyor öyle şeyler.

Sevgilin olmadığı zaman uyuyamuyorsan kafanı olayacak şeyler yap mesele kitap oku uykunu getirir duş al yada gün içinde fiziksel bir aktiviten olsun böylece rahat uyuyabilirsin

Ahhh tek ben yaşıyorum sanıyordum.
hala alışamadım gerçi ama aynı apartmanda annemler ve kayınvalidem olunca güvende hissediyorum.
yöntemlerim şu benim öncelikle oturma odasında yatıyorum yalnızken. Muhakkak tv açık oluyor, uykum ağırlaşınca bir belgesel kanalı açıp sesi kısıyorum böyle mırmır uykum geliyor.
gerilim korku vb izlemiyorum. Yalnız kalacağım geceler çay vb içmiyorum.
süt yada ayran içiyorum alkol alıyorsan bir kadeh bir şey içebilirsin. Ve tabi dua okuyup bol bol kendini teskin edebilirsin.

Işık açık deneyebilirsiniz belki. Uyuyamadiginizi söylemişsiniz fakat yattiginiz odadakini değil de evin başka bir yerindeki ışığı açık bırakın. Odanızin kapısıni kapatirsiniz içeri ışık girmez. Bu ise yarayabilir belki, benim 4-5 yilim böyle geçti :)

Dipnot : Aynı sebepten hırsız korkusu. Apartman 3 kere hırsız girdi beni hep es geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…