Uyuyamıyorum !!!

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.263
1.743
İyi geceler olsun kk hanımları...

Kk klasiği olarak söylemeden edemeyeceğim ''başlıktan anlaşılacağı üzere'' uyuyamıyorum aa dostlar !
Erken saatte de geç saatte de girsem şu yatağa, hiç değişmeyen yatak programım var benim. Açılış, günün anlam ve önemini belirten 'günü düşün' evresi, ortalarda yarına dair yapılacaklar, durum değerlendirmesi ve kapanış. Her şeyi düşündüğümü varsayarak evet artık uyuyabilirim diyorum kendi kendime ama yok. Oysa ki kalktığım an dahil ( 07.30 ) okuldan eve dönesiye dek esner durumdayım. Tam eve geliyorum 1-2 saat uyuyayım diye uzanıyorum gözlerim açılıyor. Neyse diyorum uyumadığım iyi, akşam erken yatarım ama yok. Yattığım an gözlerim böyle oluyor :KK57:
Bunları da buraya 1,5 saat boyunca süren uyuma çabamdan sonra yazıyorum. Şuan gözlerim son derece kısık ama biliyorum ki yattığım an yine açılacaklar :KK53:
Odanın şartlarına gelirsek odada tekim, gece giren çıkan da olmuyor. Odada ışık yok, hatta hiç kapatmadığım güneşlikleri bile bu gece kapattım acaba sokak lambasının ışığından mı uyuyamıyorum diye ama yok değil. Yatağım oldukça rahat, evin başka bir yerinde uyuyamam zaten, yadırgarım. Kafein içeren içecekleri de çok tüketmiyorum illa tüketeceksem de bu genelde sabah saatlerinde oluyor. Akşamları yemeği çok kaçırmam genel olarak. İçecek türlerini denedim ( midemin alabildiklerini ). Ada çayı, ıhlamur, süt bunların ballısı, şekerlisi, şekersizi, kombosu falan yok olmuyor :110:

Var mı çözüm önerisi olan ??

Aynı sorunu yaşadığımdan mütevellit demin koca bi kupa melisa+papatya+lavanta çayı demleyip içtim
Faydası olursa yarın yazayım sana
Gerçi benimkinin sebebi belli kafa dolu ondan uyuyamıyorum ama bakalım azıcık rahatlatır inşallah

Aynı sorunu yaşadığımdan mütevellit demin koca bi kupa melisa+papatya+lavanta çayı demleyip içtim
Faydası olursa yarın yazayım sana
Gerçi benimkinin sebebi belli kafa dolu ondan uyuyamıyorum ama bakalım azıcık rahatlatır inşallah

Ben kendiminkilere kombo diyordum burada daha renklileri varmış :KK53:
Benim boş aslında, yani sorunum yok şu ara. Bir de emin olamadım sanki bu otlardan biri için çarpıntı yapıyor diye duymuştum aslı var mıdır acaba ? Ritim bozukluğu var da bende, gece gece kalbim de bir hayli renklenmesin o_O

İyi geceler olsun kk hanımları...

Kk klasiği olarak söylemeden edemeyeceğim ''başlıktan anlaşılacağı üzere'' uyuyamıyorum aa dostlar !
Erken saatte de geç saatte de girsem şu yatağa, hiç değişmeyen yatak programım var benim. Açılış, günün anlam ve önemini belirten 'günü düşün' evresi, ortalarda yarına dair yapılacaklar, durum değerlendirmesi ve kapanış. Her şeyi düşündüğümü varsayarak evet artık uyuyabilirim diyorum kendi kendime ama yok. Oysa ki kalktığım an dahil ( 07.30 ) okuldan eve dönesiye dek esner durumdayım. Tam eve geliyorum 1-2 saat uyuyayım diye uzanıyorum gözlerim açılıyor. Neyse diyorum uyumadığım iyi, akşam erken yatarım ama yok. Yattığım an gözlerim böyle oluyor :KK57:
Bunları da buraya 1,5 saat boyunca süren uyuma çabamdan sonra yazıyorum. Şuan gözlerim son derece kısık ama biliyorum ki yattığım an yine açılacaklar :KK53:
Odanın şartlarına gelirsek odada tekim, gece giren çıkan da olmuyor. Odada ışık yok, hatta hiç kapatmadığım güneşlikleri bile bu gece kapattım acaba sokak lambasının ışığından mı uyuyamıyorum diye ama yok değil. Yatağım oldukça rahat, evin başka bir yerinde uyuyamam zaten, yadırgarım. Kafein içeren içecekleri de çok tüketmiyorum illa tüketeceksem de bu genelde sabah saatlerinde oluyor. Akşamları yemeği çok kaçırmam genel olarak. İçecek türlerini denedim ( midemin alabildiklerini ). Ada çayı, ıhlamur, süt bunların ballısı, şekerlisi, şekersizi, kombosu falan yok olmuyor :110:

Var mı çözüm önerisi olan ??
Günün özetini geçmeyi bırak. Ne zaman günü düşünsem uykum kaçar benim de. Kafanı boşaltmaya çalış, beynin uykuya geçmediği için uyuyamıyorsun. Güzel şeyler düşün, tatil planı falan yap, kumsalda olduğunu neyim hayal et. Böyle eften püften şeyleri düşünöeye yönelt beynini, o zaman uyursun.

Bir dönem kafaya çok taktığım şeyler vardı, uyumak tam bir işkenceydi. Çok hafif bir uyku ilacı kulladım iki ay kadar. Düzeni sağlayınca bıraktım. Bitkisel şeylerden fayda yoksa bunu deneyebilirsin.

yatmadan bir saat önce tv izlemeyi bırakmak yada bilgisayarla uğraşmayı bırakmak işe yarıyormuş bir de ılık duş iyi geliyor

Duşu yazmayı unutmuşum onu denedim, ne vücut varsa ben de elimi suya değdirsem uykumu kaçırıyor.
Tv izlemem ama bilgisayar ile oldukça haşır neşirim, yatana dek kucağımdan inmiyor maalesef ki. o_O
Bir etkeni de bu olabilir, teşekkür ederim.

canım bir süre yatağındaki pozisyonu değiştirsen mesela ayak ucunda yatsan falan. bende de aynı sorun var odamdaki kanepete talimim aylardır yatağımda uyuyamıyorum tam dalamıyorum o arada gidip geliyorum uyur uyanık

Duşu yazmayı unutmuşum onu denedim, ne vücut varsa ben de elimi suya değdirsem uykumu kaçırıyor.
Tv izlemem ama bilgisayar ile oldukça haşır neşirim, yatana dek kucağımdan inmiyor maalesef ki. o_O
Bir etkeni de bu olabilir, teşekkür ederim.
radyasyon ışınların bizim uyku düzenimizi bozduğuyla ilgili hem bu konuda çalışmalar yapılıyormuş
hem de geçen bir belgeselde seyretmiştim

Ben kendiminkilere kombo diyordum burada daha renklileri varmış :KK53:
Benim boş aslında, yani sorunum yok şu ara. Bir de emin olamadım sanki bu otlardan biri için çarpıntı yapıyor diye duymuştum aslı var mıdır acaba ? Ritim bozukluğu var da ben de, gece gece kalbim de bir hayli renklenmesin o_O

Enee öyle miymiş :KK57: hiç bilmiyorum dur sen deneme
Ben ölmezsem yazarım sana bende de çarpıntı var ama öyle arada yoklar ciddi bi durumdan değil yani
Aktardaki kız pek met ettiydi ama bakıcaz artık

Günün özetini geçmeyi bırak. Ne zaman günü düşünsem uykum kaçar benim de. Kafanı boşaltmaya çalış, beynin uykuya geçmediği için uyuyamıyorsun. Güzel şeyler düşün, tatil planı falan yap, kumsalda olduğunu neyim hayal et. Böyle eften püften şeyleri düşünöeye yönelt beynini, o zaman uyursun.

Bir dönem kafaya çok taktığım şeyler vardı, uyumak tam bir işkenceydi. Çok hafif bir uyku ilacı kulladım iki ay kadar. Düzeni sağlayınca bıraktım. Bitkisel şeylerden fayda yoksa bunu deneyebilirsin.

Aslında düşündüklerim hayal mahsulü olunca da uyuyamıyorum ben, iyiyi düşünmek de çözüm olmadı yani henüz bana.
İlaç aklımda olan bir şey, son çare ona başvuracağım ama denemediğim ot kaldı mı diye bir nabız yoklamak istedim. Teşekkür ederim :)

canım bir süre yatağındaki pozisyonu değiştirsen mesela ayak ucunda yatsan falan. bende de aynı sorun var odamdaki kanepete talimim aylardır yatağımda uyuyamıyorum tam dalamıyorum o arada gidip geliyorum uyur uyanık

Yatağımın duruşunu bile değiştirebilirim aslında odam müsait. Teşekkür ederim fikir için :)

Enee öyle miymiş :KK57: hiç bilmiyorum dur sen deneme
Ben ölmezsem yazarım sana bende de çarpıntı var ama öyle arada yoklar ciddi bi durumdan değil yani
Aktardaki kız pek met ettiydi ama bakıcaz artık

Güldürdünüz beni teşekkür ederim :)
Yani normal zamanda uyku yokken çarpıntıyla bir hayli zor olur. Aktardaki görevli de klasik satış danışmanı moduna girip öyle övmüştür sanıyorum ki :KK11:

Uyumamak için bir derdiniz yok en azından bu da güzel bir şey :) Doktora gidin diyeceğim ama onlarda uyku ilacı veriyor o da insanı sersem yapıyor yahu...

Uyumamak için bir derdiniz yok en azından bu da güzel bir şey :) Doktora gidin diyeceğim ama onlarda uyku ilacı veriyor o da insanı sersem yapıyor yahu...

Hehh evet işte. Benim sersemlik yapacak kadarına ihtiyacım yok, normal insanlar kadar uyumaya ihtiyacım var sadece. İmreniyorum kafasını koyup da 10 dakikada uyuyakalabilen insanlara. Ben dönmekten yorulup da uyuyakalıyorum oysa ki.

Uyumaya takılırsan uyuyamazsın ki sen fazlaca takılmışa benziyorsun. Ben de öyleydim hatta hala kolay uyuyamam ama artık takılmamayı öğrendim. Gece asla saate bakmıyorum mesela, eskiden saate bakıp bakıp uyuyamadıkça daha stresli olur hiç uyuyamaz sabaha berbat kalkardım. Şimdi umursamıyorum. Film izliyorum, nette takılıyorum, kitap okuyorum, uykum ne zaman gelirse o zaman uyuyorum. Takılıp stres yapmadığım için bir kaç saat bile uyusam dinlenmiş uyanıyorum. Film izlemek beni çok rahatlatıyor, sevdiğim filmlerden birini açıyorum, gözlerim kapalı onu dinlerken hooop bir bakmışım uyuyuvermişim :) Kitap okumak da ona benzer etki yapıyor bende, lambayı kapatmaya bile hali olmadan uyuyuveriyorum.

Stres yapmayı bırakmalısın, saate bakma, kendi yolunu bul ve rahatla...

X