Uzaga gelin gitmek

Napicagimi Bilmiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
799
369
123
32
Günaydinlar bayanlar ? Yakinda benim dügünüm var ve 3 bucuk saatlik bir sehire evlenicem kismetse. Ama nedense uzaga gidince sanki ailemi yüz üstü birakip baskasinin ailesine gidiyormusum gibi hissediyorum. Ben aileme cok bagli birisiyim ve bu duygularla nasin bas edicem bilmiyorum. Dün yengem geldi bas baya evliligi kötülüyor... sinirlerimi bozdu. Ama bu konu cidden kafama takilmaya basladi. Kendi ailemi terk etmek uzaklasmak istemiyorum. Nisanlimin aileside nede olsa onun yaninda. Terk etmis olmuyor. Evlenen bayanlar sizde bu olaylari düsünceleri yasadiniz mi ? Kendimi cidden kötü hissediyorum

Kafanı karıştırmalarına izin verme. kendilerinin evlilikleri kötü diye seninde öyle olacak hâli yok. 3 saat çok uzak değil.. ayda bir defa gidip görebileceğın mesafede. Evlenince öyle sorumluluklar geliyor ki yeri ggeliyor, insan aynı şehirde oturduğu ailesini göremiyor. Telefonla iletişim sağlanır. Zor şeyler değil bunlar. İlk zamanlar zorlanırsın, zamanla da alışırsn

Biz iki aileyi de arkamızda bıraktık, uzağa geldik (görev nedeni ile)

Doğrusu hep aklım doğduğum büyüdüğüm ailemin yaşadığı o şehirde...
Eğer sonsuza dek burada yaşayacak olsam, eşim buralı olsa içim daha buruk olurdu. Şimdi hep bir umudum var.

Ama.... 3buçuk saatlik yolu çok uzak olarak görmeyin
Ha deyince gidilmiyor, bilirim. Lakin yine de uzun bir süre değil,alışırsınız zamanla.

Evliliğinizde çok mutlu olur, bunları unutursunuz umarım.
Anneniz de kendi evini bırakıp yeni yuvasını kurdu, sizler oldunuz, öyle düşünün. Hayat böyle ilerliyor. Mutluluklar.

Uzaya gelin gitmek diye anladım :) zorlaniyorsan evlenme! Ama kocandan da vazgemezsin degil mi? Vallahi bizim gibi 1000 küsür kilometre uzakta olsan ne yapacaksin? Daha dun ailesinden ayrildigi icin anksiyete olan arkadasi okudum. Cok buyutuyorsunuz. Annem derdi ki karsi daireye gelin bile gitsen şu eşigin ardi gurbettir. Yeni hayatiniza odaklanin

Ben uçakla 3,5 saat uzaklığa geldim yutdışına:)
Terk etme hissi çok yanlış, yeni bir yuva kuruyorsunuz, böyle şeylerle huzursuz etmeyin kendinizi aileniz sizi mutlu olun diye evlendiriyor, hissettiklerinizi bilse onlar da üzülür eminim.
Ayrıca o yenge vb insanları dinlemeyin, o mutlu olamamış diye herkesin evliliği kötü mü yani, herkesin evliliği farklı sonuçta mutluluklar dilerim.

3,5 saat mı dert? Mıllet yurt dısına evlenıyor
Buarada sorun calısıyormusun, calısmıyorsan ne sıklıkla aılene gıdıp gelebıleceksın

Evet meslegim hemsire. Calisiyorum. Evlenincede calisicagim kismetse. Nisanlim götürücegim diyor ama benim cevremdeki arkadaslarim evlendikten sonra pek gelemedi kocalari getirmedi. Cok korkuyorum böyle seyler yasicagim diye. Gecen gün yengem gelininin yedigi yemegi söylemis anneme. Icime oturdu resmen. Nisanlimin ailesi iyi insanlar ama evlenince nolur bilemedigim icin hepsinden herkezden soguyorum...

Arkadaşlarınız niye kocalarının getirmesini bekliyor, kendileri gelemiyor mu?
Ya da siz niye nişanlınız götürecek diye söz alıyorsunuz evlatlık mı gidiyorsunuz, çalışan insansınız?
Şimdiden böyle ipleri verirseniz istediğniz zaman gelip gidemezsiniz tabi.

Son düzenleme:

Nisanlim götürecek, kocasi getirmedi... düsüncesi yanlis bir kere.
Kendin gerektigi zaman cikip ailenin yanina gidebilecekmisin? Onu yapabileceksen sorun olmaz.

Benim dayim karisini kardesinin baska sehirdeki dügününe göndermedi.
Kafasina esince iki sokak ötesindeki ailesine göndermiyor.

Mesafe mühim degil yani, mühim olan niyet.

Yok ben cok lafasina buyuruk dedigim dedik biriyim. Kimseye eyvallahim yoktur ayno sekilde nisanlimada. Ama bu durumu yapmamaya calisdigim icin. Kararlarda veya yapilcak seylerde onada yer vermeye calisiyorum. Ben kimseden yardima ihtiyaci olan birisi degilim. Ehliyetimde var

Ha aynen ablacim agzina saglik. Ayni durumu kendi öz amcam karisina yapiyor. Iki dakikalik yere ailesine göndermiyor. Nasil ruh hastasi bir cevrem var simdilerde anliyorum

Tamam işte mis gibi.
Tabiki evlilik iki kişiliktir, kararlar ortak alınır, fikir alışverişinde bulunulur, normal olanı budur.
Ama ben aileme gideceğim deyince eşim izin vermiyorsa, ben onun beni götürmesini, keyfini bekliyorsam orada dur derim bu anormaldir, arkadaşlarının yaptığu bu yüzden yanlış. Onları örnek alma.

Ben 7 ay önce evlendim hala ailemin bana ihtiyacı olduğunda kendimi onları yüz üstü bırakmışım terketmişim gibi hissediyorum. Çok uzak sayılmam arabayla en fazla 20 dk duygun çok normal düğün hazırlıklarım boyunca sevindiğim herşey için annemin evine geldiğimde utanmıştım mobilyaları aldım sevindim annemi babamı gördüm utandım ailenden ayrılıyosun mutlusun ne biçim evlatsın diye ev tuttuk mutlu oldum eve geldim aynı duygular 8 ay nişanlı kaldım 8 ay boyunca gel git duygular içersindeydim. Şimdiden hayırlı olsun Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…